تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):نـادانى، مايـه مرگ زندگان و دوام بدبختى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835984438




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هزينه هاي ثروتمندترين گروهک تروريستي جهان از کجا تأمين مي شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۳ شهريور ۱۳۹۳ (۱۱:۵۹ق.ظ)
گزارش ويژه موج هزينه هاي ثروتمندترين گروهک تروريستي جهان از کجا تأمين مي شود؟ گروه بين الملل خبرگزاري موج
گروهک تروريستي تکفيري داعش، گروهي شورشي فعال است که در عراق و سوريه حضور فعال دارد و خود را کشوري مستقل دانسته بخش‌هايي از شمال سوريه و عراق را در تصرف خود دارد. اين گروه به رهبري ابوبکر البغدادي از جهادگرايان سلفي جداشده از شبکهٔ القاعده تأسيس شده و با دولت‌هاي عراق و سوريه و ديگر گروه‌هاي شورشي مخالف دولت سوريه وارد جنگ شده‌است. سازمان مرکزي اطلاعات آمريکا، شمار شبه‌نظاميان تحت امر گروه دولت اسلامي در عراق و سوريه را بين 20 هزار تا 31 هزار و پانصد تن برآورد کرده است.
با ادامه حملات داعش به نقاط مختلف عراق و ادامه کشتار بي رحمانه زنان و کودکان اين سوال به ذهن متبادر مي شود که اين گروهک تروريستي از چه منابع مالي تغذيه مي شود و کدام کشور و يا افراد و نهادها در تأمين منابع مالي اين گروه نقش ايفا مي کنند.
با وجود تحقيقات گسترده در باره کشف منابع مالي داعش، هنوز ترديدها درباره مشخص کردن کشورها و يا نهادهايي که به تنهايي اقدام به ارسال کمک به اين گروهک تروريستي مي کنند، کار دشواري به نظر مي رسد. با اين حال هر از چند گاهي انتشار اطلاعاتي از سوي برخي مقامات سياسي و يا کارشناسان ما را به يافتن پاسخ هايي در اين زمينه رهنمون مي کند.
گروهک تروريستي داعش ماهانه چند ده ميليارد دلار هزينه حقوق افراد خود مي کند در حاليکه بايد به اين ليست ديگر مخارج تسليحاتي ولجستيکي را هم افزود. همچنين اين گروه تبليغات براي جذب جنگجو انتقال آنها از اقصا نقاط جهان نيز که هزينه هاي سنگيني در بر دارد، استفاده مي کند.
بسياري تخمين زده اند که با توجه به شمار جنگجويان داعش که به طور متوسط ماهانه 400 دلار دستمزد دريافت مي کنند و همچنين با توجه به هزينه هاي تسليحات و بمب گذاري هاي اين گروهک تروريستي، بودجه ي آن بايد مبلغي در حدود هزينه هاي يک کشور جهان سومي باشد.
با توجه به رقم نجومي هزينه هاي داعش، بسياري بر اين باورند که تنها کشورهاي حوزه ي جنوبي خليج فارس از عهده ي تأمين چنين هزينه هاي گزافي بر مي آيند. با اين حال بسياري حاميان مالي داعش را به دو دسته تقسيم کرده اند.
بسياري بر اين باورند که يکي از منابع اصلي تأمين مالي داعش، گروه ها وشخصيت هاي اسلام گراي افراطي هستند که با جريان سلفي ـ تکفيري ابراز همدردي وهمراهي کرده وتلاش مي کنند با کمک هاي مالي خود يا جمع آوري کمک براي آن به اين گروه ياري برسانند. باج گيري هاي انجام گرفته از اشخاص ، موسسات ودولت ها که از طريق آدم ربايي هاي مختلف صورت گرفته نيز از ديگر منابع مالي داعش محسوب مي شود.
غنايم وچپاول اموال عمومي مناطق به اشغال در آمده و چپاول تمامي بانک ها ومراکز تجاري ومغازه هاي شهرهاي تصرف شده نيز از ديگرمنابع مالي اين گروهک تروريستي محسوب مي شود. پس از ورود به عراق چند بانک عراقي را تصرف کردند و 400 ميليون دلار از بانک موصل به غارت بردند و منالبع مالي سنگيني به دست آوردند.
با توجه به استراتژي که داعش تعريف کرده بود بخش ديگر هزينه هايش را با توجه به دسترسي به نفت کشور عراق و سوريه مي خواست تامين کند و نفت را با ملبغ ناچيزي به طرف هاي خارجي فروخت و مي فروشد.
در همين راستا اعضاي داعش براي تامين مالي و ادامه خوشگذرانيها و عياشيهاي خود به اقدامات جديدي روي آوردند که از جمله آن درخواست از اهالي موصل براي ارائه اموالي به اين گروه تروريستي تحت عنوان زکات و صدقه است. اعضاي داعش همچنين با سرقت منازل شبکي ها (طايفه اي از کردها که بيشتر شيعه هستند)، ترکمنها و مسيحيان اقدام به فروش اقلام سرقت شده در بازارهايي که مخصوص به اين امر صورت گرفته مي کنند، اما گويا اين امر با اقبال شهروندان روبرو نشده است.
از ديگر اقداماتي که داعش براي تامين منابع مالي خود انجام مي دهد تعيين جزيه بر غير مسلمانان و اخذ مقادير هنگفتي پول از خانواده هايي است که حاضر نيستند دختران مجرد خود را به عقد اين تروريستها در بياورند. برخي شيوخ افراط گراي وهابي در عربستان نيز چندي پيش به پادشاه اين کشور پيشنهاد کرده اند، بخشي از درآمدهاي حج امسال را براي حمايت از داعش و نيز کمک مالي به خانواده هاي کشته شدگان آنها اختصاص دهد تا به اصطلاح در ثواب "جهاد" آنها شريک شود تا از اين طريق رحمت و برکت خدواند بر عربستان نازل شود.
همچنين برخي نيروهاي کردستان عراق موسوم به پيشمرگه نزديک به حزب "پارتي"، يکي از احزاب اصلي در اقليم کردستان، وظيفه تامين سوخت و مواد غذايي و مايحتاج روزانه داعش و نيز ابزارهاي لجستيکي اين گروهک را بر عهده دارد؛ به طوري که برخي از مبالغي که بارزاني از کشورهاي غربي دريافت مي کند، براي تامين اين موارد هزينه مي شود.
از سوي ديگر کشورها وسازمان هاي تاسيس کننده داعش که پشت پرده شکل گيري آن قرار داشته وهمچنان کمک هاي مالي ولجستيکي خود را از اين گروه ادامه مي دهند و کشورهايي که حضور وفعاليت داعش در منطقه در راستاي منافع آنهاست با برقراري ارتباط با آن وتزريق کمک هاي مالي از اين گروه حمايت مي کنند.
برخي از کشورها از بيم قرار گرفتن در معرض حملات گروه با تخصيص کمک هاي مالي به آن به نوعي به اين گروهک تروريستي حق السکوت پرداخت مي کنند.
امروز از عربستان ، ايالات متحده آمريکا ، امارات متحده عربي ، قطر وترکيه به عنوان مهمترين کشورهاي حامي گروه داعش معرفي مي شوند در حاليکه کشورهايي همچون اردن ، کويت ، تونس وچند کشور ديگر عربي وحتي کشور اسلامي همچون پاکستان به نوعي اين کمک ها را به عنوان حق السکوت وباج به گروه داعش وگروه هاي نزديک به آن پرداخت کرده يا حداقل براي جلوگيري از خشم اين گروه ، چشم خود را بر کمک هاي ارسال شده توسط همفکرانشان که در اين کشورها فعاليت دارند ، مي بندند.
به اعتقاد بسياري از کارشناسان شواهد وقراين بسيار زيادي وجود دارد که نشان مي دهد گروه هاي سلفي تکفيري همواره در راستاي اهداف آمريکا قدم برداشته وعمل مي کنند. آنها براين باورند که اقدامات آمريکا در حمايت از داعش درچارچوب اهداف بلند مدت واشنگتن صورت گرفت دو هدف فعلي کاخ سفيد در عراق يکي سرنگوني دولت نوري مالکي وديگري تقسيم عراق به سه کشور مستقل از يک ديگر را محقق مي سازد.
گاهي اخباري از سوي مقامات سياسي منتشر مي شود که به نظر مي رسد بر پايه ي اطلاعاتي موثق بنا نهاده شده است. براي مثال چندي پيش، گرد مولر، وزير کمک هاي توسعه اي آلمان، صريحاً قطر را به پرداخت هزينه هاي داعش در عراق متهم کرد. مولر که عضو حزب محافظه کار آلمان به رهبري انگلا مرکل است تأکيد کرد به نظر او قطر مسئول اصلي تأمين هزينه هاي داعش در عراق است. پيش از اين آلمان اعلام کرده بود که تا چند روز آينده به کردهاي عراق براي جنگ با داعش سلاح خواهد رساند
چندي پيش منابع مطلع در سوريه فاش کردند، بخشي از مبالغ مربوط به حمايت مالي از گروهک داعش و گروه‌هاي تروريستي در سوريه از طرف برخي گروه‌هاي لبناني تامين مي‌شود. برخي از منابع سوري اعلام کردند که از چند ماه پيش کانال هماهنگي بين منابع امنيتي و ديپلماتيک دمشق و تعداد زيادي از پايتخت‌هاي غربي و اروپايي براي تبادل اطلاعات در مورد گروه‌هاي تروريستي فعال در سوريه برقرار شده است.
بر اساس اطلاعاتي که منابع غربي به دمشق داده‌اند، برخي از مبالغ مشکوک از سوي شرکت‌هاي مالي که در بيروت حضور دارند به دست داعشي‌ها يا تروريست‌ها مي‌رسد.
در ميان کشورهاي حامي داعش عربستان و اردن را نبايد ناديده گرفت. حمايت مالي از گروه تروريستي داعش از طريق کمک هاي نقدي پادشاه عربستان در حساب شرکتي تجاري وابسته به «طارق الهاشمي» در بانکي در لندن قرار مي گيرد. دولت اردن نيز مسئوليت آموزش عناصر داعش و نيز آموزش عناصر اطلاعاتي و فراهم کردن اطلاعات در مورد اردوي عراق و زيرساخت ها و نقاط قوت و ضعف آن براي اين گروه تروريستي را بر عهده دارد
چندي پيش شوراي امنيت سازمان ملل در قطعنامه اي در ممانعت از تامين مالي گروه هاي تروريستي در عراق و سوريه که 15 اوت (24 مرداد ماه) به تصويب رسيد، هرگونه مبادله تجاري مستقيم و غيرمستقيم را با داعش و گروه ˈجبهه النصرهˈ محکوم و آن را در زمره حمايت مالي از تروريسم قرار داد. با اين وجود کشورهاي حاشيه خليج فارس از طريق هاي مختلف از جمله افراد خصوصي و دولتي به کمک اين گروه هاي تروريستي اقدام مي کنند و شوراي امنيت سازمان ملل در سکوت مطلق به سر مي برد.

سارا دهاز













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن