واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: چه تبليغي اثر گذار است؟
![](http://www.ettelaat.com/new/newdata/2008/09/09-02/11-39-05.jpg)
شما به عنوان صاحب يك كسب و كار- چه نوپا و چه قديمي- قصد داريد كه كالا يا خدمات جديدي را معرفي كنيد. تمام كارهايي كه ميتوانستهايد و آنها را موثر ميدانستهايد، انجام داده و طرح بازاريابي اين كالاي جديد را تدوين كردهايد. كمي نگرانيد و در واقع همه اميد به موفقيت فروش اين كالا و يا خدمات جديد را بر اين طرح بازاريابي متمركز كردهايد. شما هم مثل هر صاحب كسب و كار و بازاريابي، خواهان بهترين نتايج هستيد و حاضريد هر كاري انجام دهيد تا بهترين طرح بازاريابي را بنويسيد و به كار گيريد. راه حلهاي چندي هستند كه ميتوانيد براي كنترل اين نوشته و اطمينان از مفيد بودن آن، مورد استفاده قرار دهيد. 10 پرسش كليدي هستند كه پاسخهايشان در تعيين ميزان كارايي و رفع مشكلات وكاستيهاي اين طرح، كمكتان خواهند كرد.
1) پرسش نخست درباره تيتر و عنوان آگهي شماست كه با توجه به ملاحظات موجود در طرح بازاريابي، آن را طراحي كردهايد.
آيا اين جمله يا عبارت به قدر كافي جالب توجه و جذاب هست؟ آيا ميتواند كنجكاوي بيننده را برانگيزد؟ آيا به آن فايده يا امتياز كالا يا فرايند فروش شما اشاره دارد؟ به طوري كه بيننده دريابد كه با چه طور كالا و كسب و كاري روبه روست؟ اين اصل مهم را به ياد داشته باشيد كه تيتر و عنوان آگهي شما، تبليغي براي آگهي شماست. نوشتن اين جملات يا كلمات و عبارات كليدي و تاثيرگذار به هيچ وجه آسان نيست.
شايد لازم باشد كه دهها تيتر و عنوان گوناگون را بنويسيد، هر كدام را تغيير داده، اصلاح كنيد و از ميان آنها چند تا را برگزينيد و سرانجام با دقت فراوان يكي را انتخاب كنيد.
اولين جمله بعد از تيتر هم بسيار مهم است. اين عبارت يا جمله زير تيتر است كه ميتواند همان عبارتي باشد كه بعد از گزينه انتخابي شما قرار دارد. دقت كنيد كه انجام اين مراحل پيش از نوشتن بدنه اصلي آگهي ضروري است و نبايد از آنها بي دقت گذشت.
2) مسأله ديگر شكل ظاهري و محل قرار گرفتن اين عبارت در صفحه است.
جدا از مفهوم و كلمات يك عنوان كه بايد با دقت و تعمق انتخاب شوند، نحوه مناسب جاي دادن اين عبارت در صفحه هم ملاحظه ديگري است كه ميتواند بر جذابيت و جلب توجه آن تاثير بگذارد. زماني كه عبارت تيتر درست و با فاصلهاي دقيق در وسط صفحه قرار بگيرد، اندازه و شكل حروف مناسب با متن باشد و يا در گيومه قرار گيرد، تاثير آن به مراتب بيشتر خواهد شد.
تيترهاي طولاني خواننده را خسته ميكنند و اگر خيلي بالاي صفحه قرار گيرند هم تاثير مثبتي را انتقال نخواهند داد. البته راهي براي استفاده بهتر از همين تيترهاي طولاني هم وجود دارد. ميتوانيد آن را در قالب چند تيتر كوتاه مجزا بنويسيد. 3) پس از تيتر و زيرتيتر نوبت به جمله اول ميرسد. اين شايد مهم ترين عنصر مورد توجه پس از تيتر باشد.
اگر اين جمله جالب توجه وكنجكاوي برانگيز باشد، خواننده را به مطالعه ادامه متن ترغيب ميكند. در اصل اين مطلب براي تك تك جملات صدق ميكند.
دقت كنيد كه اين متن براي فروش كالاي شما تدوين شده و هر جمله آن بايد بتواند جملات و عبارات بعدي را به مشتري احتمالي آن كالا «بفروشد». شما با نوشتن اين آگهي قصد داريد، كالايتان را به گونه اي معرفي كنيد كه ويژگيها، مشخصات و فوايد آن، بيش از قيمتش جلوه كرده، مشتري احتمالي را به سمت خريد و پرداخت پول هدايت كند.
به همين جهت هر قدر كه قيمت كالا يا خدمات كسب و كاري گرانتر باشد، بازارياب و صاحب آن بايد آگهي جذابتري نوشته و بيشتر زحمت بكشد.
4) سؤال بعدي درباره اين است كه آيا آگهي شما ميتواند به خواننده يا همان مشتري احتمالي بگويد كه پس از خريد اين كالا يا استفاده از اين خدمات چه «احساسي» خواهد داشت؟ ميتواند اين آينده را برايش به تصوير بكشد؟ آيا قادر است به او بگويد پس از اين كه كالاي شما نيازهايش را برآورده كرد يا مشكلاتش را حل كرد، چه حس خوب و آسودگي خاطري خواهد داشت؟ اين توصيف «احساس» يك سوي اين تصويرسازي است و سوي ديگر آن شرح و توضيح «منطقي» ويژگيها و خصوصيات كارساز اين كالاست. اگر به يكي از اين دو بيش از حد پرداخته شود يا مشتري حس ميكند كه با يك داستان كودكانه روبه روست يا خسته ميشود و از لغات فني و علمي زياده از حد، احساس سردرگمي ميكند.
«تعادل»، نكته ظريفي در اين ميان است كه بايد خوب به آن دقت كنيد. 5) اين پرسش درباره احساسي است كه متن آگهي شما به مشتري احتمالي منتقل ميكند.
آيا باعث ميشود كه او انرژي مثبت گرفته و از اين كه با چنين كالا و خدماتي آشنا شده، خوشحال و هيجان زده شود؟ اين آگهي ميتواند به او برساند كه چقدر خوش شانس بوده كه ميتواند اين محصول خوب و مناسب نيازش را بخرد؟
6) اختصار بهترين ترفند است، جملات كوتاه، پاراگرافهاي كوچك و حروف با اندازه متوسط، چشم مشتري بالقوه شما را خسته نمي كند.
كلمات بايد دقيق انتخاب شوند تا همانهايي باشند كه ساده و رايج هستند و از همه مهم تر مطابق نياز مشتري، كلمات كليدي و مورد توجه خاص مشتريان بالقوه را درشت كنيد يا زيرشان خط بكشيد.
7) تا ميتوانيد لغت «شما» را به كار ببريد. بدانيد كه خواننده هر نامهاي يا هر آگهي مشتاق است كه بداند براي او چه نوشتهاند.
مراقب باشيد كه كلمه «ما» در اين آگهيها زيانبار است. شما بايد به نيازها، خواستهها و احساسات مخاطبتان بپردازيد، نه اين كه افتخارات شركت و خودتان را معرفي كنيد. خواننده يك آگهي به طور ناخودآگاه كلمه «شما» را به «من» و «براي من» ترجمه ميكند.
8) پس از اين كه متن را نوشتيد، آن را بخوانيد و ببينيد كه آيا شما به عنوان يك مشتري احتمالي، حس ميكنيد كه اين متن را براي شخص «شما» نوشتهاند؟ يا اين كه يك جمعيت بزرگ مخاطبان آن هستند؟ هر خواننده يا مشتري احـــتمالي، يك نفر است و دوست دارد كه فقط با او صحبت كنيد.
9) آيا اين متن ميتواند تخيل و ذهن مشتري بالقوه را فعال كند؟ آيا او ميتواند در لابه لاي اين واژهها و جملات تصوير «خودش» را ببيند كه در حال خريد اين كالاست؟ ميتواند تجسم كند كه از اين كالا استفاده ميكند و از خريدش لذت برده، راضي و خرسند است؟ زماني كه كلمات تصويري را پيش چشمان كسي نقاشي ميكنند، ذهن به سختي ميتواند بين آن تصوير و واقعيت تفاوت قايل شود. زماني كه كسي درباره چيزي احساسي پيدا ميكند، به آن احتياج دارد.
زماني كه شخصي نيازي دارد، به دنبال راهي ميگردد تا احتياجش را برآورده كند. وقتي به فكر افتاد كه براي نيل به خواستهاش و برآوردن نيازش راهي پيدا كند، به ميدان عمل وارد شده و دست به كار ميشود.
تشبيهات، استعارهها، مثالها، فعلها و صفتهاي به كار رفته و مفاهيم كليدي پررنگ در متن آگهي و چگونگي آنها ميتوانند به ثمربخشي بيشتر آن كمك كنند.
10) براي سخنانتان مدرك و گواه ارائه كنيد. آيا اين آگهي فقط به حرفهاي خودتان اختصاص دارد يا اين كه كس ديگري غير از شما هم ثمربخشي وكارآمدي و منافع كالا يا خدمات شما را تاييد كرده است؟ گفتههاي مشتريان كنوني و سخنان كارشناسان و از همه مهمتر گارانتي، بهترين و مطمئنترين شواهد هستند.
سه شنبه 12 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 198]