واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: صنعت نساجي درحال حذف از بازارهاي صادراتي
محصولات صنعت نساجي ايران كه تا سه دهه گذشته يكي از عمدهترين اقلام صادراتي ايران به بازارهاي اروپايي بوده است، هماكنون حتي توان توليد براي بازار داخلي خود را ندارد.
صنعت نساجي ايران يكي از صنايعي بود كه توليداتش حرفي براي گفتن در بازارهاي معتبر دنيا داشت تا جايي كه سهم عمدهاي از بازار پارچه كشورهاي اروپايي را به خود اختصاص ميداد؛ اما در شرايط فعلي به دليل پارهاي از شرايط، اين صنعت حتي در داخل كشور حرفي براي گفتن ندارد، زيرا بسياري از واحدهاي نساجي در حال تعطيلي است.
صاحب يك واحد توليدي نساجي درخصوص مشكلات واحدهاي نساجي كشور ميگويد: زمستان سال گذشته، يكي از دلايل عمده تعطيلي واحدهاي نساجي بود.
وي ميافزايد: با توجه به اينكه سرماي زمستان گذشته بسيار سنگين و طولاني شد، مسوولان براي تامين سوخت واحدهاي مسكوني اقدام به كاهش سهميه سوخت واحدهاي توليدي كردند كه اين مساله براي واحدهاي توليدي و صنعتي مشكلآفرين شد.
صاحب يك واحد توليدي ديگر در اين خصوص اذعان ميدارد: با توجه به اينكه شهرهاي شمالي كشور از قطبهاي توليدي در صنعت نساجي هستند به دليل سرماي شديد و كاهش سوخت واحدهاي توليدي در صنعت نساجي با مشكلات عمدهاي مواجه شدند.
اين توليدكننده ميافزايد: با توجه به اينكه تعطيل شدن واحدهاي نساجي در زماني اتفاق افتاد كه بايد توليدكنندگان براي فروش در شب عيد توليد ميكردند و تعطيلي واحدهاي نساجي مانع اين توليد شد، بنابراين واحدهاي توليدي صنعت نساجي براي تامين نقدينگي خود براي سال جاري با مشكلات عمدهاي مواجه شدند.
كاهش نقدينگي در سال جاري، عدم توليد مناسب در سال گذشته، تعطيل شدن واحدهاي صنعت نساجي، مشكل تامين سوخت در زمستان و ... از جمله مشكلاتي است كه براي كاهش صادرات محصولات نساجي ايران به بازارهاي اروپايي عنوان ميشود، اما محمد مروج رييس هيات مديره انجمن صنعت نساجي ايران، علاوه بر اين فاكتورها به نحوه اداره اقتصاد كشور اشاره ميكند و ميگويد: مشكل واحدهاي توليدي ناشي از تزريق درآمدهاي نفتي به اقتصاد كشور است.
وي ميافزايد: با افزايش قيمت نفت شرايط اقتصادي نامناسب ميشود و درست زمانيكه قيمت نفت در بازارهاي جهاني كاهش مييابد توليد در كشور رونق ميگيرد.
رييس هيات مديره انجمن صنايع نساجي با اشاره به مشكل تامين مواد اوليه از سوي واحدهاي توليدي و تعيين غير منطقي تعرفه واردات نخ و پنبه تصريح ميكند: در حالي كه واحدهاي توليدي با سياستهاي ناصحيح بانك مركزي با مشكل تامين نقدينگي براي تهيه مواد اوليه مواجه هستند تعرفه واردات نخ از سوي دولت 10درصد و تعرفه واردات پنبه به عنوان ماده اوليه توليد در صنعت نساجي 15درصد تعيين شده كه اين امر موجب توقف توليد و رونق بازار واردات ميشود.
مروج با انتقاد از سياستهاي بانك مركزي در ارائه تسهيلات نيز ميگويد: از زماني كه بانكها براي پرداخت تسهيلات به توليدكنندگان نميتوانند از منابع بانك مركزي استفاده كنند و فقط ملزم هستند از منابع مالي خود به واحدهاي توليدي تسهيلات ارائه كنند واحدهاي توليدي با مشكل مواجه شدهاند.
وي با اشاره به عرضه پوشاك چيني در بازار ميگويد: كم اظهاري واردكنندگان پارچه و پوشاك و ورود كالاي قاچاق منجر شده تا صنعت نساجي در كشور با كاهش ظرفيت توليد و تعطيلي مواجه شود.
مروج در پايان مشكل پرداخت وامهاي نوسازي صنعت نساجي را از ديگر مشكلات اين صنعت برشمرد و ميافزايد: واحدهاي قديمي نساجي در دهه 70 معادل نيمميليارد دلار وام دريافت كردند كه امروز با افزايش نرخ يورو در پرداخت اقساط اين وام با مشكل مواجه شدهاند. (هرچند وزارت صنايع و معادن وعده جبران اين افزايش نرخ ارز را داده است.)
مسائل و مشكلات متعدد منجر شده تا صنعت نساجي ايران در توليد با مشكلات عمدهاي مواجه شود و سهم خود را از بازار صادراتي كشورهاي اروپايي از دست بدهد.
يکشنبه 12 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 223]