واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تقویت هوش بچهها
خانوادهاي كه پدر و مادر در آن سختگيري بيجا دارند و پرخاشگر و انتقادكننده باشند، به هوش بچهها و جرأت بچهها براي بيان تواناييشان صدمه وارد ميكند.
به گزارش نامه نیوز به نقل از ایران مطلب، خانوادههايي كه محيط دوستانه، آرام و رابطهاي برمبناي تعامل سالم با فرزند خود دارند ميتوانند به رشد تواناييهاي هوشي بچهها كمك كنند. پيشنهادهاي زير به شما كمك ميكند كه در تقويت هوش بچهها اثرگذار باشيد:
1- صبحانه خوب و كامل را فراموش نكنيد. مغز خوب و سالم، غذاي سالم و كافي هم نياز دارد؛ اگر كودك شما صبحانه خوبي بخورد كه بتواند 20درصد انرژي او را براي ادامه روز تأمين كند، حتما توجه و تمركز بيشتري پيدا ميكند.
2- بازي به اندازه غذاي خوب ميتواند در رشد هوش شناختي كودكان اثرگذار باشد. بازي حسابشده نوعي تمرين مغز است. در دوران نوزادي با بغل كردن بچه و بازي كلامي با نوزادان ميتوانيد به رشد و تقويت بيشتر و بهتر هوش آنها كمك كنيد. در سالهاي بعدي هم ميتوانيد به كمك حواس بچهها و بدون آنكه امكانات مادي زيادي لازم داشته باشيد با او بازي كنيد و به افزايش شبكه سلولهاي مغز كه ابزار هوش است، كمك كنيد.
3- دالي بازي، قايم موشك، بازيهاي نمايشي مثل پانتوميم و حتي تشخيص بوها با چشم بسته به رشد هوش كودك كمك ميكند.
4- در سالهاي بالاتر، بازيهاي فكري كه بچهها خودشان انتخاب ميكنند مثل پازل و بعضي از بازيهاي رايانهاي در زمانهاي محدود ميتواند مؤثر باشد.
5- تعامل كودك و والدين مثل حرفزدن، گوشكردن به هم، توجه به هم، سؤال پرسيدن و نظر خواستن، در قدرت هوش بچهها اثرگذار است.
6- اگر پدر و مادر اهل مطالعه كتاب باشند به راحتي ميتوان ايده تشويق كودكان به مطالعه را براي افزايش هوش عملي كرد.كتاب خواندن سلولهاي مغز را فعال و زمينه تجربهاندوزي و آزمون و خطاي كمتر را به بچهها هديه ميكند. براي بچهها كتاب بخوانيد و اجازه بدهيد هر سؤالي دارند از شما بپرسند و به آنها با حوصله و دقت جواب دهيد. حتما شما هم بعد از خواندن كتاب از كودك خود درباره شخصيتها و اتفاقات داستان سؤال بپرسيد. از او بخواهيد درباره داستان كتاب نقاشي هم بكشد.
7- سرزنش و مقايسه بچهها را فراموش كنيد. اگر بخواهيد با ميزان هوشمندي بچهها فخرفروشي كنيد آنها را در فشار رواني قرار ميدهيد و از همه مهمتر اينكه دوران كودكي را از آنها ميگيريد.
8- شايد فكر كنيد هر فرد نابغه و باهوش موفقي، قطعا خانواده مرفه و بدون مشكلي داشته. اما بهتر است بدانيد كه اغلب افراد موفق دنيا زندگيهاي سخت و پر از رنجي داشتهاند. شايد راز اين شكوفايي در اين باشد كه ذهن افراد در شرايط سخت و چالشانگيز مجبور ميشودكه اطلاعات را پردازش و راهحليابي كند. در خانواده بهدنبال ايجاد محيط مصنوعي و گلخانهاي كه در آن بچهها به رشد هوشي برسند، نباشيد، به آنها فرصت فكر كردن و حل مسئله بدهيد.
9- خلاقيت را در كودك رشد دهيد. يكي از راههاي رشد خلاقيت اين است كه به جاي اينكه همه چيز را حاضر و آماده در اختيارش بگذاريد، به او كمك كنيد تا از وسايل و ابزارهاي دم دستي و غيرقابل استفاده، وسايل مورد نياز خودش را بسازد. به او فرصت بدهيد فكر كند كه چگونه ميتواند به كمك يك لوله مقوايي كه از انتهاي يك دستمال كاغذي رولي باقي مانده است و چند تكه پارچه و چسب و... يك جامدادي روميزي براي خودش بسازد.
۱۳ مهر ۱۳۹۳ - ۲۱:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]