واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: از : محمد حسن دوستارگان ديدار مركل و مدودف تحت الشعاع حمله نظامي روسيه به گرجستان
سياسي. رابطه . آلمان -روسيه
آنگلا مركل صدر اعظم آلمان و ديميتري مدودف رييس جمهور روسيه فردا جمعه در شهر ساحلي سوچي روسيه واقع در سواحل درياي سياه به ديدار هم ميروند تا راجع به موضوعات مشترك و مورد علاقه دو طرف بحث و گفت وگو كنند.
پيش از اتفاقات قفقاز و مناقشه نظامي روسيه و گرجستان سخنگوي دولت آلمان محور اين گفت و گوها را خاورميانه ، افغانستان و روابط دو كشور اعلام كرده بود ، اما وقوع مناقشه نظامي در گرجستان باعث شد تا آنان محور اين گفت وگوها را به موضوع قفقاز و مناقشه نظامي روسيه و گرجستان، تغيير دهند آلمان كه درميان كشورهاي اروپاي غربي رابطه خاص و استراتزيكي با روسيه دارد و همواره به دليل وجود اين رابطه از سوي متحدين خود و احزاب مخالف داخلي تحت فشار بوده است ، اكنون اين فشار را به دليل اقدام نظامي روسيه در گرجستان بيش از گذشته احساس ميكند .
آلمان و رابطه خاص اقتصادي با روسيه :
آلمان و روسيه از نظر اقتصادي از رابطه خاص و استراتژيكي برخوردارند كه مهمترين ان به انرژي برمي گردد.
روسيه در مجموع حدود ۳۰درصد انرژي مورد نياز اتحاديه اروپا را تامين مي كند و امنيت ان براي اين كشورها و آلمان بسيار مهم است .
از سوي ديگرپيش بيني ميشود كه مبادلات اقتصادي روبه افزايش آلمان و روسيه در سال جاري به بيش از ۵۰ميليارديورو برسد كه اين ميزان مبادله آلمان رابه عنوان مهمترين شريك تجاري روسيه در اروپا قرار خواهد داد.
از بعد سياسي نيز به دليل اهميتي كه دو كشور براي روابط قايل هستند ، سعي كردهاند تا در موضوعات مختلف جانب احتياط را رعايت كرده واجازه ندهند اين مسايل به روابط انها لطمه بزند.
آنگلا مركل بعد از انتخابات رياست جمهوري روسيه اولين مقام خارجي بود كه به ديدار مدودف رفت و رييس جمهور روسيه نيز اولين مقصد سفر خارجي خودرا برلين قرار داد.
مخالفت آلمان با نامزدي گرجستان واوكراين براي عضويت در ناتو نيز اقدامي است كه رضايت روسيه را به دنبال داشته است .
اين روابط سياسي و اقتصادي خاص و خوب همواره مورد انتقاد هم پيمانان آلمان در ناتو به دليل نقض حقوق بشر در روسيه و مخالفت با استقلال كوزوو بوده و كشورهاي اروپاي شرقي نيز به دليل اختلافات مرزي و تاريخي كه با اين كشور از زمان شوروي سابق دارند، همواره انتقاداتي را به آلمان وارد مي كنند.
اين انتقادات اخيرا به دليل حمله نظامي روسيه به گرجستان افزايش يافته و آلمان را تحت فشار قرار داده است..
.آلمان و حفظ موضع بيطرفي در مناقشه روسيه و گرجستان
با شروع بحران نظامي روسيه و گرجستان آلمان تلاش كرد تا برخلاف ساير كشورهاي غربي و عضو پيمان ناتو موضع بيطرفانهاي اتخاذ كند.
چنانكه گرنوت ارلرمعاون وزير امور خارجه آلمان در اينباره گفت : گرجستان با اقدام نظامي خود در اوستياي جنوبي مقررات بينالمللي را نقض كرده است وي افزوده بود: تفليس با اين كار توافقنامه آتش بس ۱۹۹۲را كه صلح بانان روس بر اجراي آن نظارت داشتند نقض كرده است.
وي خاطر نشان كرد هرچند كه اوستياي جنوبي بخشي از خاك گرجستان است ، ولي روسيه نقش حمايت اقتصادي اين منطقه را به عهده دارد.
ازسوي ديگر وزيرامور خارجه آلمان نيز با رد اقدام نظامي روسيه همواره برحفظ تماميت ارضي گرجستان تاكيد كرده بود.
آلمان و فشار فزاينده داخلي و خارجي براي كاهش روابط با روسيه :
بااقدامات نظامي روسيه در گرجستان اكنون مخالفين داخلي گسترش روابط آلمان وروسيه و كشورهاي مخالف روسيه فشار خود را بر دولت انگلا مركل براي كاهش رابطه بيشتر كرده اند.
اخير دولتهاي اروپاي شرقي كه بيشتر انان را جمهوريهاي شوروي سابق تشكيل ميدهند از اآلمان خواستهاند تا در روابط خود باروسيه به دليل انچه كه اقدامات استعماري روسيه مينامند تجديد نظر كند.
درداخل نيز احزاب راست كه مخالفان تاريخي كمونيسم محسوب ميشوند و روسيه را هنوز وارث اتحاد جماهير شوروي تلقي ميكنند فشار بر مركل را براي كاهش روابط اقتصادي و سياسي جهت تحت فشار قراردادن روسيه افزايش داده اند از دولت خواستهاند تا آن را در دستور كار خو قرار دهد.
فشارها باعث شده تا ديدار روز جمعه مركل و مدودف تحت تاثير اقدامات روسيه درگرجستان قرار گيرد و موضوع اصلي اين ديدار را تشكيل دهد. ايا انها ميتوانند مانع از وارد شدن خللي به روابط دو كشور به رغم اين فشارها شوند.؟
پنجشنبه 24 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 680]