محبوبترینها
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826056090
پیری جاده ای که روزی به اجبار درآن قدم میزنی : بیماری های بانوان و درمان آنها
واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: عزیزان گمان نمیکنم شما حالاحالاها دوران یائسگی راتجربه کنید ولی اگر از تجارب مادر بزرگها مطلبی برای مبارزه با حالتهای این دوره از زندگی مثل گرگرفتن های مکرر وآزاردهنده یا بیخوابی وافسردگی وازاین مشکلات ورهاشدن ازآن رادارید لطفا درج کنید خیلی ازراهنماییتون ممنون میشم شاید بااین کار به مادران خود نیز درآینده بتونید کمک کنید
هر خانمی یائسگی و علائم همراه آن را به شکل متفاوتی تجربه می کند همچنین سن شروع یائسگی در افراد مختلف متفاوت است . بعضی خانمها در دهه ۳۰ یا ۴۰ و بعضی در دهه ۶۰ به سن یائسگی می رسند سن متوسط برای شروع یائسگی معمولاً ۵۱ سالگی می باشد .
یائسگی بطور طبیعی زمانی شروع می شود که تخمدانها میزان کمتری استروژن و پروژسترون تولید می کنند که این روند معمولاً در اواخر دهه ۳۰ یا اوائل دهه ۴۰ شروع می شود . تخمک های باقی مانده در تخمدانها احتمال کمی برای باروری دارند . همچنین خونریزی ماهیانه متوقف شده و شما دیگر نمی توانید باردار شوید . چون این روند در طی یک دوره چند ساله اتفاق می افتد یائسگی معمولاً به دو دوره تقسیم می شود .
دوران حوالی یائسگی :
این دوره زمانی است که علائم یائسگی شروع می شوند ولی هنوز خونریزی ماهیانه وجود دارد . سطوح هورمونی بصورت نامنظم بالا و پائین رفته و شما دچار گرگرفتگی و یا تغییرات عادت ماهیانه می شوید .
خونریزی شما ممکن است به نسبت معمول کمتر ،بیشتر یا نامنظم شود . این یک روند طبیعی است که به یائسگی منجر می شود و معمولاً سه سال قبل از آخرین خونریزی ماهیانه شروع می شود اگر چه این دوره برای هر زن متفاوت می باشد .
دوران پس از یائسگی :
۱۲ ماه بعد از آخرین دوره قاعدگی ، شما در دوره پس از قاعدگی هستید تخمدانهای شما دیگر مقادیر قابل توجهی از استروژن و پروژسترون تولید نکرده و تخمک آزاد نمی کنند . گاهی افزایش موقت هورمونها باعث خونریزی ماهیانه می شود .
اگر چه این لکه بینی عادت ماهیانه محسوب نمی شود چون تغییرات هورمونی بر مبنای تغییرات دوره ای نمی باشد .
در صورت وقوع خونریزی یا لکه بینی بعد از ۱۲ ماه از آخرین عادت ماهیانه با پزشک خود مشورت کنید چون این مسئله می تواند نشانگر یک بیماری جدی تر مثل سرطان تخمدان باشد . گاهی زنان در سنین پائین تر نیز دچار یائسگی زودرس می شوند که علت آن ناتوانی تخمدانها در تولید استروژن یا پروژسترون می باشد .
همچنین بعضی داروها و یا اعمال جراحی می تواند موجب یائسگی زودرس شود که این موارد عبارتند از :
در هیسترکتومی ( برداشتن رحم ) که رحم برداشته شود ولی تخمدانها برداشته نشوند معمولاً باعث یائسگی نمی شود اما در هیسترکتومی کامل که رحم و تخمدانها با هم برداشته می شوند یائسگی شروع می شود .
بعد از هیسترکتومی کامل دوره حوالی یائسگی وجود ندارد . عادت ماهیانه شما فوراً متوقف شده و شما احتمالاً دچار گرگرفتگی و سایر علائم یائسگی خواهید شد .
شیمی درمانی و اشعه درمانی :
این درمانهای سرطان می توانند باعث یائسگی شوند . اما معمولاً این روند بصورت تدریجی رخ داده و ممکن است شما قبل از اینکه واقعاًبه دوران یائسگی برسید ماهها یا سالها علائم دوران حوالی یائسگی را داشته باشید .
هورمونها
هورمونها موادی هستند که پیغامهای شیمیایی را از یک عضو به عضو دیگر یا بافت های دیگر منتقل می کنند .
هورمونهای جنسی در یک الگوی پیچیده با هم کارکرده تا چرخه تولید مثل بتواند بطور صحیح عمل کند و همچنین این هورمونها در سلامت کلی انسان نقش دارند . هورمونهای جنسی اصلی در زنان استروژن و پروژسترون می باشند .
این هورمونها در طی سالهای باروری عمدتاً توسط تخمدانها تولید می شوند .
با افزیش سن میزان تولید تخمک کاهش می یابد .
همچنین سطوح هورمونی بخصوص در طی سالهای قبل از شروع یائسگی بالا و پایین رفته و سپس کاهش می یابد . این موارد خبر از شروع یائسگی می دهند .
:استروژن
استروژن هورمون جنسی اصلی زنانه می باشد . این هورمون باعث هدایت تخمک گذاری ، لقاح و بارداری می شود . استروژن همچنین بر بافتهای بسیاری در بدن تأثیر گذاشته و باعث تحریک رشد سینه ، رحم و تخمدانها شده و همچنین کمک به ساخته شدن و حفظ توده های استخوانی می کند. همچنین این هورمون در افزایش سطح کلسترول لیپوپروتئین با دانستیه بالا ( HDL یا کلسترول خوب ) و کاهش سطح کلسترول لیپوپروتئین با دانستیه کم ( LDL یا کلسترول بد ) نقش دارد .
بعد از یائسگی تولید استروژن از تخمدانها کاهش می یابد . مقادیر کم استروژن توسط سلولهای چربی ساخته می شود همچنین هورمونهای مردانه تولید شده توسط تخمدانها ( آندروژنها )به استروژن تبدیل می شوند ولی تولید استروژن به یک سوم سطح سالهای باروری کاهش می یابد.
پروژسترون :
پروژسترون همراه با استروژن از طریق تنظیم سیکل قاعدگی بدن شما را برای لقاح و حاملگی آماده می کند .
همچنین تغییرات سطوح پروژسترون باعث نامنظم شدن سیکل های قاعدگی از زمان قبل از یائسگی می شود . بعد از یائسگی بدن تنها بخش کوچکی از میزان پروژسترون زمان باروری را تولید می کند .
آندروژن :
آندروژن اگر چه معمولاً یک هورمون مردانه شناخته می شود اما تخمدانها ،غدد فوق کلیه و سلولهای چربی یک زن نیز آنرا تولید می کنند .
آندروژن در رشد سریع دختران در هنگام بلوغ نیز اثر نسبی دارد همچنین بنظر می رسد آندروژن در حفظ انرژی ، حفظ قدرت عضلات و استخوانها و تمایز جنسی نقش دارد . در طی یائسگی تولید آندروژن زنان ممکن است به نصف رسیده یا حتی اگر تخمدانها برداشته شوند بیش از این نیز کاهش یابد .
اثرات یائسگی بر روی سلامتی :
علائم و نشانه های یائسگی در زنان متفاوت می باشد همچنانکه واکنش آنان نیز با هم تفاوت دارد. ممکن است ورود شما به یائسگی همراه با تعداد کمی از علائم یا تغییرات سلامتی باشد یا ممکن است تغییرات جسمی و روحی متعددی را تجربه کنید شامل :
۱ – گُر گرفتگی :
همچنانکه تعادل هورمونهای شما دستخوش تغییرات می شود عروق خونی به سرعت متسع شده و باعث می شوند درجه حرارت پوست بالا رفته و احساس گرمائی که از سمت سینه بطرف شانه ها ، گردن و سر بطرف بالا حرکت می کند ایجاد شود .
شما ممکن است عرق کنید و همچنانکه عرق از سطح پوست تبخیر می شود احساس لرز ، ضعف و گیجی پیدا کنید . صورت شما ممکن است برافروخته بنظر برسد و لک های قرمز ممکن است روی سینه ، گردن و بازوها ظاهر شوند . گُرگرفتگی ممکن است از ۳۰ ثانیه تا ۳۰ دقیقه طول بکشد اگر چه در اکثریت افراد ظرف ۲ تا ۳ دقیقه از بین می رود .
دفعات گرگرفتگی از هر زنی تا زن دیگر متفاوت است . ممکن است شما در طول شبانه روز بارها دچار این حالت شوید یا اینکه فقط گاهی اینحالت را تجربه کنید . این حالت ممکن است برای یکسال یا بیشتر در طول زندگی شما باشد یا ممکن است هرگز آنرا تجربه نکنید .
۲ – قاعدگی نامنظم :
سیکل قاعدگی شما ممکن است بطور ناگهانی متوقف شده یا به احتمال بیشتر دچار تغییرات تدریجی شود یعنی ممکن است قبل از توقف کامل دفعات یا میزان خونریزی کمتر یا بیشتر شود .
۳ – اختلالات خواب و تعریق شبانه :
اختلال خواب اغلب بدنبال گُرگرفتگی شبانه ایجاد می شود .
شما ممکن است از یک خواب خوب با عرق شبانه و پس از آن لرز بیدار شده و نتوانید براحتی دوباره بخوابید . کمبود خواب می تواند روی خلق و خو و سلامتی شما اثر بگذارد .
۴ – تغییرات واژن و مثانه :
با کاهش سطح استروژن بافت های پوشاننده واژن و پشابراه خشک تر ، نازک تر و قابلیت کشش آنها کمتر می شود . بعلت کاهش ترشحات طبیعی ممکن است در حین نزدیکی احساس خشکی ، سوزش ، خارش یا ناراحتی ایجاد شده و همچنین میزان عفونتهای مثانه و عفونتهای قارچی واژن بیشتر شود .
۵ – بی اختیاری ادرار :
ممکن است با از دست رفتن کشش پذیری پیشابراه و واژن دچار بی اختیاری ادرار شوید . بی اختیاری ادرار ممکن است همراه با نیاز به سریعتر رفتن به دستشویی باشد و یا اینکه بهنگام سرفه، خنده و یا بلند کردن اجسام ایجاد شود .
۶ – تغییرات روحی :
همچنانکه به سمت یائسگی می روید ممکن است تغییرات خلقی را تجربه کرده و حساس تر شوید . در قدیم این علائم را به تغییرات هورمونی نسبت می دادند .
ممکن است ارتباطی بین سطح هورمون و خلق وجود داشته باشد ، اما سایر عواملی که به تغییرات خلق کمک می کنند شامل استرس ، بی خوابی و وقایعی از زندگی هستند که می تواند در این مرحله از زندگی رخ دهد . مانند بیماری یا مرگ والدین ، ترک جمع خانوادگی توسط فرزندان یا بازنشستگی
۷ – فقدان میل جنسی
گاهی در طی یائسگی میل جنسی کاهش می یابد علت آن می تواند هورمونی باشد اما همچنین می تواند در نتیجه تغییرات خلقی یا تحریک پذیری ایجاد شده باشد .
در اکثریت زنان میل جنسی تغییر پیدا نمی کند .
۸ – تغییرات ظاهری
بعد از یائسگی چربی که زمانی در ران و لگن تجمع یافته بود به بالاتر از کمر و شکم منتقل می شود ممکن است دچار فقدان احساس پری سینه ها ،نازکی موها و چین و چروک پوست شوید . سطح استروژن کاهش می یابد ولی بدن به تولید مقادیر کم هورمون مردانه تستوسترون ادامه می دهد در نتیجه ممکن است موی ضخیم روی چانه ، لب فوقانی ، سینه و شکم رشد کند .
۹ – بیماری قلبی
استروژن با کاهش کلسترول تام و کلسترول بد یا LDL و افزایش کلسترول خوب یا HDL در سلامت قلب نقش دارد . زمانی که سطح استروژن شما در طی یائسگی کاهش می یابد ممکن است سطح کلسترول تام بالا رفته و احتمال خطر بیماری قلبی ،سکته و سایر بیماریهائی را که بر قلب و عروق خونی شما تأثیر می گذارند زیاد کند .
بیماری قلبی اولین علت مرگ در زنان و مردان می باشد . احتمال مرگ زنان بعلت بیماری قلبی ۱۰ برابر بیشتر از مرگ ناشی از سرطان سینه است .
اگر سیگاری هستید ،فشار خون بالا یا دیابت دارید ، بطور منظم ورزش نمی کنید یا رژیم مناسب برای قلب ندارید در معرض خطر بیشتری برای بیماری قلبی هستید .
۱۰ – پوکی استخوان :
در طی چند سال اول پس از یائسگی تراکم استخوانها با سرعت بیشتری کاهش می یابد .
این کاهش می تواند منجر به استئوپنی (کاهش توده استخوانی ) شود که ممکن است بحالت شدیدتر یعنی پوکی استخوان بیانجامد .
سایر عوامل خطرساز شایع عبارتند از :
- تاریخچه خانوادگی پوکی استخوان
- سیگاری بودن یا شروع یائسگی در سن کمتر از معمول
پوکی استخوان باعث شکنندگی و ضعف استخوانها می شود . پس از یائسگی استعداد شما برای شکستگی های لگن ،مچ و ستون فقرات مرتباً افزایش می یابد . بطور متوسط نیمی از زنان بالای۵۰ سال بعلت پوکی استخوان دچار شکستگی در طول زندگی می شوند .
تاثیر ورزش بر یائسگی:
تغییرات هورمونی در یائسگی می تواند نتایج ناخواسته ای داشته باشد اما یک روش صحیح و سالم زندگی که شامل ورزش باشد می تواند تحول ایجاد کرده و ما را آسوده کند . در حقیقت زنانی که ورزشهای منظم انجام می دهند گزارش شده است که از زنان غیرمتحرک و غیرفعال علائم یائسگی کمتری را نشان داده اند .
ورزشهای هوازی می تواند کمک کند به :
· بهبود سطح انرژی
· کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی
· حفظ کردن دانستیه استخوان
· کنترل وزن
· بهبود وضعیت خواب
· بهبود خلق
ورزشهای وزنه ای کمک می کنند به :
· حفظ دانستیه استخوان – حفظ توده عضلانی و قدرت عضلات
· کاهش خطر ابتلا به استئوپورز
· کنترل وزن
· حفظ استقلال فیزیکی خود ( شخص برای انجام فعالیتهای فیزیکی به دیگران نیاز نداشته باشد)
ترنجبین بانوی عزیز...
مهمترین کاری که شما باید انجام بدین، دوری از غذاهای محرک و استرس هست. یعنی استرس زندگیتون رو کم کنید. سعی کنید آرومتر باشین. محیط شادتری رو برای خودتون درست کنید. قهوه، چای، فلفل، غذاهای محرکی هستن که میتونن اذیت کننده باشن و بی خوابی بیارن. اینا رو خیلی کمتر بخورین. سعی کنید حتما ورزش رو توی برنامه خودتون بذارین. خیلی توی بهبود روحیه تون میتونه کمک کنه... و در ضمن اگر گرگرفتگی هاتون خیلی اذیت کننده س، میتونید داروهای گیاهی یائسگی رو از داروخانه بگیرید که اصلش از سویاست... اما فکر نکنید چون گیاهیه، بدون عارضه س! اینها هم هورمون داره و فقط برای بهبود گرگرفتگیتون ازش استفاده کنید و هروقت گرگرفتگی تموم شد دیگه قطعش کنید. ممکنه خشکی وا*ژ*ن هم داشته باشید که این هم با کرمهای موضعی خوب میشه. اگر یه بار برین پیش متخصص زنان، براتون هم کرم موضعیش رو نسخه میکنن و اگر ببینن خیلی گرگرفتگیهاتون زیاد و شدیده، میتونن داروهای هورمونی شیمیایی هم براتون بنویسن که این حالتتون بهتر بشه.
در ضمن چون میدونم که شما برای افسردگی تحت نظر بودین میگم که بهتره اون درمان رو هم ادامه بدین. هرچه روحیه تون بهتر بشه، مشکلات مربوط به یائسگی هم بهتر میشه
«فقط ۳۴ سال دارد اما در ۱۲ ماه گذشته قاعدگیاش نامنظم بوده است. به پزشک مراجعه میکند، پس از بررسیهای پزشکی مشخص میشود که در آستانه یائسگی زودرس قرار دارد، آن هم در حالی که تاکنون باردار نشده است…
خیلی ناراحت است و دلیل بروز این مشکل را نمیداند. مادر او اواخر ۴۰ سالگی یائسه شده است. از پزشک در این مورد سوال میکند و پاسخ میشنود که دچار یائسگی زودرس شده است.» بیشتر زنان در سنین ۴۷ تا ۵۱ سالگی و با توجه به شرایط محیطی و فردی، یائسه میشوند اما اگر یائسگی در زمانی زودتر از موعد طبیعی رخ دهد، مثلا در سنین زیر ۴۰ سال، یا در مواردی قبل از ۳۰ سالگی، دیگر یائسگی طبیعی محسوب نمیشود.
در حقیقت این فرد دچار «یائسگیزودرس» شده است. تاکنون در مورد یائسگی و یائسگی زودرس زیاد صحبتکردهایم اما شاید شما هم بخواهید بدانید که چرا یائسگی گاهی قبل از زمانی که باید رخ میدهد و دلیل آنچه میتواند باشد. پاسخ این سوال را از زبان دکتر آزیتا صفارزاده، متخصص زنان و زایمان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران میشنویم.
خانم دکتر! چرا گاهی یائسگی قبل از موعد طبیعی اتفاق میافتد؟
یائسگی فرآیند بیولوژیکی طبیعی و گذر از مرحلهای به مرحله دیگر است. این فرآیند با تغییرات هورمونی، فیزیکی و روانی اتفاق میافتد و کاملا طبیعی محسوب میشود. تاکنون دلایل متعددی برای یائسگی زودرس شناخته شده است. اگر تخمدانها قادر به ساختن هورمون نباشند و به تحریکات هیپوفیز که تنظیمکننده تخمدانهاست، پاسخ ندهند یائسگی زودرس اتفاق میافتد. یکی دیگر از عواملی که باعث یائسگی زودرس میشود، مصرف برخی داروها یا اعمال جراحی است؛ هیستروکتومی کامل (برداشتن رحم و تخمدانها) در سنین پایین باعث یائسگی زودرس میشود ولی اگر فقط رحم برداشته شود و تخمدانها خارج نشوند، معمولا باعث یائسگی نمیشود.
از جمله موارد دیگر میتوان به شیمیدرمانی و اشعهدرمانی برای درمان سرطانها اشاره کرد. زنان مبتلا به سرطان که تحت اینگونه درمانها قرار میگیرند، ممکن است در معرض یائسگی زودرس قرار گیرند اما معمولا این روند به تدریج رخ میدهد و ممکن است قبل از اینکه خانمی به دوران یائسگی برسد، ماهها یا سالها علایم دوران یائسگی داشته باشد.
اختلالات کروموزومی بهعلت اختلال مادرزادی در برخی کروموزومهای خاص نیز یکی دیگر از عوامل به شمار میرود. در برخی بیماریها یا اختلالات خود ایمنی که در آنها نارسایی تخمدان ایجاد میشود بهدلیل اینکه بدن ضدتخمدانها و رحم پادتن میسازد، در نهایت تخمدانها از کار میافتند. این افراد ممکن است سابقه خانوادگی یائسگی زودرس داشته باشند. عفونتهای ویروسی مثل ویروس عامل بیماری اوریون نیز میتواند باعث یائسگی زودرس شود.
آیا آماری وجود دارد که بیانگر میزان شیوع یائسگی زودرس در میان زنان باشد؟
متاسفانه آمار دقیقی نداریم اما اگر خانمی در معرض این اتفاق بود و عوامل خطر را داشت، راهکاری برای پیشگیری از آن وجود دارد.
اگر در خانوادهای یکی از اقوام نزدیک به این مشکل مبتلا شد، برای خانمهای دیگر این خانواده چه توصیهای دارید؟
تشخیص به موقع یائسگی زودرس اهمیت زیادی دارد زیرا با بروز این اختلال، تخمکهای باقیمانده تخریب میشوند و این به معنی ناتوانی در فرزنددار شدن است. با تشخیص به موقع، امکان بارداری نیز افزایش مییابد. احتمال فعالشدن دوباره تخمکها در برخی بیماران و در صورتی که دلیل بروز مشکل اختلالات ژنتیکی نباشد، وجود دارد. احتمال بروز یائسگی در سن نوجوانی نیز وجود دارد پس با توجه به اینکه اختلال در قاعدگی در هر سنی ممکن است آغازی برای یائسگی زودرس به حساب بیاید، به همه زنان و دختران توصیه میشود در صورت مشاهده چنین اختلالاتی بلافاصله با پزشک خود مشورت کنند تا کاهش استرسهای محیطی و حتی گاهی بررسیهای کروموزومی انجام شود.
خانمها با وقوع چه علایمی باید به یائسگی زودرس شک کنند؟
اگر خانمی در سنین قبل از ۴۵ سالگی با قطع ناگهانی یا طولانی شدن فواصل قاعدگی و علایمی مثل گرگرفتگی، بدخوابیهای شبانه و تعریق روبرو شود، باید به پزشک مراجعه کند. با پایین آمدن میزان هورمون استروژن، بافت پوششی واژن و پیشابراه خشکتر، نازک و شکننده میشود و خاصیت ارتجاعی خود را از دست میدهد. با کمشدن نرمی و لزجی، سوزش و خارش همراه با افزایش خطر عفونت مجاری ادراری واژن به وجود میآید. فرد ممکن است مکررا احساس ادرار یا نیاز فوری به تخلیه داشته باشد یا دچار بیاختیاری ادرار شود. به دنبال کاهش هورمون استروژن، رگهای خونی به سرعت گشاد میشوند و فرد احساس گرما و سرخ شدن ناگهانی که اصطلاحا به آن گرگرفتگی میگویند، میکند. این حالت ممکن است هر چند ساعت یکبار یا فقط گاهی در روز یا شب اتفاق بیفتد.
اختلالات خواب و عرق شبانه از پیامدهای گرگرفتگی است. این بیماران معمولا در حالی از خواب میپرند که بدنشان خیس عرق شده و به دنبال آن دچار لرز میشوند و حتی ممکن است در دوباره به خواب رفتن یا یک خواب عمیق دچار مشکل شوند. کمبود خواب و تغییرات هورمونی بر خلق و خو و همچنین سلامت آنها تاثیر سوءمیگذارد و معمولا دچار خستگی، بیقراری، کاهش حافظه و عدم تمرکز میشوند. گاهی میل جنسی کاهش مییابد که علت آن میتواند تغییرات هورمونی و خلقی و تحریکپذیری فرد باشد.
پیری پوست در دوران يائسگي
پوست انسان به
مرور زمان و بر اثر عوامل محيطي همچون نور خورشيد دچار پيري ميشود و استحكام و
انعطافپذيري خود را كمكم از دست ميدهد. اين روند همان روند پيري طبيعي است كه در
ميان تمام افراد مشترك است. اما در دوران يائسگي به دليل تغييرات هورموني، پوست نيز
دچار تغييراتي ميشود كه اين تغييرات ميتواند قرمزي پوست، حساسيتپذيري و افزايش
احتمال انتشار بيماري پوستي در فرد باشد.
از سوي ديگر بسياري از خانمها
از يك محصول بهداشتي و يا آرايشي ثابت براي سالهاي متوالي استفاده ميكنند در
صورتي كه بهتر است از محصولات مختلف و البته معتبر و متناسب با سن و شرايط پوستي
خود استفاده كنند. امروزه كرمها و محصولات بسيار مفيد و غني براي پوستهاي حساس
زنان يائسه وجود دارد. به خاطر داشته باشيد يائسگي يك بيماري نيست، بلكه نوعي تحول
در زندگي زنان است كه بايد براي هر زني اتفاق بيافتد. اما ميتوان با تغذيه سالم و
ورزش و همچنين مراقبتهاي پوستي لازم اين دوران را با آسودگي سپري كرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[مشاهده در: www.ashpazonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4933]
-
گوناگون
پربازدیدترینها