واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: 25 سالگي بهترين سن براي فرزند اول
زنان هنگام تولد حدود يك ميليون تخمك جهت باروري دارند اما در سن بلوغ اين ميزان به 300 هزار عدد مي رسد.
پزشكان و متخصصان علوم پزشكي معتقدند بين 20 تا 30 سالگي بهترين دوران براي بارداري است چرا كه در اين مقطع سني بدن براي باروري در بهترين وضعيت قرار دارد.محققان در مورد زمان بارداري عقيده دارند اوج وانايي باروري زنان 24 سالگي است. زنان هنگام تولد حدود يك ميليون تخمك جهت باروري دارند اما در سن بلوغ اين ميزان به 300 هزار عدد مي رسد كه از اين تعداد تنها 300 تخمك در دوره فعاليت تخمدان ها آزاد شده و امكان باروري مي يابد.
با افزايش سن و پير شدن تخمدان ها و به دليل اينكه تخمك ها آمادگي كمتري براي باروري خواهند داشت، امكان بروز اختلالات كروموزومي و ناهنجاري هاي ژنتيكي مانند سندروم داون در سنين پايين تر كمتر از سنين بالا امكان دارد. از طرفي احتمال بروز سقط جنين در سنين 20 تا 24 سالگي 10 درصد است در حالي كه اين رقم در زنان 29 تا 35 ساله 18 درصد و در زنان 40 تا 46 ساله به 34 درصد مي رسد. همچنين در دهه 20 سالگي بدن فيزيك مناسبتي داشته و مبتلا به بيماري هاي گوناگون نيست، از اين جهت احتمال تولد نوزاد نارس و زايمان زودتر از موعد بسيار پايين است. از طرفي مشكلات رحم و اندومتر و بيماري هاي مقاربتي نيز در سنين پايين كمتر ايجاد مي شود.
بايد توجه داشت در اين مورد مساله تنها بارداري نيست، مراقبت هاي پس از زايمان و شب بيداري هاي مادر پابه پاي كودك، در سنين كم راحت تر است زيرا بدن از نظر فيزيكي تحمل بيشتري دارد.
به عقيده متخصصان 25 سالگي مادر بهترين سن براي داشتن فرزند اول است، از آنجا كه مادر علاوه بر وضعيت جسمي از نظر ذهني و عاطفي از روحيه مناسبت تري برخوردار است و براي بازي با كودكان و مراحل رشد كودك بهتر مي تواند در كنارش باشد و نيز داراي ظرفيت بالاي پذيرش مسووليت ها و تعهدات مربوط به فرزند است.
از طرفي، مادر شدن در سنين پايين، امكان تحصيل و آموزش را شايد بيشتر از حالات ديگر به مادر مي دهد مي توان در اين سن فرزنددار شد، سپس دوباره به جامعه و كارهاي مورد علاقه پرداخت اما بارداري در سنين بالاتر و جذب دوباره بازار كار شدن به مراتب سخت تر خواهد بود و فرصت هاي اجتماعي و شغلي بسياري از دست مي رود.
از جهت ديگر داشتن فرزند در سن كم سختي هايي نيز به همراه دارد. تجربه كم والدين باعث بروز مشكلاتي از قبيل عدم توجه همسران به يكديگر، به دليل توجه بيش از حد به فرزند مي شود و در مادران جوان افسردگي هاي پس از زايمان را به همراه دارد.
فقدان مهارت هاي تربيتي لازم در مادران خيلي جوان، فرزنداني را به وجود مي آورد كه از نظر رفتاري مشكلات بيشتري را دارا هستند.
لازم به ذكر است در هر سيكل عادت ماهانه فقط 25 درصد شانس بارداري وجود دارد، در دهه سوم زندگي هفت درصد خانم ها دچار ناباروري هستند و شش درصد در نهايت قادر به بچه دار شدن نيستند در صورتي كه در دهه 40 اين احتمال تا 64 درصد نيز بالا مي رود.
سقط جنين در دهه 40 سه برابر افرادي است كه در دهه 20 سالگي هستند و در 45 سالگي به بالا افزايش مي يابد.
در مورد كودكان مبتلا به سندروم داون در 20 سالگي مادر، احتمال ابتلاي كودك يك به 1295 است و در دهه 30 اين ميزان يك در 759 است.
با توجه به موارد فوق در هر سني كه زنان قصد بچه دار شدن دارند حتماً قبل از هر چيز با پزشك متخصص مشورت كنند تا از آمادگي لازم جهت باردار شدن برخوردار شوند.
پنجشنبه 5 دي 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1550]