تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 14 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):يك عالم برتر از هزار عابد و هزار زاهد است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1849456963




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش فارس از جلسات ادبی شعرآورد تبریز سربازانی بی گلوله و تفنگ در خط مقدم شعر فارسی


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: گزارش فارس از جلسات ادبی شعرآورد تبریز
سربازانی بی گلوله و تفنگ در خط مقدم شعر فارسی
شاعران شعرآورد مقابل هجمه‌های گروه‌های قومیت گرا ایستاده‌اند و شعر فارسی را با قدرت پیش می‌برند. آنها سربازانی هستند که در خط مقدم شعر فارسی می‌جنگند. تفنگ و گلوله ندارند و تنها سلاحشان کلمات زیبای فارسی است.

خبرگزاری فارس: سربازانی بی گلوله و تفنگ در خط مقدم شعر فارسی



خبرگزاری فارس- گروه کتاب و ادبیات: تبریز سال‌های سال است که دیار شاعران نام‌آور است، شاعرانی چون شهریار که علاوه بر سرودن شعر به زبان ترکی در فارسی سرودن هم بسیار نام‌آور و چیره‌دست هستند و این جریان توفنده و پرخروش در خون شاعران جوان تبریزی باز هم جریان دارد و جریان‌های ادبی تاثیرگذاری در تبریز این روزها برپا است. یکی از نمونه‌های موفق این جریان توفنده جلسات شعرآورد تبریز است. بیش از یک سال است که پنج شنبه‌های هر هفته شاعران تبریزی در مجتمع فرهنگی 29 بهمن این شهر گرد هم جمع می‌شوند و جلسه شعرآورد را رونق می‌دهند. در این جلسه شعر خوانده می‌شود و شعرها توسط اعضا و به خصوص مدیر جلسات یعنی رضا شیبانی اصل نقد و بررسی می‌شود. این جلسات در تبریز است و بخش مهمی از آن شاهنامه خوانی که توسط دانشجویان ادبیات حاضر در جلسه اجرا می‌شود... **هر نوع شعری در شعرآورد در این جلسات هر نوع شعری خوانده می‌شود از شعر و غزل ترکی بگیرید تا ترانه‌ و شعر سپید و نیمایی و شعر به زبان فارسی اما بیشتر اشعار غزل است و اعضای جوان با شرکت در این جلسات پیشرفت خوبی داشته‌اند و اعضای شعرآورد معترفند که بهتر از گذشته شعر می‌گویند و در تعامل با دیگر شاعران شعرشان اعتلا پیدا کرده است. با وجود آنکه معمولا جلسات ادبی و انجمن‌ها پشتشان به حمایت نهاد یا سازمانی گرم است، برگزاری جلسات شعرآورد وابسته به هیچ نهادی نیست و این جلسات به صورت خودجوش توسط جمعی از شاعران جوان تبریز شکل گرفت و بعد از مدتی شهرستان ادب هم به کمک شاعران تبریزی آمد و شعرآورد رونق بیشتری در تعامل با شاعران کشوری گرفت اما با این وجود شاعران تبریزی گله دارند که در مدیریت فرهنگی شهر تبریز اهمیتی به جلسات ادبیشان نمی‌دهند و اگر حمایت‌های بیشتری از شاعران تبریزی می‌شد که انصافا در ذوق و قریحه و هنر شاعری کم از دیگر شاعران کشور ندارند،‌ اسمشان نام آورتر و شعرشان در میان شعرهای شاعران کشوری شناخته شده‌تر از امروز بود.

لیلا حسین نیا- رضا شیبانی اصل   **آفرین شاعران بزرگ به شاعران جوان شعرآورد البته سطح ادبی شاعران جوان تبریزی و پیشرفت آنها چیزی نیست که خود بگویند بلکه مشک آن است که خود ببوید بلکه وقتی شاعران مطرحی چون بیژن ارژن،‌ محمدعلی بهمنی، ناصر فیض ،عباس احمدی،‌ سید وحید سمنانی،‌ علی داودی که در جلسات ماه شعرآورد شرکت کردند، همه به اتفاق سطح کیفی شعر شاعران تبریز را ستودند و به این شاعران جوان دست‌مریزاد گفتند و جای تعجبی هم نیست  چه آنکه از گذشته تا کنون این خاک شعر خیز بوده است و شاعران مطرحی چون خاقانی و شهریار و حسین منزوی و مفتون امینی و بسیاری دیگر از شاعران را به ایران زمین تقدیم کرده‌ و سهم زیادی در پربارترین کردن گنجینه گرانبهای شعر فارسی داشته است. شعرخیزی آذربایجان باعث شده امروز جلسات شعری در تبریز زیاد باشد،‌ حوزه هنری،‌ دانشگاه تبریز و انجمن‌های ادبی متعددی در این شهر مانند عابد تبریزی هر هفته میزبان دوستداران شعر و ادب است اما شعرآورد در این میان چیز دیگری است و رویکرد مستقلش و نحوه پرداختش به شعر فارسی توانسته شاعران بسیاری را به خود جذب کند. **شعرآورد چگونه شکل گرفت؟ فرخزاد از شاعران جوان کشورمان در این باره می‌گوید: جلسات شعرآورد عالی است. ابتدا جلسات با 5-6 نفر شروع شد که رضا شیبانی اصل و فریاب مرتضایی و فرهاد مکاوایی و محمود قاسمی از جمله آنها بودند و کم کم وقتی دیگر شاعران دیدند شعرآورد جلسات پرباری دارد، کم کم به این جمع اضافه شدند و امروز بعد از تقریبا گذشت یک سال هر هفته جمعیت قابل توجهی برای شرکت در این جلسات می‌آیند که بعضا از شهرها و روستاهای اطراف هم خودشان را هر هفته به این جلسات می‌رسانند.

حامد سامبرانی   **سنگر اول شعر فارسی در ایران البته کار شاعران شعرآورد تبریز به آسانی کار شاعران در دیگر شهرهای کشورمان نیست که انجمنی ادبی دارند و گرد هم می‌آیند. در تبریز این روزها گروه‌های افراطی وجود دارند که هرچند تعدادشان اندک و ضریب نفوذ و اهمیتشان پایین است، اما سعی می‌کنند سنگی پیش پای شاعران تبریزی بیندازند و شعارهای قومیت گرایی سر دهند و حتی جلسات شعرآورد را به خاطر خواندن شعر فارسی،‌ یا اداره شدن جلسات به زبان فارسی و حتی خواندن شاهنامه! زیر سوال ببرند و برای همین است که بسیاری از شاعران معتقدند با وجود چنین فضایی، تبریز سنگر اول شعر فارسی در ایران است چه آنکه مثلا در شیراز همه به فارسی شعر می‌گویند و کسی نیست که بخواهد فارسی گفتن و نوشتن را زیر سوال ببرد یا دستور زبان را تغییر دهد اما علیه شعر آورد هم تبلیغ منفی می‌کنند و هم دشنام می‌دهند و کار به آنجا رسیده که برنامه‌هایی علیه شعرآورد تبریز در بعضی شبکه‌های ماهواره‌ای که به اختلافات قومیتی دامن می‌زنند ساخته شده است! و این خود نشان دهنده میزان اهمیت و درخشش کار شاعران تبریزی است که اولین سنگر شعر فارسی در تبریز را استوار نگه داشته‌اند و به راه خود هم ادامه خواهند داد. البته این شاعران گله‌هایی دارند از مسئولان که ای کاش به این تلاش‌ها و این ایستادگی ‌ها با دیده احترام بیشتری نگاه می‌شد... **این گروه‌های اندک تجزیه طلب فکری حسینی از شاعران جوان کشورمان که همراه با رضا شیبانی اداره جلسات شعرآورد را برعهده دارد در این باره می‌گوید: این گروه‌های اندک تجزیه طلبان فکری هستند که می‌خواهند بخشی از سرزمین ما را از نظر زبانی و آرمان جدا کنند و اختلاف بیندازند اما ما این افراد را دارای قدرت اجتماعی نمی‌دانیم و  راه خود را می‌رویم آنها با شاهنامه خواندن مشکل دارند درحالی که شاهنامه نه یک اثر قومی بلکه یک شاهکار ملی است و این اتفاقا کوته فکری دشمنان ما را نشان می‌دهد و جمع شدن جمعی از شاعران متعهد در یک فضای سالم برایشان وحشتناک است و به هر نحو ممکن می‌خواهند خللی به جلسات وارد کنند.

ابوالفضل صوفی اما به هر حال این جلسات راه خود را می‌رود و خوشبختانه این حاشیه‌ها نتوانسته خللی به جمع شاعران تبریزی در شعرآورد وارد کرد و هر هفته نزدیک به 40تا 50 نفر از شاعران با سن و سال‌های مختلف در جلسات شرکت می‌کنند و اتفاقا با گذشت زمان افراد جدیدی جذب شعرآورد می‌شوند. **سربازان خط مقدم شعر فارسی شاعران شعرآورد مقابل این هجمه‌ها می‌ایستند و شعر فارسی را با قدرت پیش می‌برند و معتقدند سربازانی هستند که در خط مقدم شعر فارسی می‌جنگند. تفنگ و گلوله ندارند و تنها سلاحشان کلمات زیبای فارسی است که سعی می‌کنند با این کنار هم نشستن‌ها و جلسات ادبی سطح شعری و ادبی خود را بالا ببرند اما گله دارند از اینکه هنوز لنگ جای مناسبی برای جلسات انجمن هستند و از طرف دیگر هیچ رسانه‌ای به جز شبکه‌های اجتماعی ندارند. فرهاد ایار یکی از اعضای اصلی شعرآورد در این باره معتقد است: بسیاری از موضع گیری‌هایی که در تبریز مقابل انجمن‌های ادبی وجود دارد باعث تعطیلی بعضی انجمن‌های ادبی و تلف شدن استعدادهای شعری شده است اما شعرآورد با وجود همه هجمه‌ها به جلو می‌رود و هدفش تربیت شاعران جوان است. البته به اعتقاد او چون شاعران تبریزی به رسانه دسترسی ندارند،‌ چندان شناخته شده نیستند و به جامعه ادبی امروز ایران معرفی نشده‌اند در حالی که هم اکنون بهترین استعدادهای ادبی در این شهر وجود دارد.

امیر مغانی یونس فتحی از دیگر شاعران جوان تبریزی هم درباره شعرآورد می‌گوید: یک سال می‌شود که محفلی گرم و صمیمی عده‌ای از دوستان هنرمند و شاعر را در کنار هم با حس و حال هنری و ادبی جمع کرده است و این حرکت باعث شده است که موج نوینی از ادبیات در تبریز و سایر شهرهای کشور به راه افتد و شاعران جوانی که تازه در مسیر ادبیات گام برمی‌دارند بتوانند از مسیری نزدیک و امن به نقطه‌های اوج در ادبیات برسند. این شاعر جوان به شدت معتقد است که با این روند، جریان شعرآورد در سال‌های آینده می‌تواند به عنوان سکوی پرتاب و ویترینی ادبی و هنری کلانشهر تبریز در سطح کشور شناخته شود، با این امید که سازمان‌های وابسته به فرهنگ و هنر در رشد روزافزون این حرکت صمیمانه و فرهنگی یاری به عمل آوردند.  

سعید بابایی. یونس فتحی **موهبتی بزرگ در فضای ادبی تبریز فرهاد ایار هم معتقد است: تبریز و آذربایجان از دیرباز تاکنون همواره افراد تأثیرگذاری را به ادبیات کشور عزیزمان معرفی کرده است نام‌های بزرگی، شعرهای ماندگار بی‌شماری از همان آغاز از این خطه شعر دوست و شعور دوست به پا خاسته‌اند که نیازی به یادآوری این اسامی بزرگ وجود ندارد هر شخص علاقه‌مند به ادبیات یا آشنا به ادبیات یا حتی مردم کوچه و بازار معمولی خلوت خودشان را عجین با دنیای بی‌پایان این ذخیره ارزشمند انسان که همان شعر است،‌ آراسته می‌کند. اخیراً انجمن‌های ادبی شهرستان تبریز که استعدادهای بکر زیادی را در خود می‌بیند، با بی‌توجهی افرادی قرار می‌گیرند که سواد کافی و تجربه وافی را برای نقد و بررسی شعر این استعدادها را ندارند اندیشه موجود در این استعدادهای نخبه، اغلب توسط افرادی که به صورت یک بعدی به شعر نگاه می‌کنند، مورد بی‌مهری قرار می‌گیرند. این مورد را از این جهت می‌خواهم بگویم که می‌بینم چه ایرادی دارد انجمن مستقل در تبریز وجود داشته باشد که افراد شاعر و شعر دوست بدون هیچ چشم داشت خاصی به نقد و بررسی اشعار یکدیگر بپردازند اهمیت وجود انجمن به نام شعر آورد در این اوضاع ادبی موهبتی بزرگ محسوب می‌شود.

لیلا حسین نیا. معصومه محمدپور. سمیه محمدیان **جلسات ادبی به زبان فارسی است/ نقدهای منصفانه و علمی ابوالفضل حسن‌نیا هم دو ویژگی منحصر به فرد برای شعرآورد قائل است و به ما گفت: دو ویژگی شعر آورد موجب جذب شاعران جوان می‌شود اولین ویژگی فضای ادبی جلسه است در زمانی که فضای حاکم بر بسیاری از جلسات ادبی، فضای افترا، بغض، کینه و... است در شعرآورد تمام بحث‌ها علمی و ادبی است. نقد منصفانه این روزها کیمیایی است که در اندک جلساتی مانند شعر‌آورد تبریز پیدا می‌شود. ویژگی دوم شعرآورد بیشتر مربوطه به شاعران غیرترک زبان است در تبریز، تقریباً تمام جلسات، به زبان ترکی برگزار می‌شود. به همین دلیل، دانشجویان یا ساکنان غیر ترک‌زبان تبریز، نمی‌توانند از این جلسات استفاده کنند. برگزاری شعرآورد به زبان فارسی موجب جذب شاعران فارسی‌ زبان ساکن تبریز شده است. انتهای پیام/و

93/07/05 - 12:14





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 124]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن