تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):ما اهل بیت رسول خدا(ص) وسیله ارتباط خدا با مخلوقاتیم ما برگزیدگان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846002314




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مجيد انصاري در نشست خبري مجمع روحانيون: گفته‌اند «انصاري» نبايد به مجلس راه يابد


واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: مجيد انصاري در نشست خبري مجمع روحانيون: گفته‌اند «انصاري» نبايد به مجلس راه يابد
زنگ‌هاي خطر به صدا درآمده است كساني كه در انتخابات شركت نمي‌كنند يا به صحت انتخابات اعتماد ندارند و يا اينكه مشاركت را در سرنوشت خود موثر نمي‌دانند و وظيفه خود را عدم مشاركت تلقي كرده‌اند.
آفتاب: نخستين نشست خبري مجمع روحانيون مبارز پس از برگزاري انتخابات مجلس هشتم شوراي اسلامي با سخنراني و جلسه پرسش و پاسخ مجيد انصاري دبير اجرايي مجمع و در آستانه روز مجلس برگزار شد.

به گزارش خبرنگار سياسي آفتاب، مجيد انصاري دبير اجرايي مجمع روحانيون مبارز در اين جلسه كه پيش از ظهر امروز در دفتر مركزي اين مجمع برگزار شد در سخناني ضمن تبريك سالروز حماسه فتح خرمشهر و گراميداشت ياد آيت‌ا... توسلي اظهار داشت: «نظام جمهوري اسلامي ايران بزرگترين يادگار و دستاورد انقلاب است كه حفظ اين دستاورد از اوجب واجبات است و آحاد ملت و بيش از آنها مسئولان و نهادها موظف هستند راهكاي پاسداري از نظام و تقويت اركان آن را فراهم كند».

وي با اشاره به اينكه يكي از عوامل موثر در پيدايش انقلاب پيروزي و پايداري آن از آغاز تاكنون حضور مردم در صحنه و پشتيباني و اعتماد آنها به نظام است گفت: «در ادامه راه انقلاب نيز حفظ نظام متكي به حضور مردم و پيوستگي آنها با حاكميت است و عمده عامل برتري ما از دشمن، اعتماد مردم و اتكاي نظام به حمايت آحاد ملت است».

انصاري با تاكيد بر اينكه با اين تحليل اگر هر اقدامي از سوي هر فرد يا گروهي در جهت تضعيف اعتماد مردم به نظام و كاهش مشاركت آنها در صحنه‌هاي مختلف باشد خواسته يا ناخواسته در مسير منافع دشمن و تضعيف نظام جمهوري اسلامي تصريح كردگ: «برخي فكر مي‌كنند خدمت به انقلاب يعني مديريت قيم مابانه انتخابات،‌ اين ديدگاه معتقد است چون مردم توان درك فضا را ندارند بايد به جاي آنها فكر كنند حال آنكه اين نگاه با ديدگاه‌هاي حضرت امام درباره نقش و جايگاه ملت فاصله بسياري دارد».

انصاري اضافه كرد: «امام تاكيد داشتند خرد جمعي اشتباه نخواهد كرد و اگر مردم در نقطه‌اي دچار اشتباه شوند به سرعت نسبت به رفع آن اقدام مي‌كنند».

وي افزود: «اين ديدگاه بسيار براي كشور مفيدتر است تا اينكه عده‌اي جلوي بلوغ سياسي ملت را به بهانه دفاع از ارزشهاي ديني و آرمانهاي انقلاب بگيرند اگر حضرت امام به ديدگاه اين افراد توجهي داشتند در رياست‌جمهوري اول اتفاقاً بهانه‌هاي بيشتري براي تاييد مستقيم يا غيرمستقيم كانديداي موردنظر امام وجود داشت حال آنكه احساس امام اين بود كه اگر قرار باشد از آغاز مردم با توهم عدم بلوغ سياسي مورد اعتماد قرار نگيرند در آينده خطرات جدي‌تري نظام را تهديد خواهد كرد».

دبير اجرايي مجمع روحانيون مبارز خاطرنشان كرد: «اگر امام در آن زمان فردي را با اشاره‌اي تاييد مي‌كردند بدون شك راي بالاي 90 درصد مي‌آورد از طرفي تقاضاي مردم نيز در آن دوران اين بود كه امام به آنها مشاوره در امر انتخاب بدهد اما رفتار امام در دوران انتخابات رياست‌جمهوري اول و حتي پس از آن به گونه‌اي بود كه همگان تصور مي‌كردند راي امام به بني‌صدر بوده است و تا زماني كه امام سوگند ياد نكردند تصور بر اين بود».

وي تصريح كرد: «حوادث سياسي سالهاي اول انقلاب و صبر امام در ارتقاي سطح بلوغ سياسي مردم ايران بسيار موثر بود و آثار مثبت آن بسيار بيشتر از آثار منفي ناشي از اقدامات خلاف قانون بني‌صدر بود».

مجيد انصاري يادآور شد: «در انتخابات مجلس اول يا دوم شوراي اسلامي برادرزاده امام در شهر خمين كانديدا شده بود و حمايت آيت‌ا... پسنديده را نيز با خود داشت در حالي كه رقيب ايشان در آن انتخابات كه يك معلم بود توانست با راي ملت به مجلس راه يابد در آن زمان بسياري از دوستان خدمت امام رسيدند و از اين موضوع اظهار ناراحتي كردند ولي حضرت امام در برابر همه اين حرفها با لبخند رضايتمندانه‌اي گفتند انتخاباتي آزادانه‌تر از اين در كجاي دنيا مي‌توان يافت».

عضو شوراي مركزي روحانيون مبارز در ادامه با اشاره به حديثي از پيامبر اكرم مبني بر در زيان بودن فردي كه دو روز او با هم يكسان باشد،‌ گفت: «جامعه نيز بر اساس همين آموزه نبايد در روند تكاملي خود درجا بزند و بدون شك در نظام اسلامي انتخابات هر دوره بايد از نظر سلامت بهتر از دوره قبل باشد كه در غير اين صورت ما زيان كرده‌ايم».

وي از مسئولان برگزاري انتخابات مجلس هشتم پرسيد: «آيا انتخابات مجلس هشتم به لحاظ صحت عمل بهتر از دوره‌هاي هفتم و ششم بود آيا در اين زمينه عقب‌گردي نداشته‌ايم».

انصاري با طرح اين پرسش كه "نمي دانم چه كسي قرار است گزارش انتخابات مجلس هشتم را در صحن علني مجلس قرائت كند"، گفت: «جاي تعجب است كه بحث تغيير وزير كشور به عنوان مسئول برگزاري انتخابات در فاصله ميان دو مرحله از انتخابات مطرح مي‌شود. اين موضوع از اول انقلاب تاكنون بي‌‌نظير بوده و حتي در دوران جنگ نيز نمونه‌اش را نمي‌توان يافت».

وي اضافه كرد: «پورمحمدي از وزراي قوي كابينه نهم و مورد اعتماد و تعريف و تمجيدهاي بسيار زياد شخص رئيس‌جمهور بوده است ما هنوز براي اين پرسش پاسخي نيافتيم كه چه ضرورت اجتناب‌ناپذيري پيش آمد كه رئيس‌جمهور در ميانه انتخابات بحث تغيير وزير كشور را مطرح كرد».

انصاري افزود: «آيا وزير كشور تخلفاتي داشته يا دستوري به وزير داده شده كه پورمحمدي اجراي آنرا خلاف قانون مي‌دانسته كه منجر به اين تصميم رئيس‌جمهور شده است».

وي در ادامه تاكيد كرد: ‌«دولتي كه شعارش شفاف‌سازي و مهرورزي است اطلاعات مربوط به تغييرات پي‌درپي وزيران را نه تنها در اختيار عامه مردم قرار نداده بلكه حتي به مجلس نيز در اين زمينه توضيحي نداده است».

انصاري تصريح كرد: «تغييرات مكرر در كابينه نشانه اين است كه يا انتخاب اوليه از روي آگاهي نبوده و يا اين بركناري بر اساس آگاهي نيست كه هر سوي اين رابطه محكوم است».

وي با بيان اينكه بهتر است هركس بنا است گزارش انتخابات مجلس هشتم را به مجلس شوراي اسلامي ارائه دهد پاسخ بسياري از ابهامات را در گزارش خود بگنجاند گفت: «مسئولان برگزاري انتخابات پاسخ دهند كه آيا ميزان مشاركت مردم در شهرهاي بزرگي چون تهران بيش از ادوار گذشته بوده يا كمتر كه در اين صورت بايد عوامل اين كاهش مشاركت مشخص شود».

عضو مجمع روحانيون مبارز با اشاره به اينكه ميزان مشاركت در تهران حدود 29 درصد و در برخي شهرهاي بزرگ زير 20 درصد بوده است گفت: «البته آقايان با سرجمع آرا از شهرهاي كوچك و حوزه‌هاي انتخابي محدود مشاركت را 60 درصد اعلام مي‌كنند ولي ترديدي نيست كه حوادث بزرگ اجتماعي و سياسي در شهرهاي بزرگ شكل مي‌گيرد همانگونه كه آسيب‌هاي بزرگ نيز ابتدا از كلان‌شهرها ناشي مي‌شود».

وي افزود: «امواج انقلاب اسلامي در سالهاي 41 و42 و همچنين در سالهاي 56 و57 از شهرهاي بزرگ شكل گرفت».

مجيد انصاري با تاكيد بر اينكه آمار مربوط به مشاركت مردم در انتخابات دور هشتم مجلس اصلاً قابل قبول و اميدوار كننده نيست گفت: «زنگ‌هاي خطر به صدا درآمده است كساني كه در انتخابات شركت نمي‌كنند يا به صحت انتخابات اعتماد ندارند و يا اينكه مشاركت را در سرنوشت خود موثر نمي‌دانند و وظيفه خود را عدم مشاركت تلقي كرده‌اند».

وي با اشاره به اينكه ممكن است اين سخنان من اينگونه تلقي شود كه چون راي نياورده‌ام معترضم گفت: «ما نظام را وجود خودمان مي‌دانيم و حس مي‌كنيم اين وجود در معرض خطر است».

انصاري در ادامه از دولت و برگزاركنندكان انتخابات پرسيد: «چرا دولتي كه شعارش شفاف‌‌سازي و ارائه اطلاعات به مردم و محرم دانستن ملت قرار داده از دادن اطلاعات مربوط به صندوق‌هاي راي خودداري مي‌كند؟ و نه تنها اين اطلاعات را به مردم نمي‌دهد بلكه حتي از ارائه ريز آمار به كانديداها و احزاب نيز استنكاف مي‌كند».

وي اظهار داشت: «من بعد از انتخابات مرحله اول در تهران ماندم و حدود 26 روز تعطيلات پيگير موضوع انتخابات بودم تا اطلاعات مربوط به حدود 4 هزار صندوق تهران را دريافت كنم براين اساس با آقاي محمد صدر به ديدار برخي اعضاي مسئول در ستاد نظارت شوراي نگهبان رفتيم و از آنها خواستيم كه اطلاعات صندوق‌ها را در اختيار ما قرار دهند ولي آنها از اين كار خودداري كردند درحاليكه اين اطلاعات به هيچ‌وجه محرمانه نيست».

وي با اشاره به اينكه با استفاده از ارتباط دوستانه قديمي كه با مصطفي پورمحمدي وزير كشور سابق دولت نهم داشته پس از مرحله اول با او ديدار كرده است گفت: «ايشان لطف كرده‌اند و هرچند با تاخير ولي با فشار بر عوامل دست‌اندكار يك سي‌دي از اطلاعات مربوط به مرحله اول براي من ارسال كردند هرچند كه اين سي‌دي نيز ناقص بود و اطلاعات مربوط به صندوق‌هاي شهرستان ري در آن وجود نداشت».

انصاري درادامه با طرح اين پرسش كه چرا چنين سي‌دي در اختيار ديگر كانديداها نيز قرار نگرفته و اطلاعات مرحله دوم نيز به او داده نشده است گفت:‌«در ديداري با رئيس‌جمهور گلايه‌هاي خود را در اين زمينه مطرح كردند و ايشان به من قول پيگيري دادند و گفتند كه آمادگي دارند صندوق‌هاي مورد نظر من را بازشماري كنند من به ايشان گفتم اين موضوع در حوزه اختيارات شما نيست ولي درخواستي را كتباً به ايشان ارائه دادند مبني بر اينكه اطلاعات مربوط به صندوق‌ها در سايت وزرات كشور قرار گيرد. حال آنكه پاسخ نامه من نه شفاها و نه كتبا داده نشد و شنيدم كه ايشان در گفتگويي تلفني با آقاي پورمحمدي اظهار داشتند كه چرا فلاني اصرار دارد اطلاعات در اختيار او قرار گيرد».

وي با اشاره به سخنان اخير محمدرضا باهنر كه حاوي اطلاعات ريز و گسترده‌اي از انتخابات مجلس هشتم بوده است پرسيد: «چرا بايد مهندس باهنر تمام اطلاعات صندوق‌ها را داشته باشد اما ساير كانديداها از آن محروم باشند».

انصاري همچنين با اشاره به موضوع رد صلاحيت‌هاي گسترده‌اي كه در آستانه انتخابات مجلس هشتم صورت گرفت گفت: «چرا هيات‌هاي اجرايي در اقدامي بي‌سابقه از ابتداي انقلاب تاكنون آنگونه دست به رد صلاحيت زدند كه شنيدم رهبر انقلاب نيز در جايي از وسعت اين رد صلاحيت‌ها ابراز نگراني كرده بودند».

دبير اجرايي مجمع روحانيون مبارز افزود:

” آيا وزير كشور تخلفاتي داشته يا دستوري به وزير داده شده كه پورمحمدي اجراي آنرا خلاف قانون مي‌دانسته كه منجر به اين تصميم رئيس‌جمهور شده است. ... “

«چه اتفاقي بعد از 28 سال افتاده است كه صدها مدير ارشد نظام در سطح وزراي سابق، نمايندگان مجلس، ‌ائمه جمعه و جماعات و زنان ومردان آزمون داده در عرصه‌هاي خطر غيرملتزم به اسلام و ولايت فقيه شناخته مي‌شوند سوال اين جاست كه آيا آنها التزام ندارند يا زاويه نگاه مسئولان به اسلام و نظام به قدري تنگ شده كه فقط عده‌اي خاص در اين ميان باقي مي‌مانند».

انصاري گفت: «اگر نگاه برگزاركنندگان انتخابات مجلس هشتم را درباره التزام افراد به اسلام بپذيريم پس بايد گفت جامعه ما از نظام و اسلام فاصله گرفته است».

وي با طرح پرسش ديگري خطاب به مسئولان برگزاري انتخابات مجلس هشتم اظهار داشت: «آيا با عدالت انتخاباتي سازگار است كه همه عوامل انتخابات به طور مطلق از يك جريان سياسي افراطي و معروف باشد و آيا با قاعده عقلاني بي‌طرفي و قاعده حقوقي داوري بي‌طرفانه سازگار است».

عضو مجمع روحانيون مبارز اضافه كرد: «در بسياري از صندوق‌هاي تهران عوامل حاضر در صندوق بعضاً‌ از بسيجيان و ائمه جماعاتي بودند كه تا ساعتي قبل از انتخابات براي گروهي خاص تبليغ مي‌كردند حتي اگر در التزام آنها به اصل بي‌طرفي در شمارش آرا شك نكنيم بدون ترديد اين افراد در موضع اين تهمت قرار خواهند داشت كه اعضاي يك تيم چگونه مي‌توانند داور اين بازي باشند».

وي افزود: «آقاي مرتضي آقاتهراني در گفتگويي پس از انتخابات اظهار داشته كه از ميزان راي خود بسيار متعجب شده است من هم اضافه مي‌كنم كه نه تنها از ميزان راي ايشان تعجب كردم بلكه از رتبه بيست‌ونهم خود نيز بسيار شگفت‌زده شدم».

انصاري اضافه كرد: «من دو دوره نماينده تهران در مجلس و يك دوره عضو خبرگان رهبري بودم اين بار نيز سرليست جريان اصلاحات نام من بود در بسياري از ليست‌هاي اصلاح‌گرايانه معتدل نيز نام من ديده مي‌شد با نگاهي به گرايش تلفيقي مردم به ليست‌ها در راي دادن مي‌توان دلايل اين تعجب را درك كرد».

سرليست ستاد ائتلاف اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس هشتم گفت: «طبق گزارشهاي ناظرين ما در برخي مناطق تهران راي من راي اول بوده است در برخي مناطق نيز بين نفر اول تا ششم در نوسان بوده‌ام اصولگراها خود نيز تخمين زده بودند كه من در زمره ده نفر اول قرار خواهم گرفت اما نتايج اعلام شده اتفاق ديگري را نشان مي‌داد».

وي با تاكيد بر سي‌دي ارائه شده به او از سوي وزير كشور سابق درباره اطلاعات ريز مربوط به دور اول انتخابات گفت: «از مجموع 3904 صندوق در تهران 140 صندوق براي من عدد صفر را منظور كردند كه در ميان آنها صندوق جماران نيز با نام صندوق مدرسه امام واقع در ميدان جماران و با شماره 3194 ديده مي‌شود در حالي كه همه خويشان من در اين صندوق راي داده‌اند».

انصاري با اشاره به اينكه در اطلاعات وارد شده به او آمار 50 صندوق نامشخص و گم است گفت: «در 400 صندوق آراي من زير عدد ده قرائت شده است و اعداد بسيار ناچيز تك رقمي در جدول ارائه شده به اين جانب بسيار زياد است».

وي اضافه كرد: «من بسياري از انتخابات‌ها را ديدم چينش اعداد در اين جدول به خوبي نشان مي‌دهدكه غير ممكن است چنين اتفاقي رخ دهد شايد روزي لازم باشد كه اين اطلاعات را در اختيار مردم قرار دهند».

انصاري افزود: «در اسلامشهر آراي من صفر اعلام شده در حالي كه در اين حوزه آشنايي و نزديكي بسياري با من وجود دارد شهرستان شميران نيز از مجموع 28 صندوق آراي من 8000 راي اعلام شده در حاليكه در گفتگو با يكي از دست‌اندركاران آن حوزه به من اعلام شد كه ميزان آراي من بيش از 30000 بوده و اين رقم به فرمانداري گزارش شده است».

وي در ادامه تصريح كرد: «ممكن است آقايان در پاسخ به اين اظهارات بگويند اين آرا مخدوش است پس بهتر است سي‌دي صحيح را به ما بدهند كه حاوي اطلاعات غيرمخدوش و كاملي از مرحله اول ودوم انتخابات است».

انصاري با اشاره به اينكه در مرحله اول به صورت فردي و جمعي شكايت دستي خود و ديگر كانديداهاي اصلاح‌طلب را به شوراي نگهبان ارائه كرده و رسيد دريافت داشته است گفت: «تلفني با آقاي جنتي صحبت كردم و از ايشان خواستم در صورت لزوم به خدمت رسيده و درباره شكايت گفتگو كنيم ولي ايشان قول پيگيري دادند كه ناگهان از صداو سيما اعلام شد صحت انتخابات تاييد شده و تعجب‌برانگيزتر آنكه اعلام كردند هيچ شكايتي وجود نداشته است».

عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز با اشاره به سخنراني پيش از خطبه‌هاي غلامعلي حداد عادل در نماز جمعه هفته گذشته تهران گفت: «دكتر حدادعادل از پيروزي مجدد اصولگرايان به اقبال مردم به اين جريان تعبير كردند من به آقاي حداد عادل اطمينان مي‌دهم كه اگر صد دوره ديگر هم انتخابات به همين شكل برگزار شود حتماً جريان اصولگرا پيروز خواهند شد».

وي تاكيد كرد: «من آقاي حدادعادل را فرد فاضلي مي‌دانم. ايشان معلم هستند و رياضيات را به خوبي مي‌دانند. به ايشان پيشنهاد مي‌كنم نگاهي به تركيب مجلس هشتم بيندازند. در 100 حوزه از حوزه‌هاي انتخاباتي كه اصلاحات توان رقابت داشته، 50 درصد از كانديداهاي اصلاح‌طلب رأي آورده‌اند. در كرمان كه رقابت در 10 كرسي نمايندگي به طور جدي بين اصلاح‌طلبان و اصولگرايان وجود داشت، پنج كرسي به اصلاح‌طلبان، چهار كرسي به اصولگرايان و يك كرسي به كانديداهاي مستقل اختصاص يافت و اين نشان مي‌دهد كه اگر همين الگو در شهرهاي ديگر نيز رعايت مي‌شد سرنوشت انتخابات جور ديگري بود».

عضو مجمع روحانيون مبارز افزود:‌ «در تهران نيز همين اتفاق افتاده است. در شهر تهران شش نفر از كانديداهاي برجسته اصلاحات

” چرا بايد مهندس باهنر تمام اطلاعات صندوق‌ها را داشته باشد اما ساير كانديداها از آن محروم باشند؟... “

تا آخرين لحظه نيز تاييد صلاحيت نشدند. با اين همه ترديد نداريم كه آنچه كه اعلام شده با واقعيت مطابقت ندارد».

وي اضافه كرد: «در مرحله اول انتخابات،‌ اعلام كردم حاضرم به هزينه من آراي مرحله اول بازشماري شود. اكنون نيز همين پيشنهاد را تكرار مي‌كنم و تاكيد مي‌كنم كه اگر در بازشماري به مجلس راه يافتم از حضور در مجلس استعغا خواهم داد و اگر در بازشماري صحت انتخابات مشخص شد، از بلندترين مأذنه كشور فرياد خواهم زد كه انتخابات درست و در صحت كامل بوده است».

انصاري با تاكيد بر اينكه "از بسياري از گفت‌وگوهاي پشت پرده اصولگرايان به گوشمان رسيد كه گفته‌اند انصاري نبايد به مجلس راه يابد"، گفت: «شايد تنها 10 درصد از مردم به نتايج اعلام شده از سوي وزارت كشور اعتقاد و باور داشته باشند؛ و اين زنگ خطري براي مسئولان است».

وي افزود: «جمع كثيري از چهره‌هاي برجسته اصولگرا ـ كه صرفا به رسم امانتداري نام آنها را اعلام نمي‌كنم – سوگند ياد كردند كه ما به شما رأي داده‌ايم و مايل بوديم تعادلي در مجلس ايجاد شود».

انصاري تصريح كرد: «فرض كنيم كه حتي اين سخنان من نادرست است اما رفتار مسئولان اينگونه بوده كه چنين شائبه‌اي را در ذهن مردم ايجاد كرده است».

وي افزود: «در مرحله دوم انتخابات تنها 13 درصد مردم شركت كردند و برخي منتخبان مرحله دوم با سه درصد رأي مردم وارد مجلس شدند».

عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز اضافه كرد: «مسئولان بايد پاسخ دهند كه چرا بدترين زمان ممكن را براي انتخابات مجلس هشتم انتخاب كردند؟»

وي با بيان اينكه در صورتي كه به مجلس وارد مي‌شد اولويت برنامه‌هايش ارائه طرح جامع انتخابات بود، گفت: «آسيب‌هايي جدي از انتخابات شوراهاي سوم آغاز شد كه در انتخابات مجلس هشتم اوج گرفت. هنوز آمار شمارش آراي انتخابات شوراي سوم حتي به هيات نظارت مجلس ارائه نشده است. اين آسيب‌ها ممكن است در انتخابات رياست جمهوري دهم را نيز در برگيرد و اين پرسش جدي در افكار عمومي وجود دارد كه چه اتفاقي قرار است در انتخابات رياست جمهوري دهم رخ دهد كه هم وزير كشور و هم استانداران بايد عوض شوند».

انصاري اضافه كرد: «قانون ناقصي كه براي تبليغات انتخابات مجلس هشتم به تصويب رسيد بسيار ناقص بود و به اعتراف بسياري از احزاب، هزينه‌هاي تبليغات اين دوره از انتخابات بسيار بيشتر از دوره‌هاي قبل بود».

به گزارش خبرنگار سياسي آفتاب، در ادامه اين نشست، خبرنگاران رسانه‌هاي مختلف سوالات خود را از مجيد انصاري درباره انتخابات مجلس هشتم، عملكرد مجلس هفتم و چشم‌انداز انتخابات رياست‌جمهوري دهم پرسيدند و دبيراجرايي مجمع روحانيون مبارز به آنها پاسخ گفت.

انصاري در پاسخ به سوال خبرنگار سياسي آفتاب مبني بر ارزيابي وي از عملكرد اقليت مجلس هفتم گفت: «با توجه به فضايي كه بر مجلس هفتم حاكم بود دوستان ما در فراكسيون اقليت زحمات بسياري كشيدند و نطق‌هاي بسيار خوب و طرح‌هاي خوبي ارائه كردند».

وي در اين‌باره اضافه كرد: « بايد توجه داشت كه تعامل اكثريت مجلس و هيات رئيسه با اقليت تعامل سازنده‌اي نبود و اقليت به هيچ وجه نمي‌توانست از ظرفيت‌هاي خود بيش از اين استفاده كند».
مجيد انصاري در عين حال افزود: «نقطه ضعف اصلي اقليت مجلس هفتم اين بود كه از انسجام كافي و فرماندهي مناسب جمعي، آن گونه كه شايسته و بايسته است، برخوردار نبود».

انصاري همچنين در پاسخ به ديگر سوال خبرنگار آفتاب درباره راهكارهاي پيش‌روي اقليت مجلس هشتم براي افزايش تاثيرگذاري خود بر تصميمات مجلس اظهار داشت: «پيش از هر گفت‌وگويي با اقليت مجلس هشتم بايد به اكثريت مجلس و هيات رئيسه آن توصيه كنم بر گذشته مروري داشته باشند چرا كه هيات رئيسه يكدست و از يك جريان سياسي به زيان اقتدار مجلس است».

وي با اشاره به ضرورت اختصاص سهميه‌اي به جمعيت اصلاح‌طلب درون مجلس هشتم در هيات رئيسه گفت: «هيات رئيسه مجلس هيچ شأني جز اجراي آيين‌نامه داخلي ندارد و مذاكرات و موضوعات محرمانه‌اي در آن مطرح نيست. هيات رئيسه شوراي عالي امنيت ملي نيست كه بنا باشد بحث پرونده هسته‌اي را پشت درهاي بسته پيگيري كند».

وي افزود: «اگر همه نمايندگان در اطلاع از موضوعات مطرح در مجلس با هم يكسان هستند چه اصراريست كه حتي يك نفر از فراكسيون اقليت نيز در هيات رئيسه نباشد».

عضو شوراي مركزي مجمع روحانيون مبارز اضافه كرد: «متاسفانه اين موضوع به يك روند در دوره‌هاي مختلف مجلس تبديل شده و حتي در دوره ششم نيز كه اصلاح‌طلبان در اكثريت بودند، دوستان ما در جناح اصلاحات سهميه‌اي به فراكسيون اقليت اصولگرا در هيات رئيسه اختصاص ندادند».

وي با اشاره به اينكه اصلاح‌طلبان مجلس ششم نيز از پذيرش حضور شخص او در هيات رئيسه امتناع كردند، گفت: «اين روند باعث شده گاهي هيات رئيسه آيين‌نامه را دور بزند و پشت پرده دادوستدهايي ميان اعضا صورت گيرد».

انصاري اضافه كرد: «وجود يك يا دو نماينده عضو فراكسيون اقليت در هيات رييسه باعث مي‌شود، ملاحظه‌كاري‌ها كم شده و صرفا مجلس بر مدار قانون اداره شود».

وي خطاب به كانديداهاي اصولگرايان براي رياست و هيات رييسه مجلس هشتم گفت: «سوگندي كه شما ياد مي‌كنيد سوگندي شرعي است كه بر مبناي آن بايد

” مي‌دانم مجلسي كه بخشي از شكل‌گيري‌ آن بر تضييع حقوق استوار است، چقدر مي‌تواند از عدالت دفاع كند؟... “

عادلانه و بي‌طرفانه در مجلس رفتار كنيد».

انصاري از اعضاي هيات رييسه مجلس هشتم نيز سوال كرد: «آيا اداره آخرين جلسه مجلس هفتم در هفته گذشته، بر مدار آيين‌نامه بود؟ آيا همه مصوبات دولت نهم با قانون منطبق بود و اگر منطبق بود چرا مجلس‌نشينان هفتم حاضر نيستندخود را با دستاوردهاي دولت نهم شريك كنند و سعي مي كنند خود را به ويژه در موضوعاتي مثل گراني مسكن و افزايش حجم نقدينگي تبرئه كنند؟»

وي تصريح كرد: «طبق قانون اساسي تطبيق مصوبات دولت با قانون عادي با رييس مجلس است و رييس مجلس نه يك شخص حقوقي بلكه يك شخص حقيقي به عنوان رييس قوه مقننه».

وي افزود: «تعداد بسياري از مصوبات دولت نهم با قوانين عادي همخواني ندارد و برداشت‌هاي پي‌درپي از حساب ذخيره ارزي، واردات بنزين بيش از حد مصوب و انحلال سازمان مديريت و برنامه‌ريزي بدون مصوبه مجلس هيچ‌يك توجيه قانوني ندارند. مجلس هفتم پاسخگو باشد كه آيا رييس محترم جمهور اين مصوبات را تطبيق دادند و مجلس تاييد كرد و يا اگر تاييد نكرده، چگونه است كه دولت به خود اجازه مي‌دهد مصوبات خلاف قانون را وضع و اجرا كند و چگونه است كه مجلس در اين زمينه مواخذه‌اي نمي‌كند؟»

انصاري تاكيد كرد: «دفاع از اقتدار قانوني مجلس، وظيفه قانوني فراكسيون اقليت و اكثريت مجلس است و هيچ مصلحتي نبايد باعث شود كه مجلس از قوه اول به قوه دوم تقليل يابد».

به گزارش آفتاب،‌ وي با اشاره به اينكه "فراكسيون اقليت مجلس هشتم بايد در آغاز كار و قبل از شروع شكل بگيرد و هيات رييسه خود را هرچه زودتر انتخاب كند"، گفت: «پيشنهاد مي‌كنم كه نام فراكسيون اقليت نام فراكسيون خط امام را براي خود انتخاب كند چرا كه به حق ما مدافع راه و خط امام‌(ره) هستيم و معتقديم راه و خط امام ظرفيت تامين سعادت دنيا و آخرت ما را داراست و اگر مشكلاتي داريم به جهت انحراف از برخي آموزه‌هاي امام راحل است».

انصاري با تاكيد بر اينكه "پيشنهادات خود را از جايگاه يك شهروند عادي به اعضاي فراكسيون اقليت به عنوان موكلان خود مي‌دهد"، گفت: «اقليت بايد برنامه‌اي چهارساله براي مجلس هشتم تدوين كند و از روزمرگي و انفعال پرهيز كند. اگر چنين عزم و اراده‌اي در فراكسيون شكل بگيرد، فراكسيون مي‌تواند نقشي جدي‌تر در مجلس ايفا كند».

وي خاطرنشان كرد: «اقليت مجلس هشتم بايد ارتباط و تعامل سازنده‌اي با اكثريت داشته باشد و براي رفع مشكلات كشور موثر واقع شود. از طرفي ارتباط اقليت با بدنه كارشناسان و نخبگان دانشگاهي و سياسي خارج از مجلس از ضروريات است چرا كه نمايندگان بايد با اين‌گونه ارتباطات سطح دانش و آگاهي‌هاي خود را افزوده و به‌روز كنند تا بتوانند طرح‌ها و پيشنهادات پخته‌تري را به مجلس ارائه دهند».

عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به اين نكته كه "تصويب برنامه پنجم توسعه در دستور كار مجلس هشتم است"، گفت: «فراكسيون اقليت بايد با حضوري فعال در مجلس، از هم‌اكنون خود را براي مشاركت جدي در روند تصويب برنامه‌اي پويا آماده كند».

وي همچنين با بيان اين مطلب كه "فراكسيون اقليت بايد براي انجام وظيفه نظارتي خود، مشكلات كشور را در ابعاد مختلف شناسايي كند"، گفت: «اقليت بايد با شناخت عوامل اصلي مشكلات، با اهرم‌هاي قانوني و جلب همكاري اكثريت مجلس، به اعمال نظارت مشفقانه و كارآمد و به دور از جنجال‌هاي سياسي اقدام كرده تا ترجمان خواسته‌هاي جمع زيادي از ملتي باشد».

انصاري ضمن اظهار اميدواري از اينكه مجلس هشتم بتواند در جهت انجام وظيفه خود يعني وكالت از سوي همه آحاد ملت گام بردارد، تصريح كرد: «البته نمي‌دانم مجلسي كه بخشي از شكل‌گيري‌ آن بر تضييع حقوق استوار است، چقدر مي‌تواند از عدالت دفاع كند؟»

همچنين خبرنگار آفتاب از انصاري پرسيد: "اگر شما به مجلس هشتم راه يافته بوديد، فكر مي‌كرديد اقليت در بحث رياست مجلس بايد چگونه وارد شود؟"، كه او در پاسخ گفت: «فراكسيوني كه هدف دارد بايد كانديداي مستقل خود را براي رياست مجلس معرفي كند حتي اگر اين معرفي تنها سمبليك باشد و فراكسيون مطمئن باشد كه كانديداي مورد نظرش از رأي كافي براي رياست برخوردار نخواهد بود».

وي در اين‌باره اضافه كرد: «اين درست همان كاري بود كه ما در مجلس پنجم انجام داديم و اقليت براي رياست مجلس پنجم يكبار آقاي عبدالله نوري و يكبار اينجانب را معرفي كرد؛ چرا كه ما معتقد بوده و هستيم كه فراكسيون بايد هويت مستقل خود را حفظ كند. در عين حال معتقديم كه اگر اين ممكن نشد، فراكسيون به معرفي كانديدا براي عضويت در هيات رييسه اقدام كند».

انصاري در پايان با ذكر خاطره‌اي گفت: «در سال پاياني مجلس پنجم، به ديدار رهبر انقلاب رفتيم و ايشان در آن ديدار تاكيدات بسياري در زمينه تعامل در درون مجلس داشتند. پس از پايان جلسه در مسير بازگشت، من به آقاي باهنر گفتم كه خوب است مجلس در سال پاياني خود يكي دو نفر از منشي‌ها يا كارپردازان را از اقليت انتخاب كند چرا كه اين موضوع براي خود هيات رييسه و اكثريت نيز خوب خواهد بود، آقاي باهنر استقبال كردند و قرار شد به من جواب بدهند. بعدازظهر همان روز ايشان با من تماس گرفتند و گفتند كه در جلسه‌اي با دوستان اين موضوع را مطرح كرده‌اند و متاسفانه دوستان‌شان در فراكسيون

” آقاي مرتضي آقاتهراني در گفتگويي پس از انتخابات اظهار داشته كه از ميزان راي خود بسيار متعجب شده است من هم اضافه مي‌كنم كه نه تنها از ميزان راي ايشان تعجب كردم بلكه از رتبه بيست‌ونهم خود نيز بسيار شگفت‌زده شدم. ... “

اكثريت مجلس پنجم اين پيشنهاد را نپذيرفته بودند».

در ادامه خبرنگاري از انصاري درباره نقطه قوت يا ضعف مجلس هفتم پرسيد كه وي اظهار داشت:‌ «درباره هيچ مجلسي نمي‌توان گفت كه عملكردش صرفا مثبت يا منفي بوده. همه مجالس نقاط ضعف و قوت دارند و مجلس هفتم نيز اين قاعده مستثني نيست».

وي با اشاره به اينكه "پرداختن به قوت‌ها و ضعف‌هاي مجلس هفتم و همه مجالس پس از انقلاب به يك بررسي آماري و كارشناسي دقيق نياز دارد و شايد اين روزها نيز فرصت مناسبي براي اين كار باشد"، گفت: «مهمترين ضعف مجلس هفتم اين بود كه تعامل سازنده با قوا را به گونه‌اي در عمل تفسير كرد كه به نوعي به چشم‌پوشي از تخلفات تبديل شد».

انصاري افزود: «بدون شك همكاري قوا يك اصل عقلايي مورد تاكيد امام است كه هرچند كه برخي مجالس ديگر نيز از اين رهگذر ضعف‌هايي داشتند اما مجلس هفتم به گونه‌اي اين موضوع را وسعت داد كه به چشم‌پوشي از تخلفات قوه مجريه انجاميد».

وي تاكيد كرد: «ثروت عظيم نرم‌افزاري مديريت كشور از ثروت نفت نيز مهم‌تر است. چه‌طور مجلس اجازه داد همه اين تجربيات در سطوح بسيار وسيع دور ريخته شود؟ چطور اجازه داد كه يك كمپاني بزرگ توليد كننده خودرو در كشور با داشتن ده‌ها مدير باسابقه دستخوش تغييراتي در مديريت شود كه هيچ سنخيتي با اصول مديريت بر چنين حوزه‌هايي ندارد؟»

وي با اشاره به تغييرات مكرر كابينه نهم و سكوت مجلس در اين‌باره گفت: «يا نمايندگان مجلس هفتم در آغاز دولت نهم در بحث رأي اعتماد كوتاه آمدند و يا در دفاع از وزيران قوي كابينه كوتاه آمدند و اجازه دادند مديران قوي تغيير كنند».

انصاري با اشاره به گرايش دولت نهم به مديريت فردي و انحلال شوراهاي قانوني گفت: «مجلس مشخص كند كه در دفاع از اين الزامات مديريتي چه گام موثري برداشته است؟»

وي با اشاره به يادداشت وبلاگ جوانفكر مشاور مطبوعاتي رييس‌جمهور در زمينه حفاظت محمود احمدي‌نژاد از بيت‌المال گفت: «آقاي جوانفكر در وبلاگ خود نوشته‌اند كه روزي در حال راه رفتن با رييس‌جمهور بوده‌اند كه گيره‌اي از يكي از كاغذهاي در دست ايشان افتاد و رييس‌جمهور خم شدند و گفتند اين مال بيت‌المال است».

انصاري خطاب به جوانفكر گفت:‌ «آقاي جوانفكر من هم به اين نگاه رييس‌جمهور به بيت‌المال احترام مي‌گذارم اما آيا دور ريختن تجربه آقاي دانش‌جعفري و ديگراني كه از دوستان خودتان هستند، اسراف نيست؟»

وي افزود: «حداقل چهار سال طول مي‌كشد كه يك وزير در وزارتخانه‌اي همچون وزارت نفت يا صنايع و معادن و وزارت اقتصاد و دارايي جا افتاده و با امور مختلف و نوع روابط آشنا شود. چگونه است كه در عرض يكسال و نيم وزيري را برده و ديگري را به جاي او مي‌نشانند. آيا كسي قادر است هزينه‌هاي سنگين ناشي از اين تغييرات را محاسبه كند. مجلس هفتم روشن كند كه چرا در اين زمينه سكوت كرد؟»

به گزارش آفتاب،‌ عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام ادامه داد: «مجلس هفتم نگاه و طرح اقتصادي جامع نداشت و در يك حركت افراط و تفريطي نوسان داشت. چشم‌پوشي اين مجلس از برداشت‌هاي پي‌درپي از حساب‌ ذخيره ارزي و تزريق آن به امور جاري به جاي سرمايه‌گذاري‌، اغماض از وارادات گسترده كالا كه واحدهاي توليدي ما را يكي پس از ديگري ورشكسته كرد سوالات بسياري را در ذهن افكار عمومي ايجاد كرده است».

وي افزود: «دولت در واردات كالا دور باطل را مي‌پيمايد و مجلس نيز به دليل سكوت در اين نارسايي‌ها سهيم بوده است».

انصاري تاكيد كرد:‌«شجاعت حكم مي‌كرد كه آقاي حدادعادل در گزارش مردمي خود در نماز جمعه هفته گذشته تهران، اشتباهات مجلس هفتم را بيان مي‌كرد و قول مي‌داد كه در مجلس هشتم اين اشتباهات جبران شود. البته هنوز هم دير نشده و من به عنوان يك شهروند از رييس مجلس هفتم انتظار دارم كه تقصيرات خود را بيان كند و مطمئنم كه اين خواسته بخش عمده‌اي از مردم است؛ چراكه پافشاري بر اشتباهات گذشته، نشانه ادامه راه اشتباه گذشته است».

وي همچنين در پاسخ به سوال خبرنگاري ديگري كه درباره تصميم اصلاح طلبان براي حضور در انتخابات رياست جمهوري دهم پرسيد، گفت: «هنوز براي اين موضوع زود است اما اصلاح‌طلبان اگر مي‌خواهند كانديدايي براي رياست‌جمهوري دهم داشته باشند بايد به يك كانديداي واحد برسند و براي اين امر، بايد مسير دموكراتيك رفاقت و تعامل سازنده را طي كنند و از گلايه‌هاي گذشته چشم‌پوشي كرده و يك فرد را معرفي كنند».

انصاري با تاكيد بر اينكه ممكن است تعداد افراد توانمند براي رياست جمهوري بيش از يك نفر باشد افزود: «بايد توجه داشت كه از ميان افراد توانمند آن فردي كه بيش از همه توان جلب آراي مردم را دارد بايد انتخاب شود».

وي هشدار داد:‌ «اصلاح‌طلبان مراقب باشند در دام‌هاي رقيب گرفتار نشوند؛ چرا كه از هم‌اكنون نشانه‌هاي تخريب در بسياري از سايت‌ها و رسانه‌هاي وابسته به جريان رقيب به وضوح ديده مي شود و مشخص است كه اين سناريو مانند گذشته اجرا خواهد شد».

گفتني است، در ابتداي اين جلسه‌ سعيد الله‌بداشتي از فعالان سياسي اصلاح‌طلب در سخناني اظهار داشت: «بررسي كارشناسي انتخابات هشتمين دوره مجلس لازمه ورود هوشمندانه اصلاح‌طلبان به انتخابات رياست‌جمهوري دهم است».

وي با اشاره به كش‌وقوس‌هايي مربوط به نحوه بررسي صلاحيت‌ها، قانون انتخابات و برگزاري انتخابات و همچنين انتقادات جدي اصلاح‌طلبان به مرحله شمارش آرا گفت:‌ «آنچه بيش از همه در شرايط كنوني لازم است تحليل محتوايي انتخابات و تحليل حركت اصلاح‌طلبان در جهت رسيدن به ليست واحد بوده است».

الله‌بداشتي تاكيد كرد: «پيش‌نياز ورود به انتخابات رياست‌جمهوري دهم تحليل بيروني و دروني انتخابات از منظر اصلاح‌طلبان است؛ در واقع در تحليل دروني بايد به بررسي وقايع منتهي به انتخابات پرداخت و در تحليل دروني بايد به بررسي چگونگي حركت ائتلاف، بزرگان و احزاب اصلاح‌طلب پرداخت تا روشن شود كه چقدر مجموعه اصلاح‌طلبان در مسير همگرايي گام برداشتند».

وي در پايان گفت: «اگر اين دو پايه خوب تحليل و تبيين شود‌ بدون ترديد اصلاح‌طلبان تصميم بعدي را خوب خواهند گرفت و آينده‌اي به مراتب روشن‌تر براي اصلاحات رقم خواهد خورد».
 يکشنبه 5 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 696]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن