تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت مهدی (عج):قلب‏هاى ما جايگاه خواسته ‏هاى الهى است؛ هرگاه او بخواهد ما نيز مى‏&...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846389950




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کلید توسعه ی لرستان در دستان کیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کلید توسعه ی لرستان در دستان کیست؟ خرم آباد - ایرنا - نرخ بیکاری بالا، نبود صنایع مادر، کافی نبودن زیرساخت ها، ضعف منابع سیستم بانکی و وجود پروژه های نیمه تمام و تعطیل شده و مهاجرت سالانه 7200 نفر به خارج از استان از عوامل رکود اقتصادی در لرستان است. این بخشی از سخنان استاندار لرستان در یک نشست اقتصادی است.


هفته نامه سیمره در ادامه این مطلب می نویسد: نرخ بیکاری بالا، نبود صنایع مادر، کافی نبودن زیرساخت ها، ضعف منابع سیستم بانکی و وجود پروژه های نیمه تمام و تعطیل شده و مهاجرت سالانه 7200 نفر به خارج از استان از عوامل رکود اقتصادی در لرستان است. این بخشی از سخنان استاندار لرستان در یک نشست اقتصادی است.
هوشنگ بازوند بر آن است که: برای برون رفت از این مشکل همواره دنبال راه حل هایی بوده ایم؛ اجرای اصل 44 قانون اساسی و بازگذاشتن دست بخش خصوصی در سرمایه گذاری خود نشان دهنده ی روش درستی است که در پیش گرفته شده است.
لرستان چندین سال است که به طور مسمتر رتبه ی اول بیکاری کشور را با خود یدک می کشد. همه ی دولت ها نیز به این موضوع اذغان دارند و استانداران مختلف و نمایندگان مجلس همواره بیکاری لرستان را فریاد زده اند. اما این فریادها در حد شعار و فریاد باقی مانده و آن چه به جایی نرسد البته فریاد است! به دیگر سخن تاکنون راه کاری علمی و کارشناسانه برای برون رفت لرستان از منجلاب بیکاری ارایه نشده است. دره ی بیکاری لرستان چنان عمیق است که با قاشق حرف و شعار پر نمی گردد.
«بیکاری در لرستان بیداد می کند.» این لُبِ سخنان استاندار دولت تدبیر و امید در نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی است که دو هفته پیش در خرم آباد برگزار شد. مهندس بازوند نرخ بیکاری لرستان را بسیار بالا دانست و اظهار داشت:« این نرخ در بازه ی جوانان 15 تا 24 سال به 36 درصد می رسد که وضع نامطلوب اشتغال را در لرستان نمایان می سازد.»
همه می دانیم که ضعف استان لرستان در ساختار اقتصادی است و این موضوع مورد تأکید دولت های گذشته و حال بوده و هست، ولیکن آن گونه که در سطور بالا آمد نکته ی مهم این است که گویا تاکنون راه کار سازنده و مؤثری برای برون رفت استان از پیله ی ضعف و سستی در بخش اقتصادی به دست نیامده است.
اما این استاندار لرستان که بیش ترین نیرو و همت خود را بر استفاده ی بهینه از تمام ظرفیت های موجود برای توسعه و نجات لرستان نهاده است، معتقد است که کلید توسعه ی اقتصادی استان در دستان بخش خصوصی است و دولت باید از بخش خصوصی حمایت کند تا سرمایه گذاری در لرستان افزایش بیابد. هوشنگ بازوند همواره بر این موضع تاکید داشته که باید از تمام طرفیت های بخش خصوصی در لرستان بهره برد. او از آغازین روزهای حضورش در استانداری لرستان از سرمایه گذاران زیادی چه خارجی و چه داخلی دعوت به عمل آورده و در چندین مورد نیز موفق بوده است. وی بارها تاکید داشته است که با دولتی کردن اقتصاد، راه به جایی نخواهیم برد و تمام جمع بندی مدیران این است که محور توسعه و موتور محرکه ی استان، بخش خصوصی باشد.
البته تنها استاندار نیست که می گوید کلید توسعه ی اقتصادی استان در دستان بخش خصوصی است، بلکه دیگر مسئولان نیز بر این عقیده پافشاری می کنند. از جمله سعید رازانی دادستان خرم آباد در جلسه ی کمیته ی حمایت قضایی از سرمایه گذاری در لرستان می گوید:« بدون شک تنها راه برون رفت از مشکلات موجود، فراهم کردن شرایط برای سرمایه گذاری بخش خصوصی بوده و برای تحقق این مهم لازم است همه ی دستگاه ها همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند.» به هر روی استان لرستان نیازمند همت جدی برای خروج از فاجعه و بحران بیکاری بر جای مانده از دولت های گذشته است.
این استان ظرفیت های بالایی در بخش های مختلف برای سرمایه گذاری دارد. با وجود نقاط ضعف، اما لرستان دارای نقاط برجسته و مثبتی نیز هست که می توان به زمین های حاصل خیز و آب فراوان اشاره کرد.
منابع سرشار و فراوان نفت و ساخت پالایشگاه و مجتمع پتروشیمی، گردش گری سیاحتی و زیارتی، کشاورزی و منابع طبیعی اقتصادی در کنار فعالیت های بازرگانی و صادراتی به سبب موقیعیت سوق الجیشی و قرار گرفتن لرستان در میان 6 استان و هم چنین محور و مرکز راه شمال به جنوب کشور از جمله دیگر فرصت ها و ظرفیت های بی شمار لرستان برای سرمایه گذاری بخش خصوصی است.
خوش بختانه استاندار و مسئولان دولت تدبیر و امید از همان نخستین روزهای فعالیت و حضور در استان هم چنان پی گیر دعوت و ورود بخش خصوصی و سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی برای سرمایه گذاری در این منطقه هستند.
در نتیجه ی این تلاش ها و رایزنی ها تاکنون ده ها سرمایه گذار برای ورود به استان و سرمایه گذاری روی ظرفیت های منحصر به فرد لرستان اعلام آمادگی کرده اند. امیدواریم این تلاش ها نتیجه ی عملی بدهد تا بخشی از مشکلات بی شمار لرستان کاسته شود.
لرستان دارای ظرفیت ها و توانمندی های مختلف اقتصادی است و بسترهای لازم برای سرمایه گذاری در این استان فراهم است.
وجود 12 درصد آب های سطحی کشور معادل 12 میلیارد متر مکعب از جمله مزیت های لرستان برای سرمایه گذاری است. خاک حاصل خیز‏، آب و هوای چهارفصل و رتبه ی نخست تولید در برخی محصولات کشاورزی از جمله ظرفیت ها و پتانسیل های بخش کشاورزی لرستان محسوب می شوند. هم چنین وجود دو هزار و500 کیلومتر شبکه ی رودخانه ای، معادن غنی به ویژه سنگ‏، نفت و گاز از دیگر قابلیت های لرستان است. وجود بیش از دو هزار اثر تاریخی، پل های تاریخی و آبشارهای زیبا، مناظر طبیعی بکر و مناطق نمونه ی گردش گری از دیگر فرصت های مطلوب برای سرمایه گذاری در لرستان است. این ظرفیت ها و توانمندی ها توجیه بالای اقتصادی سرمایه گذاری و سودآور بودن آن را برای سرمایه گذاران نشان می دهد.
هم چنین زیرساخت های لازم در زمینه های حمل و نقل ریلی، هوایی و زمینی و وجود فرودگاه و راه های ارتباطی مناسب در این استان فراهم است. استاندار لرستان بارها تاکید داشته اند:« ما از سرمایه گذاران بخش خصوصی که بر اساس کار کارشناسی و علمی وارد استان می شوند با هدف جذب سرمایه های بخش خصوصی، تولید ثروت و اشتغال و رونق اقتصادی حمایت و استقبال می کنیم.»
دولت مردان استانی، برای رونق اقتصادی در استان راه دشوار و دور و درازی را در پیش دارند، اما به نظر کلید حل این مشکل شناخته شده است و با ادامه ی روند کنونی می توان به آینده ی استان امیدوار بود.
منبع :هفته نامه سیمره
7274


26/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن