واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: مسئول اين مرگ و ميرهاي خاموش كيست؟
در اين بررسي ۲۴۱ جنين در سه وضعيت آلودگي هوا از نظر نسبت اوزون، ميزان دي اكسيد ازت و ذرات معلق در هوا مورد ارزيابي قرار گرفتند...
سالانه يك ميليون خودرو در كشور توليد و راهي خيابانها ميشود؛در كنار اين خودروهاي آلاينده هوا با آن خودروهاي فرسوده اي كه مثل لوله جهنم دود توليد ميكنند،وجود صنايع آلاينده در شهرهاي بزرگ و به خصوص تهران موجب شده است كه وضعيت سلامتي شهروندان گاه در حد هشدار قرار بگيرد.
در حالي كه پيش از اين برخي از كارشناسان از مرگ روزانه ۲۷ شهروند تهراني بر اثر آلودگي هوا خبر داده بودند،روز گذشته مشاور محيط زيست تهران ؛هادي حيدرزاده در نشست مشترك خود با خبرنگاران از افزايش ۳۰ تا ۴۰ درصدي سقط جنين در مناطق بسيار آلوده شهري خبر داد.
وي گفت: بر اساس يك تحقيق دانشگاهي، سقط جنين در شهرهاي آلوده مانند تهران خصوصا در مناطقي كه آلودگي هوا بالاست حدود ۴۰ درصد بيش از ساير شهرهاست و با توجه به اين كه سقط جنين عمدي جرم است، در عمل بايد مسئولان افزايش آلودگي هوا در تهران مجرمان اين قتلها محسوب شوند.به گزارش سياست روز،پيش از اين نيز تحقيقات تيم سوئيسي دانشگاه برن نشان داده است كه آلودگي هوا نياز جنين را به تنفس افزايش مي دهد و جنين به جاي ۴۲ بار نفس كشيدن در دقيقه بايد ۴۸ بار عمل دم و بازدم را انجام دهد.
در اين بررسي ۲۴۱ جنين در سه وضعيت آلودگي هوا از نظر نسبت اوزون، ميزان دي اكسيد ازت و ذرات معلق در هوا مورد ارزيابي قرار گرفتند.
اين بررسي نشان داد به نسبت افزايش آلودگي هوا ميزان تنفس جنين نيز افزايش داشته است كه تاثيرات منفي بر روي دستگاه تنفسي در سنين پايين و به دنبال آن افزايش بيماريهاي دستگاه تنفسي در سن رشد و كاهش عمر را در پي خواهد داشت.
مشاور شهردار تهران در امور محيط زيست در خصوص پرونده آلودگي هواي تهران كه در دادستاني مطرح است، گفت: جلساتي را سال گذشته در اين خصوص در دادستاني داشتهايم و مقرر شد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با همكاري شهرداري تهران نسبت به انجام پروژه اي در زمينه مرگ و مير ناشي از آلودگي هوا اقدام كند كه فكر نميكنم تاكنون در اين زمينه اقدامي از سوي وزارت بهداشت، صورت گرفته باشد.مشاور شهردار تهران در امور محيط زيست با اشاره به ضرورت تغيير ساختار در موضوع آلودگي هوا افزود: بايد پيش از رسيدن به وضعيت اضطرار مانورهاي لازم برگزار شود تا آمادگي دستگاهها مشخص شود نه اين كه همانند سالهاي گذشته يك روز بعد از شرايط اضطراري آلودگي هوا تازه تشكيل جلسه دهيم آن هم با حداكثر تعداد غايبين!
وي با تاكيد بر اين كه صورت مسئله در زمينه رفع آلودگي هواي تهران مشخص است، افزود: ۸۰ درصد آلودگي هوا در تهران مربوط به منابع متحرك است و بايد تلاش كنيم تا اين سهم كاهش يابد.
مشاور شهردار تهران در امور محيط زيست گفت: مهمترين روش كاهش اين آلودگي، كاهش سفرهاي درونشهري است كه اين امر با گسترش حمل و نقل و مترو و رسيدن به شهر الكترونيك امكان پذير است.
وي در پاسخ به سوالي در خصوص اين كه چه دستگاهي ميتواند بهترين مديريت را بر كميته اجرايي كاهش آلودگي هواي تهران داشته باشد، گفت: از نظر ما سازمان حفاظت محيط زيست بهترين گزينه، قانوني براي اين امر است اما در صورتي كه دولت بخواهد مسئوليت اين كميته را به شهرداري تهران واگذار كند در صورت تفويض اختيارات كامل و تخصيص اعتبارات مورد نياز، شهرداري تهران آمادگي پذيرش آن را دارد.
وي با ابراز تأسف نسبت به تشكيل كميته اجرايي كاهش آلودگي هواي تهران بعد از چندين ماه و بدون نتيجه بودن آن، اظهار داشت: جاي تأسف است كه سازمان حفاظت محيط زيست به دنبال هبه كردن وظيفه قانوني خود به دستگاه ديگر است. در صورتي كه به اعتقاد من تنها اين سازمان ميتواند مديريت كميته مذكور را داشته باشد البته منوط بر اين كه فعاليت كميته بر خلاف گذشته به اولويت اول سازمان حفاظت محيط زيست تبديل شود.
حيدرزاده با تأكيد بر اين كه اگر قرار است وظايف و فعاليت اين كميته واگذار شود بهتر است هر چه سريعتر اين اقدام انجام گيرد؛در پاسخ به پرسشي مبني بر اين كه آيا امكان واگذاري مسئوليت اين كميته به شهرداري تهران وجود دارد، گفت: اظهاراتي در اين رابطه شنيدهام اما باز هم تكرار ميكنم كه خود سازمان بهترين گزينه براي مديريت كميته در صورت تغيير نگرش آن نسبت به فعاليت سازمان است. با اين وجود شهرداري تنها در صورتي حاضر به پذيرش مسئوليت اين كميته است كه كليه اختيارات و منابع آن نيز به شهرداري واگذار شود در غير اين صورت شهرداري حاضر به پذيرش اين مسئوليت نيست..وي به وضعيت گازوئيل توزيعي در كشور اشاره كرد و گفت: اخيرا شنيده شده است، قرار است خودروهاي سواري ديزلي توليد و وارد شود كه ورود اين خودروها به چرخه حمل و نقل به دليل گازوئيل ۷ هزار PPM توزيعي ميتواند براي تهران بسيار خطرناك و فاجعه باشد و موجب افزايش شديد آلودگي هوا شود.
مشاور محيط زيست شهردار تهران راهاندازي سيستم BRT را بسته زيست محيطي شهرداري تهران در سال گذشته عنوان كرد و گفت: امسال تا روز هواي پاك شهرداري تهران با شعار فعاليتهاي زيست محيطي خود را پيگيري خواهد كرد.
وي در بخش ديگر اظهارات خود در رابطه با خبر مربوط به توليد سواريهاي ديزلي توسط يكي از شركتهاي خودروساز گفت: راهاندازي خط توليد چنين خودرويي؛ عدم فعاليت كميته اجرايي كاهش آلودگي هوا را بيشتر نمايان ميكند. اگر در برخي از كشورها سواريهاي ديزلي توليد ميشود به واسطه آن است كه گوگرد گازوئيل مصرفي آن ۵۰PPM است. بنابراين توليد چنين خودرويي در كشور ما كه ميزان گوگرد موجود در گازوئيل آن ۷ هزار PPMبراي اتوبوسهاي شركت واحد شهر تهران ۵۰ PPM است منطقي نيست.
چهارشنبه 17 مهر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 281]