واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سند ثبت " خانه استاد شهريار " در فهرست آثار ملي رونمايي شد
داخلي. فرهنگي. ميراث. آثار ملي
سند ثبت " خانه استاد شهريار " در فهرست آثار ملي كشور روز يكشنبه در آييني با حضور جمعي از شخصيتهاي فرهنگي و هنري در تبريز رونمايي شد.
به گزارش ايرنا،سرپرست ميراث فرهنگي،گردشگري و صنايعدستي آذربايجانشرقي در اينآيين گفت: منزل مسكوني استاد شهريار به عنوان يكهزارمين اثر تاريخي استان اواخر پارسال به شماره ۲۲۷۲۹در فهرست آثار ملي كشور به ثبت رسيد.
"خداوردي كريمينژاد" افزود: هر چند منزل مسكوني استاد بزرگ شعر و ادب ايران زمين از نظر معماري داراي قدمت چنداني نيست ، اما مالك اين بنا از پشتوانههاي بزرگ فرهنگي كشورمان محسوب ميشود.
در آيين رونمايي سند ثبت منزل مسكوني استاد شهريار در فهرست آثار ملي كشور در تبريز از كمال تبريزي ، كارگردان مجموعه تلويزيوني " شهريار " نيز با حضور وي تجليل شد.
در اين آيين همچنين با نمايشفيلمي مستند از لحظات آخر زندگي استاد بزرگ شعر و ادب كشورمان از هادي بهجت تبريزي ، فرزند استاد شهريار ، تجليل شد.
تجليل از چهار تن از خادمين ميراث فرهنگي آذربايجانشرقياز ديگر بخشهاي جالب توجه آيين رونمايي سند ثبت خانه استاد شهريار در فهرست آثار ملي بود.
منزل مسكوني استاد شهريار در محله تاريخي"مقصوديه" تبريز پس از درگذشت وي به " موزه ادبي " تبديل شده و همه ساله پذيراي شمار زيادي گردشگر فرهنگي است كه با حضور در اين محل ياد بلبل شيرينسخن شعر و ادب كشورمان را گرامي ميدارند.
خانه ساده شهريار بيانگر روح بلند استاد و پشت كردن وي به ماديات است.
مساحت اين خانه ۲۴۱متر مربع و با زير بناي ۲۵۰متر مربع است و طبقه زيرزمين آن فاقد كاربري است.
بيش از ۵۰۰مورد از آثار و وسايل شخصي، شامل كتاب، دستخط، هداياي داخلي وخارجي ولوازم زندگي استاد در زمان حيات وي در اين گنجينه بهنمايش گذاشته شده است.
استاد شهريار درسال ۱۲۸۵شمسي دربازارچه ميرزا نصرالله تبريز (چايكنار) چشم به جهان گشود.
نام پدرش" حاج ميرآقا خشكنابي "است كه از سادات خشكناب (قريه نزديك قره چمن) و از وكلاي دادگستري تبريز و مردي فاضل و خوش محاوره و از خوشنويسان دوره خود ، باايمان و كريم الطبع بوده و در سال ۱۳۱۳در قم دفن شده است.
شهريار، تاآخرمدرسه طب تحصيل كرد و در چند مريضخانه هم مدارج اكسترني و انترني را گذرانده است.
وي در سال آخر به علل عشقي و ناراحتي خيال و پيشامدهاي ديگر از ادامه تحصيل محروم شد و باوجود مجاهدتهايي كه بعدا توسط دوستانش به منظور تعقيب و تكميل اين يك سالشد، معهذا شهريار رغبتي نشان نداد و ناچار شد وارد خدمت دولتي شود.
چند سالي در اداره ثبت اسناد نيشابور خدمت كرد و در سال ۱۳۱۵وارد بانك كشاورزي تهران شد.
درسال ۱۳۲۹تا ۱۳۳۰اثر جاودانه خود "حيدربابايه سلام" را خلق كرد و براي هميشه به يادگار گذاشت.
منظومه حيدر بابا تنها در جماهير شوروي سابق به ۹۰درصد زبانهاي زنده ترجمه و منتشر شده است.
در تير ماه ۱۳۳۱مادرش دار فاني را وداع گفت، در مرداد ماه ۱۳۳۲به تبريز آمد و با يكي از منسوبين خود به نام" عزيزه عبدخالقي" ازدواج كرد كه حاصل اين ازدواج سه فرزند به نامهاي شهرزاد ، مريم و هادي است.
در حدود سالهاي ۱۳۴۶شروع به نوشتن قرآن، به خط زيباي نسخ نمود كه يك ثلث آنرا به اتمام رساند.
ديوان اشعار فارسي استاد نيز چندين بار چاپ شده است.
استاد شهريار در مدت اقامت در تبريز موفق به خلق اثر ارزنده" سهنديه"در رمانتيك تركي شد.
شهريار سال ۱۳۵۲مجددا به تهران سفر كرد، ولي در سال ۱۳۵۳به خاطر فوت همسر، داغ ديگري بر دلش نشست و در سال ۱۳۵۶به تبريز بازگشت.
در سال ۱۳۵۷استاد با حركت توفنده انقلاب اسلامي همصدا شد و با اعتقادي راسخ و قلبي مالامال از عشق به امام خميني (ره) دهه آخر عمر خود را سپري كرد.
استاد شهريار به لحاظ مهارت در سرودن اشعار كم نظير درمدح اميرالمومنين و ائمه اطهار عليه السلام به شاعر اهل بيت (ع) شهرت يافت.
استاد شهريار پس از يك دوره بيماري در ۲۷شهريور ۱۳۶۷ساعت ۶/۴۵بامداد در بيمارستان مهر تهران دارفاني را وداع گفت و در ۲۹شهريور ۱۳۶۷در مقبره الشعراي تبريز با تشييع بيش از ۴۰هزار نفر به خاك سپرده شد . ك/۴ ۶۰۷ /۵۸۶/۵۱۸
يکشنبه 29 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]