پزشکیان: اگر نتوانیم عدالت را در جامعه به اجرا درآوریم، ایراد از خود ماست؛ مردم بی‌گناهند و باید خودمان را اصلاح کنیم. چرا مسلمانان باید با یکدیگر درگیر شوند؟ بیایید به خود برگردیم و وحدت، انسجام، عدالت و کرامت را در جامعه‌مان و در میان کشورهای اسلامی برقرار کنیم.

پزشکیان: اگر نتوانیم عدالت را در جامعه به اجرا درآوریم، ایراد از خود ماست؛ مردم بی‌گناهند و باید خودمان را اصلاح کنیم. چرا مسلمانان باید با یکدیگر درگیر شوند؟ بیایید به خود برگردیم و وحدت، انسجام، عدالت و کرامت را در جامعه‌مان و در میان کشورهای اسلامی برقرار کنیم.

فهرست محتوا

دکتر مسعود پزشکیان، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی، در سخنانی تأکید کرد که یکی از چالش‌های اساسی جامعه امروز ایران، تحقق عدالت اجتماعی است. وی با اشاره به وضعیت کنونی کشور، اظهار داشت: “اگر نتوانیم عدالت را در جامعه به اجرا درآوریم، ایراد از خود ماست؛ مردم بی‌گناهند و باید خودمان را اصلاح کنیم.” این جملات گویای دغدغه‌های عمیق اجتماعی و سیاسی فردی است که سال‌ها در عرصه خدمت به مردم فعالیت کرده و حالا نگران ناتوانی در اجرای عدالت اجتماعی و حفظ وحدت میان مسلمانان است.

پزشکیان در ادامه سخنان خود به موضوع تنش‌ها و درگیری‌های داخلی میان کشورهای اسلامی اشاره کرد و گفت: “چرا مسلمانان باید با یکدیگر درگیر شوند؟” او با اشاره به نزاع‌های بی‌پایان و درگیری‌های فرقه‌ای در برخی مناطق، محوریت وحدت و هم‌بستگی را ضروری دانست و خواستار توجه بیشتر به موضوعات مشترک میان مسلمانان شد. وی با تأکید بر اینکه “بیایید به خود برگردیم” از همگان خواست تا به تأمل و تفکر در مورد این موضوعات بپردازند و اعلام کرد که تقویت وحدت و انسجام باید در اولویت قرار گیرد.

در دنیای امروز که بخش عمده‌ای از چالش‌های اجتماعی و سیاسی به تنش‌ها و درگیری‌ها میان کشورهای اسلامی مربوط می‌شود، لازم است درک عمیق‌تری از موقعیت کنونی در سطح جهانی داشته باشیم. دکتر پزشکیان بر این باور است که فرهنگ و اندیشه اسلامی می‌تواند به عنوان یک بستر مشترک برای ایجاد صلح و آرامش در سطح کشورهای اسلامی عمل کند. وی اشاره داشت: “در هر گوشه از جهان اسلام، مجموعه‌ای از ارزش‌ها و فرهنگ‌ها وجود دارد که می‌تواند در راستای ایجاد یک جامعه متعهد و همدل مؤثر باشد.”

از این رو، مردم و مسئولین باید در پی پیدا کردن راه‌حل‌های پایدار برای برقراری عدالت و احقاق حقوق شهروندان در جامعه باشند. به گفته پزشکیان، اگر ما بتوانیم به وحدت در درون خود دست یابیم، این وحدت می‌تواند به دیگر مسلمانان نیز منتقل شود و به نوعی به صلح و همدلی در عرصه‌ی بین‌المللی کمک کند. او اضافه کرد: “در این رابطه باید بر کرامت انسان‌ها تأکید کنیم و این ضروری است که عدالت اجتماعی را فراموش نکنیم.”

وی در پایان سخنان خود به اهمیت آموزش و پرورش در صیانت از ارزش‌های انسانی اشاره کرد و تأکید کرد: “آموزش علاوه بر فراهم کردن زمینه‌های علمی، باید منجر به شکل‌گیری هویت اسلامی و انسانی در جوانان ما شود.” این نکته، تأکیدی بر این دارد که تحول در جامعه نیازمند تغییر در نگرش و تفکر نسل جوان است. وقتی جوانان ما با ارزش‌های انسانی و اسلامی تربیت شوند، زمینه‌ساز تحقق عدالت و وحدت در جامعه خواهند بود.

با توجه به وضعیت کنونی ایران و چالش‌هایی که در زمینه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی وجود دارد، سخنان دکتر پزشکیان می‌تواند نقطه‌ شروعی باشد برای تحول در نگاه به مسایل جاری جامعه. همچنین ضرورت بازنگری در سیاست‌های داخلی و خارجی کشورها، به ویژه در زمینه‌های مربوط به کشورهای اسلامی، در این راستا ضروری به نظر می‌رسد. این ضرورت نه تنها نیاز به یک برنامه جامع و مدون دارد، بلکه همچنین همت و تلاش همه‌جانبه از سوی مردم و مسئولان را می‌طلبد.

در نهایت، دکتر پزشکیان با دعوت به تأمل در مورد وظایف فردی و اجتماعی هر یک از ما، تلاش برای برقراری عدالت و همبستگی در جامعه را مورد تأکید قرار داد و گفت: “ما باید خود را اصلاح کنیم و به آینده‌ای روشن‌تر برای جامعه‌مان بیندیشیم.” این نکات نه تنها در راستای ارتقاء زندگی اجتماعی و فرهنگی، بلکه برای تقویت وحدت در میان مسلمانان و کشورهای اسلامی نیز بسیار مهم و مؤثر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *