واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
توسعه اشتغال با حرکت در مسیر آموزش مهارتهای فنی و حرفهای
بیکاری یکی از مشکلات مهم اقتصادی کشور و استان است که به نظر میرسد برای تحقق آن نیازمند توجه به آموزشهای مهارتی باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، شاید به جرأت بتوان مدعی بود امروز در استان و شهر زنجان مهمترین مشکل خانوادهها و جوانان بیکاری است. در خصوص بیکاری جوانان نظرات متفاوتی توسط مسئولان و مردم شنیده میشود. مسئولان دلیل عمده بیکاری جوانان را نداشتن مهارتهای لازم برای ورود به بازار کار میدانند. برخی از مشکلات موجود در بخش اشتغال و نرخ بیکاری در استان زنجان حساسیتهای مسئولان را بر انگیخته است. این حساسیت به نظر میرسد با توجه به تحرکات مسئولان استانی در راستای توسعه آموزشهای مهارتی باشد. برای ایجاد اشتغال در استان زنجان مسیر افزایش مهارتهای فنیوحرفهای در دستور کار قرار گرفته است و باید گفت زنجان در مسیر آموزشهای مهارتی برای ایجاد اشتغال قرار گرفته و بررسی موفقیت این راهبرد در افزایش اشتغال و کاهش نرخ بیکاری نیازمند بررسی جامع در مجال مناسبی است. اما توجه به اهمیت آموزش در اشتغالزایی و اهمیت آموزشهای فنی وحرفهای لازم به نظر میرسد. نظام آموزش عالی کشور به عنوان یکی از دو قطب تعلیم و تربیت در جمهوری اسلامی ایران مسئولیت تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد مورد نیاز جامعه را در سطوح و رشتههای مختلف بر عهده دارد. بر اساس بررسیهای به عمل آمده در زمینه چگونگی عملکرد نظام اموزشی عالی میتوان گفت که بنا به دلایل مختلف دستیابی به هدف فوق در سطح جامعه محقق نشده است. جذب دانش آموختگان دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور در بازار کار منوط به داشتن تواناییها و ویژگیهایی است که بخشی از آنها میبایست در طول دوران تحصیل در دانشگاه ایجاد شود. به نظر میرسد عدم تناسب بین فرایندها و مواد آموزشی رشتههای تحصیلی موجود در دانشگاهها با مهارتها و تواناییهای مورد نیاز بازار کار، مهمترین عامل موفق نبودن دانش آموختگان در کاریابی و اشتغال است. لازم به ذکر است، که علاوه بر این مورد، برخی از عوامل بیرونی که خارج از حوزه فعالیت وکنترل نظام آموزش عالی هستند بر اشتغال دانش آموختگان تاثیر بسزایی دارند.
* آموزش های مهارتی شدیدا گرفتار موازی کاری است معاون اشتغال اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی استان زنجان در مورد اهمیت آموزشهای مهارتی و ایجاد اشتغال به فارس گفت: آموزشهای مهارتی شدیدا گرفتار موازی کاری است. یکی از مشکلات مهم در آموزشهای مهارتی موازی کاری سازمان فنیوحرفهای و سایر مراکز آموزشی در این حوزه است. طیب جعفری با بیان اینکه نیازهای افراد فراگیر است، افزود: باید خلاءهای موجود در بخش نیاز اشتغال استان توسط مراکز آموزشی شناسایی و پیاده شود. وی در ادامه با بیان اینکه در این راستا پیش نویس طرحی آماده شد تا کمیتهای در این مورد تشکیل شود، افزود: کمیته مهارت آموزی با همکاری سازمان فنیوحرفهای و دستگاههای متولی آموزشهای مهارتی تشکیل شده است و در راستای احصای نیازهای مهارتی در بازار کار فعالیت میکند. این مسئول خاطر نشان کرد: عدم شناخت نیازها در بازار کار که متناسب با آن برنامه آموزش مهارتی ارائه شود وجود داشته که با فعالیت این کمیته این مشکل کاهش خواهد یافت. وی ضمن تاکید بر اینکه باید مشکل موازی کاری با فعالیت این کمیته موجب هم افزایی شود، یادآور شد: این کمیته با حضور مسئولان تشکیل جلسه داده و خروجی خود را به کار گروه اشتغال استان ارائه داده است. جعفری همچنین از رایزنی با استانهایی که نیازمند نیروی کار هستند خبر داد و تاکید کرد: اقداماتی برای اعزام نیروهای داوطلب به استانهای دارای نیاز نیروی مهارتی صورت گرفته و مکاتبات آن به نتایج خوبی رسیده است. این مسئول همچنین یکی از مشکلات اشتغال جوانان و دانش آموختگان را نبود مهارت برای کار دانست و تاکید کرد: بر اساس استاندارد کیفیت آموزشهای مهارتی مطلوب است و تنها باید به نیازهای موجود توجه داشت و متناسب با آن آموزش ارائه داد.
* افزایش کیفیت تولید وابسته به تربیت نیروی انسانی توانمند قاسم صیادی، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان زنجان در مورد توسعه آموزشهای فنیوحرفهای و ایجاد اشتغال به فارس اظهار داشت: سازمان آموزش فنی و حرفهای قصد دارد فاصله آموزش و اشتغال را به حداقل برساند. وی تاکید کرد: امروزه با توسعه مهارتهای فنی و حرفهای میتوانیم مهارت افراد جویای کار را افزایش دهیم و برای آنها ایجاد شغل کنیم. همچنین باید پیوند محکمی بین آموزش و اشتغال ایجاد شود. این مسئول بر ضرورت ایجاد پیوند بین آموزش و اشتغال اشاره کرد و گفت: باید تلاش شود سطح مشاغل خانگی توسعه یابد. مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان زنجان ادامه داد: امید است با شعار «هر خانه یک کارخانه» 50 درصد اشتغال کشورمان از این طریق تامین شود. وی با اشاره به اینکه امروز برای ایجاد اشتغال پایدار نیاز به کارخانه عظیم نیست، تصریح کرد: امروزه میتوانیم با راهاندازی خوشههای تولیدی و حمایت آنها و ارائه تسهیلات درست اشتغال پایدار ایجاد کنیم. صیادی بر ضرورت توجه به آموزشهای مهارتی تاکید کرد و اظهار داشت: در شرایط جامعه امروز امری مهمتر از آموزش و توانمندسازی افراد مختلف جامعه وجود ندارد و آموزشهای فنی و حرفهای به عنوان شاهراه توسعه کشور محسوب میشود. توجه ویژه به حوزه مشاغل خانگی در استان زنجان یکی از رویکردهای اصلی آموزش فنی و حرفهای است. مدیر کل سازمان فنی و حرفه ای استان زنجان خاطر نشان کرد: در راستای توسعه اشتغال در استان باید هر ایرانی یک مهارت یاد بگیرد و هر خانه به یک کارخانه تبدیل شود و در این راستا این سازمان بر این امر مهم توجه ویژه دارد. در هر کشوری توجه به آموزشهای مهارتی باعث توسعه همه جانبه میشود بنابراین باید به امر آموزش تاکید جدی شود. انتهای پیام/73007/
93/09/14 - 04:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]