واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
آیا جنایات اسرائیل در غزه بی مجازات باقی می ماند ؟
اعتبار دادگاه های جنایی بین المللی به شدت زیرسوال قرار دارد چرا که بر روی ناقضان حقوق بشر در کشورهای کوچک و ضعیف تمرکز کرده و نسبت به جنایات رژیم های قدرتمند و دوستان بزرگ آنها ـ همانند آنچه از سوی اسرایئل در غزه روی می دهد ـبی توجه است .
به گزارش سرويس بينالملل باشگاه خبرنگاران به نقل ازکنسرسیوم نیوز ؛ این پایگاه خبری در مقاله ای به قلم "برایان ترتمن " بازنشسته ارتش آمریکا و فعال صلح در ماساچوست نوشت : بمباران بیش از یک ماهه ارتش اسرائیل علیه غزه که به عملیات " لبه محافظ" شناخته شده شامل حملات هوایی شدید به مراکز پرجمعیتی است که شهروندان فلسطینی در آن حضور دارند از جمله خانه ها , بیمارستان ها , مساجد , بازارها و پناهگاه های متعلق به سازمان ملل . تا امروز بیش از 1300 فلسطینی از جمله 400 کودک کشته و 10 هزار تن نیز زخمی شدند . ( برخی تخمین ها تعدادی بسیار بیشتری را اعلام کرده اند )
بر اثر حملات اسرائیل طی یک ماه گذشته به ساکنان نوار غزه یک میلیون تن آواره و 10 هزار خانه مسکونی نیز تخریب شده است . سایر منازل فلسطینیان نیز با درصد بالایی از بین رفته اند . بر اساس قوانین بین المللی حمله به این مناطق و هدف قرار دادن شهروندان بعنوان جنایت جنگی به شمار رفته و باید توسط سازمان های مربوطه مورد بررسی قرار گیرد .
عفو بین الملل بعنوان یک سازمان حقوق بشری بااشاره به حمله مرگبار 30 ژوئیه به مدرسه سازمان ملل در غزه اعلام کرد : اگر این حمله از سوی توپخانه ارتش رژیم صهیونیستی انجام گرفته یک اقدام افراطی بوده و به احتمال زیاد جنایت جنگی به شمار می آید . همچنین دلایل و مدارک فراوانی وجود دارد که نشان می دهد حمله تاریخ 7 اوت اسرائیل که به چند بیمارستان و مرکز استقرار پزشکان انجام گرفت بطور عمدی برای کشتن پزشکان و متخصصان بهداشتی و درمانی فلسطینی اجرا گردید .
بر اثر این حمله شش تن از پزشکان فلسطینی کشته و تعدادی دیگر نیز زخمی شدند . سازمان عفو بین الملل در این مورد نیز خواستار " بررسی فوری" شده است . این سازمان همچنین بیانیه ای منتشر نمود که بر اساس آن در مورد حملات هدفمند علیه پزشکان , پرستاران و پرسنل آمبولانس ها و بیمارستانهای فلسطینی ابراز نگرانی شده است .
بر اساس قوانین "عفو بین الملل" حملات نظامی به این بخش ( بخش های درمانی , بیمارستانی و پزشکی ) ممنوع بوده و در صورت وقوع , پرونده آنها بعنوان جنایت جنگی به دادگاه های بین المللی ارجاع داده می شود .
بر اساس گزارشات منتشر شده بر روی وب سایت های متعلق به دادگاه های بین المللی , بسیاری از خشونت ها و جنایات رخ داده در جنگ جهانی دوم و طی قرن بیستم که از سوی دادگاه های جنایی بین المللی جنایت جنگی ثبت شده , تاکنون بدون مجازات باقی مانده است . این مسئله نشان دهنده انفعال مراکز بین المللی در مجازات جنایت کاران و قاتلان جهانی است .
در سالهای 1948 تا 1990 که تلاشهایی برای تشکیل دادگاهی بین المللی انجام می گرفت , جنایات جنگی از جمله در روندا و یوگوسلاوی روی داد . این دادگاه بین المللی اکنون دامنه جنایات آن سالها را تا هشت ایالت سودان و دیگر کشورهای آفریقایی مانند لیبی و نیجریه گسترده کرده است .
در انتهای این مقاله آمده است :آنچه اکنون و حتی طی شصت سال گذشته توسط اسرائیل علیه فلسطینیان و بخصوص شهروندان ساکن نوار غزه روی می دهد دست کمی نسبت به جنایات رواندا و سودانندارند ؛چه آنکه به مراتب شدیتر نیز باشند .
رژیم صهیونیستی مدتهاست از هیچ جنایتی علیه فلسطینیان فروگذار نکرده است . این جنایات با مساعدت های بی شائبه هم پیمانان غربی تل آویو از جمله آمریکا و انگلیس برقرار شده و همچنان نیز ادامه دارد . تقویت مالی و تسلیحاتی کابینه اسرائیل و نیز حمایت های سیاسی و استراتژیک واشنگتن از تل آویو موجب شده تاکنون این رژیم پایدار بوده و به تخلفات خود در عرصه بین المللی ادامه دهد .
انتهای پیام /
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۴:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]