وقتی پهلوانان، سیاستمداران می‌شوند: نبرد آمریکا و روسیه این بار نه با تانک، با زیرگیری!”

وقتی پهلوانان، سیاستمداران می‌شوند: نبرد آمریکا و روسیه این بار نه با تانک، با زیرگیری!"

فهرست محتوا

وقتی زور بازو، چاشنی سیاست می‌شود: نبرد آمریکا و روسیه در میدان کشتی

رقابت بین قدرت‌های جهانی، به‌ویژه ایالات متحده آمریکا و روسیه، همواره عرصه‌های گوناگونی را برای خودنمایی یافته است. از مسابقات تسلیحاتی و فضایی در دوران جنگ سرد گرفته تا نبردهای نیابتی در نقاط مختلف جهان، این دو کشور همواره در تلاش برای اثبات برتری خود بوده‌اند. اما این بار، صحنه این رقابت به میدان کشتی کشیده شده است؛ میدانی که در بوداپست مجارستان، میزبان یک رویداد مهم ورزشی بود.

در تاریخ ۲۴ تا ۲۷ تیرماه ۱۳۹۹ (۱۴ تا ۱۷ جولای ۲۰۲۰) / ۲۱ تا ۲۴ جولای ۲۰۲۲، شهر بوداپست مجارستان، میزبان مسابقاتی بود که فراتر از یک رقابت ورزشی ساده به نظر می‌رسید. این مسابقات، بخشی از نهمین دوره لیگ کشتی حرفه‌ای (PWL V) محسوب می‌شد که با شعار «مبارزه برای صلح» برگزار شد. این شعار، یادآور مذاکرات اخیر ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده، برای توسعه روابط دوجانبه در حوزه‌های مختلف از جمله ورزش بود.

رقابت ورزشی با چاشنی دیپلماسی

مدت‌ها پس از مذاکرات بین دو رئیس‌جمهور، کمیته‌های ویژه‌ای از سوی لیگ کشتی حرفه‌ای برای سازماندهی این رقابت تاریخی تشکیل شد. میخائیل مامیاشویلی، رئیس فدراسیون کشتی روسیه و قهرمان المپیک، با تأکید بر اهمیت تاریخی این رقابت گفت: “رویارویی کشتی‌گیران روس و آمریکایی همیشه در مرکز توجه جهانیان بوده و در طول دهه‌های اخیر در المپیک و جهان، نقطه اوج مسابقات محسوب می‌شده است.” حتی در بازی‌های المپیک توکیو، بخش زنده‌ای از فینال بسکتبال به این رقابت اختصاص یافت و سعادت‌الله‌یِف و اسنایدر مورد تشویق قرار گرفتند. این بار هم در بوداپست، شاهد مسابقاتی خواهیم بود که فراتر از نتیجه، پیامی از همبستگی جهانی را به نمایش می‌گذارد.

بوداپست به عنوان یک مکان بی‌طرف و با دسترسی مناسب برای هر دو کشور، میزبان نخستی رویارویی‌های روسیه و آمریکا بوده است. طبق اعلام برگزارکنندگان، دو دیدار دیگر نیز در ادامه سال برگزار خواهد شد.

این مسابقات، نه تنها آغازگر چرخه جدید المپیک و فرصتی برای معرفی نسل جدید کشتی‌گیران در مسیر المپیک ۲۰۲۴ لس‌آنجلس محسوب می‌شود، بلکه در غیاب چهره‌های مطرحی مانند عبدالرشید سعداله‌یف و کایل اسنایدر، فرصتی برای درخشش ستارگان نوظهور بوده است.

نبرد پهلوانان در اوزان مختلف

در وزن ۶۳ کیلوگرم، موسی‌ مختيخانوف از روسیه با لوک لیلدال از آمریکا روبه‌رو شد. در وزن ۷۷ کیلوگرم، مسلم مختیخانوف حریف سث گروس آمریکایی بود. در ۸۷ کیلوگرم، عباس‌گادجی ماگومدوف از روسیه مقابل سی‌جی کامپوزو قرار گرفت. رقابت ۹۰ کیلوگرم میان سایین کازیریک و بروس آندونیان برگزار شد.

در وزن ۹۷ کیلوگرم، ماگوماد دیبیرگادجیف حریف جوزف بلیز آمریکایی بود. در وزن ۱۲۵ کیلوگرم، را محمد ناصیرخایف از روسیه با دی‌جی هَمیتی از آمریکا به رقابت پرداخت. در وزن ۷۲ کیلوگرم، امانولا رسولوف به مصاف مارکوس کلمن رفت و در رقابت ۵۷ کیلوگرم، میان امانولا گادجی‌ماگومدوف و مایک ماکیاولو مبارزه برگزار شد.

در وزن ۶۵ کیلوگرم، کنستانتین پسنیچنیکوف نماینده روسیه برابر جی آیلو روی تشک رفت و در سنگین‌وزن (۱۲۵ کیلوگرم)، زلیخان خیزریف با ترنت هیلگر روبه‌رو شد.

پیام کاپیتان‌ها؛ اتحاد فراتر از نتیجه

در حالی‌که سعداله‌یف و اسنایدر در این مسابقه حضور نداشتند، هر دو با ارسال پیام‌هایی از این رویداد حمایت کرده‌اند:

عبدالرشید سعداله‌یف گفت: “رویارویی‌هایی مثل این، روح کشتی را زنده می‌کند. نسل جوان اکنون وارد میدان می‌شود، اما ما در دیدارهای دوم پس از مسابقات جهانی، با ترکیبی اصلی رقابت خواهیم کرد.”

کایل اسنایدر نیز عنوان کرد: ” PWL بهترین بستر برای رقابت‌های سطح بالا است. این رقابت آغازگر فصل جدیدی از مسابقات باکیفیت خواهد بود و مشتاق دیدار دوباره با سعداله‌یف در زاگرب هستم.”

این رقابت‌ها، فراتر از یک رویداد ورزشی، نمادی از امید و تلاش برای ایجاد تفاهم و دوستی بین ملت‌ها است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *