تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835960760




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صرع پنهان در خرافات


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صرع پنهان در خرافات روزنامه خراسان شمالی در شماره روز شنبه، پانزدهم آذرماه خود به سراغ بیماری صرع رفته و در گزارشی به فقر آگاهی جامعه در خصوص این عارضه پرداخته است.


در گزارشی که از سوی گروه اجتماعی این نشریه استانی تهیه شده، آمده است: تشنج های مداوم و بدون علت و اختلالات حرکتی تکرار شونده کودک، مادر را گیج و سردرگم کرده است، به توصیه اطرافیان، از درمان های سنتی و گوناگون مادربزرگ ها استفاده کرده اما راه به جایی نبرده است.

در روزهای بعد حال کودک وخیم تر می شود و تشنج ها همراه با سفیدی چشم و خارج شدن کف از دهانش همراه است، باز هم صبر پیشه می کند . بالاخره بعد از گذشت ماه ها به پزشک مراجعه می کند و متوجه بیماری فرزندش می شود.

اینک سال هاست که فرزندش، صرع مقاوم به درمان را با خود به همراه دارد و او هر بار که تشنج به سراغ فرزندش می آید متوجه اشتباه دیرین و تاخیر در درمان کودکش می شود و از آن رنج می برد.پیشگیری و شناخت اولیه این بیماری نتایج مثبتی در درمان آن دارد زیرا بیماری 75 درصد از مبتلایان با دارو کنترل و صرع 50 درصد از آن ها با دارو به شکل کامل درمان می شود.


نبود مراکز حامی
یکی از مبتلایان به صرع در این باره می گوید: اطلاعات کافی درباره این بیماری وجود ندارد و عامل مهمی در رشد و پیشرفت بیماری محسوب می شود.وی که نامش را نمی گوید، می افزاید: والدینم در کودکی به دلیل مشکلات فرهنگی از مراجعه به پزشک خودداری کردند که این امر موجب شد بیماری ام پیشرفت کند و در برابر درمان مقاوم شود.این بیمار ادامه می دهد: در هفته چندین بار دچار تشنج شدید می شوم که موجب فراموشی مقطعی و پاک شدن حافظه ام می شود و این امر مشکلاتی را برایم ایجاد کرده است.

وی عنوان می کند: نبود مرکز مشخص حمایت کننده ای برای درمان و کمبود امکانات، بیماران مبتلا به صرع را گرفتار مشکلات بسیاری کرده است.وی با بیان این که هزینه درمان این بیماری بالاتر از توان مالی بسیاری از خانواده هاست، بیان می کند: بسیاری از داروهای مورد نیاز این بیماری از پوشش بیمه خارج و بسیار گران است و هیچ نهاد حمایتی نیز در استان برای کمک به بیماران وجود ندارد.


نبود امکانات و تشخیص دیرهنگام
یکی از مادران که کودک خردسالش به صرع مبتلاست، نیز در این باره می گوید: علت ابتلای فرزندم به صرع عوامل محیطی و خوردن ضربه به سر او بود.

«رمضانی» می افزاید: کودکم هیچ گونه علامت بارز و مشخصی را که نمایانگر صرع باشد، نداشت و مراجعه به پزشک نیز در تشخیص اولیه بیماری مفید نبود.وی که علت تشخیص دیر هنگام را نبود امکانات می داند بیان می کند: وجود دستگاه های مخصوص عکس برداری کمک بزرگی در تشخیص به موقع و درمان صرع می کند اما به دلیل نبود چنین دستگاه هایی در استان بیماری فرزندم دیر تشخیص داده شد.


ابتلا به صرع در سنین مختلف
یک پزشک فوق تخصص مغز و اعصاب درباره این بیماری توضیح می دهد: صرع یک نوع اختلال در عملکرد مغز است که به دلایل مختلف اولیه و ثانویه ایجاد می شود.دکتر «حمیده مصطفایی» می افزاید: دلایل دسته اولیه خود به خود ایجاد می شود و دلیل خاصی برای آن یافت نمی شود و دسته دوم به دلیل ابتلا به انواع بیماری های مختلف دوران جنینی، عفونت های مغزی، بیماری های متابولیک، ضربه، سکته و تومورهای مغزی ایجاد می شود که اختلال در عملکرد مغز و تشنج را به همراه دارد.

مدیر عامل انجمن صرع ایران با بیان این که تشنج های ایجاد شده به دلیل صرع متفاوت هستند، ادامه می دهد: تشنج شدید دو طرفه که فرد روی زمین می افتد، دهانش قفل و کف از دهان او خارج می شود از مشخص و شناخته شده ترین نوع تشنج در صرع است.

وی خاطرنشان می کند: از علایم دیگر صرع می توان به مات و خیره شدن، مکیدن لب ها، حرکات تکراری در یک قسمت از بدن و احساسات خاص در یک نقطه از بدن اشاره کرد.

وی با بیان این که علت ابتلا به صرع در سنین مختلف متفاوت است، عنوان می کند: در کودکان ابتلا به صرع بیشتر به دلیل بیماری های جنینی، نوزادی، کودکی و بیماری های متابولیک و عفونت است و در بزرگسالی ضربه های مغزی و در افراد مسن نیز سکته و تومور مغزی بیشترین دلیل ابتلا به شمار می رود.وی با اشاره به این که عامل هر تشنجی صرع نیست، اظهارمی دارد: تشنج های تکرار شونده و بدون علت ناشی از صرع است.دکتر «حمیده مصطفایی» تصریح می کند: این بیماری با سطح فرهنگی جامعه رابطه ای مستقیم دارد به شکلی که در افراد با سطح اجتماعی و اقتصادی پایین تر، شایع تر است و این به دلیل کم توجهی به مراقبت های دوران بارداری و جلوگیری از آسیب کمتر است.


مشکلات فرهنگی دلیل نبود آمار دقیق
مدیرعامل انجمن صرع ایران با بیان این که آمار جهانی این بیماری یک درصد جمعیت جهان است، می گوید: به احتمال زیاد آمار ابتلا به صرع در ایران به دلیل آمار بالای تصادفات، ایمنی کم در محیط کار و مشکلات ژنتیکی حاصل از ازدواج های فامیلی بالاتر از آمار جهانی است.وی ادامه می دهد: مشکلات فرهنگی موجود در جامعه موجب شده است تا آمار دقیقی در ایران وجود نداشته باشد چون درصد بالایی از مبتلایان، بیماری خود را پنهان می کنند که این امر علاوه بر قرار نگرفتن در مسیر درست تشخیص و درمان، به دست آوردن آمار دقیق را نیز با مشکل مواجه کرده است.

وی بیان می کند: بیماری 75 درصد از مبتلایان با درمان دارویی کنترل می شود و 25 درصد از افراد مقاوم به درمان هستند که تعدادی از آن ها با درمان های تکمیلی و جراحی قابل درمان هستند.وی عنوان می کند: بار اجتماعی ایجاد شده به دلیل شیوع بالای بیماری صرع نیازمند همت جمعی است تا با افزایش آگاهی جامعه، خرافات و اعتقادات غلط موجود تغییر پیدا کند. ک/1
626


15/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن