تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 10 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان، با نيّت خوب و اخلاق خوب، به تمام آنچه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امني...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835985774




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فن آوري هاي نوين و چند ملاحظه فرهنگي


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۲ شهريور ۱۳۹۳ (۱۰:۴۲ق.ظ)
حمايت: فن آوري هاي نوين و چند ملاحظه فرهنگي
به گزارش خبرگزاري موج، «فن آوري هاي نوين و چند ملاحظه فرهنگي»عنوان سرمقاله روزنامه حمايت است که در آن مي خوانيد؛
خيرا طرح افزايش پهناي باند و افزايش سرعت اينترنت در دستور کار دولت يازدهم قرار گرفته است. لزوم بررسي ابعاد، الزامات، چالش ها و آسيب ها و نيز فرصت هاي اين اقدام دولت، محور نوشتار حاضر است. البته بايد گفت با تأخير طولاني مدت در خصوص مديريت مسائل فرهنگي روبرو هستيم که هم اکنون با آثار آنها در جامعه مواجهيم. فن آوري هاي جديد اما، هم آثار مثبت و هم آثار منفي دارند که ما نه تنها توانسته ايم از آثار مثبت آن به طور کامل بهره ببريم بلکه در کنترل تبعات منفي آن نيز موفق نبوده ايم. از سوي ديگر، مخالفت کردن با ورود اين فن آوري هاي جديد نيز مشکل را حل نمي کند. البته مي توان ورود و استفاده از آنها را به تاخير انداخت.
اگر توانستيم در مدتي که ورود آنها را به تأخير انداخته ايم، بسيج علمي و فرهنگي براي آگاه سازي مردم در همه نهادهاي فرهنگي کشور به راه اندازيم و همزمان شبکه ملي اطلاعات را تقويت کنيم، به طور طبيعي خواهيم توانست آسيب هاي آنها را تقليل دهيم. در غير اين صورت بايد منتظر سونامي پيامدهاي منفي اين پديده باشيم. آنچه مشخص است اينکه ورود فن آوري هاي جديد در شرايط کنوني، نقطه عطفي در توسعه بحران هاي فرهنگي و گسترش فساد در جامعه است. البته بايد در نظر داشت که اين تکنولوژي ها صرفا يک ابزار هستند و فساد امري ذهني است. به عبارت ديگر، فساد مي تواند به کمک اين ابزارها تقويت شود و توسعه يابد.
بايد براي همه مردم جامعه توضيح داد و آنها را مجاب کرد که به چه دلايلي بايد اين ابزارها کنترل شوند. کارشناسان از اين بابت که اراده اي براي برنامه ريزي جهت آماده سازي کليه دستگاه ها و نهادها براي آگاه سازي مردم در خصوص آسيب ها و چالش ها و به موازات آن راه اندازي شبکه ملي اطلاعات کشور وجود ندارد، نگران هستند. گاهي گفته مي شود که با ويدئو مخالفت کرديم اما بعد از آزادسازي استفاده از آن اتفاقي رخ نداد؛ همچنين ماهواره آمد و باز هم اتفاقي نيفتاد. برعکس اتفاقات سوء، آسيب ها و چالش هاي جدي بسياري روي داد. منتها چون به تدريج رخ داد و نوعي عادت در مقابل آنها شکل گرفت، مي گويند اتفاقي نيفتاده است.
نمونه عيني آن موضوع حجاب است. چرا بعد از حدود 35 سال، براي جمهوري اسلامي موضوع حجاب هنوز به عنوان مسئله مطرح است. در حالي که برخي از افراد نسل حاضر که دچار بدحجابي هستند دست پرورده نهادهاي فرهنگي و رسانه خودمان هستند. مسائلي همچون افزايش آمار طلاق و فسادهاي اخلاقي نمونه هايي ديگر از اين دست هستند. بايد در نظر داشت که بخشي از معضلاتي کنوني، ناشي از ضعف برنامه ريزي هاي فرهنگي خود ماست. طبيعتا نتيجه آن هم بروز ناهنجاري هاي اجتماعي و فرهنگي و تبديل آن به پرونده هاي قضايي در دستگاه قضايي کشور است. متاسفانه هنوز يک مدل علمي رصد مسائل و تحولات فرهنگي در کشور نداريم تا بتوان بر اساس آن موارد ادعايي مسائل فرهنگي را اثبات يا ابطال کرد.
