واضح آرشیو وب فارسی:الف: توليد نخستين خودرو هيدروژني در ژاپن
يك شركت ژاپني خودرو جديدي را وارد بازار ميكند كه موتور آن، به جاي سوختهاي فسيلي از گاز هيدروژن استفاده خواهد كرد.
به گزارش ايسنا، شركت خودروسازي هوندا ژاپن اعلام كرد كه براي نخستين بار، توليد تجاري خودرويي را آغاز كرده كه نيروي محركه آن را "سلول الكتريكي هيدروژني" تامين خواهد كرد و به اين ترتيب، استفاده از آن به ايجاد گازهاي آلودهساز محيط زيست منجر نميشود.
خودرو جديد هوندا اف سي اگس كلاريتي (FCX Clarity) نام دارد و يك خودرو چهار نفره است و هنگام حركت، تنها بخار آب در فضا پراكنده ميكند.
هوندا گفته است كه كارآيي موتور اين خودرو سه برابر خودروهاي معمولي با موتور بنزين سوز است.
اين شركت ژاپني در نظر دارد در سه سال آينده، 200 دستگاه كلاريتي توليد كند و نخستين توليدات شركت در ماه آينده وارد بازار خواهد شد.
اين خودرو در ابتدا به صورت اجاره در اختيار متقاضيان در ايالت كاليفرنيا قرار ميگيرد و از اواخر سال جاري، واگذاري اجارهاي آن در ژاپن نيز آغاز ميشود.
هوندا انتظار دارد كه در سال اول، بتواند تنها براي چند دستگاه از اين خودرو مشتري پيدا كند، اما در خلال سه سال آينده، بازار آماده استفاده از تمام 200 دستگاه توليدي شركت باشد.
هزينه استفاده از اين خودرو بر اساس اجاره سه ساله هر ماه 600 دلار آمريكايي خواهد بود.
يكي از مهمترين موانعي كه در راه استفاده از خودروهاي هيدروژني وجود دارد، نبود مراكز توزيع اين سوخت در جهان است.
با اينهمه، به گفته كارشناسان اگر زماني اين نوع خودروها با استقبال گستردهتري در جهان مواجه شود، اين مانع نيز ميتواند برطرف شود.
توليد خودروهايي كه به جاي سوخت فسيلي از هيدروژن استفاده كنند، يكي از راههاي اساسي مقابله با توليد گازهاي گلخانهاي به خصوص گاز دي اكسيد كربن است كه از استفاده از سوختهاي فسيلي ناشي ميشود.
انتشار اين گازها در جو زمين باعث افزايش دماي كره زمين ميشود و به گفته بسياري از پژوهشگران، تغييرات نامطلوبي را در محيط زيست در پي ميآورد.
پيش از اين نمونههاي آزمايشي متعددي از خودروهايي با موتور استفاده كننده از هيدروژن طراحي و توليد شده، اما تاكنون هيچكدام به مرحله توليد تجاري نرسيده بود.
به گفته كارشناسان، در خودروهاي "هيدروژنسوز" ميتوان از دو نوع موتور استفاده كرد. در نوع موتور "انفجاري" به جاي مخلوط بنزين و اكسيژن، گاز هيدروژن و اكسيژن وارد سيلندرها ميشود و انفجار اين مخلوط ، سيلندرها را به حركت در ميآورد.
در اين روش، نيازي به ايجاد تغييرات عمدهاي در ساخت موتور خودرو نيست، اما چنين موتورهايي در مقايسه با موتور بنزين سوز، كارآيي به مراتب كمتري دارد.
در نوع دوم كه در خودرو جديد هوندا به كار رفته، از تركيب هيدروژن و اكسيژن برق توليد ميشود كه موتور برقي خودرو را به حركت مياندازد.
گاز هيدروژن را ميتوان از منابع مختلف از جمله مواد نفتي، ذغال سنگ و برخي فضولات طبيعي استخراج كرد، اما استخراج هيدروژن از اين منابع نيز مستلزم استفاده از سوختهاي مختلف است.
به گزارش بيبيسي، بزرگترين منبع طبيعي هيدروژن در سطح زمين، آب است و تجزيه آب با استفاده از برق نيز راه ديگر استخراج هيدروژن است، اما بخش عمدهاي از برق توليدي در جهان حاصل فعاليت نيروگاههايي است كه سوختهاي فسيلي به كار ميبرند.
پژوهشگران ميگويند كه اگر بتوان از منابع تجديد شونده انرژي، مانند نور خورشيد، باد يا موج دريا، برق توليد كرد و اين برق را براي تجزيه آب و توليد هيدروژن به كار برد، ميتوان خودرويي ساخت كه حركت آن باعث توليد هيچ نوع گاز گلخانهاي نشود.
چهارشنبه 29 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: الف]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 191]