واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مهر ۱۳۹۳ (۱۳:۵۲ب.ظ)
مديرعامل شرکت پتروشيمي بندر امام خميني (ره) در جمع خبرنگاران: در صورت تامين خوراک هيچ مشکلي براي توليد LPG وجود ندارد مديرعامل شرکت پتروشيمي بندر امام خميني (ره) گفت: با توجه به اين که در تامين خوراک مورد نياز براي توليد محصولات خود با کمبود رو به رو هستيم تنها از 70 درصد ظرفيت اسمي خود در توليد گاز مايع بهره مي بريم.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، مهندس رضا اميري مديرعامل شرکت پتروشيمي بندر امام خميني(ره) در جمع خبرنگاران با بيان اين مطلب اظهار داشت: زير مجموعه ها اين شرکت در سه شاخه پتروشيمي، توليددارند و در حال حاضر در توليد اپيلن، پلي اپلين، فرآورده هاي آروماتيک و PVC فعاليت خوبي دارد.
وي در مورد نياز پتروشيمي امام به خوراک و نوع آن گفت: بيشترين خوراک هاي ارائه شده NGL است که بايد روزانه 120 هزار بشکه از پالايشگاه هاي جنوب کشور تامين شود.
مديرعامل پتروشيمي بندر امام تاکيد کرد: بيشترين دريافت خوراک به ميزان 110 هزار بشکه در سال 86 اتفاق افتاده است اما تا به امروز اين ميزان تکرار نشده و متوسط دريافت خوراک ما 84 هزار بشکه در روز بوده است.
وي خاطر نشان کرد: در حال حاضر پتروشيمي بندر امام براي دريافت خوراک با محدوديت هايي روبه رو است که علت آن کاهش توليد نفت و به تبع آن کاهش دريافت NGL (گاز استخراج شده همراه نفت) است.
اميري در مورد راه هاي جايگزين براي تامين خوراک نيز گفت: متاسفانه هيچ راهي جز تهيه NGL نداريم و در حال حاضر براي رفع نياز خود در آينده بر روي چرخه NGL سه هزار و 200 کارون مشارکت مي کنيم.
وي با اشاره به اينکه اين طرح تا به حال شش درصد رشد فيزيکي داشته است، متذکر شد: بر اساس برنامه ريزي هاي انجام شده NGL سه هزار و 200 کارون بايد در 36 ماه به اتمام برسد که از اين زمان شش ماه سپري شده است.
مديرعامل پتروشيمي بندر امام با اشاره به اينکه ما تنها فاينانسر اين طرح NGL کارون هستيم، گفت: صاحب اصلي اين طرح شرکت نفت اروندان است و پرتوشيمي امام تنها در تامين منابع مالي آن مشارکت مي کند.
وي در مورد نظر وزارت نفت در خصوص واگذاري طرح NGL کارون به شرکت پتروشيمي خاطر نشان کرد: بر اساس عقيده ها مالکيت اين طرح بايد به پتروشيمي بندر امام بازگردانده شود .
وي تاکيد کرد: با اين وجود علت اينکه اين پروژه پيشرفت مناسبي داشته است نمي خواهيم جلوي کار را با بيان اين نظر بگيريم و اميدواريم با مديريت فعلي در 30 ماه آينده شاهد تکميل اين پروژه NGL باشيم.
وي با بيان اينکه سرمايه گذاري انجام شده در طرح NGL سه هزار و 200 کارون از منابع داخلي شرکت پتروشيمي بندر امام تامين مي شود، گفت: انجام دو پروژه توسعه اي در داخل پتروشيمي بندر امام داراي توجيه اقتصادي است و ما براي اجراي اين پروژه با بانک ها براي تامين منابع مالي اين دو طرح مذاکرات را آغاز کرده ايم.
براي صادرات گاز مايع هيچ مشکلي وجود ندارد
مديرعامل شرکت پتروشيمي بندر امام در پاسخ به اين سوال که آيا هم اکنون براي تامين گاز مايع صادراتي مشکلي وجود دارد يا خير، گفت: اين مشکل در نيمه دوم سال 91 و نيمه اول سال 92 وجود داشت اما خوشبختانه از نيمه دوم سال 92 هيچ گونه مشکلي براي صادرات گاز مايع نداريم.
وي ادامه داد: هيچ گونه کاهش در توليد و محدوديت در مخازن CNG وجود ندارد اما علت کمبود خوراک توليد کاهش پيدا کرده است.
اميري با اشاره به اينکه علت کاهش توليد پاسخگوي تقاضاهاي بي شمار خريداران نيست، گفت: هم اکنون چين و برخي از کشورهاي حوزه درياي مديترانه قاطعانه خواهان خريد گاز LPG کشورمان هستند اما ما به خاطر مشکل خوراک توان تامين اين ميزان سفارش را نداريم.
وي ظرفيت توليد گاز مايع پتروشيمي بندر امام را بيش از يک ميليون و 600 هزار تن بيان کرد و افزود: در حال حاضر توليد ما 70 درصد اين ظرفيت است و در اين مدت بيش از 800 هزار تن گاز مايع توسط شرکت پتروشيمي بندر امام داده شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]