واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیر کل دفتر پایش سازمان محیط زیست؛ 74 درصد ایستگاه های پایش هوا توان اندازه گیری ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون را دارند تهران - ایرنا - مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازان حفاظت محیط زیست گفت: 170 ایستگاه پایش کیفی هوا در سراسر کشور وجود دارد که 74 درصد آنها مجهز به آنالایزرهای اندازه گیری ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون هستند.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، شینا انصاری روز دوشنبه در کارگاه تخصصی " آلودگی هوا ، چالش ها و راهکارها " اظهار کرد: شاخص اصلی در بحث آلودگی هوا، آلاینده ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون است که با توجه به اهمیت موضوع تاکنون حدود 74 درصد ایستگاه های پایش در سراسر کشور مجهز به سیستم اندازه گیری این آلاینده شدند که امیدواریم به زودی به 100 درصد برسد.
وی تاکید کرد: یکی از برنامه های در دست اقدام سازمان محیط زیست این است که در ایستگاه های پایش آلایندگی هوا این است که توان اندازه گیری ترکیبات آلی فرار مانند بنزن، آروماتیک ها و اولفین ها را ایجاد کند، این کار اکنون در تهران و اهواز انجام می شود اما لازم است در سراسر کشور صورت گیرد که این امر در دستور کار سازمان محیط زیست قرار گرفته است.
انصاری ادامه داد: شاخص هایی مانند ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون، ذرات آلاینده 10 میکرون، ازن، کربن و گوگرد به طور مداوم پایش می شود.
وی گفت: سال 82 آژانس همکاری های بین المللی ژاپن ( جایکا ) مطالعاتی در مورد سهم منابع ثابت و متحرک در آلودگی تهران انجام داده بود که سهم منابع ثابت 28 درصد بود که این عدد به مرور زمان تغییر کرد و سهم منابع متحرک افزایش و منابع ثابت کاهش یافت.
انصاری افزود: نخستین برنامه کاهش آلودگی هوا در سال 1379 در هفت محور سوخت، معاینه فنی خودروها، حمل و نقل و عمومی که برخی از این محورها است، به تصویب رسید که بعد از آن دو محور " پایش " و " منابع ثابت" نیز به اضافه شد اما هیچگاه تصویب نشد.
وی ادامه داد: حذف سرب از بنزین و پیاده سازی استاندارد یورو 2 برای خودروها در فاصله بین سال های 70 تا 84 اجرا شد و بعد از آن اجرای محورهای این برنامه متوقف شد. بعد از این اقدامات تغییراتی در آلاینده های هوا ایجاد شد یعنی اگر منواکسید کربن آلاینده اصلی بود، به ذرات معلق کمتر از 2.5 میکرون تغییر یافت.
انصاری افزود: تا اینکه در سال 90 برنامه هایی برای هشت کلان شهر در محورهای مختلف از جمله جلوگیری از تردد خودروهای فرسوده، معاینه فنی خودروها، مدیریت ترافیک، سوخت، آموزش و پایش زیست محیطی به تصویب رسید و دستگاه های اجرایی موظف به اجرای این محورها شدند.
وی گفت: با اجرای این محورها هوا تا حدودی بهبود یافت به گونه ای که اندازه گیری ها نشان می دهد میزان بنزن در سال 91 در تهران 6 برابر بیشتر از حد استاندارد بوده است این در حالی است که در سال 92 به 3 درصد و سال 93 به 8 دهم درصد کاهش یافت، همچنین آروماتیک از 70 درصد از سال 91 به 33 درصد در سال 93 کاهش یافت.
مدیر کل دفتر پایش فراگیر سازان حفاظت محیط زیست با اشاره به نحوه استقرار صنایع در تهران گفت: جهت غالب باد در تهران از غرب به شرق است که متاسفانه بیشتر صنایع در پایتخت، در غرب مستقر شده اند از این رو همواره آلودگی از غرب وارد شهر می شود بنابراین جانمایی صنایع از لحاظ میزان آلودگی هوا از اهمیت زیادی برخوردار است.
علمی ( 3 ) **9014**1599
03/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]