واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سمینار بین المللی اینترنت اشیاء در دانشگاه اصفهان آغاز شد اصفهان- ایرنا- نخستین سمینار بین المللی اینترنت اشیاء (Internet of Things) روز دوشنبه در دانشگاه اصفهان آغاز به کار کرد.
به گزارش ایرنا، اینترنت اشیا ( IOT) به بسیاری از اشیاء و وسایل محیط اطرافمان که به شبکه اینترنت متصل شده است و از طریق کاربری های موجود در تلفن های هوشمند و تبلت، کنترل و مدیریت می شود، اشاره دارد.
این سمینار با هدف آماده سازی برای توسعه بستر اینترنت اشیاء و علوم جدید رایانه و به همت دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه اصفهان برگزار شده است.
موسس و رئیس انجمن اینترنت اشیاء اروپا در این سمینار گفت: عبارت اینترنت اشیاء برای اولین بار در دنیا در سال 1999 توسط «کوین اشتون» مورد استفاده قرار گرفت.
«راب ون کراننبرگ» (Rob Van Kranenburg) افزود: در این تعریف جهانی، هر چیزی از جمله اشیای بی جان برای خود هویت دیجیتالی پیدا می کنند و به رایانه ها اجازه می دهند که آنها را سازماندهی و مدیریت کنند.
وی توضیح داد: اینترنت اشیاء به این معناست که بسیاری از وسائل روزمره مورد استفاده ما با اتصال به اینترنت، وظایف و اطلاعات خود را باهم یا با انسان ها به اشتراک بگذارند.
این کارشناس بلژیکی مقیم هلند تصریح کرد: در واقع ما درباره ایده ای صحبت می کنیم که بر اساس آن هر شی ء قادر است با اتصال به اینترنت و با کمک سایر ابزارهای ارتباطی با سایر اشیاء تعامل داشته باشد و در نهایت این موضوع زندگی را برای انسان راحتتر می کند.
وی با بیان اینکه امروزه می توان لایه های مختلف یک کارخانه را نیز با ایده اینترنت اشیاء به هم متصل کرد، گفت: بر این اساس اشیایی که روزانه مصرف دارند از مسواک گرفته تا ماشین را می توان به هم متصل و مدیریت کرد.
کراننبرگ به نامگذاری روز 9 آوریل به روز جهانی اینترنت اشیاء اشاره و اضافه کرد: از جمله دلایل توسعه این فناوری، گسترش محاسبات ابری(رایانش ابری)، ارزان شدن صنعت افزار و گسترش نرم افزارهای متن باز است.
وی با بیان اینکه امروزه گوگل به طراحی و تولید ابزارهای مختلف هوشمند از عینک گرفته تا ماشین پرداخته است، گفت: این شرکت بزرگ فناوری از اکنون به تحقیق درباره اینترنت اشیاء اقدام کرده است.
به گفته وی این شرکت های فناوری حتی پا را فراتر گذاشته و با نیروگاههای انرژی نیز در این زمینه کار می کنند.
موسس و رئیس انجمن اینترنت اشیاء اروپا به برخی برنامه های کشورهای اروپایی برای گسترش مفهوم اینترنت اشیاء اشاره و اظهار کرد: کارشناسان ما حتی به محله های مختلف می روند و از نزدیک با مردم درباره این مفهوم و کاربرد آن صحبت می کنند.
وی تاکید کرد: در این زمینه فقط کار کارشناسی و مهندسی کافی نیست بلکه مردم نیز باید با آن آشنا شوند.
کاراننبرگ افزود: کارگاه های آموزشی نیز در این زمینه برگزار و چارچوب ها، سیاست ها و مدل های مفهومی برای آن پایه گذاری شده است از جمله پروژه ای به نام «پروژه متن باز اینترنت اشیاء».
وی تصریح کرد: هر کارشناس که علاقه دارد در این زمینه فعالیت کند می تواند به تیم اجرایی این پروژه بپیوندد.
دبیر اجرایی سمینار بین المللی اینترنت اشیاء نیز به ایرنا گفت: هدف اصلی ما از برگزاری این سمینار وارد کردن مفهوم اینترنت اشیاء از نظر علمی و فنی به داخل جامعه است.
محمد سعید احسانی افزود: در این زمینه کارهای مطالعاتی در تعدادی از دانشگاه های کشور انجام شده اما هنوز به طور کاربردی و عملی نمود چندانی نیافته است.
وی، تشکیل یک انجمن علمی در این زمینه در کشور را ضروری دانست و اظهار کرد: لازم است که این انجمن پیگیر پروژه های تعریف شده در این زمینه و هماهنگی با انجمن بین المللی اینترنت اشیاء باشد.
این استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه اصفهان تاکید کرد: اگر ما از حالا به فکر پیاده سازی اینترنت اشیاء در کشورمان نباشیم در این زمینه از دنیا عقب می افتیم.
احسانی افزود: در این راستا لازم است که سه قشر دانشجو، کارشناسان و استادان دانشگاه با همکاری یکدیگر به فعالیت بپردازند.
وی خاطرنشان کرد: در روز دوم برگزاری سمینار با بحث و تبادل نظر بین کارشناسان و استادان درباره اینکه چه پروژه هایی در ابتدا برای اینترنت اشیاء در کشورمان تعریف شود به جمع بندی می رسیم.
به گزارش ایرنا، در سمینار بین المللی اینترنت اشیاء که به مدت دو روز برگزار می شود سخنرانی ها و کارگاه هایی با موضوع کاربرد برنامه ها در اینترنت اشیاء و محاسبات ابری ارائه خواهد شد.
ت/7148/ 607 /537
24/06/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 176]