کی‌پاپ شیطانی؟ راز تسخیر نتفلیکس در سریال شکارچیان!

راز شکارچیان اهریمن کی‌پاپ از پرده برداشته شد: نتفلیکس یک دنیای جدید می‌سازد!

فهرست محتوا

آیا کی‌پاپ شیطانی است؟ بررسی سریال شکارچیان نتفلیکس و راز تسخیر آن!

دنیای فیلم و انیمیشن هر روز مملو از آثار جدید می‌شود و مخاطبان همواره در انتظار تماشای جدیدترین تولیدات هستند. هر هفته، تعداد زیادی اثر اکران می‌شود و تا هفته بعد، بسیاری از آن‌ها به فراموشی سپرده می‌شوند. اما گاهی یک پدیده جدید سروصدا به پا می‌کند و توجه‌ها را به خود جلب می‌کند. انیمیشن «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» (KPop Demon Hunters)، محصول سال ۲۰۲۴ سونی پیکچرز، یکی از همین آثار است که به تازگی به نتفلیکس راه یافته. اما چه چیزی باعث شده این انیمیشن تا این حد محبوب شود؟ در این مقاله، به تحلیلگران سینما از جنبه‌های مختلف این پدیده تازه می‌پردازیم.

«شکارچیان شیطان کی‌پاپ» درباره چیست؟

داستان انیمیشن «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» درباره‌ی گروهی از دخترانِ سخت‌کوش به نام HUNTR/X است که وقت‌های استراحت‌شان را صرف شکار شیاطینی می‌کنند که از دنیای دیگری به کره نفوذ کرده‌اند. این شیاطین برای مقابله با دختران، نقشی ایفا می‌کنند و در پوشش یک گروه پسرانه‌ی کی‌پاپ به نام “Saja Boys” که خودشان را “ساجا بویز” می‌خوانند، به هانتر/ایکس حمله‌ور می‌شوند. رومی، میرا و زویی باید با قدرت‌های استثنایی‌شان، تسلط شیاطین بر دنیا را بگیرند و طرفداران خود را نجات دهند.

با اینکه داستان فیلم طبع خاصی می‌طلبد، اما نباید هر چیزی که به کی‌پاپ ربط دارد را نادیده گرفت. “شکارچیان شیطان کی‌پاپ” توانسته تماشاگران زیادی را به خود جذب کند؛ تا جایی که این انیمیشن پس از تنها دو هفته به دومین فیلم پربیننده‌ی تاریخ نتفلیکس تبدیل شده است! این تازگی در شرایطی است که نتفلیکس آن‌قدرها هم برای فیلم تبلیغ نکرده. انگار که خودش در خواب هم نمی‌دید انیمیشنی درباره‌ی شکارچیانی که آهنگ کی‌پاپ می‌خوانند، به چنین موفقیتی دست یابد؛ موفقیتی که حدودش از دنیای فیلم و سینما فراتر می‌رود.

این فیلم، ترکیبی از داستان فانتزی، مضامین دوستی و فداکاری، جلوه‌های موزیکال، صحنه‌های اکشن و انیمیشنی عالی است که سبک فیلم‌های «اسپایدر-وررس» (Spider-Man: Into the Spider-Verse) را تداعی می‌کند. چنین ترکیبی همیشه جواب‌گو داده است. اما فیلم‌های زیادی هستند که داستان و جلوه‌های بصری بی‌نظیری دارند، اما به موفقیت جهانی نمی‌رسند. به نظر می‌رسد کلید موفقیت «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» در چیزهای دیگری است.

«شکارچیان شیطان کی‌پاپ» در مسیر موفقیت؛ رکوردهایی که تمامی ندارند

هالیوود چند وقتی است برای کشیدن مردم به سالن سینما، تقلای زیادی می‌کند. ساده‌ترین راهکارش هم چنگ زدن به دامن فرنچایزها، دنباله‌ها و بازسازی‌ها بوده است. تابستان امسال هم از این فیلم‌ها کم نداشتیم؛ «لیلو و استیچ»، «دنیای ژوراسیک: تئوری دوباره»، «چگونه اژدهای خود را تربیت کنیم»، «تاندربولتز»، «مأموریت: غیرممکن – روزشمار مرگ قسمت اول» و… . این وسط فیلم‌های کاملاً تازه‌ای مثل «میکی۱۷» و «گوناهکاران» هم داشته‌ایم که برای جذب مخاطب راه دشواری را در پیش رو داشتند.

اما برای کشاندن مخاطبان به دیدن انیمیشن، مخصوصاً انیمیشن‌هایی که ایده‌های کاملاً ناب دارند، قضیه کمی سخت‌تر است؛ مثل انیمیشن تازه‌ی پیکسار، «الیو» که باوجود نقدهای عموماً مثبت و داستان و قهرمانی تازه، در باکس آفیس شکست خورد. انیمیشن‌هایی مثل «رفقای بد ۲» و «اسمرف‌ها» هم، با اینکه آی‌پی‌های خودشان را داشتند، باز هم نتوانستند توفیقی به اندازه‌ی فیلمی به دست آورند که سه آی‌پی کی‌پاپ را دنبال می‌کند که با آواز خواندن به شکار شیاطین می‌روند.

اما «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» به یکباره به پدیده‌ای در پلتفرم‌های استریمینگ تبدیل نشد. پیش از انتشار، کمپین مارکتینگ قوی پشت این انیمیشن نبود. سر و صدا حولش شکل نگرفت و به جز آن‌هایی که با کنار هم آمدن هرچیزی که از کی‌پاپ رد شده باشد، هیجان‌زده می‌شدند، کمتر کسی منتظر بود که همان هفته‌ی اول تماشایش کنند. باوجود محبوبیت فزاینده‌ی هرچیز کی‌پاپ و کی‌دراما، هنوز بسیاری هستند که با دیدن «کی‌پاپ» در عنوان فیلم به آن گارد می‌گیرند. در نتیجه، هفته‌ی اول «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» توانست نه میلیون بازدید داشته باشد؛ اما این رقم به طرز عجیبی تا هفته‌ی دوم به ۲۱ میلیون بازدید بالا رفت!

شاید این ارقام برایتان بی‌معنی به نظر برسد؛ چون این رشد بی‌ننده‌ی زمانی عجیب‌تر می‌شود که آن را با فیلم‌های دیگر مقایسه کنید. طبق آنچه از منابع رسمی در دسترس است، فیلم‌هایی بیشترین میزان فروش/بازدید خود را در هفته‌ی اول یا دوم کسب می‌کنند؛ اما هفته‌های آتی با افت محسوس فروش فیلم همراه می‌شوند. برای مقایسه، انیمیشن پیکسار، «الیو»، در اولین هفته‌ی اکران خود ۳۰ میلیون فروش داشت. اما فروش آن در هفته‌ی دوم با افت ۴۹درصدی همراه شد و به قریب به ۱۵ میلیون رسید. این رقم در هفته‌های بعدی حتی پایین‌تر هم آمد.

«شکارچیان شیطان کی‌پاپ»، با اینکه نامی چون پیکسار پشتش نبود، نه تنها در هفته‌ی دوم انتظار جهشی تقریباً ۲.۵برابری را می‌کشید، از هفته‌ی چهارم به بعد میزان بازدید آن بالا رفته است! حالا و پس از تقریباً ۴ هفته، انیمیشن «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» ۱۸ میلیون بازدید داشته است! حالا و پس از تقریباً ۴ هفته، انیمیشن “شکارچیان شیطان کی‌پاپ” به بازدید ۱۱۰ میلیونی در نتفلیکس رسیده است. برای مقایسه فیلم “حمل ادامه دارد” (Carry-On) که روی همین نتفلیکس بازدید خوبی داشت، توانست پس از ۱۲ هفته به رقم ۱۳۰ میلیون بازدید برسد.

شاید این ارقام برایتان بی‌معنی به نظر برسد؛ چون این رشد بی‌ننده‌ی زمانی عجیب‌تر می‌شود که آن را با فیلم‌های دیگر مقایسه کنید. طبق آنچه از منابع رسمی در دسترس است، فیلم‌هایی بیشترین میزان فروش/بازدید خود را در هفته‌ی اول یا دوم کسب می‌کنند؛ اما هفته‌های آتی با افت محسوس فروش فیلم همراه می‌شوند. برای مقایسه، انیمیشن پیکسار، «الیو»، در اولین هفته‌ی اکران خود ۳۰ میلیون فروش داشت. اما فروش آن در هفته‌ی دوم با افت ۴۹درصدی همراه شد و به قریب به ۱۵ میلیون رسید. این رقم در هفته‌های بعدی حتی پایین‌تر هم آمد.

«شکارچیان شیطان کی‌پاپ»، با اینکه نامی چون پیکسار پشتش نبود، نه تنها در هفته‌ی دوم انتظار جهشی تقریباً ۲.۵برابری را می‌کشید، از هفته‌ی چهارم به بعد میزان بازدید آن بالا رفته است! حالا و پس از تقریباً ۴ هفته، انیمیشن «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» ۱۱۰ میلیون بازدید داشته است! برای مقایسه فیلم «حمل ادامه دارد» (Carry-On) که روی همین نتفلیکس بازدید خوبی داشت، توانست پس از ۱۲ هفته به رقم ۱۳۰ میلیون بازدید برسد.

چرا مخاطبان به «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» روی خوش نشان دادند؟

در نگاه اول، ایده‌ی یک انیمیشن موزیکال درباره‌ی آیدول‌های کی‌پاپ و شیاطین، چندان به نظر نمی‌رسد بتواند به مذاق مخاطبان جهانی خوش آید و مخاطبان هدف‌اش را سردرگم بنشیند. اما سونی و نتفلیکس با فرمول‌سازی فیلم «ماینکرفت»، «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» منحصراً برای نسل جوان ساخته شده. از کات‌های به‌شدت سریع و آهنگ‌های کوتاه اما اعتیادآور اما اعتبارآور بگیرید، تا فرهنگ طرفداری و شبکه‌های اجتماعی و حتی پتانسیل میم‌سازی (Meme) از کاراکترها که همین حالا هم می‌توانید گیف‌هایشان را این‌جا و آن‌جا ببینید. با اینکه فیلم عجیبی مثل «ماینکرفت» توانست تنها با قدرت میم به فروش میلیاردی برسد، ۱۱۰-۱۲۰ میلیون بازدید “شکارچیان شیطان کی‌پاپ” تنها به میم‌هایی که از آن ساخته‌اند برنمی‌گردد.

«شکارچیان شیطان کی‌پاپ» شانس آورد که یک‌دفعه به نتفلیکس آمد و مثل بسیاری از انیمیشن‌های تازه، اولین هفته‌های انتشار خود را در سینماهای خالی نگذراند؛ چرا که چنین محبوبیتی یک‌دفعه‌ای و در صورت اکران سینمایی، محقق نمی‌شد. در دسترس بودن فیلم، به بینندگان اجازه می‌دهد آن را کشف کنند و طرفداران حالا ادیتهایی از ساجا بویز و هانتر/ایکس در دست می‌کنند و در شبکه‌های اجتماعی برای‌شان حساب‌های طرفداری می‌سازند. با اینکه فیلم عجیبی مثل «ماینکرفت» توانست تنها با قدرت میم به فروش میلیاردی برسد، ۱۱۰-۱۲۰ میلیون بازدید “شکارچیان شیطان کی‌پاپ” تنها به میم‌هایی که از آن ساخته‌اند برنمی‌گردد.

به جز اینکه اکنون طرفداران درباره‌ی فیلم در اینترنت حرف می‌زنند و دیدنش را به دوستان و آشنایان توصیه می‌کنند، قرار گرفتن «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» در صدر پربیننده‌ترین فیلم‌های نتفلیکس آن را جلوی چشم همه‌ی کاربران قرار می‌دهد؛ چراکه چنین محبوبیتی یک‌دفعه‌ای و در صورت اکران سینمایی، محقق نمی‌شد.

به‌سرعت بینندگان را متوجه بینندگان می‌کند و در دسترس بودن این انیمیشن اجازه می‌دهد سمتی آن‌ کشانده بشوند و در فرصتی تکرار‌های دیالوگ‌های ساجا بویز و هانتر/ایکس درست می‌کنند و با حساب‌شان توی شبکه‌های اجتماعی گالری‌ها می‌زنند و حسابی تبلیغ می‌کنند. این خودِ مارکتینگ مجانی برای نتفلیکس است که با اینکه پیش از انتشار «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» کم‌کاری کرد، پس از انتشار روی جوّ ایجادشده مانور داد.

جدا از این، وقتی طرفداران درباره‌ی فیلم در اینترنت حرف می‌زنند و دیدنش را به دوستان‌شان توصیه می‌کنند، قرار گرفتن «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» در صدر پربازدیدترین‌های تاریخ نتفلیکس آن را جلوی چشم هزاران (و حتی میلیون‌ها) نفر دیگر هم می‌آورد. در نتیجه، هفته‌ی اول «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» توانست نه میلیون بازدید داشته باشد؛ اما این رقم به طرز عجیبی تا هفته‌ی دوم به ۲۱ میلیون بازدید بالا رفت!

موسیقی در فیلم‌ها را دست کم نگیرید. خودمان دیده‌ایم که آهنگ‌هایی مثل Let It Go برای «یخ‌زده» (Frozen) یا We Don’t Talk About Bruno برای «انکنتو» چه کارها که نکرده‌اند. حتی همان چند ثانیه‌ی خوانندگی جک بلک با Chicken Jockey برای فیلم «ماینکرفت» حسابی بیننده آورد!

موسیقی «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» هم چنین دستاوردی داشته و تازه در کنارش چندتا رکورد هم شکسته است. بسیاری را فیلم دیده‌اند و عاشق موسیقی‌اش شده‌اند و در پلتفرم‌های مختلف سراغ این آهنگ‌ها رفته‌اند که متعاقباً آن‌ها را در فهرست داغ‌ترین آهنگ‌های حال حاضر دنیا قرار داده است. محبوبیت این آهنگ‌ها هم اتفاقی نیست.

از آن‌جا که موسیقی اساساً در متن داستان گنجانده شده، سازندگان «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» سراغ بهترین‌ها رفته‌اند؛ به‌ویژه تهیه‌کننده‌ی کره‌ای که می‌دانند چطور آهنگ بسازند که تا روزها ملودی آن از ذهنتان نرود. در میانشان نام کسانی چون تدی پارک و لیندگرن هست که با امثال Blackpink و BTS کار کرده‌اند و همین فرمول کافی است تا داغ‌ترین آهنگ‌ها را داشته باشید. آلبوم «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» نه یک آهنگ، که هفت آهنگ داغ تابستان را مال خود کرده است!

از این هفت قطعه، در اتفاقی غیرمنتظره، هفت تا به طور همزمان در بین ده آهنگ برتر Billboard Hot 100 قرار گرفتند؛ اتفاقی چنان نادر که تنها فیلم‌های انگشت‌شماری در تاریخ سینما توانسته‌اند مشابه آن را محقق کنند. یکی «تب شب یکشنبه» (Saturday Night Fever) و دیگری سریال «در انتظار بازدم» (Waiting To Exhale) که رکورد شش آهنگ در فهرست صدتایی برتر بیلبورد را در دست دارد.

به‌طور کلی آلبوم Golden از گروه هانتر/ایکس پنج هفته‌ی متوالی در جایگاه اول فهرست ۲۰۰ آهنگ برتر در سطح جهانی و ایالات متحده قرار گرفت و حالا تازه به رتبه‌ی ۲ سقوط کرده است. آهنگ How It’s Done هم توانسته حداقل دوهفته را میان پنج آهنگ برتر این فهرست بگذراند.

فقط آهنگ‌های هانتر/ایکس نیستند که غوغا به پا کرده‌اند، گروه رقیب یعنی ساجا بویز هم پایش به ده آهنگ برتر Billboard Hot 100 باز شده؛ از آهنگ Soda Pop که تا رتبه‌ی سوم بالا آمده، تا Your Idol که به جایگاه چهارم هم رسیده. ساجا بویز با Your Idol حتی توانست از لیست اسپاتیفای هم سر دربیاورد؛ کاری که هیچ گروه کی‌پاپ پسرانه‌ی دیگری (حتی BTS) تا کنون موفق به انجامش نشده بود. آهنگ Golden هم بالاتر از داغ‌ترین گروه دخترانه‌ی کی‌پاپ، یعنی BlackPink قرار گرفت که اخیراً با JUMP کامبک داشته‌اند.

با آهنگ‌های گروه هانتر/ایکس و Soda Pop ساجا بویز، «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» بین کره‌ای‌ها هم محبوبیت پیدا کرده. در لیست Melon (محبوب‌ترین پلتفرم استریمینگ کره) Golden بالاتر از آهنگ JUMP گروه BlackPink قرار گرفته و چند آهنگ دیگر نیز بین بیستتای برتر این فهرست دیده می‌شوند. حتی آهنگ آخر فیلم را، به نام Takedown، سه عضو از گروه دخترانه‌ی Twice خوانده‌اند. طبق معمول کی‌پاپ، این آهنگ‌ها رقص مخصوص خودشان را هم دارند و به جز آنکه کلی شنونده پیدا کرده‌اند، ترند رقص تازه‌ای را در شبکه‌های اجتماعی راه انداخته‌اند.

جدا از این‌ها، در اتفاقی غیرمنتظره، هفت تا از قطعات در بین ۱۰ آهنگ برتر Billboard Hot 100 قرار گرفتند؛ اتفاقی که مشابه آن در تاریخ سینما بسیار کم‌نظیر است. یکی «تب شب یکشنبه» (Saturday Night Fever) و دیگری فیلم «در انتظار بازدم» (Waiting To Exhale) که رکورد چهار آهنگ در فهرست صدتایی برتر بیلبورد را داشتند.

آلبوم Golden از گروه هانتر/ایکس، پنج هفته‌ی متوالی در جایگاه اول فهرست ۲۰۰ آهنگ برتر Billboard در سطح جهانی و ایالات متحده قرار گرفت و هم‌اکنون در رتبه‌ی دوم است. آهنگ How It’s Done نیز توانسته حدود دو هفته را در میان پنج آهنگ برتر این فهرست بگذارند.

فقط آهنگ‌های هانتر/ایکس نیستند که غوغا به پا کرده‌اند، گروه رقیب یعنی ساجا بویز هم پایش به ده آهنگ برتر Billboard Hot 100 باز شده؛ از آهنگ Soda Pop که تا رتبه‌ی سوم بالا آمده، تا Your Idol که به جایگاه چهارم هم رسیده. ساجا بویز با Your Idol حتی توانست از لیست اسپاتیفای هم سر دربیاورد؛ کاری که هیچ گروه کی‌پاپ پسرانه‌ی دیگری (حتی BTS) تا کنون موفق به انجامش نشده بود. آهنگ Golden هم بالاتر از داغ‌ترین گروه دخترانه‌ی کی‌پاپ، یعنی BlackPink قرار گرفت که اخیراً با JUMP کامبک داشته‌اند.

با آهنگ‌های گروه هانتر/ایکس و Soda Pop ساجا بویز، «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» بین کره‌ای‌ها هم محبوبیت پیدا کرده. در لیست Melon (محبوب‌ترین پلتفرم استریمینگ کره) Golden بالاتر از آهنگ JUMP گروه BlackPink قرار گرفته و چند آهنگ دیگر نیز بین بیستتای برتر این فهرست دیده می‌شوند. حتی آهنگ آخر فیلم را، به نام Takedown، سه عضو از گروه دخترانه‌ی Twice خوانده‌اند. طبق معمول کی‌پاپ، این آهنگ‌ها رقص مخصوص خودشان را هم دارند و به جز آنکه کلی شنونده پیدا کرده‌اند، ترند رقص تازه‌ای را در شبکه‌های اجتماعی راه انداخته‌اند.

میراث «شکارچیان شیطان کی‌پاپ»

با این روندی که «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» در پیش گرفته، معلوم است که نتفلیکس به همین راحتی‌ها از «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» دست نخواهد کشید. به جز دنباله‌ها و spin-offها، نتفلیکس می‌تواند از «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» الگو بگیرد و بخواهد خیلی راحت‌تر از قبل سراغ خرید و توسعه‌ی آی‌پی‌های مشابه برود.

با سروصدایی که «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» به راه انداخته، معلوم است که نتفلیکس از همین حالا هم برای این انیمیشن برنامه‌های زیادی دارد. به جز دنباله‌ها و اسپین‌آف‌ها، پارامونت در همکاری با شرکت Hybe (کمپانی پشت گروه‌های آیدول مثل BTS، Enhypen و Le Sserafim) برای یک فیلم با موضوع کی‌پاپ قرارداد بسته است و باید منتظر ماند و دید چه انیمه‌ها و انیمیشن‌هایی از روی دست «شکارچیان شیطان کی‌پاپ» نگاه خواهند کرد.

چه کی‌پاپ دوست داشته باشید چه نه، باید قبول کنید که کی‌پاپ به یک پدیده‌ی فرهنگی بزرگ تبدیل شده که روز به روز به طرفدارانش افزوده می‌شود. از BTS که بالاخره پس از اتمام دوره‌ی سربازی اعضا، دوباره دورهم جمع می‌شوند تا BlackPink که یکی از بزرگ‌ترین تورهای کنسرت خود را پشت سرگذاشته‌اند و حالا هانتر ایکس که شاید هات‌سونی‌ترین گروه کی‌پاپ نباشند، اما ممکن است به لوکای آن‌ها تبدیل شوند.