واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آغاز شرایط بهتر اقتصادی با افت تورم تولید تهران - ایرنا - با توجه به اینکه آمارهای بانک مرکزی از افت 2.4 درصدی نرخ تورم در بخش تولید کشور حکایت دارد، انتظار می رود بزودی روند کاهش قیمت ها در بخش های مختلف آغاز و شرایط بهتر اقتصادی فراهم شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، آمارهای رسمی نشان می دهد، همانطور که نرخ تورم در کالاهای مصرفی در مسیر کاهش قرار دارد، نرخ تورم در بخش تولید نیز سیر نزولی را طی می کند.
براساس آمارهای منتشر شده از سوی بانک مرکزی تورم بخش تولید در تیر ماه سال جاری به 24.9 درصد رسیده که این رقم نشان از کاهش 2.4 درصدی آن دارد.
این در حالی است که تورم نقطه به نقطه بخش تولید در تیرماه سال جاری نسبت به تیرماه سال گذشته با افت 1.8 درصدی به 16.6 درصد رسیده است. تورم ماهانه تولید نیز در تیرماه نسبت به خرداد ماه 1.5 درصد بوده است. این شاخص طی چهار ماه ابتدای سال جاری به میزان 18 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل افزایش یافته است.
از آنجا که کاهش نرخ تورم در بخش تولید نشان دهنده، کاهش شتاب افزایش هزینه های تولید است و کاهش تورم در بخش مصرف، قدرت خرید مصرف کنندگان را در شرایط بهتری قرار داده کاهش تورم در هزینه های تولید نیز برای تولید کنندگان اتفاق مثبتی به حساب می آید.
رکود اقتصادی که در سال های 91 و 92 واحدهای تولیدی را تحت تاثیر قرار داد همراه با تورم بالا در بخش تولید، بسیاری از تولیدکنندگان را مجبور به پایین آوردن ظرفیت تولید کرد و بخشی از آن ها را هم به تعطیلی کشاند.
اما طی یک سال گذشته با کاهش نرخ تورم و کنترل هزینه ها تا حدودی شرایط تولید نیز بهبود یافته است. کاهش نرخ تورم در بخش تولید می تواند نشانه ای بر کاهش نرخ تورم کالاهای مصرفی در آینده نیز باشد چرا که با افزایش محدود هزینه های تولید، قیمت تمام شده کالا نیز براساس این هزینه ها افزایش خواهد یافت.
البته تورم تولید در بخش های مختلف اقتصادی شرایط متفاوتی داشته است. کمترین تورم در بخش اطلاعات و ارتباطات رقم خورد که تورم 8.4 درصدی برای آن در 12 ماهه منتهی به تیرماه سال جاری ثبت شده است. بیشترین تورم تولید نیز در بخش کشاورزی، جنگلداری و ماهیگیری با نرخ 37.9 درصدی رقم خورد هرچند که تورم نقطه به نقطه این بخش 17.7 درصد ثبت شده است.
نرخ تورم در بخش تولید کالاهای صنعتی هم 19.9 درصد بوده است. شاخص بهای گروه اختصاصی ساخت(صنعت) در تیرماه افزایشی برابر 0.7 درصد نسبت به ماه قبل نشان دهد که در مقایسه با ماه مشابه سال گذشته نیز این شاخص به میزان 11.1 درصد افزایش یافت. تورم تولید در بخش خدمات هم در 12 ماه منتهی به تیرماه سال جاری به 26.6 درصد بوده است.
یک کارشناس مسایل اقتصادی درباره تاثیر افت 2.4 درصدی نرخ تورم تولید به خبرنگار ایرنا، گفت: براساس چارچوب های اقتصادی اشتغال و تورم با یکدیگر رابطه غیر هم جهت دارند.
محمدحسین فاتحی ادامه داد: با کاهش نرخ تورم تولید می توان در آینده شاهد بهبود فعالیت های اقتصادی بود.
وی با بیان اینکه کاهش نرخ تورم بخش تولید به معنای کاهش قیمت محصولات نیست، اظهار داشت: با کاهش نرخ تورم تولید حاشیه سود بنگاه های تولیدی نیز افزایش می یابد.
وی با تاکید بر اینکه کاهش تورم به معنای کاهش قیمت نهاده ها نیست، گفت: این امر به معنای کاهش رشد قیمت ها است زیرا وقتی تورم کاهش می یابد سرعت رشد نیز کاهش می یابد.
این کارشناس مسایل اقتصادی افزود: زمانی می توان مدعی شد قیمت ها کاهش یافته که تورم منفی شود اما در زمان حاضر سرعت افزایش قیمت ها کاهش یافته است.
وی تصریح کرد: اما در عین حال کاهش نرخ تورم بخش تولید نویدبخش شرایط بهتری برای بخش تولید و بهبود حاشیه سود بنگاه های اقتصادی است که این امر در نهایت باعث رونق بخش تولید می شود.
اقتصام(5)9141**1558
25/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]