تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):شيطان به سپاهيانش مى گويد: ميان مردم حسد و تجاوزگرى بياندازيد چون اين دو، نزد خدا بر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835736623




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- بزنگاه گفت وگوهای هسته یی در بوته تحلیل


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی روزنامه های ایران/ دوشنبه 4 اسفند 1393 بزنگاه گفت وگوهای هسته یی در بوته تحلیل تهران-ایرنا-روزنامه های امروز نیز موضوع اصلی خبرها و یادداشت های خود را به گفت و گوهای هسته یی اختصاص دادند. حضور چهره های تازه در گفت و گوها، حمایت رییس جمهوری از تیم مذاکره کننده و گمانه زنی درباره سرنوشت این گفت و گوها محورهای اصلی مطالب روزنامه ها در این ارتباط بود.


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز دوشنبه 4 اسفند 1393 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

*** تحلیل مسیر گفت و گوها در بزنگاه هسته یی
آغاز نشست های هسته یی ایران و 1+5 در شهر ژنو و پیش بینی مثبت از روند گفت و گوها، حمایت «حسن روحانی» رییس جمهوری از تیم مذاکره کننده ی هسته یی ایران و همچنین اظهارنظر برخی مقام های ایران و آمریکا، سه محور عمده ی گزارش ها و یادداشت های امروز روزنامه ها بود که نشان از ورود مسیر گفت و گوها به مرحله ی حساس و به تعبیر روزنامه ها «بزنگاه هسته یی» دارد.
دسته ی اول روزنامه ها با خوشبینی به روند مذاکرات، رسیدن به توافق را پیش بینی کرده و آن را لازم و ضروری عنوان کردند.
روزنامه ی «آرمان» در یادداشت «رسیدن به توافق دور نیست» می نویسد: پرونده هسته ای ایران در روند مهندسی معکوس قرارگرفته است. اگرچه فرآیند این مهندسی معکوس با چالش های فراوانی روبرو بوده است و کاسبان تحریم و ناخیرخواهان آن در جغرافیاهای گوناگون به ویژه در دو کشور اصلی واکنشگر یعنی ایران و آمریکا عزم خود را در مقاطعی چنان جزم کرده اند تا فرایند دیپلماسی را با چالش های جدی ای روبرو سازند اما آنچه در مجموع و برآیند این حرکت می توان دید تلاشهای قابل قبولی برای بازگرداندن پرونده هسته ای از محیط های گفتمانی امنیتی- نظامی به سیاسی- امنیتی و سپس سیاسی و بعد از آن فنی- سیاسی بوده است.
به تحلیل آرمان، می توانیم بگوییم گام بسیار مثبتی برای بازگرداندن پرونده هسته ای از یک سیر تکامل منفی به یک مسیر تکامل مثبت در جهت حل و فصل برداشته شده است و اخبار و قرائن موجود نشان می دهد که امروز دیگر پرونده هسته ای ایران یک پرونده سیاسی- امنیتی نیست و اگرچه روزگاری به دلیل ارسال پرونده هسته ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد شیبی در جهت حرکت به سمت و سوی امنیتی- نظامی طی کرد هم اکنون بسیار عالمانه سمت و سوی حرکت معکوس به یک ماهیت فنی را تجربه می کند. از این روست که شاهد گزارشهای مثبت آژانس بین المللی انرژی اتمی و جهت گیری های مثبت سیاسی در جهت حل و فصل پرونده هسته ای هستیم. اگرچه رهبر معظم انقلاب به درستی بر یک مرحله ای بودن توافق نهایی تکیه دارند اما مذاکرات چندمرحله ای برای رسیدن به توافق نهایی در حال استمرار است. از سوی دیگر درعین تأکید ایشان بر یک مرحله ای کردن توافق نهایی، حمایت از دیپلماسی هسته ای در ادبیات ایشان آشکارتر شده و در همین حال ما شاهد امیدواری بیشتر ایشان نسبت به دیپلماسی هسته ای هستیم.
آرمان معتقد است، اگر عقلانیت سیاسی را از خرد سیاسی جدا کنیم و خرد سیاسی را سقف عقلانیت سیاسی بدانیم ایران و آمریکا این موضوع را در جهت اهداف ملی تعریف شده شان خواهند دید که در چارچوب بازی در رسیدن به یک توافق پیش روند و هرکدام در دایره احترام متقابل، دیگری را محترم بشمارد. اگر این گام ها در این شش هفته باقی مانده بسیار صادقانه و در این حال بسیط و با سرعت پیش رود رسیدن به یک توافق هسته ای دور از دسترس نخواهد بود.
روزنامه ی «ابتکار» هم در سرمقاله ی امروز خود از انتظارها برای توافق نهایی سخن می گوید.
به نوشته ی ابتکار، توافق نهایی منتظر «اراده و تصمیم سیاسی» اتاق فرمان مذاکرات است. در این چند وقت اخیر محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان بارها طی سخنان مختلف بر این موضوع تاکید کرده است که به شرایطی در مذاکرات رسیده ایم که بحث های هسته ای نیاز به تصمیم گیری جدی در سطح عالی کشور دارد. پیش از این نیز ظریف در دیدار با وزیر خارجه چین گفته بود که اطمینان داریم با وجود اراده سیاسی زمینه برای رسیدن به یک راه حل جامع در آینده نزدیک فراهم است.
این روزنامه در پایان نوشت: ای کاش سیاست مداران به جای آینده سیاسی خود لحظه ای به ضرورت حل این پرونده بیاندیشند و گام های مثبت بیشتری برای حل آن بردارند، خواه این سیاست مدار دموکراتی چون اوباما باشد یا اعتدال گرایی چون حسن روحانی. از طرف دیگر این اظهارات اهمیت دستیابی به توافق را نمایان می کند و نشان می دهد که عدم دستیابی به آن برای همه نگران کننده است. چرا که امروز برای همگان روشن است که نه تنها منطقه خاورمیانه بلکه جهان نیازمند توافق هسته ای است. ... هرچند ممکن است عده ای به خاطر منافع حزبی و جناحی خود آرزوی دیگری کنند اما مصالح عمومی چیزی دیگری را اقتضا می کند. با این حال امید است که اتاق فرمان ها هرچه زودتر اراده سیاسی را در جهت خواست ملت ها که چیزی جز صلح و آرامش نیست به کار گیرند.
روزنامه ی «شرق» نیز در گفت و گو با «ابراهیم اصغرزاده» فعال سیاسی از لزوم پایان یافتن تحریم ها سخن گفت. به گفته ی اصغرزاده، ما با پشتوانه غرب بهتر می توانیم با روس ها مذاکره کنیم تا با شراکت روسیه بخواهیم وارد مذاکره با غرب شویم.
حمایت رییس جمهوری از تیم مذاکره کننده ی هسته یی ایران نیز از دیگر محورهای برجسته شده از سوی روزنامه ها در موضوع هسته یی بود.
روزنامه ی «ایران» از «تأکید روحانی همزمان با مذاکرات هسته ای ژنو» در این زمینه سخن گفت و نوشت: روحانی در همایش اقتصاد مقاومتی اعلام کرد که موفقیت های دولت در سایه حضور مردم و حمایت های رهبر معظم انقلاب بوده است در همه نظرسنجی ها 80 درصد مردم از مذاکرات حمایت کرده اند این دولت، دولت آشتی است و می خواهد جناح ها و افکار را به هم نزدیک کند. رئیس جمهوری از مذاکره کنندگان هسته ای ایران به عنوان «سربازان خط مقدم دیپلماسی» یاد کرد. بنا بر اظهارات وی، در زمینه هسته ای و در همه نظرسنجی ها 80 درصد مردم از مذاکرات حمایت کردند. دولت در مسیری حرکت می کند که اکثریت قاطع مردم از آن حمایت می کند و این مسأله در همه ابعاد برای ما اهمیت بسزایی دارد.
«بزنگاه مذاکره هسته ای» نیز عنوان گزارش دیگر ایران از مسیر گفت و گوهای هسته یی بود. بر اساس این گزارش، بعد از موضع گیری اخیر ظریف که در پیغامی به کشورهای طرف مذاکره، پیامد ناکامی احتمالی مذاکرات را متوجه آنها دانست، وزیر خارجه امریکا هم تأکید کرد که اگر ایران شرایط را نپذیرد، واشنگتن آماده ترک میز مذاکره است. فضای مذاکره، هنوز از شوک خبری ناشی از حضور رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به همراه دستیار ویژه روحانی و نیز وزیر انرژی امریکا، خارج نشده است. حضور همزمانی که گمانه نزدیک شدن به زمان توافق را افزایش داده است. مقام های امریکایی اعزام ارنست مونیز به ژنو را پاسخی به مشارکت صالحی در مذاکرات اعلام کرده اند. برخلاف امریکایی ها که تمایل چندانی نشان نمی دهند تا درباره اهداف سفر وزیر انرژی خود توضیح بیشتری دهند، ظریف، شفاف تر به این رخداد بی سابقه پرداخته است.
روزنامه ی «قانون» هم در «مذاکره در ژنو، پشتیبانی از تهران» نوشت: مذاکرات رنگ دیگری به خود گرفته است. صالحی و فریدون در ژنو حاضر می شوند، روحانی، ولایتی و جان کری در ایران و آمریکا خط و نشان می کشند. ظریف هم در این میان به رایزنی های خود ادامه می دهد. همه خوب می دانند که هر لحظه احتمال پاره شدن ریسمان نیم بند گفت و گو ها وجود دارد. دو طرف طناب را به سمت خود می کشند تا پیروز میدان باشند ولی مراقب اند، کلاف پاره نشود.
به نوشته ی قانون، روحانی که همواره از تیم دیپلماسی خود تعریف و در برابر حمله ها خود را سپر دفاعی ظریف کرده است، باز هم از مذاکره کنندگان هسته ای ایران به عنوان «سربازان خط مقدم دیپلماسی» یاد کرد. به گفته ی روحانی، ترکیب جدید تیم مذاکره نشانه اراده قاطع ایران برای تعامل با دنیاست. وی اعلام کرد که، من از زحمات شبانه روزی سربازان خط مقدم دیپلماسی سپاسگزاری و تشکر می کنم، ملت ما در برابر این مجاهدان خط مقدم، هم حمایت و هم به بیانی تشکر می کنند. مذاکرات هسته ای در چارچوب منافع و عزت ملت ایران به پیش می رود و می بینید که در این چارچوب قدم به قدم در حال پیش رفتن هستیم. همیشه یک اقلیت اندکی داریم، نباید نگران باشیم؛ به هر حال در این کشور دموکراسی و آزادی است و نظرات بیان می شود. نظرات همه هم یکسان نیست؛ بنا هم نیست در کشور ما همه چیزی را با 100 در صد افکار اداره کنیم.
روزنامه ی «آفتاب یزد» نیز در تیتر نخست خود با اشاره به حمایت مردم و رییس جمهوری از روند مذاکرات، به «مسیر سینوسی مذاکرات» اشاره کرد. این روزنامه اظهارات روحانی را در گزارش خود بازنشر داد.
دسته ی سوم روزنامه ها نیز به اظهارات تازه ی «جان کری» وزیر امور خارجه ی آمریکا مبنی بر ترک میز مذاکره از سوی این کشور و پاسخ «علی اکبر ولایتی» رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام به اظهارات وی، پرداختند.
در همین زمینه روزنامه ی «اعتماد» در گزارش «پاسخ ولایتی به کری» نوشت: سخنان جان کری به نخستین سوژه سوال خبرنگاران از علی اکبر ولایتی، با نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان بدل شد. ولایتی در پاسخ به این پرسش بیان کرد که بدون تردید جمهوری اسلامی ایران اهل مذاکره است و از ابتدای طرح موضوع هسته ای آمادگی خود را اعلام کرده و هیچ گاه تا امروز از این موضوع امتناع نکرده است. اما این گونه نیست که امریکایی ها به گونه ای تصور و تبلیغ کنند که مذاکره کردن امتیازی است که به ایران داده باشد بلکه آنها به این موضوع احتیاج دارند که موضوع هسته ای ایران را در مذاکرات به جایی برسانند که مورد نظر آنان است.
روزنامه ی «جوان» نیز با اشاره به اظهارات ولایتی و کری در تیتری درشت، یادداشتی با عنوان «پایان انعطاف» منتشر کرد.
به نوشته ی جوان، مذاکرات هسته ای این روزها به نقطه حساسی رسیده است و به نظر می رسد به تدریج باید منتظر پایان ماه های جدال دیپلماتیک بین ایران و امریکا و همچنین شرکای اروپایی اش باشیم. اما آنطور که شواهد و قرائن نشان می دهد غرب در این وهله پایانی به شدت در تلاش است بیشترین امتیازات را با چانه زنی های ممتد خود از طرف ایرانی کسب کند و از سوی دیگر کمترین امتیاز را به هیئت ایرانی دهد. به غیر از فضای داخلی مذاکرات، در پیرامون نیز رسانه های خارجی جنگ روانی سنگینی علیه هیئت مذاکره کننده به راه انداخته اند که خوشبختانه با مواضع قاطع و دقیق مقام معظم رهبری حجم عمده ای از فشار روانی از بین رفته است.
نگارنده ی یادداشت جوان معتقد است: در چنین فضایی و در برهه ای که تقریباً ما به هدف اصلی خود در مذاکرات رسیده ایم باید بیش از گذشته روی قدرت خود و مسئله اراده مان تأکید ورزیم. دوران انعطاف به پایان رسیده است و ما به حد کافی برای روشن کردن رفتار منطقی ایران در مسئله هسته ای انعطاف به خرج داده ایم و امروز نوبت آن است که با اتکال بر توان داخلی عزم و اراده خود را برای نمایش قهرمانی ملت ایران به کار ببریم. واقع امر آن است که غرب محتاج مذاکره و توافق با تهران است اما «واقعیت نماها» درصدد هستند اینگونه القا کنند که اگر توافق با غرب به دست نیاید، کشور در یک بن بست قرار خواهد گرفت. اگر اراده طرف ایرانی جزم نباشد و تحت تأثیر این فضاسازی ها قرار گیرد، بدون شک ما نمی توانیم به یک توافق خوب دست یابیم اما اگر با عزم و اراده قهرمانی در این روزهای پایانی مذاکره کنیم، مطمئناً طرف مقابل مجبور خواهد شد امتیازات بیشتری به ما دهد و یک توافق خوب از منظر تهران رقم بخورد.
روزنامه ی «خراسان» نیز با اشاره به موضوع «خط و نشان کری و پاسخ قاطع ایران» در یادداشتی به تحلیل رفتار آمریکا و توانایی این کشور در ترک میز مذاکره پرداخت و نوشت: منطق مذاکراتی می گوید که ترک میز مذاکره وقتی اتفاق می افتد که همه راه ها به بن بست رسیده باشد و از این رو ترک میز به معنی به شکست کشاندن آن است. اکنون سوال این است که آمریکا چرا به این تهدید روی آورده و آیا این تهدید جدی است؟ و اصولا آیا اجرای این تهدید عملی است؟
به تحلیل خراسان، تهدید روز گذشته آمریکا را باید یک تاکتیک مذاکراتی دانست. از این تاکتیک سال گذشته نیز در جریان توافق ژنو توسط فرانسوی ها استفاده شد. تاکتیکی که در شرایط حساس استفاده می شود تا به وسیله آن امتیازهای اساسی از طرف مقابل بگیرند. براین اساس، این تهدید را باید در راستای چماق 2 ماه پیش کنگره دانست که باهدف تحت فشار قرار دادن ایران مطرح می شود. آمریکایی ها چند ماهی است که افکار عمومی را برای مقصر جلوه دادن ایران در شکست احتمالی مذاکرات آماده می کنند. براین اساس، تهدید روز گذشته را همچنین می توان چارچوبی برای بازی جدید رسانه ای علیه ایران و تیم هسته ای کشورمان تحلیل کرد.
روزنامه های «افکار» و «رسالت» نیز در تیتر نخست خود به پاسخ ولایتی در اظهارات کری اشاره کردند.

*** خانه تکانی در سیاست های اقتصادی
کاهش فشار مالیات بر تولید، عزم دولت برای دریافت مالیات از بدهکاران و اجماع روی سند اصلاحات اقتصادی در نخستین کنفرانس اقتصاد ایران، سه خبر مهم از تصمیم های تازه ی دولتمردان اقتصادی در سیاست های اقتصادی کشور بود که در لابلای مطالب اقتصادی امروز روزنامه ها منعکس شد.
روزنامه ی «تفاهم» با اعلام خبر کاهش فشار مالیات بر تولید، نوشت: وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر کافی بودن منابع مالی دولت برای پرداخت کلیه هزینه های جاری کشور تا پایان سال جاری، اعلام کرد که تا پایان سال، حتی منابع اضافه ای را برای تزریق به پروژه های عمرانی نیز در اختیار خواهیم داشت.
این روزنامه به نقل از «علی طیب نیا» وزر امور اقتصادی و دارایی کشور افزود: در حوزه وابستگی بودجه دولت به درآمدهای نفتی باید درآمد پایدار برای دولت ایجاد کنیم و بهترین نوع درآمد، درآمدهای مالیاتی است. بنابراین جهت گیری اصلی دولت و وزارت اقتصاد افزایش سهم درآمدهای مالیاتی است.
به گزارش تفاهم، وی از اصلاح قانون مالیات های مستقیم در مجلس خبر داد و تصریح کرد: اصلاح قانون مالیات های مستقیم در مجلس نهایی شده است، در واقع ماده 168 قانون مالیات های مکرر نهایی شده که در راستای آن، طرح جامع و ایجاد زیرساخت های اطلاعاتی لازم ایجاد خواهد شد که امیدواریم اصلاحیه آن به زودی برای اجرا ابلاغ شود.
دریافت مالیات از فراریان مالیاتی نیز تیتر نخست روزنامه ی «جهان اقتصاد» بود. به نوشته ی این روزنامه، پس از سقوط یکباره قیمت نفت و استمرار این کاهش، سرانجام دغدغه کاهش وابستگی بودجه به نفت در میان مسوولان کشور شکل جدی تری به خود گرفت، به طوری که بودجه سال 1394 به یکی از بودجه های شاخص در این زمینه مبدل شد. از سویی دیگر بسیاری از کارشناسان اعلام کردند جبران کسری ناشی از کاهش اتکا به درآمدهای نفتی در بودجه، بارمالیات در بودجه را افزایش خواهد داد که همین امر موجب بروز انتقادهای به این شیوه و اعلام هشدارهایی درباره بیشتر شدن مشکلات صنعتگران خواهد شد.
جهان اقتصاد با اشاره به اظهارات وزیر اقتصاد و دارایی کشور در خصوص اجرای طرح جامع مالیاتی در سازمان امور مالیاتی کشور، نوشت: به گفته ی فعالان اقتصادی، اگر از فشار مالیات برای تولیدکنندگان کاسته شود به نفع تولیدکنندگان خواهد بود اما 8 درصد مالیات بر ارزش افزوده و رد دفاتری که توسط حوزه های مالیاتی صورت می گیرد نیز از دیگر مشکلاتی است که برای تولیدکنندگان همچنان وجود خواهد داشت. باید میان تولیدکنندگانی که شفاف کار می کنند و خرید وفروش آن ها از طریق گزارشات فصلی و ماده 169 مشخص می شود با دلالانی که خرید و فروش می کنند و مالیاتی پرداخت نمی کنند تفاوت قائل شد، باید به تولیدکنندگان واقعی که مالیات پرداخت می کنند بها داد و به دنبال متخلفین باشیم. با شرکت های که شفاف هستند و مالیات پرداخت می کنند باید بر مبنای اعتماد عمل کرد و سازمان امور مالیاتی نباید به دنبال کوچکترین ایرادها در دفاتر شرکت ها باشد و اگر خریدار یا فروشنده در مقطع ثبت دفاتر اشتباهی کوچک انجام داده دفاتر را به بند 3 واگذار کند این امر نه تنها از فشار مالیات کم نخواهد کرد بلکه روز به روز تولید کشور را ضعیفتر و ممکن است تا مرز نابودی پیش ببرد.
اجماع روی سند اصلاحات اقتصادی نیز تیتر برگزیده ی روزنامه ی «دنیای اقتصاد» از تازه ترین تصمیم های اقتصادی دولت یازدهم بود.
به نوشته ی این روزنامه، جمع بندی نخستین کنفرانس اقتصاد ایران منتشر شد. این جمع بندی براساس نشست های تخصصی 9 گانه در محورهای «رشد اقتصادی»، «کاهش تورم و مدیریت اقتصاد کلان»، «توسعه نظام مالی»، «نفت و انرژی»، «اشتغال و بیکاری»، «صندق توسعه ملی»، « اقتصاد مقاومتی و نظام حکمرانی»، «بهبود فضای کسب و کار» و «هدفمندی یارانه ها» ارائه شده است. در این گزارش اشاره شده هدف اصلی کنفرانس، ارائه تصویری شفاف از مسائل و چالش های فعلی و میان مدت اقتصاد در پایان دهه 90 و همچنین طراحی سیاست های کلان کوتاه مدت و میان مدت برای مجموعه اجرایی کشور بوده است. این گزارش جامعیت و انسجام تحلیل ها و نتایج را دو مولفه ضروری برای دستیابی به اهداف در طراحی نشست های کنفرانس بیان کرده است.
دنیای اقتصاد افزود: این گزارش شامل گزارش کمیته علمی کنفرانس اقتصاد ایران بوده و برای رعایت اختصار، از انعکاس جزئیات و مباحث کم اهمیت کاسته است. کنفرانس اقتصاد ایران در روزهای 14 و 15 دی ماه سال جاری با حضور دو هزار نفر از صاحب نظران، محققان و مسوولان برگزار شد. یکی از ویژگی های مهم جمع بندی حاضر این است که تمام مشکلات گذشته و چالش های پیش روی اقتصاد ایران در نظر گرفته شده است و از نظر جامعیت مطالب در سطح مطلوبی قرار دارد. ویژگی دوم این سند را می توان مهر تایید 21 اقتصاددان برجسته کشور دانست که اعتبار آن را تایید می کند.

*** اعلام جزییات فروش سربازی
نزدیک به 2 ماه از خبر مربوط به فروش سربازی و اعلام شرایط آن می گذرد و این در حالی بود که افزون بر نامشخص بودن قیمت فروش، ابهام های مختلفی برای مشمولان این طرح وجود داشت. اما دیروز مجلس قیمت های فروش سربازی را تصویب کرد ، تا مشمولان غایبی که در انتظار تصویب این قانون بودند، نفس راحتی بکشند.
روزنامه ی «جام جم» برای برطرف ساختن ابهام ها در این زمینه، به گفت و گو با سردار «موسی کمالی»، جانشین اداره ی منابع انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، نشست.
به گفته ی کمالی، ستاد کل نیروهای مسلح دستورالعمل های لازم را آماده می کند تا پس از تائید شورای نگهبان آنها را ابلاغ کند. دولت در این رابطه آیین نامه پیش بینی نکرده، به همین دلیل نیروی مسلح دستورالعمل ها را آماده کرده است. سردار کمالی متعقد است ستاد کل نیروهای مسلح بین بد و بدتر، بد را انتخاب کرده تا به این شکل بتوان تکلیف نظام وظیفه تعدادی از مشمولان غایب را مشخص کرد، وی اظهار می کند: تعدادی از مشمولان غایب در خارج از کشور هستند و ابزار لازم نیز برای برخورد با آنها وجود ندارد، به همین دلیل مشکلاتی برای این افراد و خانواده آنها ایجاد شده علاوه بر این سن سربازی نیز در کشورمان تا 50 سالگی در نظر گرفته شده، بنابراین تعدادی از مشمولان نیز خود به خود بعد از این که به این سن رسیدند از شمول قانون خدمت وظیفه عمومی خارج می شوند.
به نوشته ی جام جم، مبالغ در نظر گرفته شده با جریمه هایی که مدتی قبل اعلام شد، تغییری نکرده است، بنابراین مشمولان زیر دیپلم ده میلیون تومان، دیپلم 15 میلیون، فوق دیپلم 20 میلیون، لیسانس 25 میلیون، فوق لیسانس 30 میـلیـون، دکـترای غیرپزشکی 35 میلیون، دکترای پزشکی 40 میلیون و پزشکان متخصص و بالاتر باید دست کم 50 میلیون تومان جریمه پرداخت کنند. این در حالی است که علاوه بر مدرک تحصیلی، مدت غیبت و متاهل و دارای فرزند بودن مشمولان نیز بر میزان جریمه ها تاثیرگذار است.
روزنامه ی «تعادل» نیز در یادداشتی با اشاره به مصوبه ی دیروز مجلس به «پیشنهاد حذف محرومیت های غایبان سربازی» از سوی یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی پرداخت.
نگارنده ی این یادداشت بیان کرد: در جلسه روز گذشته درباره بخش درآمدی خرید خدمت غایبان سربازی بحث و بررسی شد و باتوجه به اینکه بند «ط» تبصره 16 ماده واحده این لایحه شامل دو بخش درآمدی و هزینه یی است، بخش دوم در جلسه هفته آینده مطرح می شود و همچنین بررسی جزییات و اعمال تغییرات احتمالی در آن به این جلسه موکول شد تا رای گیری نهایی انجام شود. بنابراین سایر جزییات لایحه ازجمله محرومیت های خاص برای غایبان در بخش هزینه یی این قانون بررسی می شود و قطعا پیشنهاد خواهیم داد تا بخشی از این محرومیت ها برطرف شود. از سوی دیگر پیشنهاد تقسیط جریمه نقدی برای خرید خدمت سربازی نیز مطرح شد که نمایندگان با آن مخالفت کردند و حالا متقاضیان باید از همین فرصتی که ایجاد شده است، استفاده کنند و درصورت تمایل نام نویسی خود را انجام دهند تا پس از نهایی شدن جزییات، مراحل بعدی کار انجام شود. حالا با تصویب این کلیات، سایر مراحل قانونی طی می شود تا پس از تایید نهایی شورای نگهبان قانون اساسی، از اول فروردین سال آینده، این قانون اجرایی شود.

*** تنهایی قربانیان اسیدپاشی با زخم های بی مرهم
زخم های قربانیان اسیدپاشی در ایران به دلایل زیادی مانند ناتوانی مالی، خلاءهای قانونی، افسردگی های شدید، نبود حمایت اجتماعی و ... بی مرهم می ماند. روزنامه ی «شهروند» در گزارش ویژه ی امروز خود زندگی قربانیان اسیدپاشی را در گفت و گو با کارشناسان بررسی کرده است.
به گزارش شهروند، مرگ نیست، اگرچه زندگی را می کشد. فقط به جراحت یک عضو ختم نمی شود و حتی کم توانی یک عضو خانواده. آن که یک ظرف از اسید را دستش می گیرد و دیگری را هدف قرار می دهد، چند خانواده و یک جامعه را زخمی می کند. خشمی که معلوم نیست از چه کسی به دل گرفته که این چنین ویران کننده می تواند بیشتر از شلیک سربازی در جنگی، رنج به بار آورد. زخم های ماندنی و رنج های نادیدنی که سال ها پس از آن که ما فراموش شان می کنیم، همچنان هستند و می سوزانند. اما جایی باید باشد که دست آنها را بگیرد تا قدم هایی را برای دوباره بازگشتن به زندگی بردارند. جایی که انگیزه شان باشد برای پیگیری و کم کردن مشکلات. صحبت از یک سازمان، موسسه یا هر ارگان دیگری است که آنها را دور هم جمع و توانمندشان کند و کمی از سختی زندگی شان بکاهد.
به نوشته ی این روزنامه، در روانپزشکی قربانیان اسیدپاشی در گروه مبتلایان به اختلال PTSD قرار می گیرند. «حامد محمدی کنگرانی» روانپزشک درباره این قربانیان به «شهروند» می گوید: «افرادی که دچار اسیدپاشی می شوند در مواجهه با PTSD هستند که در آن فرد دچار موقعیتی شبیه مرگ می شود و به نوعی از هم پاشیدن خود را می بیند. چون این مسأله عوارضی همچون از بین رفتن زیبایی صورت و از دست دادن چشم ها را دارد و نوع زندگی فرد و اهداف او را تغییر می دهد. خود این اختلال علایم مختلفی مانند افسردگی، بی خوابی، پرخاشگری، تجسم مداوم آن صحنه و دیدن خواب آن حادثه و تجربه مجدد آن دارد. در مورد اسیدپاشی، درمان اصلی این اختلال که پیشگیری است غیرممکن است. این اتفاق برای فرد افتاده و در آن حالت شاید مهم ترین چیز این است که چشم و صورت او را نجات دهند. او تا مدت ها تحت عمل های مختلف است. در این زمان صحبت کردن و حمایت خیلی جواب نمی دهد برای این که شرایط بغرنج است و اطرافیان هم خیلی به هم ریخته اند. ما در شرایطی به مسائل روحی و روانی این بیماران می رسیم که عمل جراحی انجام شده و مدتی از آن حادثه گذشته است».
شهروند در پایان افزود: مسأله کمک برای بازگرداندن انسان ها به زندگی است. برای این که اگر در شهرشان امکانات درمانی ندارند و مجبورند به تهران سفر کنند آواره مسافرخانه های درجه چند نشوند و سقفی داشته باشند. جایی که بتواند با کشورهای دیگر درگیر این مشکل تبادل تجربه کند. کسی دنبال کارهای حقوقی شان را بگیرد و کسی به هزینه درمان هایشان کمک کند. مسأله کمک برای این است که آنها روز هایشان را نکشند.
* گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم** 9283**2054



04/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن