تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس زياد شوخى كند، نادان شمرده مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848405966




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

شب قدر است و طي شد نامه هجر


واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: شب قدر است و طي شد نامه هجر
گرچه تمام لحظات ماه مبارك رمضان رحمت و بركت است ولي برجسته ترين لحظه ها لحظه هاي ليله القدر است كه خداوند متعال از اين شب به عظمت ياد مي كند و در سوره مباركه قدر فضايل اين شب را مي شمارد.
سلام هي حتي مطلع الفجر... در اين ايام پرفضيلت چه تقديري براي يكسال آينده ما رقم خواهد خورد و جزء كدام دسته از ميهمانان الهي خواهيم بود؛ ميهمان خوانده يا ناخوانده. آيا گريه هاي نيمه شبان ما در اين ماه رحمت و مغفرت مورد قبول درگاه حضرت دوست جل جلاله واقع شده است.
از همه مهمتر، در اين شب هاي پرفضيلت قدر هنگامي كه كارنامه اعمالمان به خدمت حضرت ولي عصر ارواحنا فداه خواهد رفت آيا موجب خوشحالي ايشان خواهد شد يا نه، ما را شرمگين و سرافكنده خواهد كرد.
و براستي اين شب ها و روزهاي گرانبهاي رمضان را چگونه طي كرده ايم، آيا عبوديت و بندگي خالصانه و مخلصانه خداوند متعال را به خوبي به جا آورده ايم و فرصت باقيمانده از اين ماه سراسر نور و رحمت را چگونه طي خواهيم كرد.
گرچه تمام لحظات ماه مبارك رمضان رحمت و بركت است ولي برجسته ترين لحظه ها لحظه هاي ليله القدر است كه خداوند متعال از اين شب به عظمت ياد مي كند و در سوره مباركه قدر فضايل اين شب را مي شمارد.
به مناسب ايام پرخير و بركت قدر گزارش امروز و فردا را به تجزيه و تحليل شب هاي قدر و ايام ماه مبارك رمضان اختصاص داده ايم.

* درك جايگاه شب قدر
ايام مبارك رمضان و خصوصاً شب هاي قدر فرصت مغتنمي است تا به بررسي اجمالي نامه اعمال خود بپردازيم و نقاط ضعف و قوت آن را مورد ارزيابي قرار دهيم.
مرحوم آيت ا... بهاءالديني در سلوك معنوي مي گويد: «پيامبر خدا به مقامي رسيد كه براي نزول قرآن بر قلبش اهليت پيدا كرد، حال شما مثلا هشتاد سال عبادت كرده اي ولي نتيجه آن چه بوده است؟ نتيجه اش همين بساطي است كه مي بينيد! همان هتاكي و جهالت، اين كه عبادت نيست، اگر نماز جلوي دروغ ها را نمي گيرد بدان نماز نيست، نماز جلوي دروغ را مي گيرد، چون خداي تعالي به همه ما حيات علمي، حيات تقوايي، حيات نوري و حيات عقلي عطا كرده، اگر همت نكنيد به جايي نمي رسيد، بايد به فكر خودسازي باشيد، اگر صدها جلسه هم باشد ولي تا تصميم به اصلاح خودتان نگيريد فايده اي ندارد...»
حضرت آيت ا... مصباح يزدي، مدير موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) درباره درك شب هاي قدر در جلسه چندي پيش خود مي گويد: «با درك شب هاي قدر بايد بتوانيم از الطاف الهي در اين شب بهره مند شويم.» اين استاد حوزه با تأكيد بر ويژگي هاي شب قدر ماه مبارك رمضان مي گويد: «تقدير مقدرات انسان ها در طول يكسال در شب قدر مقدر مي شود، علماي اهل تسنن و شيعه قايل به اين هستند كه شب قدر هر سال در ماه مبارك رمضان تكرار مي شود و ملائكه نازل مي شوند و اين طور نيست كه يك بار اتفاق افتاده باشد.»
آيت ا... مصباح يزدي مي گويد: «ملائكه در شب قدر مقدرات سال را كه توسط خداوند به امضاء رسيده را به امام زمان(عج) عرضه مي كنند و ايشان از مقدرات تمام انسان ها تا پايان سال آگاه مي شوند.» در روايات متعدد آمده است كه پيامبراعظم(ص) بر انجام اعمال شب هاي قدر توصيه بسيار فرموده و ائمه معصومين عليهم السلام شب زنده داري خود را تا پايان اين ماه عزيز ادامه مي دادند

* رمضان، دانشگاه تربيتي و اردوگاه آموزشي قرآن
در احاديث آمده است كه پيامبر گرامي اسلام(ص) ماه رمضان را سرور ماه هاي ديگر ناميده است.
حجت الاسلام والمسلمين محمد مهدي مرادي، كارشناس ارشد تخصصي تبليغ در حوزه علميه قم تعبير زيبايي از ماه مبارك رمضان را بيان مي كند و در گفتگو با سرويس گزارش روز كيهان مي گويد: «ماه رمضان يك دانشگاه تربيتي خداوند متعال و يك اردوگاه آموزشي قرآن است، از همين رو خداوند اهداف خلقت انسان را بيان كرده و از ما خواسته كه به عبوديت حقيقي برسيم و از بندگي خدا فاصله نگيريم.»
اين كارشناس ارشد تخصصي تبليغ در حوزه علميه قم در ادامه همين بحث مي گويد: «هر دانشگاهي براي ورود پيش نيازهايي دارد و ورود به ماه مبارك رمضان نيز از اين شرط مستثني نيست، كه براي ورود به اين ماه لازم است با خلوص نيت وارد شويم و چشم و دست و دل را از هرگونه ناپاكي بشوييم، اين درحالي است كه خداوند متعال هم فرموده كه من هم معيارهاي گناه را در اين ماه از سر راه شما برمي دارم، مهمترين مانع پيش روي ما وجود شيطان است كه در اين ماه به غل و زنجير كشيده شده است.»
مرادي مي گويد:
«هر دانشگاهي داراي يك خروجي است كه افراد براساس سطح تحصيلات و زحماتي كه كشيده اند كارنامه همان زحمات را خواهند گرفت، حال يكي ليسانس يا فوق ليسانس و دكترا دريافت مي كند، در دانشگاه رمضان نيز خروجي آن به اين شكل است كه كارنامه ما بايد در شب هاي پرفضيلت قدر به تأييد و ملاحظه آقا امام زمان(عج) برسد، حال هر شخصي برابر با خلوص نيت و ميزان عبادت و بندگي اش در پايان اين ماه به بركاتي نايل مي شود كه در واقع همان كارنامه يك ماه رمضان و تقدير يكساله اش مي باشد.» اين كارشناس ارشد تخصصي تبليغ در حوزه علميه قم در ادامه تحليل توصيفي خود از ماه مبارك رمضان مي گويد: «چارچوب هاي ارزشي هر دانشگاهي به نوع استاد، دانشجو و متون درسي بستگي دارد، حال در دانشگاه رمضان خداوند متعال، پيامبر اعظم(ص) و اهل بيت عصمت و طهارت عليهم السلام در جايگاه مربي قرار دارند، شاگردان نيز همين بندگان صالح خداوند هستند، حال خداوند بهترين متون درسي جهان را كه همان قرآن كريم است به عنوان متون اصلي در دانشگاه رمضان قرار داده است.»
مرادي ماه مبارك رمضان را نمايشگاهي تمام عيار از زيبايي هاي خداوندي مي داند و مي گويد: «اگر دقت كرده باشيد خواهيد ديد كه قرآن كريم در شب قدر نازل شده، صحف حضرت ابراهيم در اول، تورات حضرت موسي در ششم، انجيل حضرت عيسي در دوازدهم و زبور حضرت داود در هيجدهم ماه رمضان نازل شده، يعني بهترين متون الهي كه مسير هدايت بشر را تعيين و ترسيم مي كنند در اين ماه نازل شده اند، از طرفي هم مناسبت هاي مهمي مثل معراج پيامبرگرامي اسلام(ص)، شهادت حضرت علي(ع)، وفات حضرت خديجه (س)، ميلاد امام حسن(ع)، وفات حضرت موسي(ع)، عروج حضرت عيسي(ع)، تولد حضرت يحيي(ع)، به زنجيركشيده شدن شياطين، همگي در اين ماه به وقوع پيوسته كه اين موضوع به خوبي نشان از اهميت بسيار زياد ماه مبارك رمضان در پيشگاه خداوند متعال است.»

*اهميت شب هاي قدر
در روايات متعدد آمده است آنچه در شب نوزدهم اندازه گيري شده و در شب ۲۱ محكم شده است، در شب ۲۳ مسجل و امضا مي شود.
در اين شب فيوضات و فرشتگاني كه نازل مي شوند در شب هاي ديگر نيست و هيچ فيضي بالاتر از فيض معرفت نيست. اين شب، شب سلم است و عبادت در آن از هزار ماه بهتر است، شبي است كه انسان مي تواند سلامت ابدي را براي خود تأمين كند.
«حجت الاسلام محمدرضا كاشاني نيا» كارشناس علوم قرآني درباره اهميت شب هاي قدر مي گويد: «شب هاي پرفضيلت قدر فرصت مناسبي براي عبادت و بندگي خداوند است، فرشتگان و روح القدس در اين شب بر امام زمان(عج) نازل مي شوند و آنچه را از مقدرات سالانه بشر نوشته اند بر امام عصر(عج) تقديم مي دارند، خداوند سبحان در سوره مباركه قدر مي فرمايند فرشتگان و روح در آن شب به دستور پروردگارشان بر زمين فرود مي آيند. در آيات سوم و چهارم سوره دخان نيز مي فرمايد: در آن شب هر فرماني برحسب حكمت صادر مي شود، فرماني از جانب ما و ما همواره فرستنده آن بوده ايم، يعني در شب قدر فرشتگان و روح در هر سال و دايما نازل مي شوند، پس بايد به طور مدام فردي به عنوان ولي و جانشين وجود داشته باشد كه به سوي او فرشتگان نازل شوند، اين آيه سوم و چهارم سوره دخان يكي از مستدل ترين آيات قرآن كريم است كه بر ضرورت وجود هميشگي يك ولي امر از جانب خداوند تاكيد مي كند، با اين حال هر كس كه نزول پيوسته فرشتگان و روح را در شب هاي قدر بپذيرد و به قرآن ايمان داشته باشد ناگزير بايد ولي امر را هم بپذيرد وگرنه كافر به بعضي از آيات قرآن خواهد بود، كه در اين صورت چنين فردي بنابر بيان صريح قرآن كريم كافر واقعي است، چرا كه در آيات ۱۵۰ و ۱۵۱ سوره نساء نيز مي فرمايد:
كساني كه به خدا و پيامبران خدا كافر شده اند و مي خواهند بين خدا و رسولش جدايي اندازند و مي گويند به برخي ايمان مي آوريم به بعضي كافر مي شويم و مي خواهند در اين ميان (بينابين) اتخاذ كنند، اينان حقا كافرند و ما براي كيفرشان عذاب خواركننده اي مهيا كرده ايم، و مي بينيد كه خداوند منان افرادي را كه پاره اي از آيات خدا را بپذيرند و برخي را نپذيرند كافر حقيقي مي داند.» وي مي گويد: «مومن حقيقي كسي است كه هم استمرار شب هاي قدر را تا قيامت پذيرا باشد و هم وجود حجت زمان و ولي امر را قبول كند.»

* هنر خوب زيستن در سايه دعا در شب هاي قدر
امام علي(ع) در يكي از خطبه هاي خويش مي فرمايند: «اي روزه دار! در كار خود بينديش كه تو در اين ماه ميهمان پروردگار خويش هستي، بنگر كه در شب و روزت چگونه اي و چگونه اعضاي خود را از نافرماني پروردگارت نگه مي داري. بنگر! مبادا در شب خواب باشي و در روز غافل، پس اين ماه بگذرد و بار گناهت بر دوشت مانده باشد و آنگاه كه روزه داران پاداش هاي خود را مي گيرند از زيانكاران باشي و آنگاه كه آنان از كرامت مولايشان نصيب مي برند از محرومان باشي و آگاه كه آنان از سعادت همسايگي با پروردگارشان برخوردار مي گردند تو از رانده شدگان باشي!»
حجت الاسلام لقماني، از اساتيد حوزه و دانشگاه درباره فضيلت دعا در ماه مبارك رمضان و شب هاي قدر مي گويد: «دعاها به انسان عظمت انديشه مي دهند و در كنار از بين بردن نفاق و دورويي، هنر خوب زيستن را به انسان ها مي آموزند.»
وي مي گويد: «نوع خواسته هاي ما از درگاه الهي جلوه شخصيتي و بلنداي معرفتي ما را نشان مي دهد و وسعت بينش و بصيرت انسان در تكامل خواسته هاي او از خداوند تأثير به سزايي دارد.»
حجت الاسلام لقماني درخواست رسيدن به عقل كامل، عاقبت به خيري، رحمت و مغفرت الهي را رئوس دعاهاي صالحان مي داند و معيار ارزيابي آن ها را محتوا و جان مايه اعمال انسان معرفي مي كند و مي گويد: «استجابت دعاها تنها محصور به اجابت ظاهر آنها نيست و گاهي اجابت هاي هم سو يا مشابه آن كه بعضا نيز انسان متوجه آن ها نيست جايگزين اجابت ظاهري خواسته هاي ما مي شود.»
وي به دلايل مستجاب نشدن دعا اشاره مي كند و مي گويد: «گناه، ريا و غفلت از سلسله عواملي هستند كه موجب عدم استجابت دعاها و خواسته هاي ما از خداوند مي شود كه گاهي نيز انسان با رشد فكري خود به اين مصلحت آگاه مي شود.»
اين استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اهميت قرائت ادعيه و توجه به محتواي آنها در اين ماه مي گويد: «ماه رمضان و خصوصا شب قدر، زمان جاري شدن آبشار رحمت الهي به سوي بندگان اوست، لطايف و حقايق گفتار اهل بيت عليهم السلام توسط ادعيه وارده از سوي آن ها بيان شده است و بهره مندي از محتواي اين ادعيه در دريافت معارف ديني به ما كمك مي كند.»
وي با اشاره به حديثي از ائمه معصومين(ع) به دعاي پدر و مادر در حق فرزند اشاره مي كند و مي گويد: «دعاي پدر و مادر در مورد فرزندان آنها مستجاب مي شود و در سيره اكثر علما احترام و خدمت به پدر و مادر جايگاه ويژه اي در رشد معنوي آنها داشته است.»
وي در ادامه مي گويد: «در زيارت ائمه اطهار(ع) گاهي جايگاه هاي معنوي را در نظر نمي گيريم و به جاي نشستن در پاي سفره معنوي و ارشادات اين امامان، انتظار داريم آنها حاجات ما را بشنوند و حتما نيز آنها را براي ما برآورده كنند.»
ماه مبارك رمضان ماه خالص شدن و زدودن ناخالصي ها و ماهي است كه با استفاده از لحظات و ساعاتش مي توان زمينه سعادت و خوشبختي خود و ديگران را فراهم كرد و به زندگي معنا و هويت بخشيد.
اما سواي موارد مذكور ماه رمضان ماه شناخت خطابه هاي حضرت علي(ع)، ماه دعاهاي امام سجاد(ع) و ماه اعتكاف پيامبر اعظم(ص) است، با اين حال مي توانيم با مدد گرفتن از اين ماه پرخير و بركت توشه راه يكساله خود را به بهترين شكل ممكن ببنديم و در سايه دعا و توسل و توكل به خداوند متعال و ائمه معصومين(ع) بنده اي واقعي و اشرف مخلوقاتي حقيقي باشيم. بك يا الله. بك يا الله. يا رحمان و يا رحيم، يا ارحم الراحمين امشب تقدير يكسالأ ما چگونه رقم خواهد خورد و چه آينده اي در انتظار ما خواهد بود.
اي خداي مهربان و اي مهربان ترين مهربانان؛ اگر امشب بر روي لطف و محبت به ما ننگري و گوشأ چشمي مهربانانه به ما نداشته باشي، و كارنامأ اعمال مان را كه سرشار از شرمساري است با غمزه اي كريمانه از ما نپذيري، واي كه چه آينده اي در انتظار ما خواهد بود!
چون پرتو خورشيد اگر رو بكشاني، واي از شب تارم
دربند و گرفتار بر آن سلسله مويم، خلاص از تو نجويم
از ديده ره كوي تو با اشك بشويم، با حال نزارم
امشب شب بيست ويكم از ماه مبارك رمضان، دومين شب از شب هاي پرفضيلت قدر و شب شهادت مولاي متقيان امير المومنين علي(ع) است. همچنان كه در سورأ مباركأ قدر و روايت ها و احاديث متعدد از ائمه معصومين عليهم السلام آمده است، در چنين شبي كه شب قدر است تقدير امور يكسالأ آدميان نوشته خواهد شد و تمامي فرشتگان آسماني كه اعظم ملائكه هستند در چنين شبي به دستور خداوند متعال به زمين فرود مي آيند و به خدمت حضرت بقيه الله الاعظم ارواحنا فداه مشرف مي شوند و آنچه براي هر كس در طول يكسال آينده مقدر است را بر امام زمان(عج) عرضه مي كنند و تقدير افراد با تأييد امام عصر(عج) مقدر مي شود.
با اين حال اين شب ها، را شب تجديد عهد با امام زمان(عج) و شب پيوند با قرآن و اهل بيت عصمت و طهارت(ع) نيز ناميده اند.

* شب تجديد عهد با قرآن و ولي عصر(عج)
بسياري از علماي اسلامي بر اين باورند كه عظمت ماه مبارك رمضان در شب قدر نهفته است و به دليل وجود اين شب ها ماه مبارك رمضان داراي جايگاه خاصي نسبت به ماه هاي ديگر مي باشد. حجت الاسلام والمسلمين احمد جعفري نيا، كارشناس تبليغ مباني اسلامي در حوزه علميه قم كه در اين ماه مبارك رمضان جهت تبليغ فرايض ديني و اسلامي به يكي از بخش هاي شهر مهران از توابع استان ايلام اعزام شده است در گفتگوي تلفني با سرويس گزارش روز كيهان در تعريف شب قدر چنين مي گويد: «قدر در لغت به معني اندازه و ميزان است و شب قدر نيز شب تقدير است كه مسايل مربوط به آينده بشر در چنين شبي اندازه گيري و مقدر خواهد شد، حال چه بسا بسياري از تقديرات ناگوار و ناخوشايند در كارنامأ يكسالأ ما رقم خورده باشد اما در اين شب هاي پرفضيلت با دعا و زاري به درگاه پروردگار تغيير كند چرا كه بسياري از گناهان افرادي كه خالصانه در اين شب ها به در خانأ خداوند متعال حاضر شوند بخشيده مي شود و درهاي توبه و تضرع كاملا باز است.»
وي مي گويد: «برخي از تقديرات مربوط به جهان هستي است و ما در آن دخالتي نداريم اما بسياري از مقدرات ناگوار هستند كه با دعا و نيايش آن هم در شب هاي قدر مي توان مسير آنها را تغيير داد، چرا كه شب هاي قدر را شب انسان ساز و آينده ساز نيز خوانده اند.»
حجت الاسلام جعفري نيا، به روايتي از پيامبر اعظم(ص) اشاره مي كند و مي گويد:
« در صدر اسلام عده اي از مسلمانان خدمت رسول اكرم(ص) رسيدند و از آن حضرت پرسيدند: يا رسول الله امت هاي گذشته عمر طولاني داشتند و بسيار عبادت مي كردند، ولي در اين دوره عمر ها كم شده است چه كنيم تا ثواب عبادت هاي پيشينيان را داشته باشيم. پيامبر در پاسخ فرمودند: در شب قدر هرچه مي توانيد عبادت كنيد كه عبادت در آن به اندازه هزار شب است.» جعفري نيا يكي از دلايل و حكمت هاي وجود امام زمان(عج) را در فلسفه شب قدر مي داند و مي گويد: «فرشتگان و تمامي ملائكه در چنين شب بافضيلتي خدمت امام زمان(عج) مي رسند و حتي نقل شده كه در آخر زمان نيز ملائكه در چنين شبي نزد حضرت حجت(عج) مي روند تا تقدير يكساله انسان را مشخص كنند، از همين رو شب قدر شب تجديد عهدها با قرآن و اهل بيت(ع) نيز محسوب مي شود.»
اين روحاني تبليغ مباني اسلامي مي گويد: «مؤمنين و مسلمانان بايد در پرتو توجهات و توسلات و شب زنده داري در شب هاي پرفضيلت قدر آينده روشني را براي خود و جامعه اسلامي رقم بزنند.»
علي بن ابراهيم قمي در تفسيري درباره نزول فرشتگان و روح در شب قدر مي گويد: «فرشتگان و روح القدس در شب قدر بر امام زمان(عج) نازل مي شوند و آنچه را از مقدورات سالانه بشر نوشته اند را به او تقديم مي دارند.» حضرت امام سجاد(ع) دراين باره نيز مي فرمايند: همانا سال به سال در شب قدر تفسير و بيان كارها بر ولي امر- امام زمان(عج)- فرود مي آيد، همچنين امام سجاد(ع) فرمودند: اي گروه شيعه با سوره انا انزلناه في ليله القدر با مخالفان امامت ائمه معصومين مخاصمه و مباحثه واتمام حجت كنيد تا كامياب و پيروز شويد، به خدا كه آن سوره پس از پيامبر(ص) حجت خداي تبارك و تعالي است بر مردم و آن سوره آقاي دين شماست و نهايت دانش و آگاهي ماست. همچنين از پيامبر اعظم(ص) نقل شده است كه به اصحابشان فرمودند: به شب قدر ايمان بياوريد، زيرا آن شب براي علي بن ابي طالب(ع) و يازده نفر از فرزندان او پس از من خواهد بود.

*چرا شب قدر پنهان است
ماه مبارك رمضان ماهي است كه در آن بندگان به ميهماني حق دعوت مي شوند تا با ره توشه اي از زينت الهي اين ماه را سپري كنند.
به گفته برخي انديشمندان اسلامي اين ماه فيلتري است كه با عبور از آن گناهان از انسان جدا شده و اگر از صميم قلب با خداوند راز و نياز كنيم به سرچشمه عظمت الهي متصل مي شويم، از همين رو براي ماه مبارك رمضان به ويژه شب هاي بافضيلت قدر اعمال خاصي در نظر گرفته شده است و حتي بزرگي و شكوه شب هاي قدر را بيش از هزار شب دانسته اند.
اما اينكه چرا شب هاي قدر پنهان است را با حجت الاسلام شبستاني، از مدرسين علوم حوزوي در ميان مي گذارم، وي در پاسخ مي گويد: «راز پنهان بودن شب قدر را در غيبت و ظهور حضرت ولي عصر ارواحنا فداه بايد جستجو كرد، چرا كه خداوند متعال زمان قيامت و ظهور امام زمان(عج) را مخفي كرده تا اهل معصيت آنها را دستاويزي براي نيل به مقاصد شوم خود قرار ندهند، از طرفي هم باعث مي شود مؤمنان در همه حال مراقبت بيشتري از خود نشان دهند و هر لحظه خود را در محضر امام زمان(عج) ببينند و در ايام قدر نيز با احياي آن بار گناهان خود را سبك و ره توشه اي مفيد و ارزشمند براي آخرت خود فراهم نمايند، بر همين اساس شب قدر در يكي از شب هاي نوزدهم، بيست و يكم و بيست و سوم واقع شده و در اين سه شب توصيه هاي فراواني از سوي بزرگان و علماي دين وجود دارد كه در اين شب مسلمانان به شب زنده داري و خواندن دعاهاي جوشن كبير، زيارت عاشورا، نماز شب و راز و نياز با معبود خود بپردازند.»
شبستاني، شب هاي قدر را شب ورود به طهارت باطني مي داند و مي گويد: «در اين شب بايد تصميم بگيريم به طهارت مستمر باطني و هميشگي خود بپردازيم.»
وي در پاسخ به اين سؤال كه درك واقعي شب قدر چه تحولاتي را در رفتار ما به وجود مي آورد، مي گويد: «در بين زمان ها خداوند سبحان قطعه اي از زمان را بهشتي جاودان براي انسان ها قرار داده و آن شب قدر است و اين شب پرخير و بركت براي بندگان خدا از هزار شب برتر، والاتر و بهتراست.» وي مي گويد: «شب قدر بهشت است و ورود به بهشت شرايطي دارد كه شرايط آن نيز از طريق دستورات مكرر قرآن و احاديث و روايات به جاي مانده از ائمه معصومين (ع) به ما آموخته شده است.»
اين مدرس علوم حوزوي به اعمال مهم شب قدر اشاره مي كند و مي گويد:«غسل كردن در شب هاي قدر يكي از اعمال مهم اين شب هاي عظيم است، كه اين عمل به معناي طهارت ظاهري و تصميم براي ورود به طهارت مستمر و باطني و هميشگي است، از طرفي هم مي توان گفت كه شب قدر به نوعي شب دوستي با كتاب هستي بخش قرآن كريم است، يعني اگر فردي مي خواهد به بهشت شب هاي قدر وارد شود و از فضيلت هاي بي كران آن برخوردار شود بايد دستورالعمل هاي قرآن كريم را بر سر بگذارد و به آن عمل كند و قلب و دل خود را از تمام آلودگي ها تخليه نمايد.»
وي تصريح مي كند: «پس از تخليه كامل از هر نوع پليدي و زشتي، آنگاه دل و جان و تمام وجود خود را نيز از هر نوع كينه، حسد، دشمني، خودخواهي، غرور، تكبر، ريا، نفاق و... پاك نماييم، چرا كه فلسفه وجودي ماه مبارك رمضان و شب هاي قدر همين پالايش روح و روان و جسم و جان آدمي است.» حجت الاسلام شبستاني شب هاي قدر را فرصتي مغتنم براي عزم بر ترك گناه و معصيت و استغفار به درگاه حضرت احديت مي داند و مي گويد: «خداوند متعال در چنين شب بافضيلتي تمام انسان ها را موردتوجه قرار مي دهد و آناني كه راه بندگي خالصانه را برگزينند بدون شك از بار گناهانشان كاسته خواهد شد و حتي در روايات آمده است در شب قدر گناهان بندگان بخشيده مي شود هرچند آن گناهان به تعداد ستارگان آسمان و سنگيني كوه ها و وسعت درياها باشد، با تمام اين تفاسير بايد گفت كه در چنين شب باعظمتي هيچ كس مأيوس از رحمت خداوند نيست مگر افرادي كه خدا را نمي شناسند و به درك واقعي و حقيقي خدا نرسيده اند و راه عبادت و بندگي را گم كرده و در وادي سرگرداني، حيران و وامانده اند.»

*شب امام زمان( عج)
در شب هاي قدر كه به حضرت مهدي(عج) تعلق دارد، ياد جد بزرگوارش در دل هاي شيعيان زنده مي شود، چرا كه يكي از اعمال مستحبي شب قدر زيارت امام حسين(ع) است.
در روايات آمده است، هنگامي كه درد زايمان نرجس خاتون، مادر گرامي امام زمان(عج) شروع شد امام حسن عسكري(ع) به حكيمه خاتون فرمود: عمه جان! سوره انا انزلناه را بر او بخوان! حكيمه خاتون مي گويد: من مشغول خواندن اين سوره شدم و مي شنيدم كه طفل داخل رحم نرجس نيز همان گونه كه من مي خوانم، مي خواند. در حال تعجب بودم كه حضرت امام حسن عسكري(ع) با صداي بلند فرمودند: عمه جان! از امر خدا تعجب مكن كه خداوند زبان ما را در كودكي به حكمت باز كرده و در بزرگي حجت خود در زمين قرار مي دهد.
در روايت هاي ديگر آمده است كه در شب قدر، دعا براي سلامتي حضرت ولي عصر ارواحنا فداه را بايد بر دعا براي خود مقدم دانست و بهترين دعاها در ايام مبارك شب هاي قدرطلب نصرت و حفظ ايشان و تعجيل در فرج اين بزرگوار است.

*بمب اتم عليه شيطان
به نقل از كريست اينترنشنال، روزه بيشترين تاثير را براي مقابله با بدي ها و وسوسه هاي منفي شيطاني دارد و حتي بر شرورترين افراد نيز تاثيرگذار است و در مسيحيت نيز از آن به عنوان بمب اتمي عليه شيطان ياد شده است. گرچه مدت روزه در تعاليم مختلف متفاوت است اما سريع ترين راه برقراري ارتباط با خدا و ايجاد سپر عليه شيطان مي باشد.
آمارهاي به دست آمده در بررسي ها نشان مي دهد ميزان جرم و جنايت و بزهكاري در ايامي كه افراد روزه مي گيرند به شدت كاهش مي يابد، البته روزه داران بايد از كارهاي ناهنجار و اذيت و آزار ديگران و انجام محرمات خودداري كنند.
در تحقيقاتي مشخص شده افرادي كه روزه نمي گيرند نيز در اين ايام تحت تاثير فضاي معنوي و حالات روزه گيران واقع شده و تمايلي به انجام كارهاي ناپسند نشان نمي دهند.
از طرفي در متون مسيحيت خاطرنشان شده كه اگر با گرفتن روزه در روزهاي اول تغيير چنداني در خود ملاحظه نمي كنيد نااميد نشويد و مطمئن باشيد كه پس از گذشت چندين روز كه از ۴۱ تا ۰۴ روز متغير است تاثيرات عميق آن را بر روح و جسم خواهيد ديد.
اما لازم است به اين نكته هم اشاره كنيم كه از نظر جسمي نيز روزه به عنوان شيوه اي موثر براي سم زدايي از بدن مطرح شده كه با استراحت به دستگاه گوارش و گردش خون و دفع مواد مضر از بدن به سلامت عمومي كمك مي كند.
اما در اين ايام مبارك رمضان و شب هاي پر فضيلت قدر يكي از اعمال هميشگي مسلمانان تلاوت قرآن كريم است. مطالعات روانشناسي در يكي از دانشگاه هاي ايالات متحده آمريكا نشان مي دهد كه تلات قرآن كريم در وضعيت بيماراني كه از بحران هاي روحي و رواني رنج مي برند تاثير بسيار مثبت داشته و وضعيت آنان را بهبود مي بخشد.
«رجب عبدالحكيم بريسالي» مدير بيمارستان بهداشت رواني طائف و عضو كميته پزشكي بيمارستان ملي عربستان در اين باره مي گويد: «شنيدن آيات قرآن كريم از سوي بيماراني كه زبان عربي را نمي دانند و به اين زبان سخن نمي گويند، تاثير مثبتي بر روح و روان آنها داشته است.»
وي با اشاره به اينكه اين تحقيق بر روي غير مسلمانان و افرادي كه تاكنون قرآن را نخوانده و نشنيده اند انجام شده، مي گويد «آن افراد از بحران هاي شديد رواني رنج مي بردند، هنگام خواب آيات قرآن براي آنها و پخش شد كه كاهش بحران هاي رواني و روحي آنها را در پي داشت.»
عضو كميته پزشكي بيمارستان عربستان مي گويد؛ «شنيدن قرآن تاثير عجيب و مستقيمي در كاهش ميزان بحران ها و نگرانيهاي رواني داشته و باعث بازگرداندن آرامش به شخص شده كه اين مسئله آيه شريفه «الا بذكرالله تطمئن القلوب» را عينيت مي بخشد.»سلام هي حتي مطلع الفجر...
در اين ايام پرفضيلت چه تقديري براي يكسال آينده ما رقم خواهد خورد و جزء كدام دسته از ميهمانان الهي خواهيم بود؛ ميهمان خوانده يا ناخوانده. آيا گريه هاي نيمه شبان ما در اين ماه رحمت و مغفرت مورد قبول درگاه حضرت دوست جل جلاله واقع شده است.
از همه مهمتر، در اين شب هاي پرفضيلت قدر هنگامي كه كارنامه اعمالمان به خدمت حضرت ولي عصر ارواحنا فداه خواهد رفت آيا موجب خوشحالي ايشان خواهد شد يا نه، ما را شرمگين و سرافكنده خواهد كرد.
و براستي اين شب ها و روزهاي گرانبهاي رمضان را چگونه طي كرده ايم، آيا عبوديت و بندگي خالصانه و مخلصانه خداوند متعال را به خوبي به جا آورده ايم و فرصت باقيمانده از اين ماه سراسر نور و رحمت را چگونه طي خواهيم كرد.
گرچه تمام لحظات ماه مبارك رمضان رحمت و بركت است ولي برجسته ترين لحظه ها لحظه هاي ليله القدر است كه خداوند متعال از اين شب به عظمت ياد مي كند و در سوره مباركه قدر فضايل اين شب را مي شمارد.
 دوشنبه 1 مهر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: هموطن سلام]
[مشاهده در: www.hamvatansalam.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 260]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن