واضح آرشیو وب فارسی:فارس: سياست - علي(ع) حق انتقاد از حاكمان را به رسميت ميشناخت
سياست - علي(ع) حق انتقاد از حاكمان را به رسميت ميشناخت
حبيبالله پيمان و رضا عليجاني، با حضور در نشست عمومي «عدالت علوي، حقوق مخالف» كه به مناسبت ولادت حضرتعلي(ع) در سالن اجتماعات جبهه مشاركت برگزار شد، با بررسي روش امامعلي(ع) در اداره حكومت و اهميت دفاع از حقوق منتقدين به بيان ديدگاههاي خود در اين زمينه پرداختند. حبيبالله پيمان با اشاره به مفهوم حريت و آزادگي در اسلام، حريت را به معناي آزادي دروني يعني رهايي فرد از هر نوع وابستگي دانست و با بيان اينكه انسان آزاده حاضر نيست ارزشها را زير پاگذارد گفت: امروزه مفهوم آزادي را نميتوان صرفا به صورت دروني تعريف كرد. در مفهوم جديد آزادي معطوف به حق آزادي بيان، مشاركت سياسي و امثال اين حقوق است. يعني مفهوم آزادي جنبه بيروني يافته است. حضرتعلي و ائمه علاوه بر حريت فردي آزادي به مفهوم جديد را نيز قبول داشتهاند مانند حق انتخاب حكومت توسط مردم. به گزارش «نوروز» پيمان در خصوص عملكرد حضرتعلي در مقابل مخالفانش گفت: ايشان زماني كه به قدرت رسيدند نيز براي حق اظهارنظر مخالفانش احترام قائل بود و حتي با خوارج تا زماني كه دست به اسلحه نبرده بودند به مقابله برنخاست و سعي كرد با تساهل با آنان رفتار كند. به سخنان مخالفانش گوش ميداد و شيوه او گفتوگو بود و اعتقاد داشت كه با گفتوگو ميشود به اجماع رسيد و هيچگاه مخالفانش را بازداشت نكرد. اگر بخواهيم شيوه علي(ع) را الگو و سرمشق خود قرار دهيم بايد حق آزادي بيان و حق انتقاد از حاكمان را به رسميت بشناسيم. وي افزود: كار بزرگ پيامبر رهايي شعور و عقول انسانيت در بند است و رسالت انبيا رهايي شعور انسانها از وابستگيهاي دروني و بيروني بوده است و تا اين شعور بيدار نشود با آنها بيعت نميبندد. پيمان تصريح كرد: خيلي از افراد زماني كه به قدرت ميرسند ارزشها را زير پا ميگذارند انسانها را ميتوان در عرصه عمل شناخت و علي كسي بود كه به ارزشها و حقوق فردي و اجتماعي افراد احترام ميگذاشت و حاضر نبود ارزشها را به خاطر مصلحت كشور و نظام كنار بگذارد.
عليجاني: بايد رفتار خود را نقد كنيم
رضا عليجاني ديگر سخنران اين مراسم سخنان خود را با جملهاي از دكتر شريعتي آغاز كرد. عليجاني با اشاره به اينكه توصيف عدالت آسان و اجراي آن مشكل است، گفت: ميتوان در داخل قدرت بود ولي به فضيلت و ارزشها پايبند بود. رفتار امامعلي كه ترجيح ارزش و فضيلت بر قدرت است چيزي است كه تاريخ را تحت تأثير قرار داده است. اين طور نيست كه فقط بگوييم ما شيعه علي هستيم بلكه بايد ابتدا رفتار خود را نقد كنيم. عليجاني افزود: در جامعهاي كه نهادهاي مدني وجود ندارد نقش اشخاص بسيار تعيينكننده ميشود. به نظر من عقايد و شخصيت علي در آن جامعه بسيار تعيينكننده بوده است و دليل آنكه علي(ع) در طول تاريخ الگو تمامي اديان يا ايدئولوژيها ميتواند قرار بگيرد پايبند بودن به اخلاق و داشتن ارزشهاي مشترك انساني بوده است.
انتقاد دانشجو در جهت بالا بردن امنيت ملي است
علي وفقي عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه) نيز از سخنرانان اين مراسم بود. وي با اشاره به بازداشت بيش از 20 نفر از دانشجويان گفت: اتهاماتي كه به دانشجويان وارد شد، اقدام عليه امنيت ملي است و اين در حالي است كه انتقادات صريح و علني دانشجويان اقدام در جهت بالا بردن امنيت ملي است. وفقي در پايان خواستار آزادي هرچه زودتر دانشجويان شد.
مادر محمد هاشمي: فعاليت فرزندان ما كاملا قانوني بوده است
مادر محمد هاشمي عضو بازداشت شده دفتر تحكيم وحدت (طيف علامه) نيز با اشاره به بازداشت دانشجويان گفت: بازداشت اين دانشجويان پيامدهاي روحي و رواني بسيار منفي بر خانوادهها دارد. وي با اشاره به عدم پاسخگويي دستگاه قضايي گفت: ما مطمئن هستيم كه فعاليت اين دانشجويان قانوني بوده است و از تمامي احزاب و نهادهاي مدني ميخواهم پيگير آزادي دانشجويان زنداني باشند.
شنبه 5 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]