واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: رييس پارك علم وفنآوري خراسان در گفتوگو با ايسنا: تشكيل كانون نوآوران پارك پذيرش 40 مركزرشد درسال جاري تجاري سازي محصولات توليد شده در پارك علم وفنآوري
خبرگزاري دانشجويان ايران - مشهد
سرويس: علمي
رييس پارك علم و فنآوري خراسان از تشكيل «كانون نوآوران پارك» به عنوان يكي از اقدامات جدي اين پارك در سال جاري خبر داد.
دكتر سيد حسن علمالهدايي در بازديد از دفتر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه خراسان، با بيان اين مطلب افزود: پارك علم و فناوري خراسان حمايت از مخترعان جوان را سرلوحه كار خود قرار داده است كه اين حمايت ممكن است به صورت فردي و يا گروهي باشد.
پذيرش 40 مركز رشد در سال جاري
وي برنامه پذيرش 40 موسسه براي مركز رشد در سال 87 را از ديگر برنامههاي پارك عنوان كرد و اظهار داشت: پارك علاوه بر مكاني براي موسسات جديد، پايگاهي براي طرحهاي نيمه صنعتي كشور نيز است.
علمالهدايي ادامه داد: منظور از طرح نيمه صنعتي اين است كه يك نوآور محصولي را ساخته و نمونه سازي كرده است و حال مي خواهد اين محصول را در مقياس محدود توليد كند كه پارك به او كمك مي كند.
وي در خصوص بخش هاي پارك علم و فنآوري خراسان گفت: اين پارك متشكل از دو بخش مراكز رشد و فنآوري و موسسات و شركت هاي همكار رشد يافته مي باشد؛ اين شركت ها كه عمدتا بر روي توسعه و تحقيق فعاليت مي كنند با پارك مرتبط هستند و يا در پارك كار ميكنند.
وي افزود: در حال حاضر حدود 100 موسسه و شركت همكار رشديافته در پارك علم و فنآوري به صورت مستقيم و غير مستقيم ايجاد اشتغال و كارآفريني ميكنند.
صنعت غذا و صنايع وابسته به آن مزيت جدي و منطقهيي پارك استان است
علمالهدايي، مزيت جدي و منطقه اي پارك علم و فنآوري خراسان را صنعت غذا و صنايع وابسته عنوان كرد و افزود: پژوهشكده علوم و صنايع غذايي در پارك كه در گذشته تحت عنوان پژوهش هاي علمي و صنعتي خراسان بود، از سال 59 شروع به كار كرده و اين يكي از بزرگترين مزيت هاي پارك علم و فناوري خراسان است.
وي گفت: يكي از فعاليتها و اقدامات پارك علم و فنآوري اين است كه صنعتها و فنآوري هايي را كه دنبال مي كند به نوعي به صنعت غذا، فنآوري صنايع غذايي و صنايع تبديلي در غذا منجر شود و در اين راستا فعاليت هاي بسيار خوب پژوهشكده علوم صنايع غذايي درطول 28 سال موجب سربلندي پارك ميباشد.
هدف، حركت به سمت خصوصي سازي است
وي با بيان اينكه هدف پارك علم و فنآوري خراسان حركت به سمت خصوصي سازي است به ايسنا گفت: سياست هاي كلي اين پارك تنظيم روابط علمي، اداري، تشكيلاتي و مالي بوده كه طبق قوانين خاص پارك عمل مي كنيم.
علم الهدايي افزود: گام ديگري كه در سال گذشته برداشته شد، نهايي كردن صندوق هاي غيردولتي پژوهش و فنآوري است كه به مخترعان، شركتها، فنآوران و افراد مختلف وام هايي با كارمزد پايين ميدهد؛ اين صندوق براي سومين بار در كشور بعد از اصفهان و يزد در خراسان رضوي راه اندازي شده است كه 51 درصد آن متعلق به بخش خصوصي و 49 درصد آن متعلق به بخش دولتي است.
وي با بيان اينكه فعاليت اجرايي اين صندوق انجام شده ولي هنوز اقدام به وام دادن نكرده است، گفت: صندوق هاي ضمانت، توسعه فناوري، صندوق هاي وابسته به وزارت صنايع و صندوقهاي مستقل از جمله اين صندوق ها هستند كه پارك علم و فناوري با فعالسازي اداره بازاريابي كه عمدتا مربوط به بخش خصوصي است، توانسته است وام هايي از صندوقهاي حمايت و ضمانت دريافت كند و پارك علم و فناوري خراسان از معدود پاركهايي در كشور است كه توانسته در اين زمينه نيز موفقيت هايي را كسب كند.
علم الهدايي با بيان اينكه شركت در جشنواره ها و نمايشگاههاي بين المللي از سياست هاي پارك علم و فنآوري خراسان است، به جشنواره فناوري توس اشاره كرد و گفت: اين جشنواره براي اولين بار در كشور با مشاركت جدي پارك علم و فنآوري خراسان راه انداري شد.
رييس پارك علم و فنآوري خراسان گفت: پارك مراودات بينالمللي بسياري دارد كه در نتيجه آن در سال گذشته دورههايي با كميسيون عالي سازمان ملل تشكيل داد و كارشناسان كشور افغانستان دورههايي را در آنجا گذراندند.
وي تاكيد كرد: پارك علم و فنآوري خراسان به دنبال آن است كه اين قبيل مسائل را براي واردات بين المللي فعال كند و اخيرا در اين راستا يك مسوول مستقيم براي فعاليتهاي بينالمللي در پارك منصوب شده است.
وي با اشاره به اينكه 30 نفر از اعضاي هيات امنا در بخش ارتباط بينالمللي پارك علم و فنآوري خراسان فعاليت ميكنند، ادامه داد: در خردادماه سال جاري چندين تن از مديران پارك و جمعي از موسسات و شركت هاي پارك علم و فنآوري خراسان براي بازديد از سوپر كريدور مالزي به اين كشور اعزام شدند و تجربياتي در زمينههاي مختلف كسب كردند.
تجاري سازي محصولات توليد شده در پارك علم و فنآوري
وي به بحث تجاري سازي محصولات توليد شده در پارك اشاره كرد و افزود: پارك علم و فناوري خراسان از معدود پارك هايي در كشور بوده كه براي تجاري سازي محصولات توليد شده خود تلاش مي كند و خوشبختانه طي دو سال گذشته در اين امر موفق شده است.
علم الهدايي با بيان اينكه پارك علم و فنآوري خراسان در سال جاري توانسته است اعتبار خوبي را در زمينه تجاري سازي محصولات خود كسب كند، خاطرنشان كرد: ما در تلاش هستيم تا محصولات توليد شده در پارك قابليت رقابت در بازارهاي دنيا را داشته باشد.
وي در خصوص بحث فنآوري در پارك گفت: وزارت علوم و پارك علم و فنآوري خراسان عمدتا دانشگاه محور و آموزش محور هستند به اين معنا كه پژوهش و فناوري شهروند دوم محسوب مي شود.
رييس پارك علم و فنآوري خراسان با اشاره به اينكه بحث پژوهش و فنآوري يك تكيهگاه اقتصادي، امنيتي، علمي، سياسي و حتي رفاهي اجتماعي براي مردم است، افزود: هنگامي كه ما ميگوييم محصولات بايد تجاريسازي شود و يا بايد نمونههاي توليد شده در بازار رقابت كنند، بحث اين است كه اين فناوري و پژوهش ها و توسعه علمي بايد به طور جدي در رفاه اجتماعي و افزايش وضع رفاه كشور و معيشت مردم موثر باشد.
وي تصريح كرد: در توسعه اقتصادي، توسعه بايد دانش محور باشد، اقتصاد بايد دانش محور باشد و ما ادعا ميكنيم كارهايي كه در پارك انجام مي دهيم، بدين گونه است.
فنآوريهاي جديد پاسخگوي برخي طرحها نيست
وي در خصوص برخي مشكلات موجود در پارك علم و فناوري خراسان به ايسنا گفت: يكي از مشكلات اين پارك باور مديران به بحث پژوهش و فنآوري است كه اين نگرش و رويكرد بايد به بحث فناوري عوض شود، همچنين بحث توسعه و فناوري در پارك با مشكل مواجه است و فنآوريهاي جديد به روز نبوده و پاسخگوي برخي طرح ها نيست.
علم الهدايي در خصوص اعتبارات پارك علم و فنآوري تصريح كرد: بايد براي گرفتن اعتبار سياست هايمان در پارك، نرخ رشد اعتبارات جاري گرفته شده از دولت را تا پايان برنامه پنج ساله به صفر برسانيم.
وي خاطرنشان كرد: پارك بايد از طريق خودگرداني و منابع استاني كه دارد و همچنين از طريق اعتبارات صندوق ها و ديگر اعتبارات و كارهايي كه از فروش محصولات بدست مي آيد، منابع خودش را تامين كند.
رييس پارك علم و فنآوري خراسان افزود: بخشي از اعتبارات پارك از وزارت علوم، بخشي از صندوق هاي حمايتي و بخشي نيز از سرمايه هاي خود پارك مي باشد.
وي اظهار داشت: اگر بخواهيم اعتبار سال 85 را با 86 مقايسه كنيم اين اعتبار با توجه به نرخ تورم منفي است؛ يعني نرخ رشدي در اعتبارات نداشتم و اين در صورتي است كه تمهيدات صنعتي را مدنظر قرار داده ايم تا از منابع متعددي استفاده كنيم ولي وزرات خانه اعتبارات عمراني پارك علم و فنآوري خراسان را كاهش داده و به پارك هايي كه تازه مي خواهد تاسيس شود، اختصاص داده است.
وي در خصوص توسعه آزمايشگاهها گفت: در سال گذشته چند آزمايشگاه جديد در پارك تاسيس شده است كه از جمله آزمايشگاه ميكروبي براي اولين بار در استان احداث شد؛ همچنين به دنبال تجهيز آزمايشگاه فنآوري نوين هستيم كه امسال انجام مي شود.
علم الهدايي پارك علم و فناوري خراسان را با پارك هاي خارج از كشور مقايسه كرد و گفت: پارك علم و فناوري خراسان در مقايسه با پارك هاي آسياي جنوب شرقي كه 200 نفر پرسنل و كارمند دارند و يا ژاپن و كره كه شش هزار نفر پرسنل و كارمند دارند و 25 تا 30 سال سابقه كار دارند، عقب تر است ولي نسبت به پنج سال كار خود، در مقايسه با پارك هاي كشور يك پارك توسعه يافته محسوب مي شود.
وي خاطرنشان كرد: مقالات متعددي توسط موسسات و شركت ها نوشته مي شود و مجلاتي نيز مرتبط با اين مقالات وجود دارد، همچنين در اين راستا دستاوردهايي هم از امتيازات بين المللي گرفته مي شود.
وي افزود: همچنين بحث كريدور علم و فنآوري خراسان از مصوبات هيات دولت در سفر استاني اخير است كه وزارت علوم نيز مجوز آن را صادر كرد و پارك علم و فنآوري خراسان به نوعي مركز اين فعاليت ها قرار گرفته است.
رييس پارك علم و فنآوري خراسان در پايان به توسعه كيفي و كمي پارك در برنامه هاي آينده اشاره كرد و به ايسنا گفت: توسعه مخصوصا در بخش مركز رشد، استقرار موسسات رشد يافته و فن آور، به روز كردن آزمايشگاه ها و توسعه آن ها، گسترش ارتباطات بين المللي با كشورهاي همجوار و بحث تداوم جشنواره فنآوري توس كه در حال حاضر در حال انجام است از جمله برنامه هاي آينده پارك است.
انتهاي پيام
چهارشنبه 27 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 444]