واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: یک شخص می تواند بهترین ایده دنیا را در سر داشته باشد، ولی اگر نتواند باقی مردم را به حد کافی متقاعد کند، اهمیتی نخواهد داشت.
اگه سخنرانیهای اخیر و توجیهات استیو جابز رو در مورد آنتن دهی آیفن ۴ نادیده بگیریم، به طور کلی استیو جابز یکی از مسحورکننده ترین سخنرانان تکنولوژیک بوده که البته مدل و شیوه ارائه و اسلایدهاش نکاتی دارن که میتونن برای هرنوع ارائه ای مفید باشن. کتاب در قالب ۳ قانون گفته که چطور اسلاید خوب بسازیم:
* قانون اول: سناریو یا داستان رو ایجاد کنید
۱- قبل از اینکه اسلاید بسازید توی دنیای آنالوگ برای اسلایدهاتون سناریو بنویسید. چطور؟ مثلا روی کاغذ و یا تابلو و یا وایت برد، برنامه ریزی و مجسمش کنید.
۲- کارشناسان توصیه می کنن که ارائه کننده ها، بخش اعظمی از زمان خودشون رو صرف فکر کردن، طرح ریزی کردن و نوشتن بکنن. نانسی دورات معتقده ارائه کننده ای که باید یکساعت ارائه بکنه، و ۳۰ اسلاید نمایش بده، باید ۹۰ ساعت زمان صرف آن بکنه. از این ۹۰ ساعت فقط یک سومش باید صرف ساختن اسلایدها بشه. یک سوم دیگر برای تمرین باقیشم صرف جمع آوری ایده ها، سازماندهی و طراحی داستان بشه.
۳- برای اینکه اسلایدهاتون جذاب بشه باید برای اونها عناوین توئیتر-مانند ایجاد کنین، مثلا: مک بوک ایر: باریک ترین لپتاپ در دنیا، آی پاد: یک هزار آهنگ در جیب شما و نظایر اون.
* قانون دوم: بیان داستانی که ساختین در یک قالب بدیع
۱- سعی کنید اسلایدهاتون ساده و تصویری (قابل تجسم) باشن. از درهم ریختگی اکیدا پرهیز کنید.
۲- از bullet point ها استفاده نکنین. بله استفاده از اونها بسیار رایجه، اما تحقیقات جدید در عملکرد شناختی – چگونه مغز اطلاعات را حفظ می کند- نشون میده که bullet point ها کم اثرترین روش برای انتقال اطلاعات مهم هستند.
۳- به طور متوسط هر اسلاید باید حاوی ۴۰ کلمه باشه. کمتر مجازه اما بیشتر نه.
به گفته جان مدینا، مغز شما هر حرف را به صورت یک عکس تفسیر می کند پس اسلایدهای متنی به معنای واقعی کلمه، باعث انسداد مغز شما می شوند.
۴- اطلاعات رو ساده و قابل فهم کنید. مثلا جابز میتونست در معرفی مک بوک ایر بگه که سایزش چقدر اینچ هست و یا وزنش ولی اون اصلا از کلمات استفاده نکرد به جاش یه اسلاید نشون داد که توش مک بوک ایر رو داخل پاکت نامه های اداری در آمریکا گذاشته بود و به سادگی نشون داد این لپتاپ چقدر نازک و سبک هست.
۵- از تراکم لغوی بپرهیزید. معمولا ارائه هایی که توش حتی الامکان از تصاویر به جای کلمات استفاده شده، گویایی بیشتری دارن.
۶- اعداد رو معنا دار کنید. چطور؟ شما وقتی میگید آی پاد ۵ گیگ حجم داره اغلب مردم متوجه منظور شما نمیشن اما اگه بگین با آی پاد ۱۰۰۰ آهنگ در جیب شماست برای همه قابل فهمتره
۷- تا حد امکان از تصاویر به جای کلمات استفاده کنید. محققان کشف کرده اند که اگر از تصاویر به جای کلمات و یا تصاویر همراه کلمات استفاده بشه، مطالب بهتر به ذهن سپرده می شن. روانشناسها به این خصیصه میگن (PSE) یا اثر برتری تصویر. PSE میگه که: اگر اطلاعات از راه دهان بیان بشن، افراد در ۷۲ ساعت بعد، فقط ۱۰% از محتوای آنرا بیاد می آورند. این رقم تا ۶۵ ٪ افزایش می یابد اگر تصویر مناسبی انتخاب کنید.
* قانون سوم: تصحیح و تمرین
۱- سعی کنید قبل از ارائه حسابی تمرین کنید به طوریکه موقع ارائه با تمام قول حاضر بشید. روی حرکات دست، چشم و حالت ایستادنتون هم دقت کنید. زبان بدن، راحت و آزاد بودن، بسیار مهمه. سیسکو مطالعاتی انجام داده که می گن زبان بدن و تن صدا بخش اساسی حدود ۶۳ درصد از ارتباطات هستن.
۲- آیا همه مادرزادی زبان بدن و صدای خوبی دارن؟ خبر. با تمرین و ممارست میتونید بهبودش ببخشید. به طور مثال جابز دو روز کامل قبل از یک ارائه، کل ارائه اش رو چندین بار تمرین می کند، و از مدیران محصول حاضر در اطاق تقاضای فیدبک می کنه.
۳- استیو جابز ذاتا جابز نبوده. اون واقعا روی خودش کار می کنه. مالکوم گلدول در کتاب Outliers می نویسه: افراد در مشاغل عالی رتبه، سختتر از افراد دیگر کار نمی کنند، بلکه آنها بسیار بسیار سخت تر کار می کنند. گلدول به نقل از دانشمندان علوم اعصاب می نویسه که برای تبدیل شدن به کلاس جهانی در یک مهارت خاص (مثلا عمل جراحی، شوت کردن توپ بسکتبال، و یا یک سخنرانی عمومی)، ۱۰۰۰۰ ساعت تمرین بیشتر لازم است.
۴- و در پایان اینکه: لباس مناسب بپوشید:) حالا شاید بگین لباس جابز در طول این سالها ثابت بوده اما خب جابز چون آدم معروفیه هر طور لباس بپوشه قبولش دارن:دی
۵- و یه موضوع دیگه. برای حفظ خونسردی تون، خیلی جدی نباشید. برای مثال در Macworld 2007، یه مشکل فنی پیش اومد و جابز ارائه اش رو متوقف کرد و داستان خنده داری رو در مورد شوخی ای که خودش و استیو ووزنیاک با رفقایشان در کالج انجام داده بودند، تعریف کرد. پس اعتماد به نفس داشته باشید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 498]