واضح آرشیو وب فارسی:فارس: در نشست رفاه اجتماعي و رسانه مطرح شد خشنونت عليه زنان با افزايش سواد مردان كاهش مييابد
خبرگزاري فارس: نتايج يك تحقيق در مراكز استانها نشان داد كه ميزان خشونت عليه زنان در خانه با افزايش ميزان سواد و تحصيلات مردان كاهش مييابد.
سعيد مدني، عضو گروه پژوهشي رفاه اجتماعي دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي امروز در نشست رفاه اجتماعي و رسانه در دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي، با اعلام اين مطلب افزود: بر اساس تعريف سازمان بهداشت جهاني هر نوع رفتار خشن عليه زنان در خانه اعم از جسمي، جنسي، رواني، تهديد كننده و رفتاري كه موجب سلب اختيار زنان باشد يا جلوي رشد اجتماعي و تحصيل زن را بگيرد. چه در خفا و چه آشكار انجام شود، خشنونت خانگي تعريف ميشود. اين خشونتها 2 نوع هستند يكي خشونت در خانه و ديگري خشنونت در جامعه عليه زنان است.
وي گفت: تحقيقات مختلفي در مورد وضعيت خشنونت عليه زنان در خانه در ايران انجام شده است كه معتبرترين آن تحقيقي است كه دكتر قاضي طباطبايي در سال 83 و بر اساس اطلاعات جمع آوري شده در مراكز استانها در سال 82 انجام داده است.
مدني افزود: نتايج اين تحقيق نشان داد كه از نظر تهديد و خشونت رواني عليه زنان در خانه، بندرعباس با 4/38 درصد بيشترين شيوع و كرمان با 8/8 درصد كمتر شيوع را داشته است، از نظر خشونت فيزيكي خفيف نيز بندرعباس با 3/49 درصد بالاترين و رشت با 5/4 درصد كمترين ميزان را داشت.
وي گفت: از نطر خشونت فيزيكي شديد نيز بندرعباس با 75 درصد موارد ار كل بالاترين و سمنان با 9 درصد كمترين ميزان را داشت، از نظر خشونت رواني-كلامي نيز بندرعباس با 2/71 درصد بيشترين ميزان و اهواز با 6/8 درصد كمترين ميزان را داشت، از نظر خشونت جنسي نيز بندرعباس با 2/27 درصد بيشترين و كرمان با 5/1 درصد شيوع كمترين شيوع را داشت.
اين روانشناس اجتماعي اضافه كرد: از نظر خشونت اقتصادي نيز بندرعباس با 28 درصد بيشترين و كرمان با 4 درصد كمترين ميزان را داشتند، از نظر خشنوت حقوقي مانند تهديد به طلاق نيز بندرعباس با 5/17 درصد بيشترين و سمنان با 6/1 درصد كمترين ميزان را داشتند، از نظر خشونت ممانعت از رشد اجتماعي نيز بندرعباس با 6/52 درصد بيشترين و اهواز با 9/9 درصد كمترين آمار را داشتند.
مدني اضافه كرد: در مطالعه ديگري كه در تهران طي سال 79 در مورد خشونت عليه زنان انجام شده است، 5/16 درصد زنان مورد پرسش وجود خشونت در خانه را تائيد كردند، نتايج اين تحقيق نشان داد كه بين خشونت عليه زنان در خانه و تحصيلات شوهر رابطه معكوس وجود دارد و هر جه ميزان تحصيلات شوهر بالا ميرود ميزان خشونت خانگي عليه همسر كم ميشود.
وي گفت: نتيجه تحقيق ديگري در سال 82 نيز نشان داد كه بيشترين ميزان خشونت عليه زنان در خانه و در مورد زنان گروه سني 20 تا 39 سال اعمال ميشود.
مدني افزود: تحقيق ديگري توسط بنده در مورد تحليل محتواي مطالب 11روزنامه كثيرالانتشار در مورد اخبار و مطالب منتشر شده در مورد خشونت عليه زنان در تابستان و پاييز 84 انجام شده كه از بين 1285 مطلب شناسايي شده، 72درصد در پاييز و 28 درصد در تابستان منتشر شده است، از بين روزنامههاي مورد بررسي روزنامه ايران با 5/18 درصد بيشترين مطالب را داشت و پس از آن روزنامههاي اعتماد، كار و كارگر، همبستگي، شرق و جام جم (5/8 درصد) قرار دارند.
وي گفت: روزنامههاي ايران، همبستگي، اعتماد و كارگر با بيش از 160 مطلب بيشترين فراواني را داشتند، روزنامههاي همشهري، جام جم و شرق با انتشار مطالب در زمينه خشونت زنان بين 80 تا 160 در گروه متوسط و روزنامه هاي اطلاعات، كيهان، صاحب قلم، جمهوري اسلامي و رسالت با انتشار كمتر از 80 مطلب در اين مدت در گروه پايين قرار گرفتند.
وي گفت: بر اساس نتايج اين تحقيق 47 درصد اين اخبار با تيتر بزرگ در صفحه چاپ شده، 30 درصد با تيتر متوسط و 21درصد با تيتر كوچك چاپ شده است، در 47 درصد اين اخبار جنسيت عامل يا قرباني كه در تيتر ذكر شده است، زن بوده است، در 10درصد موارد عامل يا قرباني ذكر شده در تيتر مردم بوده است،؛ 23 درصد هر دو جنس در تيتر آمده و در 18 درصد موارد جنسيت در تيتر نيامده است.
انتهاي پيام/
يکشنبه 2 تير 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]