واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
به مناسبت ولادت حضرت زینب علیها السلام؛
بانوی فضیلتها
حضرت زینب علیها السلام امانتدار الهی بود و به مقام «امینة الله» رسیده بود. آری او در سایه عبادت و بندگی به این مقام رسید.
به گزارش سرویس دینی جام نیوز، حضرت زینب - سلام الله علیها - در پنجم ماه جمادى الاولى سال پنجم و یا ششم هجرى یعنى دو یا سه سال پس از ولادت برادر بزرگوارش امام حسین علیه السلام - در شهر مدینه دیده به جهان گشود، او سومین ثمره ى پیوند فرخنده ى امام على علیه السلام و حضرت فاطمه علیها السلام بود.
فضایل و مناقب زینب كبرى سلام الله علیها داراى فضایل و مناقب بسیارى بود، برخى از القاب آن حضرت خود گویاى فضیلتهاى بى شمار آن بانوى بزرگوار است. تا آنجا كه یكى از بزرگان در این باره مى گوید: فضائل و برترى هاى او و خصلت هاى جلالت قدر و علم و عمل و عصمت و عفت و نورانیت و روشنایى و شرف و زیبایى اش همچون مادرش زهرا علیها السلام است.
مقام علمى یكى از فضایل و خصایص حضرت زینب (سلام الله علیها) مقام علمى اوست، او زنى دانشمند، سخنور، فصیح و بلیغ بود و نایب خاص امام حسین علیه السلام در بیان حلال و حرام الهى بود و روایت است كه در اسارت هنگامى كه امام سجاد علیه السلام بیمار بودند مردم در حلال و حرام به زینب (سلام الله علیها) مراجعه مى كردند و او هم پاسخ آنان را مى داد. از این سخن امام سجاد علیه السلام كه در خطاب به عقیله ى بنى هاشم مى فرماید: «عمه جان تو بحمد الله عالمه اى هستى بدون این كه معلم داشته باشى و تو فهمیده اى هستى بى آن كه كسى مطالب را به تو یاد داده باشد» . پى مى بریم كه زینب كبرى (سلام الله علیها) علم و دانش خود را از طریق دیدن استاد و معلم به دست نیاورده، بلكه از جانب خداى تعالى به آن حضرت اعطاء شده است.
پاسدار عفت و پاکدامنی عفّت و پاکدامنی، برازنده ترین زینت زنان، و گران قیمت ترین گوهر برای آنان، و اصلی و اساسی ترین صفات بانوان است که تمام کمالات و پیشرفتهای زنان در پرتو آن معنی می یابد، و موجب پیشرفت و شایستگی می شود، و اگر زنی از عفّت و پاکدامنی عاری گشت هرچند از جهات علمی و مدیریتی، ورزشی و قهرمانی و... در اوج باشد جز زیان و ضرر به کمالات انسانی و جامعه بشری چیزی در پی نخواهد داشت. زینب (سلام الله علیها) درس عفت را به خوبی در مکتب پدر آموخت آن جا که فرمود: «مجاهد در راه خدا، اجرش بیشتر از کسی نیست که قدرت دارد امّا عفّت می ورزد، نزدیک است که انسان عفیف فرشته ای از فرشتگان باشد.» زینب کبری (سلام الله علیها) عفت خویش را حتی در سخت ترین شرایط به نمایش گذاشت او در دوران اسارت و در حرکت از کربلا تا شام سخت بر عفت خویش پای می فشرد و مورخین نوشته اند: «وهی تستر وجه ها بکفّها لانّ قناعها قد اخذ منها؛ او صورت خود را با دستش می پوشاند چون روسریش از او گرفته شده بود.»
موثقه و صدیقه و امینه حضرت زینب علیهاالسلام مورد اطمینان همه، خصوصا حضرت سید الشهدا و امام سجاد علیهماالسلام بود. لذا هر وقت امام سجاد علیه السلام به بیان اخبار و احادیث می پرداخت و می خواست در ذهن مردم جای بگیرد، آن را به عمه اش مستند می کرد. ابن عباس نیز همین طور به زینب علیهاالسلام استناد می کرد با این که خود مقام والایی داشت ـ می گفت: «حدثتنا عقیلتنا.» از طرف دیگر حضرت، جزو صدیقین به شمار می رفت مقامی که اشخاص محدودی بدان دست یافته اند. و پیامبران بدان مقام فخر می کردند «انه کان صدیقا نبیّا» ابراهیم صدیق پیامبر بود. والاترین مقام صدیقین متعلق به امیرمومنان علی علیه السلام است و در زنان سابقه این مقام به حضرت مریم و در امت پیامبر صلی الله علیه وآله به فاطمه ی زهرا علیها السلام و آن گاه به حضرت زینب علیها السلام اختصاص دارد. لذا چون مادرش فاطمه ی زهرا علیها السلام به صدیقه ی کبری مشهور بود، به وی صدیقه ی صغری می گفتند. همچنین حضرت زینب علیها السلام امانتدار الهی بود و به مقام «امینة الله» رسیده بود. آری او در سایه عبادت و بندگی به این مقام رسید. حوزه
۰۴/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۷:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]