واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بستههاي فرهنگي با نام امام رضا(ع) به ۱۴كشور ارسال شد
اجتماعي. فرهنگي. امام. رضا
مشهد - معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي گفت: امسال بستههاي فرهنگي با نام مبارك امام رضا (ع ) به ۱۴كشور جهان ارسال شد.
دكتر محمود واعظي روز دوشنبه در نشست اعضا هيات علمي ششمين جشنواره فرهنگي هنري امام رضا(ع ) در مشهد افزود: مخاطبان غيرايراني تشنه بهره مندي از فرهنگ و سيره اهل بيت(ع) و به ويژه حضرت رضا(ع) هستند.
به گزارش روز دوشنبه ستاد ششمين جشنواره فرهنگي هنري امام رضا(ع)، وي گفت: ظرفيتهاي لازم در كشورمان براي انجام اقدامات انتشاراتي و تبليغات فرهنگي در اقصي نقاط دنيا وجود دارد كه بايد از آنها در اين راستا بهره لازم را ببريم.
او افزود: بسياري از امور فرهنگي در كشورمان به صورت خودجوش و با مشاركت مردم انجام ميشود كه نهادهاي فرهنگي بايد در اين زمينه جهت دهيهاي لازم را انجام دهند.
عضو شوراي سياستگذاري جشنواره فرهنگي هنري امام رضا(ع) مخاطبان خارجي اين جشنواره را در سه بخش تقسيم كرد و اظهار داشت: بخش نخست را ايرانياني تشكيل ميدهند كه در خارج از مرزهاي ايران زندگي ميكنند.
وي افزود: بخش دوم نيز شامل مشتاقترين مخاطبان فرهنگ و سيره اهل بيت(ع ) و حضرت رضا(ع) يعني شيعيان و ارادتمندان غير ايراني و گروه سوم نيز ارادتمندان غيرمسلمان خاندان عصمت و طهارت(ع) هستند.
معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي گفت: به جز مسلمانان شيعه و اهل سنت پيروان اديان ديگر نيز علاقه و ارادت خاصي به ائمه اطهار(ع) و حضرت رضا(ع) دارند كه ميبايست با انجام اقدامات فرهنگي پاسخگويي نياز اين ارادتمندان باشيم.
وي در ادامه بيان كرد: در نشر و تبليغ فرهنگ ديني و اهل بيت(ع) به زبانهاي غيرفارسي كم كاري شده و به رغم وجود انباشتي از مكتوبات در عرصه فرهنگ ديني هنوز اين معارف به زبانهاي مورد استفاده مخاطبان ترجمه نشده است.
او اهتمام به برگزاري جشنواره را در سطح بينالملل امري شايسته و عالي ارزيابي كرد و گفت: بسياري از علاقه مندان چه در مقام مخاطب و چه در مقام توليدكننده آثار بايد از اين جريان فرهنگي اهل بيت(ع) نهايت بهره را ببرند.
معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي با تاكيد بر مشاركت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و آستان قدس رضوي در برگزاري و گسترش جشنواره فرهنگي هنري امام رضا(ع) افزود: براي انجام فعاليتهاي فرهنگي در سطح بينالملل داراي همه نوع امكانات هستيم .
وي با اشاره به اينكه علاوه بر هشت كشوري كه امسال جشنواره فرهنگي هنري امام رضا(ع) را برگزار ميكنند شش كشور ديگر نيز آمادگي خود را براي اجراي جشنواره اعلام كردهاند گفت: براي نخستين بار در ۳۰سال گذشته براي اين كشورها بستههاي محصولات فرهنگي ارسال شده و با ۷۰كشور جهان نيز رايزنيهاي لازم صورت گرفته است.
وي افزود: امسال نيز توانايي برگزاري جشنواره را در ۳۰كشور داشتيم اما به علت لحاظ نشدن در بودجه پيشنهادي به شوراي سياستگذاري، جشنواره را تنها درهشت كشور بطور رسمي برگزار ميكنيم.
او در خصوص فعاليت هيات علمي جشنواره فرهنگي هنري امام رضا(ع) به منظور پشتيباني از فعاليتهاي فرهنگي در عرصه بينالملل نيز گفت: معرفي اساتيد عالم به سيره اهل بيت(ع) و به ويژه حضرت رضا(ع)، تهيه مقالات مفيد در عرصه فرهنگ ديني و معارف رضوي و همچنين برنامه ريزي و تعريف يك طرح علمي و فرهنگي خاص بر مبناي عقل مداري كه بتواند پاسخگوي نياز مخاطبان خارجي باشد از جمله نكاتي است كه بايد از سوي اين هيات بطور جدي مورد توجه قرار گيرد.
وي همچنين اينترنت را بستري مناسب براي برگزاري جشنواره به صورت مجازي و نيز ارايه خدمات فرهنگي به مخاطبان در سطح بينالملل دانست و افزود:
با بهرهگيري از فضاي اينترنتي كه كم هزينه و در عين حال بسيار پرمخاطب است ميتوانيم نيازهاي فرهنگي و معنوي مخاطبان بينالمللي را مرتفع سازيم معاون فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي فعالسازي بخش عربي و انگليسي سايت جشنواره فرهنگي و هنري امام رضا(ع) را بسيار مهم خواند و گفت: با تقويت بخش علمي و محتوايي سايت زمينه نشر فرهنگ و حكمت رضوي و سيره اهل بيت(ع) فراهم ميشود.
وي افزود: ۴۰مجله علمي و فرهنگي در سطح بينالملل و ۱۲سايت و نيز ۴۵ پورتال فعال آماده نشر و بكارگيري آثار جشنواره فرهنگي و هنري امام رضا(ع ) جهت ترويج و اشاعه فرهنگ و حكمت رضوي و سيره علمي و نظري امام رضا(ع) هستند.
او در خصوص ارسال هدايا و بستههاي فرهنگي به خارج از كشور اظهار داشت : تهيه پيامهاي كوتاه از سيره و معارف رضوي، مقالات ،احاديث و روايات كوتاه از اهل بيت(ع) و حضرت رضا(ع) در قالب بستههاي نرم افزاري مسلما مورد استقبال ارادتمندان خارجي قرار خواهد گرفت.
وي همچنين از آمادگي معاونت فرهنگي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي براي چاپ كتاب ۴۰حديث از حضرت رضا(ع) خبر داد و افزود: همچنين آمادگي تهيه نسخه دوبله و زيرنويس شده سريال ولايت عشق را براي پخش در شبكههاي بين المللي داريم.ك /۱
دوشنبه 29 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]