فقر داره یواشکی ۶ میلیون تومن از جیب هر ایرانی برمیداره!

فقر داره یواشکی ۶ میلیون تومن از جیب هر ایرانی برمیداره!

فهرست محتوا

خط فقر مطلق در ایران چقدر است؟ (آخرین آمار و جزئیات)

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، در یک نشست خبری به موضوع مهم معیشت و فقر در جامعه پرداخت و اعلام کرد که خط فقر مطلق برای هر نفر در سال 1403، 6 میلیون و 128 هزار تومان است. این رقم، شامل هزینه‌های اساسی خوراک، مسکن، پوشاک، حمل و نقل، بهداشت، درمان و آموزش می‌شود. در ادامه، جزئیات بیشتری از این خبر و سیاست‌های دولت برای مقابله با فقر را بررسی می‌کنیم.

خط فقر مطلق چیست و چگونه محاسبه می‌شود؟

خط فقر مطلق، حداقل درآمدی است که یک فرد برای تامین نیازهای اساسی خود به آن احتیاج دارد. این نیازها شامل مواردی مانند غذا، مسکن، پوشاک، بهداشت و آموزش است. افرادی که درآمدی کمتر از این میزان داشته باشند، در فقر مطلق زندگی می‌کنند و قادر به تامین نیازهای اولیه خود نیستند.

سخنگوی دولت در این نشست خبری، خط فقر مطلق برای سال 1403 را به ازای هر نفر، 6 میلیون و 128 هزار تومان اعلام کرد. به گفته وی، این رقم بر اساس هزینه‌های واقعی زندگی و با هدف حمایت از اقشار آسیب‌پذیر جامعه تعیین شده است.

سیاست‌های دولت برای کاهش فقر

دولت برای بهبود معیشت مردم و کاهش فقر، برنامه‌ها و سیاست‌های مختلفی را در دستور کار قرار داده است. به گفته مهاجرانی، هدف از این سیاست‌ها، “تأمین کف حقوق برای کارگران و کارکنان دولتی” و “پوشش دادن این کف فقر” است. برخی از این سیاست‌ها عبارتند از:

  • توسعه سیاست‌های حمایتی: دولت تلاش می‌کند با ارائه یارانه‌های نقدی و غیرنقدی، حمایت از خانواده‌های کم‌درآمد و نیازمند را افزایش دهد.
  • توسعه یارانه‌های نقدی: ارائه کمک‌های مالی مستقیم به افراد و خانواده‌های نیازمند، یکی از راه‌های اصلی حمایت از اقشار آسیب‌پذیر است.
  • حمایت‌های معیشتی هدفمند: برنامه‌های حمایتی دولت به صورت هدفمند طراحی شده‌اند تا به گروه‌های خاصی مانند زنان سرپرست خانوار، سالمندان و معلولان کمک کنند.
  • برنامه‌های اشتغال‌زایی: دولت با ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، تلاش می‌کند تا افراد را از وابستگی به کمک‌های دولتی رها کرده و به استقلال مالی برساند.
  • تقویت صندوق‌های بازنشستگی: دولت با تقویت منابع مالی صندوق‌های بازنشستگی، تلاش می‌کند تا حقوق بازنشستگان را افزایش داده و از فقر در دوران سالمندی جلوگیری کند.
  • تخصیص منابع به حوزه درمان، مسکن و آموزش: این اقدام با هدف توزیع عادلانه منابع در حوزه‌های درمان (طرح نظام ارجاع)، مسکن (طرح‌های حمایتی) و آموزش (تمرکز بر کیفیت مدارس دولتی) انجام می‌شود.

مهاجرانی با اشاره به طرح‌های مانع‌زدایی از اشتغال، تاکید کرد که دولت به دنبال ایجاد اشتغال پایدار و افزایش درآمد مردم است.

مهاجرانی: اسرائیل هم از فیلترینگ ما بدش می‌آید!

سخنگوی دولت در بخش دیگری از صحبت‌های خود، به موضوع فیلترینگ و فضای مجازی اشاره کرد و گفت: “اگر اسرائیل حمله نکند، فیلترینگ با سرعت بیشتری رفع می‌شود.” او در این خصوص افزود:

اگر اسرائیل به ایران حمله و تجاوز نکند، فیلترینگ خیلی زودتر رفع می‌شود. من فکر می‌کنم اسرائیل هم از فیلترینگ ما بدش می‌آید.

مهاجرانی همچنین اعلام کرد که نمادهای پلتفرم‌های خارجی قرار بود به ایران بیایند تا با تاسیس نمایندگی در ایران رفع فیلترینگ انجام شود اما به تعویق افتاد.

وی در ادامه نشست خبری خود نیز توضیح داد که وزیر ارتباطات معتقد است همان‌طوری که اکسیژن برای موجود زنده لازم است، جریان اینترنت برای همه مردم بسیار حیاتی است. او با اشاره به نگرانی‌های مردم درباره فیلترینگ گفت: «طبیعتا دولت قرار نیست هیچ سکویی را در لیست فیلترینگ نگه دارد و موضوعات در حال بررسی است.»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *