واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > جنوب > اصفهان اللهیاری:
کشف آثار 40 تا 50 هزار ساله در اصفهان/ حفظ میراث اصفهان در گرو همیاری و همدلی تمام نهادها است
اصفهان – خبرگزاری مهر: مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان با اعلام کشف آثار 40 تا 50 هزار ساله در اصفهان گفت: استان اصفهان ظرفیت های زیادی به لحاظ انسانی، اجتماعی و فرهنگی دارد و از این لحاظ به همکاری، همیاری و همدلی تمام نهادهای استانی برای حفظ آثار میراث فرهنگی نیاز داریم.
به گزارش خبرنگار مهر، فریدون اللهیاری پیش از ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان اظهار داشت: اصفهان نگین انگشتری ایران است و عظمت این استان به عنوان مهد تاریخ و فرهنگ کشور به گونه ای است که هیچ نیازی به توصیف ندارد.
وی افزود: اصفهان از پایگاه های مهم میراث فرهنگی ایران و تحول ساز در طول تاریخ بوده است و اغلب حرکت های ایران مدارانه در اصفهان رقم خورده است.
مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان تاکید کرد: توجه به اصفهان و میراث فرهنگی و صنایع دستی صرفا وظیفه سازمانی، استانی، بخشی یا محله ای نیست بلکه میراث استان اصفهان نیازمند توجهات جهانی است.
وی ادامه داد: باید با برنامه ریزی های صحیح و در خور شان اصفهان به جایی برسیم که این استان یکی از کانون های مورد توجه در حوزه بین المللی شود و رفع معضلات آن برای همه مهم باشد.
اللهیاری تصریح کرد: استان اصفهان ظرفیت های زیادی به لحاظ انسانی، اجتماعی و فرهنگی دارد و از این لحاظ به همکاری، همیاری و همدلی بیشتری در استان برای حفظ آثار میراث فرهنگی نیاز داریم و جای امیدواری هست در آینده نزدیک تعامل عمیق و گسترده با دوست داران و دست اندرکاران این عرصه اصفهان را به جایگاه شایسته آن برسانیم.
تعهد مسئولان و مردم در زمینه حفظ میراث اصفهان بیشتر شود
همچنین محمدعلی طرفه قائم مقام کارگروه صنایع دستی و گردشگری و ستاد خدمات سفر استان نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت: ما در استانی زندگی می کنیم که در هر سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شاخص است.
وی با بیان اینکه بیش از 1800 میراث ثبت ملی داریم، افزود: با رونمایی از ثبت جهانی مراسم قالیشویان به عنوان یک میراث معنوی که فردا در کاشان رونمایی می شود اصفهان دارای 5 میراث ثبت جهانی نیز می شود.
قائم مقام کارگروه صنایع دستی و گردشگری و ستاد خدمات سفر استان با بیان اینکه متناسب با این سرمایه باید تعهد همه دست اندرکاران مسئولان و مردم در زمینه میراث اصفهان بیشتر شود، بیان داشت: در بخش قدمت آثار از تپه های سیلک 7 هزار ساله تا آثار دوران صفوی در استان اصفهان حفاظت و نگهداری می شود.
وی ادامه داد: حتی نظام های بهره برداری آب در اصفهان و طومارهایی که برای رودخانه های متفاوت وجود دارد یکی از میراث های معنوی استان است که طومار شیخ بهایی در حوضه زاینده رود نیز یکی از این از آثار ذی قیمت معنوی و مدیریتی است.
طرفه با اشاره به برگزاری جشنواره بین المللی میراث معنوی ناملموس در استان اصفهان تاکید کرد: باید تعهد جدی برای حفظ میراث استانی که شرایط برگزاری همایش بین المللی دارد را داشته باشیم.
اصفهان دارای ظرفیت گردشگری اکوتوریستی است
وی اضافه کرد: در کنار این موارد شرایط اقلیمی متنوع استان را داریم که زمینه حضور گردشگران اکوتوریست را ایجاد کرده است.
قائم مقام کارگروه صنایع دستی و گردشگری و ستاد خدمات سفر استان تاکید کرد: با رویکرد قوی و مناسب دولت جدید توجه به میراث فرهنگی، توسعه صنایع و گردشگری از اولویت های دولت قرار گرفته است است و در استان نیز با وجود محدودیت ها در بخش محیط زیست، پتانسیل های بخش گردشگری می تواند کمک کننده باشد.
وی ادامه داد: در 6 ماهه اول سال جاری با فضای سیاسی در کشور در بخش گردشگری توسعه قابل توجهی از حضور گردشگر در استان و کشور را داشتیم و مسافران خارجی 30 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
طرفه با اشاره به اینکه تمام امکانات لازم مورد نیاز میراث فرهنگی باید فراهم و از این نهاد پشتیبانی کامل شود، تاکید کرد: با توجه به رشد گردشگری در اصفهان زیرساخت های لازم در این زمینه هنوز در استان فراهم نشده است که هماهنگی و همراهی دستگاه های داخل استان را می طلبد.
تاثیر زاینده رود بر گردشگری استان اصفهان
وی با اشاره به تاثیر خشکی زاینده رود بر گردشگری استان، بیان داشت: زاینده رود به عنوان شاهرگ فلات مرکزی منافع فراوانی برای کشور دارد و در گردشگری بسیار تاثیرگذار است.
قائم مقام کارگروه صنایع دستی و گردشگری و ستاد خدمات سفر استان تصریح کرد: زاینده رود در 15 سال اخیر وضعیت نامطلوبی داشه است در 7 سال اخیر نیز این رودخانه فصلی شده است اما برای رفع این مشکل در دولت جدید نیز اقدامات خوبی انجام شده است.
وی افزود: با بررسی های انجام شده به زودی آب در رودخانه جریان خواهد داشت اما انتظار داریم با توجه به اینکه گردشگری استان بستگی زیادی با حیات زاینده رود دارد مسئولان این بخش نیز در راستای احیای زاینده رود تلاش کنند.
۱۳۹۳/۷/۱۰ - ۱۳:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]