واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > مرکز > قم مهر گزارش میدهد/
توقف 8 ساله سکانس بازسازی سینما استقلال قم
قم - خبرگزاری مهر: سینما استقلال قم از سال 85 تاکنون در نوبت بازسازی قرار گرفته است و اکنون بعد از هشت سال هنوز خبری از بازسازی این سینما نیست.
به گزارش خبرنگار مهر، سینما استقلال قم 31 سال قبل با گنجایش 360 صندلی و در متراژ 408 مترمربع در انتهای خیابان خاکفرج ساخته شد، سینمایی با مشارکت سه شریک که به نظر میرسد علاوه بر دغدغههای مالی دغدغههای فرهنگی نیز آنها را به سمت ساختن سینما برده است، این مکان که هم اکنون به دلیل مشکلات پیش رو به ساختمانی متروک تبدیل شده است و درگیر سناریویی هشت ساله است که این مکان را به با تعطیلی روبه رو ساخته است. تعطیلی که سید مرتضی حسینی کاشانی مدیر این سینما دستهای پشت پرده را یکی از عوامل در بسته شدن درهای این سینما به روی مردم میداند. وی که این سینما را در سال 62 با همکاری و مشارکت سه نفر راه اندازی کرده به قول خودش هم اکنون دل خونی از عدم همکاری و سنگ اندازیها در مسیر بازسازی این سینما دارد. مدیر سینما استقلال در گفتگو با خبرنگار مهر، به تعمیر این سینما در سال 72 اشاره میکند و میگوید: در آن زمان که اقدام به تعمیر سینما کردیم این مکان تنها پنج میلیون ارزش داشت و بعد از انجام تعمیرات این سینما فعال بود تا اینکه در سال 85 در نوبت بازسازی قرار گرفت.
به نظر میرسد داستان سینما استقلال از سال 85 آغاز شده است که هم اکنون و بعد از گذشت هشت سال این قصه همچنان ادامه دارد. حسینی کاشانی از آورده شرکا برای بازسازی میگوید و اینکه در سال 85 برای گرفتن وام 50 میلیونی مجبور شده سه سند را در گروه بانک بگذارد. نکتهای که شنیدن آن برای برخی تعجب انگیز بوده ولی با توجه به این موضوع و حتی طی مراحل اداری افرادی با کارشکنی خود اجازه ندادهاند که وام به وی پرداخت شود، افرادی که علت این اقدام آنان را به گفته حسینی کاشانی باید از خودشان پرسید تا سر نخ نهایی به دست آید. وی که صاحب سه دانگ سینما استقلال است در این گفتگو از نامه نگاریهای فراوان به نمایندگان استان در مجلس و فراز و نشیبهای فراوان خود در آمد و شدها به اداره کل فرهنگ و ارشاد طی این چند سال میگوید. وی با بیان اینکه این و آمد رفتها در نهایت منجر به این شد که استانداری با پرداخت آورده شرکای سینما موافقت کند و بازسازی آغاز شود، گفت: هر چند با این پرداخت این رقم سهم آورده که 50 درصد هزینه بود موافقت شد ولی بازهم این امر به مرحله اجرایی نرسید و در حال حاضر ما حاضریم حتی اگر 30 درصد از این 50 درصد پرداخت شود مابقی را خودمان تهیه و بازسازی سینما را آغاز کنیم. تغییر کاربری سینما به تجاری وی ادامه میدهد: حتی یکبار قبل از سال 85 بود که به ما گفته شد شما سینما را بدون مجوز ساختهاید و بنابراین ما نیز چون اسناد را در اختیار نداشتم مجبور به پرداخت جریمهای که برای ما تعیین کردند شدیم و من بعدها توانستم مجوز ساخت را پیدا کنم.
مدیر سینما استقلال در حالی به علاقمندی خود برای کار فرهنگی اشاره دارد که به علت عدم کمک برای راه اندازی مجدد سینما، چند بار تلاش داشته تا سینما را تغییر کاربری دهد که در نهایت توانسته است مجوز 200 متر تجاری را دریافت کند تا در کنار فعالیت سینما بتواند هزینهها را نیز جبران کند که به دلیل نبود اعتبار ساخت مراکز تجاری نیز به نتیجه نرسیده است. عدم توانایی تامین ضمانت نامه بانکی مسئول امور سینمایی و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در گفتگو با مهر با اشاره به مشکلات سینما استقلال، عدم توانایی در ارائه ضمانت نامه و اختلاف بین شرکا را از دلایل عمده مشکلات این سینما معرفی میکند. محمد کاظم رضوانی در گفتههای خود به تائید موافقت برای پرداخت وام به صاحبان سینما در سال 85 اشاره و میگوید: صاحبان سینما نتوانستند ضمانت نامه لازم برای وام 50 میلیونی تامین کنند. گفتههای رضوانی در حالی است که صحبتهای مدیر سینما استقلال حاکی از این است که وی توانسته ضمانتهای لازم را تهیه کند ولی با این وجود وام به وی پرداخت نشده است. نکته دیگر در گفتههای رضوانی اختلاف بین شرکا است و این درحالی است که گرچه مدیر سینما استقلال به وجود اختلاف اذعان دارد اما در ادامه در گفتههای خود تاکید کرد که اختلافاتی که وجود داشت حل شده است و ولی برخی افراد این امر را دستاویز بهانه تراشی برای عدم کمک به این سینما کردهاند.
مسئول امور سینمایی و سمعی بصری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در ادامه از آمادگی کامل اداره کل ارشاد برای کمک به بازسازی این سینما خبر میدهد و این امر را مشروط بر این میداند که چنانچه صاحبان سینما سهم آورده خود را تامین کنند و اعتبارات استانی نیز اختصاص داده شود اداره کل فرهنگ و ارشاد قم نیز سهم خود را برای بازسازی سینما در اسرع وقت تامین میکند. بر اساس استاندارد به ازای هر 100 نفر باید یک صندلی سینما وجود داشته باشد و با این اوصاف و با توجه به جمعیت استان قم در حال حاضر این استان نیازمند 10 هزار صندلی سینما است که متاسفانه با فعالیت دو سینما تنها 800 صندلی فعال وجود دارد و این استان نیازمند 9 هزار و 200 صندلی دیگر است که با توجه به این موضوع مسئولین باید به سینماداران توجه بیشتری داشته باشند و سینماهای غیرفعال استان را مجددا به چرخه فعالیت بازگردانند.
۱۳۹۳/۶/۱۹ - ۱۰:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]