واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: راه پیشگیری روزه داران از بوی بد دهان
یكی از مشكلات بهداشتی كه بسیاری از روزه.داران را در ماه مبارك رمضان اذیت می.كند، بوی بد دهان است كه گاه باعث ناراحتی فرد روزه.دار و اطرافیانش می.شود.
بوی بد دهان در ماه رمضان علل مختلفی دارد كه با شناسایی این علل و اتخاذ تدابیر بهداشتی ساده می.توان تا حد زیادی از آن پیشگیری كرد.
دكتر محمد فراهانی، دندانپزشك می.گوید: التهاب لثه، استفاده از غذاهای گوگرد.دار مانند سیر و پیاز، باقی ماندن غذا بین پركردگی دندان یا بافت، از بین رفتن و شكسته شدن دندان، جمع شدن یا باقیماندن غذا در قسمت عقب زبان و بی.توجهی به پاكیزگی و شستشوی درست آن و مصرف دخانیات از مهم.ترین عوامل بوی بد دهان در همه طول سال و بخصوص در ماه مبارك رمضان است.
همچنین مشكلات تنفسی، گوارشی و در برخی از موارد جراحی.های داخل دهان از دیگر عوامل ایجاد بوی بد دهان به شمار می.روند.
دكتر فراهانی می.افزاید:
بویی كه در دهان روزه.داران ایجاد می.شود یا ناشی از عوامل غیرقابل پیشگیری شامل خالی بودن معده و خشكی دهان است یا می.تواند ناشی از عواملی همچون ماندن غذا در لابه.لای دندان.ها و تخمیر آن طی روز و عدم.امكان زدن مسواك در حین روزه.داری و تخمیر مواد غذایی باشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی اعتقاد دارد به علت كاهش جریان بزاق دهان كه هنگام روزه.داری پیش می.آید، تخمیر مواد غذایی نسبت به افراد عادی شدیدتر اتفاق می.افتد، چراكه در اثر خوردن غذا بخشی از میكروب.های دهان شسته شده و از بین می.روند، اما در حالت روزه.داری چون غذایی در طول روز مصرف نمی.شود، تخمیر مواد غذایی لابه.لای دندان باعث بوی بد دهان می.شود.
توصیه.های سحری
دكتر فراهانی معتقد است تا آنجایی كه امكان دارد باید عوامل قابل پیشگیری را كنترل كرد، از این رو روزه.داران باید پس از خوردن سحری در ماه رمضان و قبل از اذان صبح بدقت دندان.های خود را مسواك بزنند، سپس از نخ دندان هم استفاده كنند تا مواد غذایی در لابه.لای شیارهای دندان باقی نماند.
به گفته وی، خشكی دهان به عنوان یكی از عوامل غیر قابل پیشگیری در اثر كم آبی به.وجود می.آید كه باعث تجمع میكروبی و عدم شستشوی طبیعی حفره دهان می.شود.
دكتر فراهانی تاكید می.كند:استفاده از دهان.شویه می.تواند پس از مسواك زدن در سحری به میزان زیادی حجم میكروب.هایی را كه به طور طبیعی در داخل حفره دهان وجود دارند، كاهش دهد كه در نتیجه از بوی بد دهان در طول روز پیشگیری می.كند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی می.افزاید: بیش از 70درصد بوی بد دهان در حین روزه.داری مربوط به خالی بودن معده است، اما محیط دهان، لثه، كام و زبان نیز هر كدام به تنهایی می.توانند بوی بد دهان را ایجاد كنند. بنابراین علل بوی بد دهان در درجه اول بیماری.های تنفسی، در درجه دوم بیماری.های گوارشی و در درجه سوم بیماری.های لثه و دندان هستند.
به گفته وی، توجه به این نكته ضروری است كه در اكثر اوقات با رعایت نكات ساده مانند استفاده مناسب و منظم از مسواك در فواصل مختلف و بویژه پس از سحری و افطار، استفاده از نخ دندان و دهان.شویه پس از سحری و افطار، تمیز كردن زبان با یك مسواك دارای برس بسیار نرم می.توان از بوی بد دهان در ایام روزه.داری پیشگیری كرد.
دكتر فراهانی ادامه می.دهد: پوسیدگی دندان.ها هم در به وجود آمدن بوی بد دهان موثر است كه این علت با پاك نگه داشتن دندان.ها به وسیله دهان.شویه.ها و نخ دندان بعد از صرف افطار و سحر از بین می.رود.
این متخصص ارتودنسی به افرادی كه دندان.های مصنوعی را جایگزین دندان.های طبیعی كرده.اند، توصیه كرد دندان.های مصنوعی خود را شستشو داده و به هنگام شب آنها در آب نگهداری كنند تا با بوی بد دهان در طول روز خود و دیگران ر ا اذیت نكنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]