واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نشریه صهیونیستی: روابط واشنگتن تل آویو بحرانی است تهران-ایرنا- پایگاه اینترنتی نشریه صهیونیستی جروزالم پست در آستانه موعد مقرر برای مذاکرات هسته ای تهران و کشورهای موسوم به پنج به علاوه یک، تشدید بحران در روابط واشنگتن-تل آویو را برملا کرد.
جروزالم پست نوشت:
هر هفته یک نفر از بحرانی شدن روابط اسراییل و آمریکا گله می کند و هفته گذشته نوبت یعیر لاپید وزیر دارایی بود که به دنبال بی اعتنایی کاخ سفید به وزیر جنگ اسرائیل روابط دوجانبه را بحرانی خواند.
روزنامه صهیونیستی تایمز اوایل آبان ماه فاش ساخت که
"جو بایدن" معاون اوباما، "سوزان رایس" مشاور امنیت ملی آمریکا همچنین جان کری درخوست های مکرر "موشه یعلون" وزیر جنگ اسراییل را که اواخر مهرماه دیداری از واشنگتن داشت، برای دیدار و گفت وگو رد کردند.
منابع آمریکایی اعلام کردند که این واکنش آمریکا به علت خشم دولت این کشور به انتقادهایی است که یعلون از دولت آمریکا داشت.
مقامات آمریکایی در همان زمان از اقدام های اسراییل بویژه ساخت واحدهای جدید مسکونی در سرزمین های فلسطینی انتقاد کرده بودند.
این بحران جدید به دنبال دو هفته بحران دیگر روی داد زمانی که سخنگوی کاخ سفید اسرائیل را با استفاده از واژه های تند مورد سرزنش قرار داد. نتانیاهو هم با واکنش خود فقط به این بحران دامن زد. این بحران هم ادامه بحران های متعددی بود که در زمان اجرای عملیات "صخره پایدار" بروز کرد.
اسراییل در این عملیات وحشیانه با یورش به باریکه غزه در 17تیرماه گذشته طی مدت 51 روز (چهارم شهریور ماه) بالغ بر دو هزار و 500 فلسطینی را که بیشترشان زن و کودک بودند، وحشیانه به خاک و خون کشید. بیش از 11 هزار نفر نیز زخمی شدند.
کشتار غیرنظامیان بویژه زنان، کودکان و افراد کهنسال خشم جهانیان را برانگیخت به گونه ای که دفاع از این جنایات را برای حامیان غربی اسراییل دشوار ساخت و آن ها را ناگزیر به محکومیت جنایات این رژیم کرد.
در ادامه گزارش جروزالم پست که روز شنبه منتشر شد، آمده است:
اگر به همین روش به عقب بازگردیم به زمانی می رسیم که جان کری وزیر امور خارجه آمریکا از منزوی شدن اسرائیل سخن گفت و در مورد بروز انتفاضه سوم هشدار داد.
موشه یعلون وزیر جنگ اسرائیل خود به خاطر بیان سخنانی غیر دیپلماتیک در مورد جان کری در راس دو مورد از این بحران ها قرار داشت.
در شش سال گذشته و پس از آن که نتانیاهو و اوباما فعالیت های خود را به عنوان نخست وزیر اسرائیل و رییس جمهوری آمریکا آغاز کردند در بیشتر مواقع یک بحران به دنبال بحرانی دیگر در روابط دو جانبه بروز کرده است .
اکنون این پرسش مطرح می شود، آیا درحالی که منطقه در آتش است و ایران در آستانه توافق هسته ای قرار دارد، این سطح از روابط با بزرگترین متحد اسرائیل رضایت بخش است؟
بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی به این پرسش پاسخ منفی داده اند. آنها معتقدند که روابط دیپلماتیک میان واشنگتن و تل آویو به طور بی سابقه ای کاهش یافته است و تهران نیز از این موضوع بخوبی استفاده می کند. بسیاری از مسائل از جمله موضوع اصرار تل آویو به ادامه ساخت شهرک های یهودی نشین و موضوع هسته ای ایران، سبب کاهش سطح دیپلماتیک میان آمریکا و اسراییل شده است.
1549
18/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]