واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: توپ خصوصيسازي در زمين فوتبال
اخبار بورس- گروه بورس:
خصوصيسازي باشگاهها در شرايط فعلي مثل فروش قطعهاي از كره ماه است.
توپ خصوصيسازي چند سالي است كه به زمين فوتبال افتاده و متوليان واگذاري داراييهاي دولت از چند سال پيش مستقيم و بيمقدمه سراغ پرطرفدارترينها، يعني استقلال و پيروزي رفتهاند؛ اما از آنجا كه سنگ بزرگ هميشه نشان از نزدن دارد كماكان تبديل موسسههاي فرهنگي ورزشي قرمز و آبي به باشگاههاي ورزشي خصوصي در حد وعده و احتمالا يك آرزو باقيمانده است.
به اين ترتيب هر سال يكي از مسئولان، از واگذاري ۲ تيم پرطرفدار پايتخت آن هم قبل از به آخر رسيدن سال خبر ميدهد اما وقتي آخرين برگ تقويم ورق ميخورد وعدهها به زمان نامشخصي در سال جديد حواله داده ميشود، ضمن اينكه در تمام اين مدت نه چندان كوتاه، هيچ تحركي در خصوص آماده شدن ۲ تيم تهراني براي خصوصيسازي انجام نشده است در نتيجه نه تنها هنوز خبري از تبديل استقلال و پيروزي به شركتهاي سهام عام نيست بلكه تهيه صورتهاي مالي شفاف سالانه توسط حسابدار رسمي براي هر ۲ تيم فرآيندي غيرمعمول، پيچيده و تا اندازهاي غيرممكن به نظر ميرسد.
با همه اين انتقادها معاون سازمان خصوصيسازي در آستانه بازي بزرگ شنبه اعلام كرد: ۱۰۰ درصد سهام استقلال و پيروزي تا پايان سال از طريق مزايده واگذار خواهد شد و اين تقريبا يعني روز از نو و روزي از نو.
چون باز هم خبري از فراهم آمدن مقدمات نيست. هوشنگ خستويي حسابرس معتمد بورس معتقد است: تيمهاي استقلال و پيروزي به هيچ عنوان آماده واگذاري به بخش خصوصي نيستند.
خستويي كه مطالعات بسياري در حوزه خصوصيسازي در ورزش انجام داده، به همشهري ميگويد: در اقتصاد جهاني مقوله و مبحث مفصل و جداگانهاي تعريف شده به نام اقتصاد ورزش كه قوانين، ضوابط حسابرسي و استانداردهاي مختص به خود دارد و اتفاقا فعاليت اقتصادي بسيار سودآوري است.
به گفته او باشگاههاي بزرگي مانند منچستر يونايتد، بارسلونا، بايرنمونيخ و يوونتوس امروزه براساس اين قواعد اداره ميشوند، به سودآوري ميرسند و به صورتهاي مالي سالانه خود رسيدگي ميكنند.
خستويي ميافزايد: در اين باشگاهها، فوتباليستها جزء داراييهايي هستند كه با فروش آنها سود قابل توجهي عايد سهامداران ميشود علاوه بر اين پيراهن هر بازيكن نقش يك بيلبورد تبليغاتي را ايفا ميكند و هر بازي اعم از رسمي و دوستانه و فروش علائم و لباس از ديگر راههاي درآمدزايي است.
به گفته خستويي باشگاههايي از اين دست هر سال صورتهاي مالي شفاف كه توسط حسابرسي معتمد و رسمي تهيه شده، ارائه ميكنند. او در ادامه تاكيد ميكند: در حال حاضر و در كشور ما چنين ساختار منظمي وجود ندارد و تيمهاي فوتبال در قالب موسسات فرهنگي ورزشي فعاليت ميكنند كه ساختار مشخصي ندارند به عبارت ديگر به درستي معلوم نيست در اين موسسه شركت سهامي است يا خير؟
اين حسابرس معتمد بورس به متوليان ۲ تيم و سازمان خصوصيسازي توصيه ميكند: قبل از هر اقدامي، ابتدا اساسنامه و نحوه فعاليت وتهيه صورتهاي مالي در چند باشگاه مطرح دنيا را مورد مطالعه قرار دهند و در مرحله بعد يك شركت عام با تعداد معيني سهم تعريف شود كه اسامي موسسان در اساسنامه درج شده باشد.
به گفته او بعد از طي اين مراحل اين ۲ باشگاه بايد با نحوه حسابرسي و تهيه صورتهاي مالي آشنا شوند.
خستويي تاكيد ميكند: در غيراين صورت قطعا اخباري نظير واگذاري ۱۰۰ درصد ۲ باشگاه استقلال و پيروزي آن هم ظرف يك سال در حد وعده باقي خواهد ماند چون اصولا خريدار نميداند قرار است چه نوع سهمي را معامله كند ضمن اينكه فعلا سهمي هم تعريف نشده بنابراين فروش سهم باشگاهها به مثابه فروش يك وجب از كره ماه خواهد بود.
تاريخ درج: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 18:32 تاريخ تاييد: 29 ارديبهشت 1387 ساعت 21:55 تاريخ به روز رساني: 30 ارديبهشت 1387 ساعت 19:12
يکشنبه 29 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]