واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: كندوكاو خبرنگاران در 10حاشيه نفتي از متمم بنزين تا جابهجايي فازهاي پارس جنوبي
عكس: شاناگروه انرژي- مقامات وزارت نفت در حاشيه مراسم افزايش توليد روزانه 20ميليون مترمكعب گاز طبيعي از 17 حلقه گازي به سوالات مختلفي از جمله لايحه تامين كسري واردات بنزين، تغيير موقعيت جغرافيايي فازهاي پارس جنوبي، با هدف استفاده سريع از فازهاي مرزي، وضعيت فازهاي 6 تا 8، 9 و 10 پارس جنوبي، تاخير در توليد زودهنگام از آزادگان، آغاز حفاري در خزر تا پايان اسفند، وضعيت خط لوله صلح و نابوكو و ... پاسخ گفتند.
متمم بودجه واردات بنزين
به گزارش خبرنگار ما، غلامحسين نوذري، وزير نفت در جمع خبرنگاران از ارائه لايحه تامين كسري واردات بنزين به دولت براي دو ماه پاياني سال خبر داد و گفت: رقم در نظر گرفته شده با احتساب به نياز واردات در دو ماه آخر سال محاسبه شده است. در هر صورت تامين بنزين مردم و گازوئيل نيروگاهها يك امر اجتنابناپذير است و بر اساس ضرورت واردات انجام ميشود.
جابهجايي فازهاي پارس جنوبي
نوذري در مورد تغيير موقعيت جغرافيايي فازهاي پارس جنوبي اظهار داشت: تلاش ما توليد گاز از مناطق مرزي اين ميدان است و به همين خاطر توليد گاز را به سمت مرز مشترك خواهيم برد.
راهاندازي سه طرح تا پايان سال
وزير نفت در مورد وضعيت فازهاي 9 و 10 توضيح داد: طي يك سال گذشته عمليات ساخت فازهاي 9 و 10 حدود 28درصد پيشرفت فيزيكي داشته كه پالايشگاههاي اين دو فاز در اسفند ماه به طور رسمي افتتاح خواهد شد.
وي افزود: برآوردهاي ما نشان ميدهد فازهاي بعدي كه قرار است وارد مدار شوند فازهاي 15 و 16 خواهد بود.
چاهي اشتباه حفر نشد
نوذري در مورد تاخيرهاي ايجاد شده در شروع توليد زودهنگام نفت از ميدان آزادگان گفت: تلاش ما اين است كه تا پايان سال توليد زودهنگام 50هزار بشكهاي از اين ميدان محقق شود. در ضمن با توجه به بزرگي ميدان (ذخيره 40ميليارد مترمكعب گاز) امكان حفر چاه در محل اشتباه وجود ندارد.
بهرهبرداري از خزر
راهاندازي سكوي نيمه شناور ايران- البرز نيز از ديگر طرحهايي است كه وزير نفت از راهاندازي آن تا پايان سال و بهرهبرداري از منابع نفتي ايران در خزر خبر داد.
صادرات به همراه پاسخ به نيازهاي داخلي
وزير نفت همچنين در مورد طرح توليد روزانه 20ميليون مترمكعب گاز از ميدانهاي مناطق مركزي اظهار داشت: با اين افزايش توليد، امروز اين اطمينان وجود دارد كه ميتوانيم گاز مورد نياز بخشهاي خانگي، تجاري، نيروگاهها و صنايع را به همراه صادرات بدون محدوديت تامين كنيم.
خط لوله صلح بدون هند
همچنين در حاشيه اين مراسم سيفا... جشنساز، مديرعامل شركت ملي نفت ايران نيز از نهايي شدن قرارداد فروش گاز طبيعي به پاكستان بدون هند خبر داد و گفت: علاوه بر پاكستان مذاكرات ديگري را نيز با ساير كشورها براي صادرات گاز در برنامه داريم.
نابوكوي سياسي
جشن ساز در مورد خط لوله نابوكو و عدم حضور ايران در مذاكرات مربوط به آن گفت: اين طرح بيشتر از اينكه عملياتي و اجرايي باشد از ديد ما يك طرح سياسي است. اين طرح در جهت انجام بحثهاي تحريم فعال است و هدف آنها اين است كه برنامههاي توسعهاي نفت و گاز ما را دچار اختلال كنند، اما طرحهاي توسعهاي ما متوقف نخواهند شد.
اگر دعوت شود، هستيم
وي در پاسخ به اين سوال كه با وجود اينكه از نظر شما اين طرح سياسي است اگر از ايران دعوت كنند در آن شركت ميكنيد، اظهار داشت: اگر از ايران براي شركت در طرح خط لوله نابوكو دعوت شود، حتما در آن شركت ميكنيم.
زمستان بهاري
جشنساز در پاسخ به برخي اظهارنظرها درباره دليل قطع نشدن گاز مصرفي امسال كه يك دليل اصلي آن كاهش نيافتن چشمگير دماي هوا بوده است، گفت: آمارهاي ما حاكي از آن است كه ميانگين درجه هواي زمستان امسال نسبت به سال گذشته تنها دو درجه گرمتر بوده است.
تزريق گاز متوقف نشده
وي با بيان اينكه با اجراي طرح افزايش ظرفيت گاز در شركت نفت مناطق مركزي، در زمستان از گاز تزريقي به ميدان هاي نفتي به جز در موارد كوتاهي، استفاده نكرديم، تبيين كرد: تقريبا هر سال در اواسط اسفند ماه تزريق گاز به ميدانهاي نفتي مجددا شروع ميشد كه امسال براي اولين بار گاز تزريقي به مخازن نفتي متوقف نشده است.
جشنساز در پايان، گفت: توليد گاز در سال 1356 بيش از 110ميليون متر مكعب در روز بوده كه بخشي از آن پس از تصفيه در پالايشگاه بيدبلند با دو خط لوله به شمال كشور منتقل و به شوروي سابق صادر و بخش ديگر هم سوزانده ميشد.
ايجاد كانال تلويزيوني
نوذري در پايان با اشاره به وسعت برنامههاي صنايع نفت، گاز و پتروشيمي در ايران خواستار ايجاد يك كانال تلويزيوني براي پوشش دستاوردها و مباحث مربوط به انرژي در كشور شد و خاطرنشان كرد: تشكيل اين كانال تلويزيوني به توسعه صنايع انرژي در ايران كمك خواهد كرد.
چهارشنبه|ا|23|ا|بهمن|ا|1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]