واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: گزارشي از نشستهاي دومين روز جشنوارهي فيلم كودك و نوجوان
خبرگزاري دانشجويان ايران - همدان
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
در دومين روز از جشنوارهي فيلم كودك و نوجوان همدان سه نشست پيرامون سه فيلم حاضر در جشنواره برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) _ دفتر همدان، نشست پرسش و پاسخ فيلم سينمايي «قند تلخ» با حضور محمد عرب كارگردان و طاها عرب بازيگر اين فيلم برگزار شد.
محمد عرب كارگردان اين فيلم در ابتدا به چگونگي ساخت اين فيلم اشاره كرد و دربارهي موضوع فيلم توضيح داد: اين فيلم قصد دارد، تلاش هاي مادري را براي رساندن دارو به فرزندش به تصوير بكشد و در اين فيلم شاهد هستيم كه كودك در جريان فيلم به مبارزه با بيماريش ميپردازد و در اين راستا ورزش كاراته را انتخاب كرديم كه مبين استقامت روحي و جسمي است.
كارگردان فيلم «قند تلخ» با اشاره به ويژگيهاي ورزش كاراته، تصريح كرد: اين ورزش از نظر روحي و جسمي نماد مناسبي براي نشان دادن مبارزه بازيگر كودك با بيماريش بوده است.
اين كارگردان در بخشي از اين نشست، نوع فيلم را براي تماشاي كودكان و بزرگسالان مناسب دانست و افزود: در اين فيلم
تا حدي به دنياي كودكان وارد شديم كه ساير جوانب زندگي روزمره را فراموش نكنيم و در اين راستا مسائلي چون عشق و بيكاري را هم در آن به نمايش گذاشتيم.
عرب در خصوص بازي يكتا ناصر در اين فيلم هم تصريح كرد: بازي قابل قبولي را از او در فيلم «قند تلخ» شاهد هستيم و او بهخوبي از عهده مسائل و سختيهاي كار برآمده است .
اين كارگردان دربارهي ريتم كند فيلم هم گفت: اعتقاد دارم كه اين فيلم، توانايي داشت كه ريتمش تندتر باشد، بنابراين بنده سعي خواهم كرد، در صورت نياز فيلم را اصلاح كنم.
عرب در پايان خاطر نشان كرد: كار براي كودك شيرينيهاي بسياري دارد، ولي اكران و مراحل پيشتوليد آن بسيار سخت است كه بايد مسوولان براي حل آن گامهاي موثري بردارند.
احمد درويش عليپور كارگردان فيلم «شادونه و شبح سياه» فيلمسازي را از روي كاراكترهاي برنامههاي تلويزيوني مفيد ارزيابي كرد و گفت: اين كار لطمهاي به فيلم نميزند و به برقراري ارتباط با مخاطب كمك ميكند.
او با بيان اينكه استفاده از شخصيتهاي تلويزيوني رونق بخش سينماي كودك است، دربارهي ويژگي اين سينما توضيح داد: بچهها علاقهمند هستند با قصه بهراحتي ارتباط برقرار كنند و نظر خود را درباره كار با صراحت ارائه دهند كه اين امتياز بزرگي براي سازندگان فيلم كودك است.
عليپور در بخشي از اين نشست بهتفاوت عمدهي فيلم كودك با برنامه تلويزيوني اشاره كرد و افزود: بچهها دوست دارند در تلويزيون جُنگ تركيبي ببينند، اما در سينما بايد فيلم ضرباهنگ تندي داشته باشد تا بچهها خستهنشوند بنابراين كليپها و ترانه طراحي شده براي فيلم بايد همراه با وقايع آن باشد.
او با تاكيد بر اينكه، فيلم كودكان نبايد به آپارتمان و روستا منحصر شوند، ادامه داد: بايد فيلمها به سمت فانتزي شدن حركت كنند چرا كه اگر ما نتوانيم اين خواسته را برآورده كنيم اين مخاطبان را از دست خواهيم داد.
محمدرضا طريقت تهيهكننده اين كار هم تاكيد كرد: كار براي كودك بايد جدي گرفته شود و اين موضوع بدان معنا نيست كه در حال حاضر كار جدي وجود ندارد. متاسفانه امروز ديدي كه سينما وجود دارد اين است كه كودك را هميشه در رده بعدي ميبينيم كه اين ديد بايد اصلاح شود.
وي ادامه داد: اين ذهنيت بايد تغيير پيدا كند و بدانيم كار كودك در اولويت است و كار بزرگسال در درجه بعدي اهميت قرار دارد، چرا كه كار با كودك چندين برابر كار با بزرگسال زمان و انرژي نياز دارد و جديتر از كار با بزرگسال است.
وي همچنين گفت: براي انتخاب بازيگر خردسال بايد سرمايهگذاري بيشتري داشته باشيم چرا كه بازيگران خردسال را بايد در محلهها و شهرها جستجو كنيم و با صرف انرژي آنها را به فضاي كار نزديك كنيم.
مليكا زارعي بازيگر نقش «شادونه» در اين فيلم نيز گفت: پس از اجراي «خاله شادونه» فكر كردم مسؤوليت سنگيني بر عهده دارم و مانند برنامههاي روتين كار با بچهها را دوست دارم. هنگامي كه فيلمنامه را خواندم فكر كردم بهتر است تفاوتي در نقش ايجاد شود كه كارگردان اين نظر را قبول نداشت و معتقد بود شخصيت شكل گرفته در ذهن بچهها نبايد فرو بريزد.
وي اضافه كرد: مخاطبان كودك اين فيلم قبل از نشستن روي صندلي سينما شادونه را ميشناسند و نبايد دوگانگي براي مخاطب ايجاد ميشد.
زارعي ادامه داد: من مخاطبانم را دوست دارم و چهار سال است كه مانند يك مادر با فرزندانم زندگي ميكنم.
بازيگر نقش خاله شادونه اظهار داشت: دنياي شاد بچهها را با چيزي عوض نميكنم و پيشنهادهاي زيادي براي بازيگري در نقشهاي ديگري داشتهام اما به علت اين كه دوست ندارم مخاطبم سردرگم شود آنها را قبول نكردم.
وي خاطرنشان كرد: انسان بايد هدف مشخصي در زندگي داشته باشد و هدف من كار با كودك است و تمام تلاشم اين است كه ارتباط بيشتري با مخاطبان داشته باشم.
طراح صحنه فيلم «شادونه و شبح سياه» نيز گفت: فضاي كار براي بچهها بايد تفاوتهاي بسياري با فضاي كار براي بزرگسالان داشته باشد تا نماهاي ساخته شده مورد توجه بچهها قرار گيرد و آنها را خسته نكند.
گفتني است: مجيد شاهحسيني مدير عامل بنياد سينمايي فارابي از حاضران اين نشست بود.
نشست تله فيلم «سفر به سرزمين دور» به كارگردان غلامرضا حبيبي با علي رفيعزاده هم امروز در دومين روز جشنوارهي فيلم كودك و نوجوان برگزار شد.
انتهاي پيام
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 241]