واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: هفتم صفر سالروز ولادت با سعادت امام موسی کاظم (ع) گرامیباد . خبرگزاری پانا : امام موسی کاظم (ع) فرمودند: برای هر چیزی دلیلی باید ، و دلیل خردمند تفكر است ، و دلیل تفكر خاموشی.
۱۳۹۳ يکشنبه ۹ آذر ساعت 07:28
به گزارش خبرنگار خبرگزاری پانا ،روستای ابواء واقع در بین مکه و مدینه بیش از سایر اماکن قافله های حجاج اهل بیت را به سوی خود جلب می کرد زیرا آرامگاه مادر پیامبر(ص) آمنه دختر وهب در آنجا قرار داشته است ودر راه بازگشت از حج بیت الله الحرام ، قافله امام ابو عبدالله الصادق (ع) در این روستا توقف کردو آن روز بنابر مشهورترین روایات 7 صفر سال 128 هـ .ق بود، که امام صادق (ع)برای میهمانانش سفره غذا گسترده بود که پیکی از جانب همسر ایشان به سوی او آمد تا مژده ولادت خجسته فرزندش را به وی برساند. در روایتی آمده است ،امام جعفر صادق (ع) به مناسبت ولادت فرزند خود ،سه روز به مردم طعام دادودر حدیثی از ابو بصیر آمده است ،در سالی که فرزند ابو عبدالله (ع) امام موسی کاظم (ع) زاده شد ، و گفت ،من با آن حضرت همراه بودم در ابواء فرود و ابو عبدالله برای ما و اصحابش سفره غذا گسترده بود. پس ابو عبدالله (علیه السلام) شادمان و خوشحال برخاست و دیری نپایید که به نزد ما برگشت و در حالیکه آستینهای خود را بالا زده بود و لبخندی بر لب داشت ،فرمود :خداوند پسری به من بخشید که بهترین مخلوق اوست و حمیده درباره او خبری به من داد که من از وی بدان داناتر بودم و فرمود:حمیده خبر داد که چون نوزاد به دنیا آمد دستانش را بر زمین نهاد و سرش را رو به آسمان گرفت و من نیز بدو گفتم که این علامت رسول خدا(ص) و علامت امامت است. حضرت ابو الحسن موسى بن جعفر(ع)، امام هفتم و نهمین معصوم از چهارده معصوم(ع) است و آن حضرت در ابواء(منزلى میان مكه و مدینه) در روز هفتم صفر سال 128 یا 129 ه.ق. متولد شد و به جهت كثرت زهد و عبادتش معروف به العبد الصالح و به جهت حلم و فرو خوردن خشم و صبر بر مشقات و آلام زمانه مشهور به الكاظم گردیدوكنیه آن حضرت ابو ابراهیم بوده، ولى به ابو على نیز معروف بودهاند ومادر آن حضرت حمیده كنیزى از اهل بربر(مغرب) بود. امام موسى كاظم(ع) هنوز كودك بود كه فقهاى مشهور مثل ابو حنیفه از ایشان مسأله مىپرسیدند و كسب علم مىكردند وبعد از رحلت پدر بزرگوارش امام صادق(ع) (148 ه.ق.) نیز در بیست سالگى به امامت رسید و 35 سال رهبرى و ولایت شیعیان را بر عهده داشت وبنا به گفته شیخ مفید در ارشاد، امام موسى الكاظم(ع)، حضرت على بن موسى الرضا(ع) امام هشتم افضل فرزندان ایشان بودو تاریخ وفات آن حضرت را جمعه هفتم صفر یا پنجم یا بیست و پنجم رجب سال 183 ه.ق. در 55 سالگى گفتهاند. حضرت امام موسی کاظم (ع)عابدترین و زاهدترین، فقیه ترین، سخى ترین و كریمترین مردم زمان خود بود، و هر گاه دو سوم از شب مى گذشت نمازهاى نافله را به جا مى آورد و تا سپیده صبح به نماز خواندن ادامه مى داد و هنگامى كه وقت نماز صبح فرا مى رسید، بعد از نماز شروع به دعا مى كرد و از ترس خدا آن چنان گریه مى كرد كه تمام محاسن شریفش به اشك آمیخته مى شد و هر گاه قرآن مى خواند مردم پیرامونش جمع مى شدند و از صداى خوش او لذّت مى بردند.
از کلام زیبای امام موسی کاظم (ع) است ، که فرمودند :سه چیز نشانه اجابت دعا است ، چون تنت لرزید ، و اشکت روان شد ، و دلت ترسید ، به رحمت حق امیدوار باش که تیرت به هدف رسیده ،یعنی دعایتان مستجاب میشود. / خبر: ساسان حق شناس /
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]