ظهور سویه جدید آنفولانزا نوع ای (Type A)
امسال نوع جدیدی از ویروس آنفولانزا شایع شده که نسبت به سال های گذشته شدت بیشتری دارد. این ویروس حتی در کشورهای با سطح بالایی از واکسیناسیون نیز باعث ابتلای گسترده شده است.
به گفته مینو محرز، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، این ویروس می تواند در موارد شدید باعث درگیری جدی ریه ها شود که بسیار خطرناک تر از سویه های فعلی کرونا است.
تفاوت وضعیت کرونا و آنفولانزا در سال جاری
در حالی که کرونا به شکل یک سرماخوردگی معمولی درآمده و شدت سابق را ندارد، آنفولانزا با مرگ و میر بالاتری همراه بوده است. ویروس کووید اکنون علائم خفیفی دارد، اما آنفولانزا به ویژه در بین کودکان و دانش آموزان با سرعت بالایی منتشر می شود.
توصیه به تزریق واکسن حتی در فصل زمستان
بسیاری تصور می کنند زمان تزریق واکسن گذشته است، اما با توجه به تداوم شیوع تا اردیبهشت ماه، تزریق آن هنوز هم برای جلوگیری از فرم های شدید بیماری توصیه می شود.
راهکارهای کلیدی برای پیشگیری:
- استفاده از ماسک در محیط های پرجمعیت و مدارس
- شستن مکرر دست ها با آب و صابون
- رعایت فاصله گذاری اجتماعی در صورت داشتن علائم
- مراجعه سریع به پزشک برای شروع درمان های ضدویروسی
وضعیت شیوع در مدارس و مراکز آموزشی
مدارس در حال حاضر کانون های اصلی انتقال بیماری هستند. متخصصان تاکید دارند که والدین باید در صورت مشاهده علائم در فرزندان خود، از فرستادن آن ها به مدرسه خودداری کنند تا چرخه انتقال قطع شود.
در نهایت، رعایت بهداشت فردی و آداب سرفه و عطسه، تنها راه موثر برای عبور از این بحران فصلی تا رسیدن به روزهای گرم بهار است.







