تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس از مرد يا زن مسلمانى غيبت كند، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذير...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

تقویم رومیزی 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860601303




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

همسريابي اينترنتي در بوته نقد/ 15يك دكتراي حقوق:راه‌اندازي شبكه‌هاي رايانه‌اي ويژه ازدواج ضروري است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: همسريابي اينترنتي در بوته نقد/ 15يك دكتراي حقوق:راه‌اندازي شبكه‌هاي رايانه‌اي ويژه ازدواج ضروري است
گروه اجتماعي: راه‌اندازي شبكه‌هاي رايانه‌اي ازدواج توسط نهادهاي دولتي و خصوصي، علاوه بر جوانان خانواده‌هاي آنان را نيز با مزايا و معايب ازدواج اينترنتي آشنا مي‌كند و به اين جريان سامان مي‌بخشد.
«علي لطيفي» دكتراي فقه و حقوق و مدرس دانشگاه علوم قرآني تهران در گفت‌وگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، با اعلام اين مطلب قضاوت مطلق درباره خوبي يا بدي شيوه همسريابي اينترنتي را صحيح ندانست و گفت: درصد موفقيت در اين نوع همسريابي امري نسبي است زيرا چه بسيار افرادي كه اطلاعات خود را از طريق شبكه‌هاي رايانه‌اي منتشر كرده‌اند و بدين‌ترتيب با بهترين گزينه خود ازدواج كرده‌اند.

وي افزود: و اين در حالي است كه برخي از جوانان نيز با اين شيوه با يكديگر آشنا شده‌اند ولي اطلاعات ارائه‌شده توسط طرفين درباره سوابق تحصيلي، موقعيت خانوادگي و ... به‌طور كامل صحيح نبوده و مشكلاتي را به دنبال داشته است.

لطيفي در ادامه شيوع همسريابي اينترنتي را از جمله ملزومات دنياي ارتباطات عنوان و تصريح كرد: شرايط شغلي، خانوادگي و گاه اخلاقي برخي از افراد اجازه ازدواج سنتي به آنها را نمي‌دهد لذا آنان ترجيح مي‌دهند خود را از اين طريق به سايران معرفي كنند تا بتوانند بهترين همسر را براي خود انتخاب كنند.

به گفته اين دكتراي حقوق نمي‌توان تفاوت فاحشي ميان ازدواج‌ اينترنتي با ساير شيوه‌ها در نظر گرفت چراكه در برخي از موارد دو نفر از طريق ارتباط چهره‌به‌چهره با هم آشنا مي‌شوند، عده‌اي با معرفي خانواده و يا اقوام به خواستگاري كسي مي‌روند و در دنياي مجازي نيز افراد با اطلاعات خود به جست‌وجوي همسر مي‌پردازند.

در اين بخش از گفت‌و‌گو خبرنگار ايكنا خطاب به مدرس دانشگاه علوم قرآني تهران گفت: آيا در اين شيوه احتمال فريبكاري و معرفي ايده‌آل‌هاي ذهني بيشتر از ساير شيوه‌ها نيست؟ كه وي در اين‌باره اظهار كرد: يك ازدواج موفق با شناخت صورت مي‌گيرد به اين معني كه دختر و پسر پس از آشنايي بايد زماني را صرف شناخت يكديگر كنند زيرا در غير اين‌صورت هر ازدواجي ممكن است با شكست مواجه شود چه اينترنتي چه غيراينترنتي.

لطيفي تصريح كرد: ما نمي‌توانيم به دليل تجربه‌هاي شخصي و محدود خودمان همسريابي اينترنتي را تأييد و يا نفي كنيم زيرا تأكيد بر اين مطلب به مثابه اين است كه بگوييم «ازدواج نكنيم مبادا كه مجبور به طلاق گرفتن شويم.»

مدرس دانشگاه علوم قرآني تهران راه‌اندازي شبكه‌هاي رايانه‌اي ويژه ازدواج را گام مهمي در راستاي ساماندهي آن دانست و اظهار كرد: اگر اين شبكه‌ها راه‌اندازي شود خانواده‌ها نيز در جريان اين مسئله قرار مي‌گيرند و از همين طريق با مزايا و معايب اين نوع ازدواج آشنا مي‌شوند.

وي تدوين قوانين جزايي براي برخورد با متخلفان را از ديگر راهكارهاي ساماندهي فضاي مجازي ذكر كرد و گفت: در اين صورت نيز دختر و پسر مقيد مي‌شوند كه با پايبندي به موازين شرعي و خويشتن‌داري و بينش وارد اين حوزه شوند و هرگونه بهره‌برداري نامطلوب نيز مجازات‌هايي را به دنبال دارد.

اين دكتراي حقوق درباره دخالت نهادهاي دولتي در روند همسريابي اينترنتي افزود: در جامعه ما بخشي از اين تعهدات و حقوق به‌عهده دولت نهاده ‌شده كه در اين‌باره اقدامات و برنامه‌هايي نيز صورت گرفته است اما به عقيده من آسيب‌هاي اين حوزه با مشاوره و دخالت نهادهاي دانشگاهي قابل رفع است.

لطيفي ايجاد بنگاه‌هاي تخصصي ازدواج با داشتن مجوزهاي كارشناسانه با حضور متخصصان حوزوي و دانشگاهي را از جمله عوامل مؤثر در افزايش ازدواج موفق دانست و تصريح كرد: برخي از گروه‌هاي مردمي به نهادهاي مشاوره‌اي اعتماد ندارند از همين‌رو بايد علاوه بر تقويت مراكز مشاوره، اين كارگاه‌ها را به مساجد و محافل مذهبي نيز وارد كنيم تا عموم جامعه از خدمات مشاوره‌اي آن بهره‌مند شوند.

اين مدرس دانشگاه با اشاره به اينكه اين دفاتر بايد به افراد اصلح واگذار شود كه بتوانند حامل و حامي اسرار شخصي افراد باشند، اظهار كرد: ما بايد در انديشه راهكارهاي سهل براي افزايش ازدواج در جامعه باشيم زيرا چه بسيار دختراني كه در محيط‌هايي زندگي مي‌كنند كه نمي‌توانند براي ازدواج اعلام آمادگي كنند و ممكن است با روش همسريابي اينترنتي ازدواج خوبي داشته باشند.

وي در پاسخ به پرسش پاياني خبرنگار ايكنا مبني بر نحوه برخورد والدين با اين شيوه همسريابي افزود: در ابتدا كه تعداد كمي موافقت مي‌كنند اما اگر به اين نتيجه برسند كه توافق آنها مي‌تواند به زندگي جوانانشان كمك كند، مطمئناً مقاومت نمي‌كنند.
 شنبه 27 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن