تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):برترین عبادت مداومت نمودن بر تفکر درباره خداوند و قدرت اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832849852




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۲۵ درصد آب کشور هدر می رود


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
 ۲۵ درصد آب کشور هدر می رود
۲۵ درصد آب کشور هدر می رود ارزش ریالی کل آب به هدررفته بصورت سالیانه بیش از ۵۳۱۳ میلیارد ریال است که رقم بسیار تامل برانگیزی است.


به گزارش فرهنگ نیوز،‌ شهرهای بحران زده، کاهش میزان بارشها، سدهای خالی و ماجرای ادامه دار ۱۴ سال خشکسالی به اندازه ای نگران کننده است که افراد بی اطلاع از این ماجرا هم با نیم نگاهی با کوهها و جوی‌ها بی آب آن را تایید می کنند.
 
افزایش مصرف آب در بخش های مختلف،‌ وضعیت منابع آبی کشور و هدر رفت آب  چالش جدی در خصوص تامین آب شرب را طی سال های اخیر به دنبال داشته است شاید بتوان شرایط موجود کشور را به برداشت های بی رویه از منابع آب و استفاده ناصحیح از آن ارتباط بدهیم.
 
در بحث افزایش مصرف آب همین بس که میانگین مصرف آب شرب خانگی حدود ۱۹۰ لیتر در شبانه روز است در حالی که متوسط مصرف آب خانگی در دنیا برای هر نفر در شبانه روز ۱۵۰ لیتر است.
 
این وضعیت در پایتخت کمی متفاوت و البته تکان دهنده است تقریبا هر شهروند تهرانی ۲۲۰ تا ۲۷۶ لیترآب در شبانه روز مصرف می کند که در بحران اخیر آبی تهران به گفته مقامات آب و فاضلاب این استان، این رقم به ۴۰۰ لیتر در روز نیز رسیده است.
 
اما اوضاع منابع آبی کشورهم چندان به سامان نیست به طوریکه طبق آمار وزارت نیرو از ابتدای سال آبی جاری حجم آب ورودي به مخازن سدهای کشور به هشت میلیارد و ۶۳۰ میلیون مترمکعب رسیده این درحالی است که میزان ورودی سدها در مدت مشابه سال آبی گذشته ۱۰ ميليارد و ۶۴۰ ميليون مترمکعب اعلام شده است با مقایسه ی این  آمار می توان نتیجه گرفت که حجم آب ورودی به مخازن سدهای کشور ۱۹ درصد کاهش یافته است.
 
حجم بارش‌های کشور هم از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به ۱۱۷ میلی‌متر رسیده که این میزان درمقایسه با میزان بارش‌های مدت مشابه سال آبی گذشته ۱۰ درصد و درمقایسه با متوسط درازمدت ۱۹ درصد کاهش نشان می‌دهد و همه اینها در پایان یک نتیجه دارد و آن اینکه شرایط آبی کشور چندان مناسب نیست .
 
اما بحث آب های بدون در آمد و هدر رفت آب در شبکه نیز از دیگر مسایلی است که در کنار بحران آب عنوان می شود.
 
طبق آمار طول شبکه آب شهری کشور بیش از ۱۵۰ هزار کیلومتر است و حدود ۴۰ درصد از شبکه توزیع آب شهری کشور فرسوده و بخش عمده هدر رفت آب از همین شبکه فرسوده است.
 
طبق اعلام مرکز پژوهش های مجلس در حال حاضر تلفات آب کشور برابر ۲۵ درصد(معادل ۱۴۱۰ میلیون متر مکعب در سال) است که حدود ۱۳.۴ درصد(معادل ۷۵۶ میلیون متر مکعب در سال) آن مربوط به هدررفت واقعی(نشت و فرار فیزیکی از شبکه توزیع) و ۱۱.۶ درصد آن نیز مربوط به هدررفت غیرفیزیکی است.
 
جانباز مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور نیزدر این خصوص اعلام کرده بود که ۲۴ درصد آب شرب مصرفی کشور درآمدزا نیست و سالانه مقدار زیادی از آب شرب کشور که با هزینه‌های زیادی تأمین می‌شود، هدر می‌رود.
 
گفتنی است ارزش ریالی کل آب به هدررفته بصورت سالیانه بیش از ۵۳۱۳ میلیارد ریال است که رقم بسیار تامل برانگیزی است.
 
اما با نگاهی به وضعیت ۳۵ شرکت آب و فاضلاب کشورنیز می توان نتیجه گرفت که ۱۴  شرکت دارای مشکل بسیار جدی هستند وشرکت های آب و فاضلاب استان های خوزستان، تهران و البرز به ترتیب با مقادیر ۱۲٫۳، ۱۲٫۱ و ۹٫۲ درصد، دارای بدترین وضعیت و شرکتهای آب و فاضلاب استان‌های یزد و آذربایجان شرقی با مقادیر ۲٫۶ و ۲٫۹ درصد بطور نسبی از وضعیت بهتری از منظر هدررفت آب شهری برخوردار هستند.
 
بر اساس آمار ریالی آب و فاضلاب استانهای خوزستان و تهران به ترتیب مقادیر ۱۳۷۸٫۱ و ۴۸۸ میلیارد ریال در سال در اثر بالا بودن آب به هدررفته خسارت مالی  را موجب می شوند ونکته قابل تامل دیگر این است که ارزش ریالی آب هدررفته شرکت آب و فاضلاب تهران، تقریبا برابر ۲۵ درصد کل ارزش ریالی آب به هدررفته در کل کشور است.
 
محدودیت منابع آب، خشکسالی ، مصرف بیش از اندزه از یک طرف و نیاز به هر گونه توسعه و آمایش سرزمین و همچنین موضوع امنیت پایدار حساسیت موضوع آب را مضاعف می کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران


93/12/9 - 22:18 - 2015-2-28 22:18:59





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن