تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):حد توکل چیست؟ حضرت فرمودند: اینکه با وجود خدا از هیچ کس نترسی
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835987216




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هند و چین از رقابت تا همکاری - دهلی آماده استقبال از ˈشی جین پینگˈ


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هند و چین از رقابت تا همکاری - دهلی آماده استقبال از ˈشی جین پینگˈ دهلی نو - ایرنا - یک جمله معروف از ˈشی جین پینگ ˈ رییس جمهور چین نقل شده که گفته هرموقع چینی ها و هندی ها کنار یکدیگر بنشینند دنیا به آن توجه می کند.


به گزارش ایرنا، اکنون هندی ها بشدت سرگرم فراهم آوردن شرایط برای میزبانی از "شی " رییس جمهور چین هستند که برای نخستین با روز چهارشنبه این هفته در راس هیاتی عالیرتبه وارد هند می شود.
رسانه های هند نیز به خصوص امروز (دوشنبه) روی این رویداد متمرکز شده اند و گزارش می دهند که چینی ها میلیاردها دلار در پروژه های پلندپروازانه دولت جدید هند از جمله برای ساخت قطارهای سریع سرمایه گذاری خواهند کرد.
برخی مطبوعات مانند روزنامه "هندو " به یک رقابت بین ژاپن و چین برای دست یافتن به طرح های زیربنایی هند اشاره کرده و نوشته که پکن قصد دارد توکیو را در سرمایه گذاری در هندوستان پشت سر بگذارد.
در همین حال خانم "نیرمالا سیتهارامن" وزیر بازرگانی هند می گوید شی جین پینگ روابط دهلی نو و پکن را تغییر خواهد داد.
این وزیر هندی که در طول حدود چهارماه تصدی پست وزارت بازرگانی در دولت جدید هند دو بار از چین دیدن کرده، طی اظهاراتی در جمع خبرنگاران گفت که برنامه های مهمی در طول دیدار رییس جمهور چین از هند اعلام خواهد شد.
وی افزود: امید ما نسبت به سرمایه گذاری چین در هند بر روی دلایل محکم استوار می باشند زیرا در غیراین صورت قرارداد ماه ژوئن امسال در مورد احداث پارک های صنعتی چین در هند امضا نمی شد.
به گفته خانم سیتهارامن،کسری تجاری موضوع مهمی بین هند و چین می باشد و چینی ها موافقت کرده اند که حداقل کالاهای ساخت خود را که از قبل در بین هندی ها بازار دارند در داخل هندوستان تولید کنند.
توازن تجاری بین دو کشور در حال حاضر به نفع چین است بطوری که ارزش مبادلات تجاری در طول سال مالی 2014-2013 به 65 میلیارد و 850 میلیون دلار بالغ شد که 35 میلیارد دلار از آن به نفع پکن بود.
انتظارمی رود که رییس جمهور چین در طول دیدار قریب الوقوع خود از شهر احمدآباد در ایالت گجرات شروع می شود سرمایه گذاری بیش از هفت میلیارد دلاری را برای ساخت دو پارک صنعتی در همین ایالت و ایالت ماهاراشترا به منظور کاهش هر چه بیشتر کسری تجاری در مبادلات اعلام کند.
دهلی نو و پکن همچنین یک یادداشت تفاهم را به منظور همکاری چین در بهبود وضعیت تسهیلات زیربنایی راه آهن هند از جمله عملیات بازسازی کامل، توسعه ایستگاه ها و افزایش سرعت قطارها به مورد اجرا خواهند گذاشت.
بیش از 20 شرکت چینی نیز قرادادهایی را به ارزش 650 میلیون دلار با طرف های هندی برای خرید انواع کالاهای ساخت هند از جمله کاتودهای مسی و غذاهای دریایی امضا خواهند کرد.
دهلی نو می خواهد که چین کسری تجاری فیمابین را از طریق نرمش مقررات واردات محصولات فناوری اطلاعات، مواد دارویی و محصولات کشاورزی از یک سو و تولید کالاهای الکترونیکی پیشرفته در داخل هند از سوی دیگر کاهش دهد.
وزیر بازرگانی و صنعت هند گفت: ما انتظار داریم که چینی ها در هند سرمایه گذاری کنند. ما توانسته ایم چینی ها را متقاعد سازیم که کالاهایی را که به هند صادر می کنند در هند تولید کنند و انجام این کار موجب ایجاد اشتغال خواهد شد.
ارزش ذخایر ارز خارجی چین در حال حاضر به بیش از چهار تریلیون دلار بالغ می گردد و پکن در ماه مارس اعلام نمود که این کشور در نظر دارد که 500 میلیارد دلار از آن را در طول چند سال آینده در کشورهای خارجی سرمایه گذاری کند.
چین فقط حدود 400 میلیون دلار را در هند در طول 14 سال گذشته سرمایه گذاری کرده که صفر ممیز 18 صدم درصد از کل سرمایه گذاری مستقیم خارجی را درهند تشکیل می دهد.

** توازن قدرت در آسیا:
اغلب کارشناسان قرن بیست و یکم را با توجه به رشد سریع و مداوم اقتصادی در قاره آسیا به عنوان "قرن آسیا" توصیف کرده اند. اگرچه آمریکا دیگر نمی تواند بطور یک جانبه جریان تحولات در آسیا را تحت تاثیر قرار دهد امااین کشور هنوزهم تلاش دارد با راهبرد جدید بازگشت به آسیا و اقیانوسیه بازیگر مهمی در تعدیل توازن قدرت در این قاره باشد.
کارشناسان و محافل رسانه ای معتقدند این توازن قدرت بیشتر در نتیجه روابط بین چین، ژاپن و هند حاصل خواهد شد.
چین از نظر اقتصادی و نظامی به سرعت رشد می کند و بشدت نیز ناسیونالیست است. این در حالیست که جمعیت ژاپن پیر می شود اما این کشور از نظر فناوری پیشرفته است و هند هنوز نمی داند که در روابط خود با چین و ژاپن چگونه توازن ایجاد کند.
هند و ژاپن با یکدیگر هیچ منازعه زمینی و دریایی که موجب تنش در روابط فیمابین شود، ندارند. البته چین در خصوص مرزهای دریایی و زمینی سیاست هایی اتخاذ نموده که ممکن است موجب افزایش تنش با هند، ژاپن، کره جنوبی، ویتنام، فیلیپین، مالزی، برونئی و اندونزی شود.
از نظر کارشناسان دیدار دو هفته قبل "نارندرا مودی " از ژاپن و سفرهای برنامه ریزی شده رییس جمهور چین از هند، پاکستان و سریلانکا باید در چارچوب معادلات و قدرت در آسیا نگریسته شود.
چین از مدت ها قبل خواهان محدود نمودن هند در منطقه آسیای جنوبی بوده به همین دلیل است که علاوه بر تجهیز اسلام آباد از نظر تسلیحاتی و قابلیت تولید موشک اخیرا در بندر گوادر و کشمیر تحت کنترل پاکستان نیز حضور فزاینده ای پیدا کرده است.
چین بطور همزمان تلاش کرده که نفوذ هند را در کشورهای نپال، بوتان، برمه، بنگلادش، سریلانکا و مالدیو کنترل کند و حتی اگر بتواند کاهش دهد.
این در حالیست که چین اظهارات اخیر نخست وزیر هند در ژاپن را مورد توجه قرار داده است. مودی در ژاپن گفت: "ما در اطراف خود دیدگاه توسعه طلبانه قرن هیجدهمی را مشاهده می کنیم. این دیدگاه مبتنی بر اشغال کشورهای دیگر، ورود به آب های دیگران، تجاوز به کشورهای دیگر و اشغال اراضی می باشد."
روزنامه دولتی "گلوبال تایمز" وابسته به ارگان رسمی حزب حاکم چین ضمن یادآوری این نکته که آقای مودی نام هیچ کشوری را نبرده نوشت:" ژاپن در فاصله زیادی از هندقرار دارد. دیدگاه ژاپن نسبت به منطقه ایندوپاسیفیک مورد قبول دهلی نو است. هند باید حضور خود را در منطقه آسیای جنوبی مستحکم کند. اما چین همسایه ای است که دهلی نو نمی تواند از آن دوری بجوید. بنابراین دوستی این کشور با ژاپن هرگز نمی تواند هم وزن مناسبات هند با چین باشد."
روزنامه هندو با اشاره به این مطلب می نویسد: پیام پکن به دهلی نو این است که "شما صرفاً یک قدرت آسیای جنوبی در مرز چین هستید. ما هر موقع می توانیم به سوی اقیانوس هند حرکت کنیم. دوستی شما با ژاپن هرگز نباید موجب شود که شما به سوی منطقه ای که توسط ژاپن ایندو پاسیفیک توصیف می شود حرکت کنید."
به گفته هندی ها، چین هرگز نمی خواهد سیاست خود مبنی بر "مهار راهبردی هند" را ترک کند گرچه دهلی نو در پیش بردن منافع پکن در بریکس و جی – 2 مفید واقع شده است.
دیدار اخیر مودی از ژاپن شاهد پیشرفت عمده ای در همکاری صنعتی با این کشور بوده است. ژاپن قرار است طی پنج سال آینده در هند 35 میلیارد دلار سرمایه گذاری کند. همکاری بین صنایع دفاعی دو کشور گسترش پیدا خواهد کرد و تمرین های مشترک بین نیروهای دریایی دو کشور در اقیانوس های هند و پاسیفیک افزایش خواهد یافت. ژاپن در توسعه کریدورهای صنعتی در هند نقش مهمی ایفا خواهد کردو محدودیت در زمینه همکاری در حوزه های هوافضا و دفاعی را نیز برطرف می کند.
همکاری بین هند و ژاپن در اکتشاف فلزهای هسته ای به انحصار چین در این حوزه پایان خواهد داد.
روزنامه هندو در این راستا می افزاید: ما باید از همکاری فزاینده با چین در حوزه صنعتی و تشکیلات زیربنایی استقبال کنیم مشروط بر اینکه چین مانند ژاپن برای انتقال فناوری به هند آمادگی داشته باشد.
اما یک نکته مهم که در روابط هند و چین وجود موضوع حل نشده مناقشه های مرزی است. هرچند دولت جدید هند تلاش داراد به منظور برقرار ثبات در اطراف خود در جهت رشد اقتصادی به حل مسایل از جمله منازعه مرزی با چین برسد اما به نظر می رسد که پکن زیاد عجله ای در این رابطه ندارد.
چینی ها از مشخص نمودن خط کنترل مرز واقعی در منطقه لداخ و آروناچال پرادش خودداری می کنند. وجود تسهیلات خوب لجستیکی در منطقه تبت دسترسی آسان نیروهای مسلح چین به مناطق منازعه ای را ممکن می سازد. در حالی که تماس بین فرماندهان نظامی هند و چین افزایش یافته اما موارد رویارویی در امتداد خط مرزی نیز همچنان ادامه دارد.
روزنامه هندو در مقاله ای می نویسد: هند در حال تحکیم تسهیلات دفاعی خود در مرز با چین است اما واقعیت این است که مذاکره کنندگان هندی در برخورد با همتایان چینی خود بسیار تدافعی اقدام می کنند.
این روزنامه می افزاید: هند باید به منظور ایجاد یک تراز باثبات قدرت با کشورهایی مانند ویتنام و ژاپن مشارکت داشته باشد. با توجه به اینکه چین در خصوص مرزهای دریایی، همسایگان خود را می ترساند، هند حداقل باید موشک های ضد کشتی مانند موشک های براهموس را برای کشورهای دوست در منطقه هند و پاسیفیک مانند ویتنام، فیلیپین و اندونزی تأمین کند تا آنان بتوانند در مقابل پکن از مرزهای دریایی خود دفاع کنند.
به هرحال همانطور که خانم "سوشما سوراج" وزیرامور خارجه هند گفته هر چند که سفر شی جین پینگ باعث تغییر در روابط بین دو کشور مهم آسیایی خواهد شد، اما روابط دهلی نو و پکن همچنان از یک سو همکاری و از سوی دیگر رقابتی باقی خواهد ماند.
آساق * 2 * 1519 * 262 *


24/06/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن