تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به پاداش بهشت نمى رسد مگر آن كس كه باطنش نيكو و نيّتش خالص باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827792181




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مصرف 30 ميليارد متر مكعب گاز در بخش صنعت


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: مصرف 30 ميليارد متر مكعب گاز در بخش صنعت


سرمايه : براساس آخرين آمارهاي منتشرشده مصرف انرژي در صنايع كشور 5/2 برابر ميانگين جهاني است. براين اساس شركت بهينه سازي مصرف سوخت صاحبان صنايع را موظف كرده براساس ماده 121 برنامه سوم مصرف سوخت خود را با استانداردهاي اعلام شده تطابق داده تا اجازه فعاليت داشته باشند. از همين رو در شرايطي كه صنايع استانداردهاي مربوط به بهينه سازي و مصرف سوخت و انرژي را رعايت نكنند سوخت يارانه اي آنها قطع خواهد شد.

اين در حالي است كه توليدكنندگان عدم عايق بندي ساختمان ها و واحدهاي توليدي، فرسودگي ماشين آلات خطوط توليد و فقدان تكنولوژي هاي نو در صنايع را از مهم ترين عوامل هدررفت انرژي در صنايع عنوان كرده و معتقدند حذف يارانه انرژي نه تنها كمكي به صرفه جويي در مصرف انرژي نمي كند بلكه افزايش قيمت تمام شده كالاهاي توليدي را به دنبال خواهد داشت. به اعتقاد آنان حذف يارانه انرژي در شرايطي موثر واقع خواهد شد كه دولت تسهيلات لازم جهت نوسازي خطوط توليد را در اختيار صنعتگران قرار دهد.
دبير انجمن سازندگان تجهيزات صنعتي ايران بالا بودن مصرف انرژي در صنايع را به دو بخش تامين روستايي و گرمايش و سرمايش واحدهاي توليدي تقسيم مي كند و مي افزايد: «دليل عمده مصرف انرژي در صنايع ايران ساختمان ها و بناي واحدهاي توليدي هستند كه موجب هدر رفتن انرژي مي شوند.»
پويش من معتقد است: حذف يارانه انرژي تنها در صورتي موثر خواهد بود كه دولت تسهيلات لازم جهت نوسازي ساختمان ها و واحدهاي توليدي را در اختيار صنعتگران قرار دهد.
وي با بيان اينكه در صورت افزايش حامل هاي انرژي، توليدكنندگان اين معضل را رفع خواهند كرد خاطرنشان كرد: «اين كار نيازمند سرمايه گذاري كلاني است و فشار زيادي را بر صنعت وارد مي كند.»
علاوه بر اين از آنجا كه فرسودگي و تكنولوژي توليد ماشين آلات صنعتي يكي ديگر از دلايل افزايش مصرف انرژي در صنايع عنوان شده است، گفته مي شود در بخش خطوط توليد ماشين آلات قديمي بايد نوسازي شوند.
در همين حال جمشيد بصيري دبير انجمن صنايع نساجي با بيان اينكه «در حال حاضر 9800 واحد نساجي داراي پروانه بهره برداري وجود دارد كه از اين ميان فقط 30 تا 35 درصد نسبت به نوسازي ماشين آلات اقدام كرده اند»، گفت: «ميانگين مصرف برق در ماشين آلات قديمي حدود 35 درصد از مصرف برق در ماشين آلات نو بيشتر است.»به گفته وي در ماشين آلات قديمي سيستم فعاليت و ترانسفر نيرو از موتور به قسمت هاي مختلف دستگاه مصرف برق زيادي داشته كه حتي در صورت تعويض موتور نيز مصرف برق كاهش نخواهد يافت.
وي تنها راه كاهش مصرف انرژي در صنايع نساجي را تعويض و نوسازي ماشين آلات خطوط توليد دانست و يادآور شد: «صنايع براي نوسازي ماشين آلات خود به تسهيلات و همياري دولت نياز دارند.»
اين در حالي است كه تاكنون 9 استاندارد مصرف انرژي در فرآيندهاي توليد صنعتي شامل سيمان، آجر، كاشي و سراميك، قند و شكر، شيشه، گچ، آهك، لاستيك و روغن نباتي تصويب شده است.
همچنين استانداردهايي در زمينه فولاد، نساجي و روغن صنعتي در دست تصويب است و استانداردهايي در زمينه هاي نيروگاهي، پالايشگاه هاي نفت، گاز، صنايع و پتروشيمي، خطوط لوله نفت و گاز و تلمبه خانه ها در برنامه هاي سازمان بهينه سازي مصرف سوخت قرار دارد.
اين در حالي است كه ميزان سوخت مصرفي در بخش صنعت حدود 30 ميليارد مترمكعب گاز برآورد شده است و پيش بيني مي شود در سال 1403 اين ميزان سوخت به 60 ميليارد مترمكعب گاز افزايش يابد اما با اعمال برنامه هاي بهينه سازي مصرف سوخت 150 ميليارد مترمكعب در 9 سال آينده صرفه جويي خواهد شد.
بيشترين ميزان مصرف انرژي صنايع در بخش هاي توليد فولاد، سيمان، آجر، شيشه، گچ و آهك بوده است.
با اين همه به نظر مي رسد در شرايط فعلي علاوه بر نوسازي ماشين آلات صنعتي و خطوط توليد، يكي از راهكارهاي موثر در كاهش مصرف انرژي، افزايش حجم توليد كارگاه ها و فعاليت با حداكثر ظرفيت توليد است، به گونه اي كه مقدار ثابت انرژي صرف شده در كل توليد سرشكن شود تا از اين طريق در ميزان مصرف انرژي صرفه جويي شود.

پنجشنبه|ا|15|ا|اسفند|ا|1387





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 374]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن