واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: يك مقام مسئول در محيط زيست تهران: در مكان يابي محل تصفيه خانه فاضلاب پرديس با اهمال كاري مسئولان مواجه ايم / رودخانه جاجرود و سد ماملو كاملا آلوده است/ مشاور وزير بهداشت:آلودگي آب شرب تهران شايعه است
معاون مدير كل اداره محيط زيست شهرستان تهران با اشاره به ورود فاضلاب انساني 50 هزار سكنه شهرك پرديس به سد ماملو و در نتيجه آلودگي آب شرب تهران ، گفت: با توجه به كوهستاني بودن منطقه حفر چاه هاي جذبي به هيچ عنوان ميسر نبوده و بر همين اساس از ابتداي احداث اين شهر اجراي شبكه جمع آوري و تصفيه خانه فاضلاب براي آن در نظر گرفته شده است كه متاسفانه اين طرح با بي توجهي روبه رو شده است و اين اهمال كاري از سوي مسئولان خسارتهاي جبران ناپذيري را هم به محيط زيست و هم به شهروندان وارد مي كند .
* فاضلاب پرديس معضلات آلودگي زيست محيطي و شيوع بيماري ها را گسترش داده است
شينا انصاري در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران با تاكيد بر دفع غير اصولي فاضلاب شهر پرديس كه موجب بروز معضلات بهداشتي و زيست محيطي بسياري در منطقه شده است ،گفت: پرديس با مساحتي حدود دو هزار هكتار در 25 كيلومتري تهران و در كنار جاده تهران- بومهن بنا شده و مساحت بخش مسكوني آن 1408 هكتار در پنج فاز طراحي شده است.
معاون مدير كل اداره محيط زيست شهرستان تهران ادامه داد:هم اكنون در شهر جديد پرديس جمعيتي بالغ بر 50 هزار نفر در فارزهاي اول، دوم و سوم و چهارم اسكان يافته اند و اين در حاليست كه با توجه به اين حجم جمعيتي شهر با معضلات آلودگي زيست محيطي و شيوع بيماري روبه رو است.
وي نبود وجود سيستم تصفيه فاضلاب در پرديس را از عمده ترين مشكلات زيست محيطي اين منطقه دانست و اظهار داشت:وضعيت نامناسب محل دپوي پسماندها به رغم پيگيري هاي زياد صورت گرفته از سوي محيط زيست و اقدامات اوليه مكان يابي محل تصفيه خانه فاضلاب و همينطور احداث كارخانه كمپوست، متاسفانه روندي كند داشته و موجب رفع آلودگي نشده است.
انصاري با اشاره به اينكه پرديس داري شيب توپوگرافي زيادي بوده و اختلاف ارتفاع پائين ترين و بالاترين نقطه شهر حدود 285 متر است، خاطر نشان كرد: با توجه به كوهستاني بودن منطقه حفر چاه هاي جذبي به هيچ عنوان ميسر نبوده و بر همين اساس از ابتداي احداث اين شهر اجراي شبكه جمع آوري و تصفيه خانه فاضلاب براي آن در نظر گرفته شده است.
*فقدان سيستم تصفيه فاضلاب پرديس موجب آلودگي آبهاي سطحي و زير زميني شده است
همچنين مصطفي سرمدي كارشناس مسئول اداره حفاظت محيط زيست شهر تهران در گفتگو با خبرنگار ما افزود: به دنبال توسعه و رشد جمعيت در شهر تهران موضوع شهر نشيني در حومه مورد توجه قرار گرفت واين شهرهاي جديد علاوه بر مشخصه هايي همچون سيمايي يكنواخت، نداشتن شاخص و فقدان تمايز به طور عمده با آلودگي هاي جدي زيست محيطي روبرو است.
وي تصريح كرد: هم اكنون فاضلاب فازهاي چهار، سه، دو و يك به صورت ثقلي و از طريق خط كلكتور به سپتيك تانكهاي موجود منتقل مي شود، همچنين فاضلاب بهداشتي، آشپزخانه و فازهاي سوم و دوم و يكم وارد سه سپتيك و فاضلاب فاز چهار وارد يك سپتيك مي شود.
سرمدي حجم كم سپتيك و افزايش فاضلاب توليدي بدون هيچ تصفيه اي را از موجبات بروز معضلات بهداشتي و زيست محيطي منطقه دانست و خاطر نشان كرد:از عمده معضلات ناشي از فقدان سيستم تصفيه فاضلاب اين شهر، آلودگي آبهاي سطحي و زير زميني منطقه (روستاهاي مسير) از جمله رودخانه جاجرود و حوزه آبريز سدماملو است كه بوي تعفن شديد بخصوص در فصل گرما، تجمع حشرات و حيوانات موذي و بروز و شيوع بيماري هاي ميكروبي از جمله وبا را در پي دارد.
* آلودگي آب شرب تهران شايعه است
همچنين در ادامه اين گفتگو مشاور وزير بهداشت آلودگي آب شهر تهران را شايعه اي بيش ندانست و گفت : آلودگي آب شرب تهران صحت ندارد و تاكنون گزارشي مبني بر ابتلاي افراد به بيماري بر اثر استفاده از آب شرب گزارش نشده است.
دكتر صدري زاده با بيان اين مطلب كه لحظه به لحظه اقدامات بهداشتي و درماني بر روي آب شرب تهران صورت مي گيرد، گفت: بنابر اطلاعات انجام شده هيچ نوع آلودگي در آب هاي تهران وجود ندارد.
*شيوع بيماري وبا در كشور نگران كننده نيست
وي همچنين با تاكيد بر اينكه شيوع و گسترش بيماري وبا در كشور نگران كننده نيست،گفت: بيماري وبا در كشور ما وجود دارد، اما اين مسئله جاي هيچ نگراني ندارد، چرا كه وزارت بهداشت و درمان و مسئولان و كارشناسان اين نهاد تمام سعي و تلاش خود را در كنترل و جلوگيري از گسترش اين بيماري در كشور بكار بسته اند و اين بيماري در حال حاضر در كشور كاملا تحت كنترل است و جاي هيچگونه نگراني نيست و از لحاظ بروز و گسترش اين بيماري كاملا نظارت خاص صورت مي گيرد ./ل
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 884]