مجموعه مطالعات جسته و گريخته اي که در خصوص ورود فن آوري هاي جديد از جمله تلفن همراه صورت گرفته نشان مي دهند که اين ابزار به ظاهر ساده در گسترش فساد، متزلزل کردن پايه هاي خانواده، کاهش ميزان احساسات عاطفي افراد خانواده نسبت به هم، ايجاد فاصله ميان نسل ها، کاهش ارتباطات محلي و افزايش ارتباطات راه دور نقش مستقيم دارد. البته اين آسيب ها در همه کشورها وجود دارد و نشان دهنده اين است که اگر نظارت هاي عمومي وجود نداشته باشد، به معضلات عام جوامع بشري تبديل خواهند شد. افزايش سرعت و پهناي باند اينترنت وسوار شدن آن بر ابزارهاي جديد همچون تلفن همراه و تبلت مي تواند آسيب هاي وسيع و عميق براي جامعه امروزي ايران داشته باشد. با توجه به اينکه در فضاي مجازي امکان ايجاد هويت هاي متعدد وجود دارد فرد مي تواند با ساختن هويت هاي کثير، نقش هاي جديد مجازي را بازي کند. يکي از آسيب هاي اين فرايند ايجاد تعارضات هويتي و چند شخصيتي براي فرد است.
يکي ديگر از تبعات منفي اين امکان جديد ارتباطي، سطحي شدن افراد است. زماني که فرد در تمام مدت شبانه روز به صورت آنلاين در دسترس باشد امکان دريافت و ارسال متن، عکس، فيلم، صوت و ساير محصولات مجازي را به صورت لحظه اي دارد. اين موضوع باعث مي شود تا هر موقع که فرد بخواهد لحظه اي به مسائل فکري و انديشه اي بپردازد و تعمق و انديشه کند، به علت دريافت آني و لحظه اي محتواهاي جديد، از تفکر و انديشه به موضوعات اساسي، حياتي و ضروري زندگي اش باز بماند. اين فرايند باعث توليد و بازتوليد انسان هاي سطحي و بدون پشتوانه فکري مي شود. لذا انسان ها به تدريج از فطرت انساني خود نيز فاصله مي گيرند. يکي ديگر از معضلات حاد و جدي که با آن مواجهيم اراده جدي دشمنان براي تخريب فرهنگ ايراني و اسلامي در قالب تهاجم فرهنگي است. اين ابزارها مي تواند همچون تيغي برّنده در دستان آنها باشد. لذا لزوم برنامه ريزي براي مقابله با اين پديده هاي نوين را جدي تر و ضروري تر مي کند. اميدواريم که طرح اين موضوعات در رسانه ها منشأ تحولي در شناخت آسيب ها و چالش ها و خطرات فن آوري هاي جديد شود. نبايد فراموش کرد که مي توان با طرح الزامات و پيش نيازهايي براي استفاده از اين ابزاراها، آنها را به فرصت هاي جديدي براي انتقال درست و صحيح فرهنگ تبديل کرد. بايد با برگزاري نشست هاي پي درپي کارشناسي در سطوح دولت و شوراي عالي انقلاب فرهنگي، عزم ملي براي مواجه با فن آوري هاي جديد ايجاد کرد. الزامات و پيش نيازهاي مواجه با فن آوري هاي جديد همان موضوعاتي است که رهبرانقلاب مطرح کردند. بايد سواد رسانه اي اقشار نوجوان، جوان و ميانسال را افزايش داد و تقويت کرد. بايد از احساس مسوليت خانواده ها در قبال فرزندان شان استفاده کرد. به عبارت ديگر بايد از ظرفيت خانوده ها براي مديريت کردن استفاده از فن آوري هاي جديد استفاده کرد. اين موضوع کار فرهنگي رسانه ها، دانشگاه ها و نهادهاي فرهنگي را مي طلبد.
از سوي ديگر مي توانيم با کمک علم و فن آوري بومي، شبکه ملي اطلاعات کشور را راه اندازي کنيم. پيش نياز سوم، ايجاد جبهه توليد محتواي منسجم و هماهنگ در داخل است تا نيازهاي داخلي را رصد و با کار کارشناسي براي آنها محتواي لازم را توليد کند. علاوه بر اين موارد، بايد مرکز رصد آثار مثبت و منفي فن آوري هاي جديد ايجاد شود و به صورت مستمر آثار آنها رصد شود و راه حل هاي لازم استخراج شود. البته نبايد از فرصت ها و ظرفيت هاي مثبت اين فن آوري هاي جديد غافل شد. ما مي توانيم پيام هاي اصيل گفتمان انقلاب اسلامي را با زبان هنر در سطح کشور، منطقه و جهان منتقل کنيم. مي توانيم همان طور که دشمنان به بنيان هاي فکري و اعتقادي ما هجمه مي کنند ما نيز با بهره گيري از اين فن آوري هاي جديد به زشتي ها و پليدي هاي تمدن غرب حمله کنيم و دشمن را از پي بزنيم. در نهايت بايد گفت که بايد جهشي اساسي در مديريت موضوعات و مسائل فرهنگي کشور صورت گيرد. تا اين معضل برطرف نشود نمي توان در قبال مسائل جديد معضلات فرهنگي جديد اقدامي صورت داد. درست مانند سيستم ايمني بدن انسان که اگر سالم باشد مي تواند در مقابل بيماري ها، بدن را از هر آسيبي محافظت کند.

نويسنده:
- دکتر حسن بنيانيان













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن