واضح آرشیو وب فارسی:ایسکانیوز: يك متخصص تغذيه: خانواده هاي مرفه سفره غذايي ناسالم تري نسبت به ديگر مردم جامعه دارند
![](http://www.iscanews.ir/Media/Images/138703261407_IM_0108575058.jpg)
تهران- خبرگزاري ايسكانيوز: يك متخصص تغذيه درماني اعلام كرد: چاقي در سنين مختلف و افراد متفاوت است و علت اصلي آن تغذيه ناسالم است كه در خانواده هاي مرفه ميزان نا سالم بودن غذا بيشتر ديده مي شود.
به گزارش روز يكشنبه خبرنگار باشگاه خبرنگاران دانشجويي ايران "ايسكانيوز"دكتر پارسايي در يك نشست خبري درخصوص چاقي و افزايش وزن گفت: مساله اي كه دنيا به آن توجه مي كند اين است كه هر 10 سال يك بار اهداي خود را براي سلامت مردم درنظر مي گيرند و طيف كودكان اولين جايي است كه مورد توجه قرار مي گيرد و پيشگيري درآنها انجام مي گيرد.
وي در ادامه افزود: اين پيشگيري كه در مورد آن صحبت مي شود بسيار مهم است زيرا اگر پيشگيري به نحوه درست انجام شود در وهله اول كم هزينه تر است و ديگر اينكه از درمان بسيار معتبر خواهد بود.
وي ادامه داد: در زمينه چاقي و افزايش وزن كودكان به درمان و پيشگيري آن مي پردازيم ابتدا بايد مهمترين بحث در اين زمينه كه مساله رواني آنها توجه كنيم كه بسيار مهم و حائز اهميت است به نحوي كه با آنها برخورد شد كه ضربه هاي روحي نسبت به اين كار عده والدين و مربيان آنهاست كه بايد سعي كنند به خوبي با آنها ارتباط برقرار كنند.
پارسايي افزود: ابتد بايد آموزش دهيم به از بدو تولد تا 6 ماهگي شير مادر به نوزادان شير مادر داده شود و بعد از اين مدت به سراغ كمكي ها روند.
به گفته وي ، نكته اي كه اينجا وجود دارد اين است كه اكثر كودكاني كه تا 6 ماهگي فقط شير مادر مي خورند لاغرتر و فرهنگ غلطي در بين مردم رايج شده كه اين است كه مردم فكر مي كنند چون كودكان لاغر هستند اين معني است و سعي درچاق كردن آنها مي كنند درصورتي كه ممكن است رشد كودكان بيشتر روي استخوان و قد آنها باشد.
اين متخصص تغذيه درماني خاطر نشان كرد: تا زير سه سال سلولهاي چربي بيشتر مي شوند و اين سلول هاي چربي با الكوي ژنتيكي و تعداد متناسب چربي رشد مي كند و تا اين مدت مي تواند تا حد زيادي تاثيرگذار باشد.
دكتر پارسايي افزود: در سن بلوغ هم الگوي غذايي افراد تغيير مي كند كه به دنبال تحرك مي روند و يا چاق تنبل مي شوند.
وي در ادامه سخنان خود در مورد پرز غذايي افزود: پرز غذايي در واقع همان نوع ذائقه افراد است كه از بدو تولد به هر نحوي كه شير و غذا به كودك داده شود به همان طعم عادت مي كند و باعث مي شود كه اگر غذايي به آن طعم نباشد آن را نخورند به همين دليل بايد تا قبل از سه سالگي روش براي غذاي كودك داشته باشيم كه او بدهي طعم عادت ميكند همچنين اينكه به علت اين است كه بسياري از افراد درسنين بالاتر درجواني ونوجواني مثلا طبع شيرين يا شور ويا ترشي دارند وآن را بيشتر دوست دارند.
وي ادامه داد 7 تا 9درصد چاقي هستند و در اصطلاح افراد مي گويند كه چاقي ما ژنتيكي است به ظاهر شايد حرف آنها درست باشد و به طور قطع نتوان تغيير زيادي لاغري آنها داشت اما مي توان آن را كنترل كرد نه مراقب بعدي آن جلوگيري كرد.
دكتر پارسايي همچنين درخصوص رژيم غذايي كودكان واينكه نبايد به آنها دراين زمينه فشارزيادي وارد شود گفت: هرشخص هركودكي كه سري مشخص دارد كه بايد روزانه آن مقدار را مصرف كند باتوجه به اين موضوع براي هرشخص چه كودكان و چه بزرگسالان بايد درماه 4 كيليو ازوزن خود را كم كنند وبيشتر از آن باعث ريزش مد، مشكلات عيني و ايجاد سنگ صفرا مي شود.
وي در پايان سخنان گفت: درمان ومراقبت چاقي درسنين خود متفاوت است وبايد ازافراد زيريك سال كه گروه هدف هستند شروع كرد و بعد از آن به مقطع رفت و برهمين ترتيب روند را پيش رويم كه مشخص شود درهرسني وموقعيتي چه مسائل و معضلاتي باعث چاقي مي شود و در آن تاثير مي گذارد./ 146/120
"بيتا حقيقي پور"
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسکانیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 186]