تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ای على! عقل چيزى است كه با آن بهشت و خشنودى خداوند رحمان به دست مى‏آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835670820




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«کنگره» ای برای جمهوریخواهان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: «کنگره» ای برای جمهوریخواهان تهران- ایرنا- نتایج انتخابات میان دوره ای کنگره آمریکا در روز سه شنبه چهارم نوامبر با شکست سخت دموکرات ها در شرایطی اعلام شد که دولت «باراک اوباما» در عرصه داخلی و خارجی روزهای حساس و سرنوشت سازی را می گذراند. طبق این نتایج جمهوریخواهان ضمن اینکه توانسته اند اکثریت قاطع خود در مجلس نمایندگان را با فاصله241 در مقابل 174 کرسی افزایش دهند، موفق شده اند تا کرسی های خود در سنا را از 45 به 52 کرسی رسانده و اکثریت مجلس سنا را هم در اختیار بگیرند.


روزنامه «شرق» در تحلیلی به قلم «اردشیر زارعی قنواتی» نوشته است: این در شرایطی است که دموکرات ها که تا قبل از این انتخابات 53 کرسی حزبی و دو کرسی مستقل را در اختیار داشتند هم اینک تنها به 43 کرسی حزبی و دو کرسی مستقل حامی دموکرات ها قناعت کرده اند. نتایج انتخابات 39 فرمانداری که همزمان با این انتخابات انجام شد نیز غرقابی برای دموکرات ها بود چرا که فرمانداری 26 ایالت به دست جمهوریخواهان افتاد و تنها 13فرمانداری در دست دموکرات ها باقی ماند. این نتایج فراتر از پیش بینی های اولیه در خصوص شکست دموکرات ها بوده است چنانچه آنان حتی در ایالت های سنتی دموکرات چون کارولینای شمالی و آیوا نیز دستان خود را به علامت شکست بالا بردند.
نتایج انتخابات میان دوره ای آمریکا نشان می دهد که در طول دو سال باقی مانده از دوره ریاست جمهوری اوباما، جمهوریخواهان با در اختیار داشتن کامل کنگره می توانند مانع از تصویب و به ثمر رسیدن یا حتی تجدیدنظر در بسیاری از طرح های راهبردی دولت دموکرات از جمله طرح بیمه های همگانی، قانون مهاجرت، طرح های مالیاتی و تدوین بودجه در حوزه سیاست داخلی و برنامه های رییس جمهوری از جمله روابط با روسیه و توافق جامع حول پرونده هسته ای ایران در حوزه سیاست خارجی شده و قوه مجریه کشور را فلج کرده و اوباما را در موقعیت آچمز قرار دهند. هرچند که معمولا انتخابات میان دوره ای در ساختار سیاسی آمریکا در شرایط افت محبوبیت رییس جمهوری همواره جناح اپوزیسیون را در موقعیت برتری قرار می دهد اما این شکست سخت دموکرات ها یک دریای توفانی را در مقابل اوباما قرار می دهد که باید کشتی شکسته خود را در آن هدایت کند. از این پس رییس جمهوری با از دست دادن کامل کنگره برای پیشبرد حداقلی سیاست های خود تنها می تواند از اختیارات ریاست جمهوری برای اجرای سیاست دولت یا وتوی قطعنامه های کنگره استفاده کرده یا اینکه بنا بر اقتضای شرایط جدید با تجدیدنظر اصولی در سیاست های دولت خود به یک نوع سیستم شراکتی حول مصالحه اساسی با جمهوریخواهان رضایت دهد.
در صورت تمایل اوباما برای استفاده از اختیارات ریاست جمهوری جهت پیشبرد بعضی از برنامه های خود در حوزه داخلی و خارجی وی ضمن اینکه باید وقت بسیاری برای چالش نفسگیر با کنگره صرف کند، باید آماده باشد تا با معضلات بسیاری در عرصه ساختار سیاسی کشور و چالش قانون اساسی مواجه شود. از آنجا که در ساختار تعریف شده و تقریبا بسته سیاسی آمریکا یک وحدت و اشتراک منافع راهبردی بین دو حزب وجود دارد هرگونه چالش و اختلاف بیشتر در حوزه سیاست های تاکتیکی بروز و ظهور می کند که به دلیل نوع سیاست بازی رهبران کنگره و کاخ سفید آنچنان بزرگنمایی و حساسیت برانگیز می شود که بعضا حتی به تعطیلی چندهفته دولت نیز کشیده می شود. هرچند که در حوزه سیاست داخلی از این پس دست اوباما برای پیشبرد برنامه های خود تا حدودی بسته تر از قبل است اما به دلیل وضعیت دوقطبی کنونی در جامعه آمریکا راه برای مانور و در منگنه قرار دادن جمهوریخواهان برای ساکن شماره یک کاخ سفید بازتر بوده و چنانچه اوباما بر سیاست های رفاه اجتماعی طیف چپ تر حزب دموکرات متمایل شود می تواند با بهره گرفتن از عناصری از مبارزه طبقاتی تا حدود زیادی نومحافظه کاران را در تقابل با طبقات کارگری و متوسط جامعه قرار دهد. در وضعیت دوم همانگونه که این روزها بازار تعارفات سیاسی و مانور روی همکاری های دوحزبی در خصوص منافع ملی و اشتراکات بین جمهوریخواهان و دموکرات ها داغ است، چنانچه اوباما سیاست مصالحه و نزدیک شدن به مطالبات جمهوریخواهان را برای روغن کاری چرخ زنگ زده دولت در پیش گیرد به همان گردابی سقوط می کند که قبلا احزاب سوسیال دموکرات اروپایی در مقابل جناح راست تجربه کرده اند. این نیز یک واقعیت و درست است که جمهوریخواهان در انتخابات به پیروزی قاطع دست یافته اند و از این پس کنترل کامل کنگره را در دست دارند اما کار سخت آنان درست از همین زمان شروع می شود. جمهوریخواهان در این دور از انتخابات هیچ برنامه و سیاست منسجم و شفافی را ارایه نکرده و بیشتر در یک فضای «سلبی» حول عدم محبوبیت کنونی اوباما سرمایه گذاری کرده بودند. در وضعیت جدید رای دهندگان و توده های آمریکایی از این پس جمهوریخواهان را تنها در مقام اپوزیسیون غیرمسوول نگاه نمی کنند و انتظاراتی در چارچوب ارایه برنامه های مدون و پاسخ به مطالبات خود حداقل در حوزه سیاست داخلی از آنان خواهند داشت. آنچه امروز و پس از انتخابات میان دوره ای کنگره برای دولت اوباما از اولویت اساسی برخوردار است در حوزه سیاست خارجی و به خصوص پرونده هسته ای ایران و مبارزه با داعش در خاورمیانه است. شواهد موجود و اظهارنظرهای جدید از سوی اوباما و «جان کری»، وزیر امور خارجه آمریکا نشان می دهد که آنان به خوبی بر این موضوع واقف بوده و سعی دارند تا قبل از 24نوامبر به توافق جامع با ایران برسند. رهبران ایران و آمریکا در شرایط جدید به خوبی باید درک کنند که در صورت عدم توافق در این مهلت با توجه به فضای جدید سیاسی در کنگره کار به مراتب سخت تر و شاید در کوتاه مدت ناشدنی تر باشد که به همین دلیل باید به این تاریخ به عنوان آخرین فرصت مطلوب نگاه کنند.
اول**1368**


17/08/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن