مازندران با مدارس رویایی، سال تحصیلی تو خوابم نمیدیدی!

مازندران با مدارس رویایی، سال تحصیلی تو خوابم نمیدیدی!

فهرست محتوا

مازندران، پیشرو در تجهیز مدارس رویایی با امکاناتی فراتر از تصور!

فریدون کلبادی‌نژاد، عضو شورای اداری آموزش و پرورش مازندران، در جلسه‌ای با اشاره به تلاش‌های گسترده برای فراهم کردن شرایط مناسب جهت آغاز سال تحصیلی جدید، از حضور مسئولین برای کمک به بهبود و پیشرفت آموزش خبر داد.

وی با بیان اینکه تعداد کارکنان آموزش و پرورش استان به ۳۸,۴۸۲ نفر رسیده است، افزود: این تعداد شامل ۱۳,۵۸۰ زن و ۲۴,۹۰۲ مرد است که در خدمت نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند.

کلبادی‌نژاد با اشاره به جمعیت دانش‌آموزی استان اعلام کرد: در سال تحصیلی جدید، تعداد دانش‌آموزان در مدارس دولتی به ۳۰۵,۷۱۱ نفر و در مدارس غیردولتی به ۱۱۱,۳۸۵ نفر می‌رسد که جمعاً ۴۱۷,۰۹۶ نفر دانش‌آموز در استان مشغول به تحصیل خواهند بود.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران به برنامه‌های عمرانی و تجهیز مدارس اشاره کرد و اعلام نمود که برای اولین بار در تاریخ استان، بیش از ۱,۱۸۰ دستگاه رایانه، ۱,۲۴۳ لپ‌تاپ، ۱,۳۵۰ دستگاه دیتا ویدئو پروژکتور و هزاران اقلام دیگر برای مدارس استان خریداری و به طور عادلانه توزیع خواهد شد. در حوزه تعمیر و تجهیز فضاهای آموزشی نیز، ۱۱ پروژه بزرگ در دست اجراست که تا پایان ماه‌های آینده افتتاح خواهند شد. این اقدامات بخشی از برنامه‌های توسعه‌ای است که برای بهبود شرایط آموزشی در استان در حال اجرا می‌باشد.

وی همچنین از برگزاری ۱۲,۰۰۰ دوره آموزشی برای توانمندسازی معلمان در مدارس ابتدایی و متوسطه خبر داد و گفت: تلاش ما این است که تمامی معلمان از روش‌های نوین تدریس و ابزارهای جدید برای افزایش کیفیت آموزشی استفاده کنند. در همین راستا، ۱۸,۰۰۰ والدین نیز در دوره‌های آموزشی مختلف برای تقویت مشارکت خانواده‌ها در فرایند آموزش قرار خواهند گرفت.

توجه به کیفیت بخشی در مدارس

کلبادی‌نژاد با اشاره به مشکلات آموزش در برخی مناطق، تأکید کرد: یکی از اولویت‌های اصلی ما ارتقاء کیفیت آموزشی در تمامی مدارس است. این مهم با استفاده از فناوری‌های نوین آموزشی و تربیت معلمان متخصص محقق خواهد شد.

وی همچنین از راه‌اندازی کارگروه‌های مختلف برای کیفیت بخشی به آموزش خبر داد.

آسیب‌های اجتماعی و تاثیر آن‌ها بر آموزش

یکی از مسائل جدی مطرح شده توسط مدیرکل آموزش و پرورش مازندران، آسیب‌های اجتماعی همچون خودکشی و اعتیاد در بین دانش‌آموزان بود و اینکه وزارت آموزش و پرورش برنامه‌هایی را برای پیشگیری و مقابله با این مشکلات تدوین کرده است. این آسیب‌ها تهدیدی جدی برای نسل جوان هستند و باید به صورت جدی‌تری پیگیری شوند و باید بیش از پیش با مدیران شهرستان‌ها در این خصوص جلسات برگزار کنیم.

ارتقاء هدایت تحصیلی و تمرکز بر آموزش فنی و حرفه‌ای

کلبادی‌نژاد همچنین به تغییرات در فرایند هدایت تحصیلی اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته، بیش از ۵۰ درصد از دانش‌آموزان به رشته‌های نظری هدایت می‌شدند، اما امسال، حدود ۵۹ درصد از دانش‌آموزان به مدارس فنی و حرفه‌ای هدایت شده‌اند که این تغییر نشان‌دهنده توجه بیشتر به آموزش‌های مهارتی و فنی است.

وی همچنین از موفقیت‌های دانش‌آموزان در کنکور خبر داد و گفت: دانش‌آموزان پایه یازدهم ما امسال به بهترین نتایج در کنکور دست یافتند و قریب به ۴۲ دانش‌آموز ما در رشته‌های انسانی، تجربی و ریاضی به رتبه‌های تک‌رقمی و دورقمی دست پیدا کرده‌اند.

چالش‌های تراکم جمعیت کلاس‌ها و برنامه‌های آینده

کلبادی‌نژاد در مورد تراکم جمعیت در کلاس‌ها اظهار داشت: در برخی مناطق، تعداد دانش‌آموزان در کلاس‌ها از حد استاندارد بالاتر است، به ویژه در برخی از کلان‌شهرها که کلاس‌ها به بالای ۳۱ نفر می‌رسد. وی اعلام کرد که هدف‌گذاری آموزش و پرورش استان برای ساماندهی این کلاس‌ها، رساندن تراکم دانش‌آموزان به حد استاندارد (حدود ۲۸ تا ۳۰ نفر در هر کلاس) تا پایان برنامه هفتم است.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران بر لزوم همکاری تمامی نهادها و خانواده‌ها برای ایجاد محیطی مناسب برای یادگیری تأکید کرد و گفت: تمام تلاش ما این است که مدارس استان، علاوه بر تجهیز به امکانات، از لحاظ کیفیت آموزشی نیز در سطح بالایی قرار گیرند تا شاهد پیشرفت علمی و اجتماعی دانش‌آموزان استان باشیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *